Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Kraj: Šmartno ob Paki

Napisal/-a urosr Ne maj 14, 2006 12:56 pm

lenivec je napisal/-a:
urosr je napisal/-a:da ne omenjam kaj vse morš pri bravotu menjat po parih letih,

kaj vse da vidim kaj zamujam pri 150k km ko še ni blo nič razn potrošnega materjala treba

So tudi svetle izjeme, sicer pa, praviš da si prvi lastnik? Mislim da nisi, torej je vse povedano!
Slika

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Kraj: Šmartno ob Paki

Napisal/-a urosr Ne maj 14, 2006 1:12 pm

lenivec je napisal/-a:
urosr je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:
urosr je napisal/-a:da ne omenjam kaj vse morš pri bravotu menjat po parih letih,

kaj vse da vidim kaj zamujam pri 150k km ko še ni blo nič razn potrošnega materjala treba

So tudi svetle izjeme, sicer pa, praviš da si prvi lastnik? Mislim da nisi, torej je vse povedano!

tega avta ne, mam o ga gledaš bpa vse za nazaj kaj je blo menjano, razn potrošnega nič

smo pa meli eno izmed prvih brav v slo pred davnimi časi (in prve naj bi ble z ful napakami) do 130k km kaj smo menjali?
potrošni materjal + termostat. po tvojem bi mogli pol avta v tem času.

tak da ne govori če ne poznaš, če si pa mel enega zjebanega bravota narazn pa to ne pomeni da so vsi taki. pa po možnosti si mel še 1.4 mašino ki je bla polomija in kasneje tut umaknjena iz proizvodnje. tak da ja na podlagi enega se seveda takoj ve kak so bli vsi., sicer pa res nevem zakaj se morem obremenjevat s tem. govorite kaj hočete men je vseno, važno je da so latniki zadovolni z avti.

No vidiš, jst tud nevem zakaj se obremenjuješ, aja bil je 1.6, eh sploh nima veze!
Slika

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Ne maj 14, 2006 1:49 pm

Če mam na izbiro Golfa in Stilota, bi vzel Stilota. Zakaj? Več opreme za manj denarja, kvaliteta p ni bistveno slabša.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To maj 16, 2006 7:37 pm

Eno vprašanje..

kako pa kaj Alfe 145 ? Letnik 2001 61k 1lastnik servisna knjiga... vsa oprema (abs 2x airbag avt. klima...) .. 1.3mio ? motor pa je 1.6 twinspark (al kak se ze napise), ful očuvana res kot nova je.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ To maj 16, 2006 8:13 pm

Za alfo boš dobil pa najbolj točne informacije na alfa forumu...avto je pa dober ;)
555

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To maj 16, 2006 8:44 pm

DaDek je napisal/-a:Eno vprašanje..

kako pa kaj Alfe 145 ? Letnik 2001 61k 1lastnik servisna knjiga... vsa oprema (abs 2x airbag avt. klima...) .. 1.3mio ? motor pa je 1.6 twinspark (al kak se ze napise), ful očuvana res kot nova je.

Avto je na splošno dober "paket" vsega kar pričakuješ od "športnika", sicer pa bi osebno raje izbral ali 145 2,0 QV, ali 156 2,0

Seveda pa si avto poglej, preizkusi skupaj s kakšnim mojstrom, ki bo znal "zadevo" ocenit. Predvsem pa se zavedaj "prednosti" - AR niso posebno "cenjene"- v smislu težko jo prodaš za pameten denar, kar je dobro za kupca - za prodajalca jasno ravno obratno.

LP

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man To maj 16, 2006 9:56 pm

Zato pa jo tud dobiš za manj denarja. Alfa je super, je pa res da je A145 prejšnja generacija, Stilo pa trenutna, in je bolj primerljiv z Alfo 147. V vsakem primeri pa velja, da je Alfa bolj športno naravnana (podvozje & vodljivost, motorji, navsezadnje tudi oblika in poraba ;)), Stilo pa je bolj klasičen. Bravo vs. A145, kar se mene tiče definitivno Alfa twin spark (med temi sem tud jaz izbiral), v primerjavi s Stilom pa najbolje da probaš, in presodiš kaj ti je bolj všeč. Če bi spraševal za A147, se pa ve, kaj bi ti pripoočal 8)

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To maj 16, 2006 11:49 pm

Če primerjam golfa iV in bravota je golf boljši le v zvočni izolaciji in v veličini prtlažnika. ter možnosti več dodatne opreme.Ne bi o kvaliteti končne izdelave pri golfu, ki jo toliko hvalite, armatura je ravno tako plastična (pri osnovnih verzijah) kot pri bravotu, le malo bolj oglata je in zato daje vtis večje kvalitete, v resnici pa ni tako trdna, saj škriplje že ko se z kolenom nasloniš na armaturko. Oblika avta je pa itak subjektivna (pa se mi golf tudidopade). O podvozju bravota je bilo pa že veliko povedanega.
Kar se tiče alfe 145 si ta deli osnovo podvozja z bravotom, ki pa vemoda ima odlično podvozje, ostalo je pa boljali manj stvar okusa pri izberi.
Slika

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Sr maj 17, 2006 7:59 am

mel golfa IV in bil zelo nezadovoljen (sami problemi), res pa je, da sem imel najbolj problematično mašino-1.4 75ks...no k bistvu, ko sem še imel golfa sem šel na testno vožnjo Stila in me je impresioniral s svojo uglajenostjo, zvočno izolacijo (neprimerljivo tišja vožnja), izgledom (3. vratni je zelo lep, 5 vratni je grd ko *****), udobjem za ta razred, ni mi pa bil všeč položaj za volanom, popolnoma ne športen občutek v vožnji, sedeži, 1.6 motor je bil po občutku prešvoh, predvsem zato, ker je bil tudi ob totalnem priganjanju skoraj neslišen :?

torej, če bi moral izbirati me golfom in stilom s približno enako motorizacijo, bi vzel verjetno Stila....če bi imel možnost pa brez dvoma Alfo 147, 156 oz. še bolj verjetno BMW-ja, ampak pustmo zdej to.

lp :P

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Sr maj 17, 2006 9:54 am

No jaz bi na tvojem mestu in pri tem denarju gledal za Alfami.

Sploh v zadnjem času na tem forumu opažam trend, da večina poznavalcev, tudi če os vozniki drugih avtomobilov, prej svetujejonakup alfe kot pa odsvetujejo.

V glavnem za 1.8 mio bi jaz gledal za 156, ker je neprimerno boljši avtmobil tako od Stilota kot Golfa. K sreči pa tudi vzdrževanje pri alfa ni več tako drago kot je še bilo pred leti, tako da si glede tega na istem kot pri drugih dveh. Če pa kupiš JTD pa je itak zmaga kar s etiče vzdrževanja in zanesljivosti.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov