Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Pe jun 09, 2006 9:22 am

[quote="dejvi"]Jst dam pri Audiju, ki ga tu kupuješ cca 240 SIT za zavarovanje s 50 % bonusom, se pravi kasko + obvezno!!![/quot
Nekaj takega 8)
Pa še nekaj moraš vedet. Audi drži nenormalno ceno in audija boš prodal takoj še posebi dizla za toyoto pa nisem glih tok prepričan. Pa audi je lepši :P

CyberMedo
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMedo Pe jun 09, 2006 9:34 am

No no Deych, malo polako. Morda smo vozniki Toyot resda malce zaslepljeni s kvaliteto in zanesljivostjo naših vozil in včasih kako malenkost na ta račun tudi spregledamo, ampak alfisti pa ste glede tega na x-to potenco, ker vse slabosti svojih avtomobilčkov upravičujete s tem, da ma dušo... Skratka neresnih odgovorov ni potrebnih, predvsem pa ne neutemeljenih. Mislim od kot ti sploh tista finta z slabim menjalnikom res ne vem, sem pa prepričan da pretirano dosti izkušenj z japonci nimaš. Mislim, da nebomo nikomur pomagali, če se bo to spet razvnelo v eno izmed številnih debat ene znamke proti drugi. Pač odločite se, kaj vam je pri avtu pomembno in ga glede na to kupujte. Če primerjamo Toyoto z Audijem je jasno, Audi je bolj prestižen, predvsem pri nas ta znamka nekaj pomeni in je to tudi glavni razlog za nakup takega avta - če ga pač hočeš pokazat (daleč od tega, da pa Audi drugih kvalitet nima, ravno nasprotno, menim da je odličen avto, je pa res, da je imidž tisti glavni prodajni argument). Toyota ti bo pa ponujala podoben nivo udobja in podobne vozne lastnosti, podobne velikost itd, nekaj manj imidža ampak večjo vzdržljivost in nekoliko manjše stroške vzdržavanja. Kaj je pa tebi pomembno, pa najbolje sam veš. Zase vem, da bi mi pri tej izbiri najbrž posiveli lasje, ker sta mi tako Audi kot Toyota huda avta, če pa še kakšno bavarsko trojkico not zamešaš, pa je še toliko hujše.

P.S. Prosim ne začenjat debate o tem, da se lahko vsak avto pokvari, ker je to neumno. Seveda se vsak avto pokvari, ampak dejstvo je, da se bo v povprečju Toyota najmanjkrat, sicer pa se kvaliteta pri tej znamki ne kaže zgolj v tem, da se malo kvari, temveč predvsem pri kvaliteti posameznih delov, ki tako trajajo nemogoče dolgo (npr. sam sem pri avtu z 133 konji menjal prednje zavorne diske prvič pri 200.000 km, avspuh je pa še vedno prvi in nič ne kaže, da bi kmalu crknil, pleh je brez atoma rje, kljub temu, da je avto star 13 let in garaže že 6 let ni videl...)

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Pe jun 09, 2006 10:11 am

Ma ti si ga ze kle usral k si mi reku da sm alfist. Ne nc slabega ne mislm, sam enostavno toyote imajo napake, sem jih ze vozil in clovku to pac poveš predn kup, ker ce ga to zna orng mott, se pac ne bo zajebu.

Alfisti pa niso nc na x potenco, ponavad ti lepo povejo pogoste tezave, kar pa pr japonckih ne vids, pa ceprav jih je kr dost, sem vozu ze kr dost hond, toyot itd. Nej ljudje zvejo tud tist kar ni lepo, ne le uno, da je neunicljiv, kot da je to celota avtomobila . :)

P.S.: Pa ne govorim sploh o pokvarljivosti, ce se nisi opazil, ampak o tem, kaksne so pogoste napake nekega proizvajalca, ki sem jih sam vozil oz. lastil. Audija nism se vozu in zato nisem nic povedal v stilu kaj sm od nekega psa na vasi slisu k je laju to okol. Toyoto pa sem in ja, z menjalniki majo blazne bleme vsi japonci (pa nisem vozil starih modelov), v rikverc gredo vedno v kaksnem 3jem poskusu, sklopka je trda in zelo butasta, volan je neodzivn, lega tud ni dobra. Dobre lasnosti so tko drugi povedal, jz pa pac to kar mislim, da bi ga znal zanimat, in to ni odvracanje od nakupa, sm ce je na take stvari alergicn bo pac vedu, vseeno pa gre lahko sam probat.

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Pe jun 09, 2006 10:42 am

Vsak bo svojega hvalil,odločiti se moraš sam,pa dobro pretuhtaj
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Pe jun 09, 2006 11:17 am

z menjalniki majo blazne bleme vsi japonci (pa nisem vozil starih modelov), v rikverc gredo vedno v kaksnem 3jem poskusu, sklopka je trda in zelo butasta, volan je neodzivn, lega tud ni dobra.

Ne vem kok japoncev si že prevozil, problemi z menjalnikom...hehe.. mogoče ti dam prav samo za prestavljanje v vzratno, pa še to pri avtu s več kilometri zamenjaš olje in je konec s tem problemom.

Pa japonc nima dobre lege... :lol: ...zresn se

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Pe jun 09, 2006 11:30 am

Vozu sm ze 4 japonce, ni glih mal ni pa velik, a bi jih mogu ene 30 al kako? Govoril sm za Toyoto in ce ma to dobr lego sm jz krepki papež. Edino Honda civic 7g je imela od vseh japoncev k sm jih vozu zelo dobro lego, o 8g pa raje nebi a ne? :) Stari da noben od japoncev ni imel vec kokr 30k in da ima take tezave z vzratno se men ne zdi glih olje problem, razen ce pusca kr pr vseh.

Lahk pa recemo, da je vse prfektno in boste vsi zadovolni.

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Pe jun 09, 2006 11:33 am

ni perfekto nič na tem svetu ampak kar se vzdrzljivosti tiče je pa toyota v samem vrhu če ne celo povsem na vrhu, tak da tu vsaka debata odpade..audi je pa bolj avto za sosede ;) ...ni pa slab avto audi...nikakor ne....kar se pa držanja cene in kasnejse prodaje tiče mislim da toyoto tud ni ravno težko prodat, bolj se pojavi težava, ker jo NOČEŠ prodat, ko jo imaš enkrat.

CyberMedo
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMedo Pe jun 09, 2006 11:42 am

Ja, itak da so japonci slabi, sploh jih ne gledat, je boljše dobrega švaba al pa italjana vzet, pa je. To so ti avti z dušo, a veš. Japonci pa majo vsi po vrsti grooozno lego na cesti pa vsi majo zanič menjalnike, ja. Pa sploh ni važno, če gre za Toyoto, Nissana, Hondo, Mazdo, Subaruja, Mitsubishija, Isuzuja, Suzukija ali pa kero drugo, bolj eksotično znamko. V glavnem grozni avtomobili (ToyotaSupraNissanSkylineGTRAcuraNSXMitsubishiLancerEVOSubaruImprezaWRC.press), vsi po vrsti.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Pe jun 09, 2006 11:51 am

CyberMedo je napisal/-a:Ja, itak da so japonci slabi, sploh jih ne gledat, je boljše dobrega švaba al pa italjana vzet, pa je. To so ti avti z dušo, a veš. Japonci pa majo vsi po vrsti grooozno lego na cesti pa vsi majo zanič menjalnike, ja. Pa sploh ni važno, če gre za Toyoto, Nissana, Hondo, Mazdo, Subaruja, Mitsubishija, Isuzuja, Suzukija ali pa kero drugo, bolj eksotično znamko. V glavnem grozni avtomobili (ToyotaSupraNissanSkylineGTRAcuraNSXMitsubishiLancerEVOSubaruImprezaWRC.press), vsi po vrsti.
:P :P :P
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Pe jun 09, 2006 11:54 am

Pa kdo tuki govori o pokvarljivosti? Sami moroni. Medo ti pa ne s***, kle napake ki jih ima vsaka znamka ne pomen, da mors sarkazm furat kako govorimo, da so japonci sranje. Odrast mal.

zoom
Nov uporabnik

Napisal/-a zoom Pe jun 09, 2006 12:01 pm

Jst vidm edino prednost Audija pri ceni popravila pri karambolu (če ni kaska seveda)
Je pa nekaj...ni 100% da se razbiješ je pa 80% šans da boš moral roke pa turbino menat :lol: :lol: :lol:

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Pe jun 09, 2006 12:03 pm

zoom je napisal/-a:Jst vidm edino prednost Audija pri ceni popravila pri karambolu (če ni kaska seveda)
Je pa nekaj...ni 100% da se razbiješ je pa 80% šans da boš moral roke pa turbino menat :lol: :lol: :lol:

sam 80% ? :roll: ;)

zoom
Nov uporabnik

Napisal/-a zoom Pe jun 09, 2006 12:06 pm

maniaxxx je napisal/-a:sam 80% ? :roll: ;)

Ja sm 80....možno je da jih moral menat že nesrečnik pred tabo......

CyberMedo
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMedo Pe jun 09, 2006 12:14 pm

No ok Dejch, priznam da sem šel korak predaleč -> sicer objektivno upravičeno, vendar pa tega načeloma ne delam. Sam razpi*di me, ko se vsakič, ama baš vsakič, ko se primerja kakšen japonec z nemcem, najde en kup ljudi, ki neargumentirano pljuvajo po japoncu, kot da ene Toyote z Audijem sploh ne bi smel primerjat, ker je Audi itak pot razredov boljši. Mislim, kot da bi gledal Motorvision na DSF - če je nemec v konkurenci, se lahko ostali samo zmenijo keri bo drugi, tretji itd., ker nemec bo avtomatično prvi. Saj v končni fazi nimam čisto nič proti, če kdo reče, meni pa Toyota ni, mi je pač Audi bolj všeč. Kul, vsak ma svoje mnenje in svoj pogled, sicer pa jaz v prvem postu tudi nisem zoper Audija nič slabega napisal, prej nasprotno, ker mi je avto lep, ampak na živce mi pa gre, ko nekateri določene avtomobile ponižujejo brez pametne argumentacije oziroma si pogosto argumente preprosto izmislijo, da bi upravičili svojo izjavo. Tudi zate Dejch velja, če ti Toyota ni, kot rečeno, je to tvoja pravica. Ti pač Audi bolj dogaja (oz. Alfa sodeč po avatarju). Kul. Mene ne moti. Samo potem pač tako napiši. Ne si zmišljevat pomanjkljivosti pri enem avtu, do bo zato drugi izpadel boljši. Jaz sedaj že v tretjem postu zagovarjam Toyoto, pa nisem niti enkrat kaj slabega napisal o Audiju (pa bi lahko). Sem pač izrazil svoje pozitivno mnenje o Toyoti in to brez tega, da bi spljuval Audija. Poskusi tudi ti enkrat... LP

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Pe jun 09, 2006 12:17 pm

Sej kokr pravm, prevec si fanaticen do japoncev in ker imam Alfo in ker nisem vozil Audija in nimam kej povedat o njem, sem zato pluval cez japonca. Kot sem rekel, to so moje izkusnje in kaksni so bili problemi, ce je to zate pluvanje po znamki oz. scitenje Audija pol pa res ne vem kaj je tvoj problem.

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Pe jun 09, 2006 12:22 pm

vzemi tisto kar se tebi bolj dopade, jaz bi audi-ja rajši vzel...LP

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Re: Audi ali Toyota

Napisal/-a HajdukS Pe jun 09, 2006 1:23 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
brankor je napisal/-a:Pozdrav,

nekako bi rad še vaše mnenje, namreč kupujem avto in to Audi A4 l 03 131km ali Toyoto Avensis Wagon l 03 115km. Avtomobila sem si ogledal in zdaj se nekako ne morem odločiti kaj je boljše saj kopujem avto ki je kvaliteten motor in s katerim bom imel najmanj problemov in če so kateri so to problemi.

lp

Glede okvar, problemov ... - pomembno je ko avto kupuješ, da je na kratko OK (nekaramboliran, vzdrževan, ...) tu že veliko "storiš" v smeri manjših problemov in seveda stroškov v prihodnosti.
Sicer je po statistikah ADAC-a za ta letnik AUDI zanesljivejši kot TOYOTA.
Poleg skrbi za jasno čim manjše stroške, pa ti pa mora bit eden oz drugi jasno tudi všeč - od oblike, do "karakterja". AUDI je s tem motorjem veliko dinamičnejši, tudi podvozje je bolj kos dinamičnejši vožnji - večja je izbira recimo jim dodatkov - 4 kolesni pogon, menjalniki, oprema ...
TOYOTA je čisto nasprotje - motor je šibkejši, podvozje je bolj udobne sorte, opreme je sicer dobra "zaloga" (posebno v paketu SOL), ni pa je toliko kolikor to mogoče v AUDI-ju. Slednje je pa konec koncev odvisno od ponudbe.

Osebno bi izbral AUDI-ja - všeč mi je dinamična vožnja + večja izbira "dodatkov"

LP

Audi in dinamicna voznja... LOL... only in slovenia...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Audi ali Toyota

Napisal/-a Mad Pe jun 09, 2006 1:36 pm

HajdukS je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:
brankor je napisal/-a:Pozdrav,

nekako bi rad še vaše mnenje, namreč kupujem avto in to Audi A4 l 03 131km ali Toyoto Avensis Wagon l 03 115km. Avtomobila sem si ogledal in zdaj se nekako ne morem odločiti kaj je boljše saj kopujem avto ki je kvaliteten motor in s katerim bom imel najmanj problemov in če so kateri so to problemi.

lp

Glede okvar, problemov ... - pomembno je ko avto kupuješ, da je na kratko OK (nekaramboliran, vzdrževan, ...) tu že veliko "storiš" v smeri manjših problemov in seveda stroškov v prihodnosti.
Sicer je po statistikah ADAC-a za ta letnik AUDI zanesljivejši kot TOYOTA.
Poleg skrbi za jasno čim manjše stroške, pa ti pa mora bit eden oz drugi jasno tudi všeč - od oblike, do "karakterja". AUDI je s tem motorjem veliko dinamičnejši, tudi podvozje je bolj kos dinamičnejši vožnji - večja je izbira recimo jim dodatkov - 4 kolesni pogon, menjalniki, oprema ...
TOYOTA je čisto nasprotje - motor je šibkejši, podvozje je bolj udobne sorte, opreme je sicer dobra "zaloga" (posebno v paketu SOL), ni pa je toliko kolikor to mogoče v AUDI-ju. Slednje je pa konec koncev odvisno od ponudbe.

Osebno bi izbral AUDI-ja - všeč mi je dinamična vožnja + večja izbira "dodatkov"

LP

Audi in dinamicna voznja... LOL... only in slovenia...
...dober je - serijski mu nihče ne pride blizu razen kakih evo in ostalih 4x4 dirkalnikov... dosti zaloge ima povsod - to je avto ki ga že 2 leti nisem razbil ;) L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Pe jun 09, 2006 2:48 pm

bogega človeka boste čisto zmedli z "butastimi" odgovori, ki so čisto mimo, dajte odpret temo japonski avtomobili vs. evropski, pa tam nabijajte; tukaj gre za svetovanje in informiranje člana, ki rabi nasvet.

osebno bi se med zelo težko odločil, audi je le audi in neka kvaliteta ter odlični motorji; na drugi strani toyota ima izredno vzdržljive in nepokvarljive motorje (malo kvarljive, nepokvarljiv ni noben, razen od Volva :P ), je pa res, da je bolj "plastična" notranjost kot pri audiju. težka bo odločitev, idi na testno vožnjo z obema, pa se potem odloči, čeprav bo težka. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

brankor
Nov uporabnik

Napisal/-a brankor Pe jun 09, 2006 7:18 pm

ja težka bo, ampak vsem hvala za mnenja bili ste odlični, bom pa sporočil kaj bo v garaži.

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov