Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Skratek
Novinec

Kraj: rogatec

Napisal/-a Skratek To apr 25, 2006 7:29 am

ManIAK je napisal/-a:Mater oni megan rdeči mi je ful lep, samo mal me kilometri matrajo... 120.000....
Za alfe je pa tak, sm gledal točno 145 boxer pa so baje olje pile... :roll: Konjov pa več ko 120 tudi nebi mel, ker pol je dražja registracija, pa še mlad voznik sm, tak da to znese ohoho denarja... Drugač pa hvala za odgovore...

Lp

za tega rdečga megana ti lahk povem da je maximalno ohranjen, k poznam avto zlo dobr.

lp matej

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 To apr 25, 2006 8:38 am

Perko je napisal/-a:Focus (slab avto)

Ne prbiji, od kje ti te informacije, zagotovo manj serijskih napak kot megane :evil:

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 To apr 25, 2006 9:17 am

Ne sej to je problem, ker folk kr neki sliš od enih tretjih nato pa ocenjuje, tud jest megana še nism meu, vem pa da so mele enke ,96-98, kar nekaj težav za novejše do 2002. Itak pa mi je brezveze da folk sprašuje nato pa mu drugi popajo linke itd...kot da ne more izbrati en avto ki mu je všeč in pred tem prebrati že 1000-krat opisane nakupe, avte, pomankljivosti bla bla... Toje moje mnenje

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To apr 25, 2006 9:27 am

uhh, vidim da ste kr aktivni... Focuse sm tudi gledal pa ga ne dobiš za 1,1mio, megana coupeja pa iščem že dolgo, samo more bit faceliftana verzija.... Majo pa eno pomanjkljivost ...rjavijo... Do zdaj se mi še najbolj dopade oni clio, ko sm na prejšnji strani zalimal link... Glede bravota je tak, vsi pravijo 1.6 mašino da 1.4 so baje slabe, a kaj ko 1.6 ne dobiš lepo ohranjenga... Jaz bi kupu čist stock avto, pa bi se pol po mojem okusu mal igral z malenkostmi, ne pa da ko avto kupiš je že celi nakičen... V glavnem avto.net znam že skor na pamet, pa mi nič ni kaj padlo v oke, neka na silo pa tudi nebi kupoval.... :?

Lp

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To apr 25, 2006 9:29 am

Skratek je napisal/-a:
ManIAK je napisal/-a:Mater oni megan rdeči mi je ful lep, samo mal me kilometri matrajo... 120.000....
Za alfe je pa tak, sm gledal točno 145 boxer pa so baje olje pile... :roll: Konjov pa več ko 120 tudi nebi mel, ker pol je dražja registracija, pa še mlad voznik sm, tak da to znese ohoho denarja... Drugač pa hvala za odgovore...

Lp

za tega rdečga megana ti lahk povem da je maximalno ohranjen, k poznam avto zlo dobr.

lp matej

Nimam kaj rečt, avto že na slikah zgleda kot se šika, samo mal me mučijo kilometri, in pa mislim da bi lahko za taki dnar že klimo dobu... :?

Lp

Uporabniški avatar
air_man
Nov uporabnik

Napisal/-a air_man To apr 25, 2006 4:40 pm

Evo, ti jest mojga prodam, pa če mi pokažeš kakšno bolj ohranjeno od moje ti priznam popust po dogovoru, pa če te vsaj malo zanima se zmeniva za ogled/vožnjo...

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=727614

Priporočam....

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio To apr 25, 2006 6:54 pm

Megane mora bit novejsi model z 16v masino. 1.6 16v je odlicna masina, verjetno najboljsa od renault.
Za ta denar bos dobil kakega renault 19 cabrio ali golf III cabrio. Cabrie imajo ponavadi ljubitelji in so zelo ohranjeni.
Megane coupe ima neuporaben prtljaznik in vsak cabrio ima tudi zelo majhnega.

Focusa bi ti odsvetoval, saj rjavi kot stare felicie ali pa se bolj (sploh vsi novejsi fordi). Pa deli so izredno dragi, drazji se kot od subaruja.

Jaz bi ti se vedno svetoval xsaro, saj vem za eno dobro z VTR opremo:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=759312
Pa se jaz jo prodajam. Delam v tem podjetju in se lahko oglasis, bomo naredili eno pametno ceno in eno testno voznjo. Pa s tem motorjem leti bolj xsara kot megane. Je pa najcenejsa faceliftana xsara.

Ne reklamiram, ampak samo pomagam cloveku, ki sprasuje za mnenje.

Avto je sicer brez klime. Pametno pa je res gledat avto z klimo, ker brez klime ga cez par let en bos prodal. Za zdaj so razlike v ceni okrog 400k sit
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To apr 25, 2006 7:58 pm

Huh, avto zgleda super, če bi mel klimo bi se vrjetno že pelal proti vam... Res pa je, kaj je lenivec povedal, da se avta brez klime čez par let ziher nebo dalo prodat... :?
19-ka pa tud vrjamem da je v nulo, samo škoda ko je kabriolet... Zgleda pa super... :twisted:

Lp

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr apr 26, 2006 7:17 pm

Kupi avto s klimo.za 1,1 mio ga sigurno dobiš s klimo.Razen, če RES dobiš zelo dobro varianto brez klime in te pomanjkanje klime ne moti .Jaz kilme skoraj nič ne pogrešam.Mam pa šipe odprte in nabiram revmo za stare dni :)
Alfe pa olje je stara zgodba in De_tomaso ti je lepo povedal.Pri linku od 145-ke bodi pozoren na kilometre.Servisi za TS motorje so na 100k km svinjsko dragi.Za občutek so samo svečke skoraj 50k+ostale stvari.Je pa avto superca, če je bil lepo vzdrževan.Je pa treba bit pri nakupih alfe malo bolj pozoren, ker večinoma jih nimajo nedeljski vozniki ;)
Priporočam ;)

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Sr apr 26, 2006 7:46 pm

Glede na moje izkusnje je lahko vsak avto dober ali pa slab, le ce je dobro vzdrzevan. Torej mora avto dobit to kar rabi: vsakih 10-15k kilometrov olje in filtre, ter vsakih 100-120k kilometrov nov jermen, in druge stvari ki pridejo zraven.

Ce je avto vzdrzevan ponavadi ni problematicen. Tudi fordi, ki rjavijo, se jih da popravit, ampak ce je pa kaj hudega narobe z masino ni kaj veliko popravljat, ker drago stane.

Za primer lahko dam eno hondo crv, ki jo je kupil kolega in je zaribala pri 100k kilometrov. zakaj? Zanska ki jo je imela pred njim je samo 2x zamenjala olje, vsakih 45k kilometrov. Take voznje in vzdrzevanja ne zdrzi niti honda. Kater drug avto bi ze zdavnjaj umrl.
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
micek
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a micek Sr apr 26, 2006 8:30 pm

fjuuuunnnnffff pa me ni več

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr apr 26, 2006 8:41 pm

Velik servis za Alfin TS motor me je stal nekaj manj kot 120k SIT pri pooblaščenem servisu. To so svečke, jermen, nek stuff okrog jermena, filtri, olje in še neke malenkosti. Stric pa ima Cliota, in ga je dotični servis stal ravno toliko kot mene. Tako da, al Alfin ni tako zelo drag kot se govori, ali pa je Renault ravno tak drag kot Alfa...

Sicer pa moraš vedet na kaj je treba še posebej pazit pri nakupu določenega modela avtomobila. Za Alfe 145/146 si lahko par nasvetov prebereš na tem linku: http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_145_146.shtml

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Sr apr 26, 2006 9:24 pm

Renaultov je tako drag kot Alfin. :twisted: Oba sta draga. :P
Don`t worry, be happy:)

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če apr 27, 2006 9:18 am

tha_man je napisal/-a:Velik servis za Alfin TS motor me je stal nekaj manj kot 120k SIT pri pooblaščenem servisu. To so svečke, jermen, nek stuff okrog jermena, filtri, olje in še neke malenkosti. Stric pa ima Cliota, in ga je dotični servis stal ravno toliko kot mene. Tako da, al Alfin ni tako zelo drag kot se govori, ali pa je Renault ravno tak drag kot Alfa...

Sicer pa moraš vedet na kaj je treba še posebej pazit pri nakupu določenega modela avtomobila. Za Alfe 145/146 si lahko par nasvetov prebereš na tem linku: http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_145_146.shtml

Na pooblaščenem servisu si dal za servis manj kot 120k?Bi ti bil zelo hvaležen,če mi poveš kje si delal ta servis ali pa če magari pošlješ na pm skeniran račun, ker tegale pa ne verjamem.sori.brez zamere ;)

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če apr 27, 2006 11:33 am

No, sm jaz klical za rdečo alfo, jo ma gospa oz gospodična in je rekla da je zamenjan motor (to pojasni čistočo v mašini), zgleda lep tak da treba it pogledat... Zanima me, kaj je treba pazit, ko se kupuje tak avto? Kolko majo kaj porabe 145 120konjske...

Lp

Reach
Nov uporabnik

Napisal/-a Reach Če apr 27, 2006 12:05 pm

Mogoče kaj takšnega?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=746706

Japonska zanesljivost, opravljen servis, veliko opreme, majhna poraba....

jony
Novinec

Napisal/-a jony Če apr 27, 2006 1:50 pm

kolkr sm jst bral da 1.8 GDI motorji niso kaj prida
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov