Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Sr jun 14, 2006 11:02 am

http://www.avto.net/2004/motornakolesa/oglas.asp?id=815774

Ta tudi ni slab. Jaz osebno bi raje izbral tega, ki ma že auspuh pod ritjo (meni je to noro divje 8) ). Drugače maš pa izbire FUUUL in u bistvu neboš z nobenim preveč falil -> recimo na izbiro maš: Suzuki, Kawasaki, Yamaha in Honda. Po testih sodeč so vsi približno isti,... mislm odstopanja so ful majhna, odvisno kolk si zahtevn. Nekak se odločiš po firmi (zdej k si pokazu ninjo, vidim da ni nujno da je lih yamaha). Če maš slučajno ker star AM, so bli notr vzporedni testi 600 kubičnih cestakov zgoraj omenjenih proizvajalcev. Najbolš da greš pogledat, se zapelješ in vidiš... Če ti pač ni všeč greš na drucga :) . Bolš ti pa lahko svetuje kdo ki ga ma (jaz na žalost nimam ŠE nobenega od teh :( )

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k Sr jun 14, 2006 11:06 am

Kaj pa če še malenkost stisneš in si dobiš kako ninjo, ki ima že izpuh pod sedežem?
Ma kolega in je motor res perfekten..

Ko boš kupoval pa res koga poleg, ki se spozna, ker če tak kaj zašteka ni ravno ql :?

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Napisal/-a M|t3k Sr jun 14, 2006 11:11 am

Ta ninja zgoraj je rahlo sumljiva. Cena je nizka, motor pa nima nalepk! Velika možnost, da je zletel in prebarval pol samo.

Bi pa blo dobro, če kdo ve kdaj so kateri model kaj prenovili, da se ve katere letnike je dobro gledat.

LP

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Kraj: SK LOKA

Napisal/-a SELJO Sr jun 14, 2006 11:29 am

no tole z avspuhom pod sedezem ...motor je sumlivo poceni...prodaja hise my ass to vsi pravijo prodaja hise potem otrok v druzini odhod v tujino to so same buce...nako0nc pap ride motor gledat pa vids da je prefakan k k****a... Kwakija 05 model 04 se da dobiti tudi pod 1.6mio tako da niti ni prevec za razmislat :D sam imam model 04 letnik 05 . in imam kolega ki menja vsako ninjo ki pride ( nov model) in pravi takole od leta 03 04 boljsa lega v ovinkih kot pri 05 06. Sami je pa res da je masina 05 06 bolj brutalna kar kazejo tudi konji.

Uporabniški avatar
mišel
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a mišel Sr jun 14, 2006 1:54 pm

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 Sr jun 14, 2006 2:03 pm

jp, jaz bi tud tak reko :clapclap

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr jun 14, 2006 2:12 pm

mišel je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/motornaKolesa/oglas.asp?id=871189

stisni zobe in kupi novo ;)

:shock: Sam kako ma pa ta tako poceni ?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

shot
Nov uporabnik

Napisal/-a shot Sr jun 14, 2006 2:54 pm

Lej sam sem zagret motorist in imam ninjo 636, yamaho r6 ter yamaho r1.
Če bo to tvoj pri cestni motor ti ne priporočam dobenega od teh treh ker so zelo neobvladljivi motorji razen ninja 636 ta še pride v poštev, pri drugih dveh pa imajo glavno vlogo iskušnje na motorju. Najbolj ti priporočam hondo cbr 600rr za začetek in pridobivanje izkušenj je no1. To je moje mnenje in mnenje marsikoga drugega vrjamem.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr jun 14, 2006 2:59 pm

Pravzaprav niti 600 superšportak ni za novega voznika.

Mene je v to tale članek zelo prepričal:
http://www.motorcycle-journal.com/forum ... hp?t=13377
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Kraj: Vipavska dolina

Napisal/-a xopy Sr jun 14, 2006 3:03 pm

Jaz sem tudi pred dvemi meseci bil v podobni situaciji. Sam sem gledal za 600ccm gsxrjem. Ko sem se prpelal do trgovine in si zadeve mal ogledal in prodajalcu povedal mojo zgodbo (da še nisem vozu motornega kolesa, da komaj izpit delam, itd) je takoj reku: "Če se maš rad in bi rad užival na motorju, pol bo tole zate!". Pokazal mi je bandita 650n in ko sem jaz to zagledal, so se mi učke kar nasmehnile. Čeprav je reku, da je S verzija še bl prijazna (in zdej ko sem izpit naredu sem tudi tega mnenja, tako da samo čakam september in grem v nakup bandita 650S pa brez ABS). Skratka ti supersport kategorija so baje premočni za prvi motor. Po dveh treh, štirih letih pa mogoče, ko dobiš vsaj malo tistega feelinga.
Sicer pa star sem tudi dovolj (pa še če bo treba 4 leta se na totem vozt), da nimam neke potrebe po frajerišenju na neki GSXRki :twisted:
kaj bi dal, da se avto nebi kvaril...

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr jun 14, 2006 3:17 pm

treba je mislt z glavo ko se tak motor kupuje...res je da te prepriča oblika,moč,pospeški and so on,ampak če hočeš še neki časa živet je tak motor za prvega resnega res preveč.s takim motorjem se ne moreš peljat počas,ker potem je brezveze da ga maš,to je za nedelske užitke,ko si daš duška,prtisneš po gasu pa se pelješ.preden pa ti spoznaš motor,kako se naša po ovinkih,kako pospeševat iz ovinka itd pa rabiš kar nekaj kilometrine za seboj.zmeri pravm,da po ravnem je usak lahko frajer,ko pa pride do ovinka se pa pokažejo prave lastnosti pravega voznika...kupi,sam od začetka pametno vozi,sicer pa kaj to teb govorim,sej sam veš kako je treba ;)
Slika

shot
Nov uporabnik

Napisal/-a shot Sr jun 14, 2006 4:26 pm

Žal tudi iskušnje in poznavanje motorja ne pomaga včasih nas čisto mala napaka nepremišljenost stane življenja v manj kot v eni sekundi tako kot je stala mojega zelo dbrega kolega človek ki ga lahko samo občiduješ dovolj star in vse je naredil zelo usodno napako točno pred enim tednom in ga je stala. Zato fantje in dekleta če si umislite motor premislite kaj kupite in kaj ste sploh sposobni obvladati na cesti. Kar se tiče pa opreme vam tudi najdražja ne bo pomagala tako kot ni niti meni. Od takrat naprej dvakrat poštudiram kaj in kako bom naredil kakšno zadevo z motorjem!!!!

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Napisal/-a M|t3k Sr jun 14, 2006 7:59 pm

Courage™: Kaj ti samo cesti dišijo? Kaj pa kake naked varjante? Imajo ponavadi malo širšo belanco in višjo in so ponavadi bolj vodljivi?
Mogoče kaki Kawasaki ER 6 N ?

Lahko tut kak supermoto od KTM. Jaz sem se dobro počutil gor :)

Drgač pa maš tu enga cestaka: http://www.avto.net/2004/motornakolesa/ ... ?id=804948 :D :D
joke :=)

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 Sr jun 14, 2006 8:23 pm

DUCATI MONSTER je tud vrei zadeva :D:D dobro premisli, predno se boš odločo, so pred mano že napisali na kaj treba gledat :D na svojo glavo :D

Uporabniški avatar
makz
Novinec

Kraj: Kransterdam

Napisal/-a makz Sr jun 14, 2006 9:10 pm

jest sm za kawasakija z 750 8)
NI vec tdija....

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon Če jun 15, 2006 6:32 am

shot je napisal/-a:Lej sam sem zagret motorist in imam ninjo 636, yamaho r6 ter yamaho r1.
Če bo to tvoj pri cestni motor ti ne priporočam dobenega od teh treh ker so zelo neobvladljivi motorji razen ninja 636 ta še pride v poštev, pri drugih dveh pa imajo glavno vlogo iskušnje na motorju. Najbolj ti priporočam hondo cbr 600rr za začetek in pridobivanje izkušenj je no1. To je moje mnenje in mnenje marsikoga drugega vrjamem.

Takih besed pa res ne bi pričakoval od zagretega motorista.....

Strinjam se samo s tem da so to močni motorji za začetek.....
...samo kaj ti ostane, pol lahko začneš z Aprilio 125, narediš ene 20000km, pol greš na kako Aprilio RS250 in tko naprej ...... sam pol boš že star ratu.

Jaz sem šel tko, samo imam motorje že 6let (sej vem da to ni velik sam še nisem star :P )
Cestni motorji 600ccm so po zmogljivostih in brutalnosti vožnje povsem primerljivi, enim se bolj dopade ta drugim drugi. (beri podobni letniki) 110 do 120KM ali pa 120 do 133, tu ni razlik takih da bi lahko reku da te bo en razmetal po cesti, drugi pa nea nikam ne gre :P
Pri cestnih motorjih 1000ccm je situacija ista 150 do 170KM ali 170 do 185KM :twisted:

Vozil sem že skoraj vse motorje imel pa sem jih tudi že dosti.

Moja punca vozi CBR 600RR ima pa dobrih 50kg. Balanca je športno nizka.

Courage povej nam če že imaš kaj izkušen z motorji ali ne?
Misliš punco dosti vozit s seboj? To zna biti zlo pomembno pri izbri.

Če imaš dnar pa cajt ti bolj priporočam da najprej vzameš kakega naked ali pa CBR 600FS ki je že Sport verzija (samo za to ker ima balanco višjo) s temi je lažje začet in po kakih parih kkm prešaltaš na Supersport če ti je to cilj. Drža na takem motorju ti že sama po sebi šopa adrenalin, vsaj meni :P
Verjemi pa tudi to da se da NAUČIT in VOZIT POČASIs popolnoma vsakim motorjem, tudi če bi si kupil 1000ccm, čeprav je po normalnih cestah večji užitek vozit 600ccm. (ga lahko bolj navijaš in šaltaš pa te fore).
Fora je v tem da je registracija ista za 600 ali pa 1000ccm sportake.

Odloči se kateri ti je vizualno najlepši, potem pa samo vzemi nekoga ki malo bolj pozna motorje s seboj, falit ne moreš spljoh glede firme.

Sem pa še vedno mnenja da se bolj splača kupit rabljen motor ker ta kot nov zgubi ceno, potem pa ne več toliko. Vedno je možno kupit v redu motor samo ne smeš se zaletet v prvega ki ga vidiš.

CBR 600RR l.2003
Slika
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Če jun 15, 2006 6:52 am

No moja osebna odločitev, ki jo bom tud najbrž realiziral je z750 ali pa novi fazer 600, Kar mi je pa daleč najbolj všeč od vsega, samo nimam tolk šuškov pa je aprilia tuone, če pa to ni najlepša ritka? :bow

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Re: Yamaha R6

Napisal/-a no_name Če jun 15, 2006 7:12 am

Courage™ je napisal/-a:A si kdo mogoce na tem forumu lasti ta motor ? Na oni motorni forum se mi ne da registrirat samo za par vprasanj...

Planiram nakup v kratkem pa me zanima kake so realne cene motorjev, kolko priblizno prevozenih kilometrov naj ima motor ko ga kupujem, ter ce kdo ve za kako trgovino z dobro zascitno opremo. Naj bi bil od letnika 2002 dalje.

Hvala.

sicer nimam jaz tega motorja, ga je pa učeraj moj dober prijatelj kupil (rabljenega), tko da če te kaj zanima komot lahko vprašaš? :D

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jun 15, 2006 7:20 am

http://www.avto.net/2004/motornakolesa/ ... ?ID=807883

Kdo pa govori da nimam izkusenj z motorji ? Je res da par let nisem vozil, so mi pa pred par leti iz garaze odpeljali novo Aprilio.

Ta R6 v zgornjem linku se mi zdi (po slikah sodec) zelo ocuvana, bi bla tudi za premislit.

Dajte mi vsi ki imate kak predlog zalepit se kaki link do slik pa specifikacij, ali pa kr iz avtoneta link.

Nov motor ne pride v postev, razen ce je do 1,7 mio, ampak vseeno bi se odlocal med temi motorji ki sem jih nastel in o katerih debatiramo. Naked zadeve so kul, ampak to meni ni to, odlocil sem se za sportaka in to je to.

LP!

PS: Neon, kolko je cena tega lepotca ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Coleman
Novinec

Napisal/-a Coleman Če jun 15, 2006 7:43 am

evo courage

ta je 2005 letnik, pa se garancijo dobis zraven, pomoje je to best buy.

http://www.avto.net/2004/motornakolesa/oglas.asp?id=876140

Ce bi sam kupoval motor, ti tega linka nebi kopiral :roll: :lol:
When size equals knowledge I'll be a one big muthafucka!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov