Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So jun 03, 2006 5:59 pm

Sicer Logana še nisem peljal, sem pa sedel noter, in mi je bil ful cheap občutek. Če bi jaz kupoval nekaj iz tega razreda (torej poceni 4-vratne limuzine), bi verjetno raje vzel Fiat Albea, veliko veliko raje pa enega od osnovnih variant novega Punta (Grande), Clia ali Peugeota 207. Se mi zdijo nekako boljši avti, ravno tako prostorni v kabini, cena je tu nekje, edno prtljažnik imajo manjši. Ampak le v osnovni litraži! So namreč hatchback variante, kar pomeni da je prtljažnik v marsikaterem primeru bolj uporaben kot pri štirivratnih avtih, če podreš sedeže pa itak ni primerjave.

Uporabniški avatar
Dejan1
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Dejan1 So jun 03, 2006 5:59 pm

Če ti oblika oz izgled avta ni tako pomemben, ga seveda kupi. Nisem ga vozil, in glede tega ne vem kako je, glede varnosti pa...kar sem bral ni bilo nekaj preveč dobro ocenjeno. Tako da če ti ni nujno kupovati novega avtomobila, bi jaz raje vzel leto ali dve star avto ki ima več opreme, in je tudi varnejši.

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx So jun 03, 2006 6:00 pm

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx So jun 03, 2006 6:02 pm

če smo že pri malčkih..za 2500000 dobis corso z 1.4 motorjem in avtomatsko klimo abs mp3 alu platisci ipd....čez 3 leta pa je ta corsa vredna za 2 logana ;)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Dacia logan---mnenja

Napisal/-a Mojster Miha So jun 03, 2006 6:03 pm

marsus je napisal/-a:Pozdravljeni.

Zanimam se za nakup Dacia logan.Zanima me če je tukaj gor kakšen uporabnik te znamke in če lahko pove svoje mnenje o tem avtomobilu.Sicer pravijo mal denarja malo muzike,ampak kar se tiče cene je za moje pojme kar ugoden nakup.Seveda pa me zanima tudi kvaliteta.

Hvala.

Najprej - LOGAN je bil zamišljen iz izdelan kot "low budget" avto - preprost in vzdržljiv avto za skromno ceno. Torej z racionalnega vidika težko dobiš boljši avto, sploh pa če se zavedaš dejstva, da je v njem veliko RENAULTA oz komponent njihovih starejši pa tudi aktualnih modelov (CLIO, MODUS, MEGANE, LAUGNA - celo "šepec" ESPACE-a).
Na drugi strani, če pomisliš, da zanj odštetješ 1,8 mio SIT za 1,4 l motor, pri tem pa še nimaš ABS-a, klime, varnost je pomanjkljiva, energonomija je slaba ... potem ugotoviš slabšo stran racionalnosti
Jst osebno bi v tem primeru (če ostanemo pri isti znamki oz "žlahti") raje izbral nov CLIO STORIA 1,2 - 75 "konjev" (prejšnja generacija CLIA) - za nekaj več kot 2 mio SIT dobiš - klimo, ABS, lita platišča 15", radio MP3, tonirana stekla ....
Sicer pa - v primeru, da ti je LOGAN na kratko všeč enostavno kupi - pa srečno vožnjo !
Če pa, si v dilemi - testiraj LOGAN, pa ga primerja z recimo omenjenim CLIO-m, ali pa kakšnim konkurenčnim avtomobilom za isti denar. In se na podlagi pridoblejnih vtisov odloči.

LP

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 So jun 03, 2006 6:03 pm

maniaxxx je napisal/-a:Mam sam corso, pa vrjem da je za svojo majhnost ful prostorna..vseakor bolj kot seat ;) ..Nisem jo pa svetoval ker nekak ni v istem velikostnem razredu kot logan ceprav je neprimerno boljsi avto ( vsaj zame)...elantra ipd je pa primerljivo prostorno....

Za ta denar dobis ze alfo 166 al pa 156..ki sta skoraj tak lepi kot logan ;) ;)

Moja cordoba je zelo prostorna lahko Francija v prtlažnik dam :lol:

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx So jun 03, 2006 6:06 pm

Media3 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Mam sam corso, pa vrjem da je za svojo majhnost ful prostorna..vseakor bolj kot seat ;) ..Nisem jo pa svetoval ker nekak ni v istem velikostnem razredu kot logan ceprav je neprimerno boljsi avto ( vsaj zame)...elantra ipd je pa primerljivo prostorno....

Za ta denar dobis ze alfo 166 al pa 156..ki sta skoraj tak lepi kot logan ;) ;)

Moja cordoba je zelo prostorna lahko Francija v prtlažnik dam :lol:

ja prtljaznik ma pa cordoba ogromen ;) ..mislil sm na prostornost v potniskem prostoru

maniaxxx

Re: Dacia logan---mnenja

Napisal/-a maniaxxx So jun 03, 2006 6:07 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
marsus je napisal/-a:Pozdravljeni.

Zanimam se za nakup Dacia logan.Zanima me če je tukaj gor kakšen uporabnik te znamke in če lahko pove svoje mnenje o tem avtomobilu.Sicer pravijo mal denarja malo muzike,ampak kar se tiče cene je za moje pojme kar ugoden nakup.Seveda pa me zanima tudi kvaliteta.

Hvala.

Najprej - LOGAN je bil zamišljen iz izdelan kot "low budget" avto - preprost in vzdržljiv avto za skromno ceno. Torej z racionalnega vidika težko dobiš boljši avto, sploh pa če se zavedaš dejstva, da je v njem veliko RENAULTA oz komponent njihovih starejši pa tudi aktualnih modelov (CLIO, MODUS, MEGANE, LAUGNA - celo "šepec" ESPACE-a).
Na drugi strani, če pomisliš, da zanj odštetješ 1,8 mio SIT za 1,4 l motor, pri tem pa še nimaš ABS-a, klime, varnost je pomanjkljiva, energonomija je slaba ... potem ugotoviš slabšo stran racionalnosti
Jst osebno bi v tem primeru (če ostanemo pri isti znamki oz "žlahti") raje izbral nov CLIO STORIA 1,2 - 75 "konjev" (prejšnja generacija CLIA) - za nekaj več kot 2 mio SIT dobiš - klimo, ABS, lita platišča 15", radio MP3, tonirana stekla ....
Sicer pa - v primeru, da ti je LOGAN na kratko všeč enostavno kupi - pa srečno vožnjo !
Če pa, si v dilemi - testiraj LOGAN, pa ga primerja z recimo omenjenim CLIO-m, ali pa kakšnim konkurenčnim avtomobilom za isti denar. In se na podlagi pridoblejnih vtisov odloči.

LP

Tokrat se pa moram strinjati s tabo :oops: ;)

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic So jun 03, 2006 6:26 pm

Če rabš avto za familijo pa če ti voznost, oblika in podobne stvari niso pomembne mislm, da ni nobenga razloga, da ga nebi kupu.
Varnost je za nov avto mal švoh, ampak če pogledamo poševnooko konkurenco (recimo dražjega avea) je no.1 in čist primerljiv z nekaterimi rabljenimi družinskimi avtomobili za podoben dnar.
Kvaliteta pa... rekl so, da so naredl kvaliteten avto z poceni vzdrževanjem (vsaj slednje definitivno drži). Prvo pa najbrž tut, glede na to, da je zehnika že kr pošteno zastarela in da so verjetno odpravl vse napake. ;)

Za konec: a bi res rad nov avto? ;)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po jun 05, 2006 5:43 pm

kaj pa thalia? :oops: nihče je še ni omenil...boš dobil podobno zadevo kot clio samo da ma turško rit ;) in velikost dacie. seveda je tudi lepša (ni pa lepa) od Dacie
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov