Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne maj 21, 2006 7:23 pm

maccek_21 je napisal/-a:laguno sem dal zravn zato ker imam možnost jo dobiti od prvega lastnika in le tega poznam in je dobro ohranjena in nism nikjer napisal da je to športna limuzina ;)

pač dal sem jo za primerjat z alfo ker sta to moji dve trenutno prvi izbiri

in če ju lahko kdo primerja +/- bom zelo vesel......

bmw ostaja rezerva

upam da ste sedaj vsi zadovojlni pa da bom dobil še kakšen konstruktiven odgovor glede razlik med alfo in laguno oz če je kakšen latsnik bmw-ja tukaj (523) lahko tudi pove kaj si misli o tem.......tko da mojster miha predvidevam da si strokovnjak na tem področju in računam na kakšno dobro primerjavo med temi avti

še enkrat hvala za linke do avto.net-a ampak me bolj zanimajo razlike v praksi med zgoraj omenjenimi avtomobili ;)

LP 8)

Če omenjeno LAGUNO dobro poznaš potem jo enostavno kupi.
Glede ostalega - tu govorimo o LAGUNI prve generacije, to je bil avto, ki je bil s podvozjem "uravnan" na udobje - aktualna generacija je "trša"

A.R. 156 je nekaj povsem drugega - moraš se enostavno peljat, ker tu lahko pišem romane, pa kljub temu ne boš razumel oz odnesel toliko kot s testno vožnjo. Priporočam ti 2,0 motor ali še bolje 2,5 l - ta zadnji je sicer neugoden glede registracije, glede ostalega pa je ... hmmm ... samo "vroča" noč s punco pričara večje užitke. In če voziš to kar vidim na sliki, boš potem ko se boš vrnil z vožnje z A.R. 156 2,5 l mislil, da se sploh ne premikaš ;)

LP

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 Ne maj 21, 2006 7:40 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
maccek_21 je napisal/-a:laguno sem dal zravn zato ker imam možnost jo dobiti od prvega lastnika in le tega poznam in je dobro ohranjena in nism nikjer napisal da je to športna limuzina ;)

bmw ostaja rezerva

upam da ste sedaj vsi zadovojlni pa da bom dobil še kakšen konstruktiven odgovor glede razlik med alfo in laguno oz če je kakšen latsnik bmw-ja tukaj (523) lahko tudi pove kaj si misli o tem.......tko da mojster miha predvidevam da si strokovnjak na tem področju in računam na kakšno dobro primerjavo med temi avti

še enkrat hvala za linke do avto.net-a ampak me bolj zanimajo razlike v praksi med zgoraj omenjenimi avtomobili ;)

LP 8)

Glede ostalega - tu govorimo o LAGUNI prve generacije, to je bil avto, ki je bil s podvozjem "uravnan" na udobje - aktualna generacija je "trša"

A.R. 156 je nekaj povsem drugega - moraš se enostavno peljat, ker tu lahko pišem romane, pa kljub temu ne boš razumel oz odnesel toliko kot s testno vožnjo. Priporočam ti 2,0 motor ali še bolje 2,5 l - ta zadnji je sicer neugoden glede registracije, glede ostalega pa je ... hmmm ... samo "vroča" noč s punco pričara večje užitke. In če voziš to kar vidim na sliki, boš potem ko se boš vrnil z vožnje z A.R. 156 2,5 l mislil, da se sploh ne premikaš ;)

LP

no take odgovore sem pričakoval :D ...AR 2.5 je preveč stroškov z registracijo ampak mislm da že 2.0 z 155km pusti velik nasmešek

mislim da bom kar za alfo se odločil ker bmw-jev ohranjenih je premalo oz imajo vsi veliko prevoženih km
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne maj 21, 2006 8:13 pm

maccek_21 je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:

bmw ostaja rezerva

LP 8)

LP

no take odgovore sem pričakoval :D ...AR 2.5 je preveč stroškov z registracijo ampak mislm da že 2.0 z 155km pusti velik nasmešek

mislim da bom kar za alfo se odločil ker bmw-jev ohranjenih je premalo oz imajo vsi veliko prevoženih km

Ti vseeno vsaj preizkusi BMW-ja 523 - prednost je v tem, da imaš stroške registracije enake kot pri A.R 156 2,0. Glede km samo glej, da ima realne - recimo realnih 200.000 km, pri redno vzdrževanem BMW-ju ni niti polovica "življenjske dobe" oz z normalnim vzdrževanjem jih lahko brez težav naredi še enkrat toliko. In tudi na splošno je po mojem prepričanju boljša izbira kot A.R. 156.
Sicer pa kot rečeno :preizkusi pa se odloči

LP

maccek_21
Uporabnik

Napisal/-a maccek_21 Ne maj 21, 2006 11:07 pm

samo nekaj me še zanima če kdo ve:

kaj je razlika med 1.8 in 2.0 twinspark motorjem v AR

razn tistih 10 konjev?

LP

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne maj 21, 2006 11:59 pm

Razen 10 konjev, 200 kubikov in XY NM navora? Ah, nič drugega :roll:

po mojem ti bo v taki mašini 2.0 manj pila pri "normalni" vožnji, ker jo boš manj priganjal da bo povlekla enako kot 1.8.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po maj 22, 2006 12:51 am

maccek_21 je napisal/-a:ja rezervni deli za mercedes,audi mislm da da niso ravno med ugodnejšimi.

sploh pa nekako ciljam bolj na limuzino z športnim pridihom....

recimo alfa 156 mi je padla v oči ampak se bojim da bi bila več na servisu kot na cesti

tko da če ima kdo še kakšen pameten predlog se priporočam ;)

...ni slaba dobit jo moraš od kakega starejšega človeka po možnosti prvi lastnik...Raje JTD...
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po maj 22, 2006 1:01 am

McLaren je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=760945#
En predlog. Kilometrov nima dost če gledaš da jih je naš mel ko smo ga prodali 240000km pa ni blo nič dodatnih stroškov razen rednih servisov.

Pol ste pa zares dosti pretrpeli ;) da o vsem ostalem niti ne serjem - Kupil sem ga rihtal dva meseca nato popizdil in prodal - kak dedi bi ga lahko vozil če pa je kaj krvi v tebi pol pač niti-ne!!! in 406 1.8 ko ga priganjaš na 17 - kah pije kar 14 litrčkov... alfa manj...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po maj 22, 2006 2:01 am

Alfa je največ avta za ta denar (pustimo na strani avte z več kot 150.000km).
Podvozje je fenomenalno, menjalnik natančen, zvok omamen (še posebej V6), karoserija pa balzam za oči. Če pa vzameč jtd-ja(malo več €) pa imaš še porabo 6,5l/100km.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

maccek_21
Uporabnik

Napisal/-a maccek_21 Po maj 22, 2006 8:34 am

verjamem da je jtd super glede porabe. ampak mislim da za 20k na leto se ne splača kupovati dizla še posebej ker sem pristaš šp. zvoka.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po maj 22, 2006 10:27 am

maccek_21 je napisal/-a:verjamem da je jtd super glede porabe. ampak mislim da za 20k na leto se ne splača kupovati dizla še posebej ker sem pristaš šp. zvoka.

Jaz bi takoalitako zase vzel 2.5 ... ker 3.0 ni :P :P :P

pavko
Nov uporabnik

Kraj: križ

Napisal/-a pavko Po maj 22, 2006 11:08 am

Jest sm biv tut mesc nazaj, pred nakupom limuzine s podobnimi zahtevami (prostornost, udobje, športnost, varnost ter cena cca 1,5mio...) Sm tut gledu alfo, pa honda accord mi je bila zelo interesantna (1.8 se dobi že okrog 1.6mio). Sm šu tut na par testnih vožnj-sicer alfe res nism nobene voziv. Sam k sm pa šu z volvotam na testno vožnjo-sm pa vedu da bom to nabavu. MOj V40 je 2.0T 160km, 98l, dobu sm v piko ohranjenga-še mal preveč, k je mal zamorjen :) ampak to bom že popravu :D za 1.2mio sm dobu res dobr avto, v nobenmu drugmu avtu nism tok udobno sedev pa se počutu tok varnega, 160 konjev ti pa tut poskrbi za veliko užitkov:) Servis je mal dražji sam ga pa zato tolk mnjrat rabš delat ;) poraba pa dobrih 10l. Jest bi ti priporoču V40 al pa accordo-končna odločitev je pa tvoja.

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po maj 22, 2006 12:27 pm

ma alfo uzam...2,0 motor je dost bol obcutljiv na olje in bog ne daj da mu ga kdaj zmanjka...1.8 je bol trotl ziher :lol: pa veliko več jih je na voljo

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po maj 22, 2006 12:31 pm

pavko je napisal/-a:Jest sm biv tut mesc nazaj, pred nakupom limuzine s podobnimi zahtevami (prostornost, udobje, športnost, varnost ter cena cca 1,5mio...) Sm tut gledu alfo, pa honda accord mi je bila zelo interesantna (1.8 se dobi že okrog 1.6mio). Sm šu tut na par testnih vožnj-sicer alfe res nism nobene voziv. Sam k sm pa šu z volvotam na testno vožnjo-sm pa vedu da bom to nabavu. MOj V40 je 2.0T 160km, 98l, dobu sm v piko ohranjenga-še mal preveč, k je mal zamorjen :) ampak to bom že popravu :D za 1.2mio sm dobu res dobr avto, v nobenmu drugmu avtu nism tok udobno sedev pa se počutu tok varnega, 160 konjev ti pa tut poskrbi za veliko užitkov:) Servis je mal dražji sam ga pa zato tolk mnjrat rabš delat ;) poraba pa dobrih 10l. Jest bi ti priporoču V40 al pa accordo-končna odločitev je pa tvoja.

še en izmed tistih, ki so pelajli Volva in se zaljubili vanj, čestitam za nakup

ontopic: raje vzemi Volvo S/V40, so dokaj ugodni, imajo veliko opreme in kar je najbolj pomembno so varni in zanesljivi (kar alfa nikdar ni bila). ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po maj 22, 2006 12:40 pm

:/:o:/

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po maj 22, 2006 12:50 pm

Seveda se alfe neprestano kvarijo in niso vredne pet para :bow
Volvo in alfa sta v tem cenovnem rangu in s temi modeli neprimerljiva.Tak, ki bo kupoval volvota nebi niti pomislil na alfo 156.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=791050#
Recimo tole je balzam za ušesa in malo manj za denarnico.Če bi nekako lahko stisnil tisto zavarovanje ti sigurno ne bo žal.Drugače pa že 2.0TS motorji lepo potegnejo,edino z oljem moraš biti pazljiv.ni pa nič tragičnega.
Bmw tudi ni slaba izbira, ampak je drugačen avto od alfe.avto je težji in bolj zvočno izoliran....rwd je sicer super...jaz tistim pravljicam, da se mašina ulaufa pri 200k km ne verjamem...je pa za probat sigurno
;)
povej kako se ti bodo zdele probne vožnje ;)

maccek_21
Uporabnik

Napisal/-a maccek_21 Po maj 22, 2006 1:05 pm

največ je odvisno kako je bil avto vzdrževan.

poznam lastinka bmw 523-ke z 220 prevožnimi pa pije liter in več olja na tank

pač se je nategnu pri nakupu

moja prva izbira je seveda alfa ampak ni vse od mene odvisno (finančno :lol: )

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po maj 22, 2006 6:11 pm

Vuso je napisal/-a:...jaz tistim pravljicam, da se mašina ulaufa pri 200k km ne verjamem...

Hej, človek niso pravljice - ti živiš v pravljicah ker ne verjameš :jao:
To je dejstvo, katerga danes pozna večina ljudi, ki se vsaj malo spozna na avtomobilizem ;)
Pred kratkim so npr. imeli na supertestu (100.000 km) pri A.M. GOLF V 2,0 TDI in COROLLO VERSO 2,0 D 4-D - ko so po omenjenih km "podrli" motorje je bilo v obeh primerih na stenah valjev še vedno poznat fabriško obdelavo sten valjev (honanje) - kar pomeni, da je s tega vidika za takšne motorje 200 "tisočakov" resnično "mačji kašelj". In tudi veliko avtomobilov danes z rednim vzdrževanjem prevozi brez težav veliko več kot 200 "tisočakov" - o kakšni HONDI, BMW in podobnih pa se ne splača niti debatirat. ;)

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po maj 22, 2006 6:18 pm

maccek_21 je napisal/-a:največ je odvisno kako je bil avto vzdrževan.

poznam lastinka bmw 523-ke z 220 prevožnimi pa pije liter in več olja na tank

pač se je nategnu pri nakupu

moja prva izbira je seveda alfa ampak ni vse od mene odvisno (finančno :lol: )

Ta avto sigurno nima realni 220 "tisočakov", ampak precej več. Pri BMW-jih je treba paziti, ker imajo mnogi uvoženi "primerki" veliko število km. O številkah raje ne bi, da ne bo spet kakega kreganja - če nočejo verjet njihova stvar. Dejstvo je, da nekdo, ki ne zna oceniti realnih km, hitro nasede - tej BMW-ji tudi po 400 in več tisoč km z enim dobirim čiščenjem zunaj + znotraj zgledajo kot bi jih imeli vsaj polovico manj oz z eno besedo OK - z drugo besedo pa se temu reče kvalitetni materiali ;)

LP

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po maj 22, 2006 7:20 pm

pa še tole o alfi...kolega ma eno z 1.6 motorjem ( sicer je 145 ampak nima veze) pa je z njo vse narobe...ne pije mu olja, ma ze 130kkm pa še ni naredil generalno, vglavnem nič ne crkuje..razmislja da bi jo prodal, ker mu se že zelo toži po prijaznih ljdeh na servisih :P :P

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To maj 23, 2006 7:54 am

Mojster Miha je napisal/-a:Ta avto sigurno nima realni 220 "tisočakov", ampak precej več. Pri BMW-jih je treba paziti, ker imajo mnogi uvoženi "primerki" veliko število km. O številkah raje ne bi, da ne bo spet kakega kreganja - če nočejo verjet njihova stvar. Dejstvo je, da nekdo, ki ne zna oceniti realnih km, hitro nasede - tej BMW-ji tudi po 400 in več tisoč km z enim dobirim čiščenjem zunaj + znotraj zgledajo kot bi jih imeli vsaj polovico manj oz z eno besedo OK - z drugo besedo pa se temu reče kvalitetni materiali ;)

LP

Res je. S tem da dandanašnji to ni omejeno samo na BMWje ampak na vse, tudi ne samo na uvožene, tudi pri nas se najdejo taki ki mislijo da morajo km vrtet nazaj. Bedno. :?
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov