Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule To jun 27, 2006 6:16 pm

Vozi golfa še naprej ;)

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani To jun 27, 2006 6:24 pm

Golfa obdrži če ti dobro služi ker iz tvojih postov vem da si ga zelo hvalil da je zakon avto čeprav zdaj malo tarnaš nad njim ampak enih par let bo sigurno še zdržal.
Kupovat avto pod miljon je riziko tako da ti predlagam da šparaj še dve tri leta da si boš lahko kupil nov avto in ne bo problemov.
Če ga boš prodal in kupil nekaj drugega z denarjem ki ga imaš zdaj je za moje pojme stran vržen denar.
Raje še malo potrpi in se drži pregovora zrno na zrno pogača,kamen na kamen palača ali obrnjeno tolar na tolar nov avto.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jun 27, 2006 6:33 pm

lenivec je napisal/-a:boš eko da je golf edini ki ponuja za 1.2 mio takšno opremo? uf verjemi ogromno avtov ma za ta dnar več opreme

Si prepričan - sicer pa povej mi za začetek konkurenčen avto, ki ima možnost 4 kolesnega pogona, avtomatske (digitalne) klime + sodoben dizelski motor ;)

Bo šlo 8)

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jun 27, 2006 6:57 pm

lenivec je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/zadetki.asp

evo jih :) za ta denar s klimo in 4x4
med njimi ni golfa hehe

:cry :cry :cry

Od kdaj pa so GOLF-u "konurenčni avtomobili" PAJERO, GALLOPER, CHEROKEE ... :/:o:/

lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jun 27, 2006 7:30 pm

lenivec je napisal/-a:nisem reko da so konkurenčni, ampak da so edini za okoli 1.2 mio s 4x4 dizlom in klimo :)
in ti si dal da je kao za 5k evrov najbolši in praktično edini golf ki ima 4x4 klimo pa dizla

Nism rekel : " da je kao za 5k evrov najbolši in praktično edini golf ki ima 4x4 klimo pa dizla ", ampak sm te vprašal " sicer pa povej mi za začetek konkurenčen avto, ki ima možnost 4 kolesnega pogona, avtomatske (digitalne) klime + sodoben dizelski motor " .
Vpašanje pa se je nanašalo tvojo izjavo "boš eko da je golf edini ki ponuja za 1.2 mio takšno opremo? uf verjemi ogromno avtov ma za ta dnar več opreme "

Torej - kje je zdej teh "ogromno avtov" ;)

LP

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To jun 27, 2006 9:17 pm

Vav ste pa dobri glede svetovanja.

Na golfu je bila narejena generalka kakih 50000 km nazaj poleg tega pa sem pred kakim tednom menjal naslednje stvari (končnike,bremze,jermena,šponar,filtre vse tri,manšete, olje..... ter nastavitve posameznih delov(ročna)...
Kot sem rekel deluje avto odlično.
Priponke
8688551_11_6_2006_dsc01564p.jpg
Osu gre samo enkrat na led.lp

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan To jun 27, 2006 9:23 pm

Ne vem koliko imaš prihodkov, smo namesto tebe bi se jast vozil z golfom še pol leta in izgubil še 10k (ga prodam za 190k), med počitnicami pa bi malo delal in dobil še 500k in si nabavil soliden avto.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager To jun 27, 2006 9:32 pm

Obdrži golfa, našparej in si potem kupi en novejši avto.
Zdaj imaš avto ki veš kako je z njim in iz slik iz postov sklepam da je zelo lep in vzdrževan.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To jun 27, 2006 9:37 pm

Drager je napisal/-a:Obdrži golfa, našparej in si potem kupi en novejši avto.
Zdaj imaš avto ki veš kako je z njim in iz slik iz postov sklepam da je zelo lep in vzdrževan.

Kaj pa če bi si vsaj kupil malo novejši in bolj ohranjenga recimo kakšni široki odbijači.
Npr. tole:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=885574#

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To jun 27, 2006 9:39 pm

andrazzupan je napisal/-a:Ne vem koliko imaš prihodkov, smo namesto tebe bi se jast vozil z golfom še pol leta in izgubil še 10k (ga prodam za 190k), med počitnicami pa bi malo delal in dobil še 500k in si nabavil soliden avto.

Pametna odločitev.

lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jun 27, 2006 10:01 pm

lenivec je napisal/-a:dajmo z primer audi a4 :) če hočemo ostatpri nemcu. gremo k francozu, citroen xantia.
gremo k fiatu bravo/brava, gremo k alfi 156

Od teh tvojih "ogromno" avtomobilov je konkurenčen avto samo BRAVO/BRAVA - kolikor vem, niso imel 4 X 4 pogona, v času, ko je bil GOLF III aktalen model tudi niso imeli TDI-ju primerno konkurenčen dizel, ponudili so ga kasneje, v času GOLF-a IV.
Ostali (če me spomin ne vara) so imeli 4 x 4 pogon, vendar spet ni bilo kombinacije z dizlom (sodobnim) - če pa je že bila so ga enako kot pri dvojčku BRAVO/BRAVA ponudili kasneje - razen seveda pri AUDI-ju, ki ima po koncernski politiki prednost za tehnične novosti pred VW-jem. ;)
Torej - očitno bo zmanjkalo teh "ogromno" avtomobilov ;)

LP

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Re: Dilema. Ali naj zamenjam ali obdržim avto.

Napisal/-a lexuss Sr jun 28, 2006 6:04 am

Mojster Miha je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:Pozdravljeni

Neki časa sem bil odsoten.
Torej, ker imam nekaj privarčevanega denarja cca. 400.000 sit in si želim vsaj kupiti nekoliko boljši avto vsaj z blazinami (aerbeki), sedaj pa me skrbi, ker če prodam svojga golfa 2 dizl za 200 jurjev(vsaj tok mi ponujajo, če ne še manj), sicer avto deluje brezhibno(pred kratkim narejen veliki servis in pred kratkim tud velka generalka,pozim vžiga odlično) in ker vsi vemo, da dobim za cca 600.000 jurjev, kar precj star avto, mogoče skoraj ni dobiti nekaramboliran avto ( v bistvu se da sam kok časa ga bom pa iskal)....pa vprašanje kok ma prevoženih, pleh, servisi to je samo vprašanje ...... sedaj pa me zanima kaj bi vi v tem primeru naredili morate pa vedet, da je golf precej zastarela zasnova in tudi ni kaj dosti odoben letni kilometri pa znesejo cca 30.000 km pa še to šparam.
Zaključek:
Ali naj obdržim golfa,ki dela odlično ali si naj kupim vsaj drug avto bolj varen a tukaj nastopi starost avta in po možnosti bom moral še en kup denarja vložt v ta avto, ki ga nameravam kupit.

Vaš nasvet je dobrodešel lahko pa mi pošlete PS in bom bolj zadovoljen.

lp

Ti povem iz lastnih izkušenj s takšnim avtom - zakaj ga ne prodam

Enostavno, ker za tak denar ne boš kupil avta, ki te bo peljal 1000 km daleč z enim tankanjem, dovolj hitro, da za teboj ne bo kolone, predvsem pa je njegova mehanika takšne sorte (beri : ne crkne, ker enostavno nima kej crknt ;) ), da brez težav zaupaš v njeno zanesljivost. Poleg naštetega pa so vsi stroški (vzdrževanje, registracija, gorivo ... ) majhni.

Pa še opcija drugi avto. Osebno bi na tvojem mestu prihranil do nekje 4.000 - 5.000 EUR in kupil lepo ohranjen in dobro opremljen GOLF III generacije - z TDI 90 ali 110 motorjem. Ta bo porabil približno enako, vozna dinamika pa bo neprimerno boljša. Oprema je seveda stvar ponudbe, možnosti pa je na kratko ogromno, predvsem pa pri konkurenci večina tega ne dobiš niti pod točko razno - od ABS-a, prek zračnih blazin, 4 x 4 pogona, tempomata, avtomatska klima ...

LP

kup si vr6-ko :) užitek v vožnji
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
WILLIAMSCAR
Uporabnik

Napisal/-a WILLIAMSCAR Sr jun 28, 2006 6:29 am

lexuss je napisal/-a:

Torej, ker imam nekaj privarčevanega denarja cca. 400.000 sit in si želim vsaj kupiti nekoliko boljši avto vsaj z blazinami (aerbeki), sedaj pa me skrbi, ker če prodam svojga golfa 2 dizl za 200 jurjev(vsaj tok mi ponujajo, če ne še manj), sicer avto deluje brezhibno(pred kratkim narejen veliki servis in pred kratkim tud velka generalka,pozim vžiga odlično) in ker vsi vemo, da dobim za cca 600.000 jurjev, kar precj star avto, mogoče skoraj ni dobiti nekaramboliran avto ( v bistvu se da sam kok časa ga bom pa iskal)....pa vprašanje kok ma prevoženih, pleh, servisi to je samo vprašanje ...... sedaj pa me zanima kaj bi vi v tem primeru naredili morate pa vedet, da je golf precej zastarela zasnova in tudi ni kaj dosti odoben letni kilometri pa znesejo cca 30.000 km pa še to šparam.
Zaključek:
Ali naj obdržim golfa,ki dela odlično ali si naj kupim vsaj drug avto bolj varen a tukaj nastopi starost avta in po možnosti bom moral še en kup denarja vložt v ta avto, ki ga nameravam kupit.

lp

Enostavno, ker za tak denar ne boš kupil avta, ki te bo peljal 1000 km daleč z enim tankanjem, dovolj hitro, da za teboj ne bo kolone, predvsem pa je njegova mehanika takšne sorte (beri : ne crkne, ker enostavno nima kej crknt ;) ), da brez težav zaupaš v njeno zanesljivost. Poleg naštetega pa so vsi stroški (vzdrževanje, registracija, gorivo ... ) majhni.

Pa še opcija drugi avto. Osebno bi na tvojem mestu prihranil do nekje 4.000 - 5.000 EUR in kupil lepo ohranjen in dobro opremljen GOLF III generacije - z TDI 90 ali 110 motorjem. Ta bo porabil približno enako, vozna dinamika pa bo neprimerno boljša. Oprema je seveda stvar ponudbe, možnosti pa je na kratko ogromno, predvsem pa pri konkurenci večina tega ne dobiš niti pod točko razno - od ABS-a, prek zračnih blazin, 4 x 4 pogona, tempomata, avtomatska klima ...

LP

pa petrol črpalko da ti bo sponzor! :D
ALONSO CAR

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Sr jun 28, 2006 6:31 am

WILLIAMSCAR je napisal/-a:
lexuss je napisal/-a:

Zaključek:

lp

LP

pa petrol črpalko da ti bo sponzor! :D

bolš omv :lol:
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr jun 28, 2006 7:14 am

Sam lejte za cca 600.000 jurjev bi dobil neki tazga. Pocen vzdrževanje,udobn,nizka porba in registracija. Seveda z airbeki.

Seat:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=886206
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=891585
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=856998

W
Tle je en s 100 km
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=888950

Ali pa tega dizla (golf 3)
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=777352
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=883433

Svetujte prosim, ker vem da se lahko dobi dobrega, kar pa se tiče nakupovanje pa ni problema, ker poznam nekaj prodajalčevih fint.
:twisted:
lp

markom
Nov uporabnik

Napisal/-a markom Sr jun 28, 2006 9:18 am

Sonček,

nisem vsega bral... Ne serji ga, obdrži golfa: dela, veš kaj imaš. Za 600k ne verjamem, da boš dobil avto, ki je ohranjen, nepotreben popravila itd.

Moje mnenje. Raje še našparaj in kupi kaj nekoliko novejšega.

lp

p.s.: kolega ima ax-a, '94, 1.1i, 44kW, majka, ohranjen v nulo, gre ko strela in tudi ne bo prodal, pa bi si lahko privoščil boljši avto
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov