Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Po maj 22, 2006 7:53 pm

Zakaj pa nebi mogla primera 1,6 pit 8l.
A si ti mel primero da ves :?: :?:
BMW E46

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po maj 22, 2006 7:54 pm

leoCar je napisal/-a:Jaz sem napisal da gre almera 205, ker sem se tolk peljal.
zakaj pa avto nebi smel vec it kot ma napisano tovarnisko koncno :?: :?:
Tovarniska koncna pa koncna ki ti jo stevec kaze pa sta noc in dan :roll:
Kaj pa ti vozis Mojster Miha, a si se sam tolko peljal kot navaja proizvajalec ali vec :?:

Povej mi kako si izmeril tistih 205 km/h ?

Če sklepaš po tem, kar si videl na števcu se po mojih izkušnjah motiš ;)

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po maj 22, 2006 7:56 pm

maniaxxx je napisal/-a:Napisal si neukim kot sm js..in kje sm js napisal da gre almera 1.4 200?..mal pazi na svoje besede nakladač en

Kdo je pa tebe omenjal v tej temi - tvoja neukost sodi iz ene prejšnje debate ;)

LP

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Po maj 22, 2006 7:57 pm

Saj sem napisal da je sel 205 po stevcu :!:
Koliko pa je to realno pa ne vem 30kmh pa ze ni lagal.
LP.
BMW E46

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po maj 22, 2006 7:59 pm

leoCar je napisal/-a:Zakaj pa nebi mogla primera 1,6 pit 8l.

Čisto možno da "pije" 8 l/100 km, ampak če si razumel hočem povedat, da v takšnem oz primerljivem režimu vožnje bo 2 razreda manjši avto vsekakor manj rabil ;)

LP

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po maj 22, 2006 8:01 pm

poraba primere je okoli 8 litrov z 1.6 motorjem...kar se pa tiče 205 po stevcu je verjetno bil klanc navzdol? Men je sel accent tud 215 po klancu navzdol

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Po maj 22, 2006 8:14 pm

Mislim da vsak proba avto zagnat tudi po klancu navzdol.
Pol pa lahko avto nabere tudi kaj vec hitrosti.
Moj prijatelj ma peugeot106 1,1 60km pa mu gre do konca stevca pa se vec
180+ kar tudi noben nebi verjel pa gre pa ni vazno ce dol po klancu je pa vseeno 180kmh po stevcu :!: :D
BMW E46

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po maj 22, 2006 8:18 pm

David, kot jaz razumem tvoje vprasanje, ti ne gre toliko za to, koliko ima Almera, Primera koncno hitrost, ampak nek optimum. Popravi me, ce se motim, vendar kot lahko sam vidis zopet tema zavija v tipicno prerekanje o koncni hitrosti, vrtljajih itd. Mogoce ne bi bilo slabo, ce napises, kaksne velikosti avto si zelis. Nekako lazje je predlagati in delati primerjave avtov podobne teze in pogonskih hrckov. Predvsem zato, ker ce zelis manjso porabo, se mogoce raje oziraj za kakim manjsim avtekom.

Moje mnenje je se vedno, da ce se odlocis za Nissana, se odlocis dobro.

@Mojster Miha, cisto preposto vprasanje je bilo: koliksne so tvoje izkusnje z omenjenimi avtomobili. Ne razumem od kje ti, da sem kakorkoli uzaljena. Nima za kaj bit.

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Po maj 22, 2006 8:19 pm

Mojster Miha je napisal/-a:

Čisto možno da "pije" 8 l/100 km, ampak če si razumel hočem povedat, da v takšnem oz primerljivem režimu vožnje bo 2 razreda manjši avto vsekakor manj rabil ;)

LP

Jaz imam carismo ki ma 1836ccm pa mi pije malo pod 8l
Glej poraba.com (leoCar)
Vse je odvisno od gradnje motorja, najvec pa se o tezi desne noge in nacina voznje
Mislim da s tem bla bla kolegu ne bomo pomagali pri nakupu avta.
Jas osebno mam zelo dobre izkusnje z nissani in pika (to je moje osebno mnenje)
Pa vseeno BREZ ZAMERE :D
BMW E46

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po maj 22, 2006 8:29 pm

leoCar je napisal/-a:

LP

Glej poraba.com (leoCar)
Vse je odvisno od gradnje motorja, najvec pa se o tezi desne noge in nacina voznje

Glej poraba je na tem forumu ena velika "tabu tema" - tu se lahko piše kar se komu zljubi, v realnosti pa ... Zato se tudi ne mislim obremenjevat s porabo drugih, ampak kakšni extremni "podvigi" me pa pripravijo do tega da se "vžgemo" ;)
In tudi tebi verjamem da pije CARISMA pod 8 - sploh pa ker gre za GDI motor. Ampak verjetno tu ne gre za kakšna visoka hitrostna povprečja.
Kaj pa ko ga "pritisneš" in pelješ malo bolj "živo" ?

LP

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po maj 22, 2006 8:44 pm

Ne da se mi it igric v stilu jst sm te prva vprasala, tako da, moja omemba o skodljivosti predlaganih primerov temelji na popolnoma stereotipnem predsodku o nacinu voznje lastnikov "nalispanih" vozov. Glede na to, da kolega isce predvsem zaneljivo prevozno sredstvo in da clovek ze tako ne more biti dovolj previden pri nakupu rabljenega vozila, se mi zdi mogoce malce riskatno kupiti avto, kakrsnega ponavadi vozijo lastniki, ki preiskusajo avto do svojih koncnih zmogljivost. Seveda se lahko tudi z nakupom Nissana posteno naserje, ce ga prejme iz rok nevestnega lastnika. Res pa je, da imamo Nissane ponavadi skoraj tako dolgocasni vozniki kot je Nissanov design izpred 10ih let in mogoce s tem manjsa verjetnost za osmolenost. :P

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar Po maj 22, 2006 9:08 pm

leoCar je napisal/-a:

LP

Glej poraba.com (leoCar)

Glej poraba je na tem forumu ena velika "tabu tema" - tu se lahko piše kar se komu zljubi, v realnosti pa ... Zato se tudi ne mislim obremenjevat s porabo drugih, ampak kakšni extremni "podvigi" me pa pripravijo do tega da se "vžgemo" ;)
In tudi tebi verjamem da pije CARISMA pod 8 - sploh pa ker gre za GDI motor. Ampak verjetno tu ne gre za kakšna visoka hitrostna povprečja.
Kaj pa ko ga "pritisneš" in pelješ malo bolj "živo" ?

LP

Ja tole je ena stran (poraba.com) ki je vsakemu posamezniku v pomoc, ce pa mislis goljufat pa pisat nekaj brez veze pa sam sebe farbas, eni pac to pocnejo ,jaz ne ker
to delam za svojo informacijo koliko me avto stane itd... :D
LP
BMW E46

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To maj 23, 2006 7:14 am

Če ta tema ni zrela za zaklep pol tut nobena ni.... :roll:
Miha umiri se, globoko zadihaj, POGLEJ NASLOV TEME in napiši kaj v kontekstu z njo! :roll: :evil:
Zakaj morate vsako temo zasrat?!?! Namesto, da bi človeku pomagali, mu samo smetite temo. Upam, da bodo moderatorji večino objav v tej temi izbrisali, da se bo tema lahko nadaljevala v bolj umirjenem tonu, brez raznih "Mojstrov", "neukežev" in "ljudem-ki-so-s-svojim-avtom-naredili-60.000km-pa-jim-ne-verjamete".... :evil:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To maj 23, 2006 7:19 am

david: poglej, če si študent, si mislim ,da te denar ravno ne tišči, zato ti jst predlagam, da kupiš nekaj z malim oz. manjšim motorjem (poraba, registracija, rezervni deli) - micra & co. ker res je fajn imet velik avto, sam je pa dober met tut kajga jurja v žepu za kak pir, ne pa da vse zdevaš za avto in becin (tako kot veliko ljudi v naši okolici). men foter zmeri prav da naj živim po svojih zmožnostih. pa še kok ma prav! ne se zakreditirat pa dnarja izposojevat samo zato, da boš mel velik avto. boš videl, da ti čez par mesecev ne bo žal!
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To maj 23, 2006 8:11 am

Kak tema. Si nisem mislil da se je ob tem možno skregat, ampak očitno gre. :lol:

Dobro, o Almeri ne vem preveč, imajo pa moji starši doma Primero, sicer letnik 2000 in z 1.8 motorjem. Avto ima nekaj zelo dobrih lastnosti (veliko opreme) pa tudi kako slabo, kjer moram izpostavit menjalnik. Ne vem kakšni so v Almerah, ampak ta ima nekam nedoločene hode, včasih težko šaltaš v kako prestavo,... Meni je razočaranje. Avto mislim da pije okoli 8l/100km, morda malo več. Res pa je da se avto izredno malo uporablja in vozi dokaj umirjeno.

Kot prvo moram povedat da se mi še noben od naših Nissanov (imeli Sunnya 12 let, Micro 11 let ter sedaj Primero) ni zdel pretirano športen in dvomim da je z Almero kaj drugače. So pač nekakšni all-rounderji, ne športni ne pretirano udobni, pač neka mešanica vseh, za povprečnega uporabnika.

Moje osebno mnenje je, da če ne rabiš prostora (nimaš družine), pa nebi rad preveč dal za benz, raje kupi majhen avto, morda res Micro. Osebno mi tako majhen avto ne paše, vsekakor pa manj pokuri. Če ti Micra ni všeč z Almero vsekakor ne moreš zgrešiti. Primera je sicer v vsem en razred več, predvsem se bo to poznalo pri opremi.

Zelo je odvisno kak voznik si. Če imaš večino izvenmestne vožnje ter voziš še kar umirjeno, potem je Primera zate, za v mesto je dokaj velik in neroden avto.

PS: Če boš gledal Primero bi jaz osebno gledal 1.8 motor, predvsem zaradi tega, ker ima več moči in navora, porabaa, domnevam, da ne bo niti za pol litra višja, če jo znaš vozit.
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To maj 23, 2006 8:14 am

Tko, podeljena sta bila dva opozorila. Če se bo to nadaljevalo bodo potrebni drugačni ukrepi ;)

P.S.: Če nimate kaj pametnega napisat, ne pišite. Če vas kdo sprovocira, enostavno spreglejte tak post in obvestite moderatorja. Naloga le njega je utišat take osebke, ki provocirajo, žalijo in podobno. Ne spuščajte se na enak nivo kot vaš predhodnik in enostavno ignorirajte uporabnika. :!:

Včasih se počutim, kot da so vozniki na tem forumu nedozoreli svojim letom in ne znajo brzdat svojih hormonov :roll:
Slika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi To maj 23, 2006 8:18 am

Se strinjam. Se pa ne strinjam, da so bili nekateri posti (tudi moj) izbrisani...

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To maj 23, 2006 8:45 am

dejvi je napisal/-a:Se strinjam. Se pa ne strinjam, da so bili nekateri posti (tudi moj) izbrisani...

nisem brisal nepotrebnih. Brisani so bili samo tisti, ki so se nanašali na kreg. Če pa je slučajno bil kak tak, da ni bil za izbris, se pa opravičujem.
Slika

David_
Nov uporabnik

Napisal/-a David_ To maj 23, 2006 10:15 am

jorgeus je napisal/-a:David, kot jaz razumem tvoje vprasanje, ti ne gre toliko za to, koliko ima Almera, Primera koncno hitrost, ampak nek optimum. Popravi me, ce se motim, vendar kot lahko sam vidis zopet tema zavija v tipicno prerekanje o koncni hitrosti, vrtljajih itd. Mogoce ne bi bilo slabo, ce napises, kaksne velikosti avto si zelis. Nekako lazje je predlagati in delati primerjave avtov podobne teze in pogonskih hrckov. Predvsem zato, ker ce zelis manjso porabo, se mogoce raje oziraj za kakim manjsim avtekom.

Moje mnenje je se vedno, da ce se odlocis za Nissana, se odlocis dobro.

@Mojster Miha, cisto preposto vprasanje je bilo: koliksne so tvoje izkusnje z omenjenimi avtomobili. Ne razumem od kje ti, da sem kakorkoli uzaljena. Nima za kaj bit.

Tocno tako kot pravis, ne gre se mi za nobeno koncno hitrost ali nevem kaj še vse, gre se mi predvsem, za to da bom kupo nek zanesljiv avto keri me nebo ko ga bom najbolj rabo pusto na cedilu, rabil se po predvsem za voznjo do punce in nazaj(25km), kaksni občasni izleti, ter mestno voznjo. Ne rabim jaz nobenega luksuza. Konec koncev pa kot je en ze tu omenil se tudi meni Micre sploh ne vidijo, tak da raje mesecno raskiram par čukov več za benzin, pa kupim Almero oziroma Primero,ali kaj podobnega tega ranga.
Zmagovalec lahko postaneš samo, če si pripravljen stopiti čez rob.

leoCar
Poznavalec foruma

Napisal/-a leoCar To maj 23, 2006 10:30 am

Jaz sem ti ze priporocal eno almero, avto je res slabse ohranjen, ce te to ne moti
vendar pa je 1,6 ma klimo pa dve blazini pa se tri vratni model je, ki ni velik pa ne majhen. Ker je lazji od primere 1,6 bo posledicno tudi manjsa poraba.
To je moje mnenje( ce rabis avto ki je zanesljiv pa se kar dobro opremljen ne dobis za tak denar nic boljsega.)

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=798763
LP
BMW E46
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov