Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

OLI
Novinec

Mojster Miha...........

Napisal/-a OLI Ne jul 02, 2006 4:13 pm

vseskozi že spremlajam to temo in bi rad napisal še nekaj MOJSTRU MIHI:

Najprej govoriš nekaj na splošno o dizlih nato kar naenkrat prešaltaš na VW in ga hvališ do onemoglosti.
Imajo res VW še takšno ceno? Malo okoli sebe poglej in se prepričaj, ker to absolutno ne drži, prav tako ne dobiš zraven veliko serijske opreme.
Ko pa že tako hvališ VW ti pa naj povem da so se v 5 letih tako pokvarili da je joj, še kdo hvali golfa 5? Povej kdo?

Pa prosim brez zamere, in se opravičujem če sem malo zašel izven teme.

Lep pozdrav
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Ne jul 02, 2006 4:29 pm

Modus se tudi meni zdi zelo zanimiv avto, problem je samo eden: ima premajhen prtljažnik za kakšno pravo družino.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Ne jul 02, 2006 4:44 pm

fifi je napisal/-a:Modus se tudi meni zdi zelo zanimiv avto, problem je samo eden: ima premajhen prtljažnik za kakšno pravo družino.

Sej punca nč ne omenja familije... ;)
Ja za familijo je definitivno premajhen.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Ne jul 02, 2006 4:49 pm

Kot avto za par ali enega pa je idealen tudi po mojem mnenju.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne jul 02, 2006 4:53 pm

dejstvo je da to kar naštevate ni za 2.3 mio
polo 130km- halo
k sm gledal punteka oz clia z motorjem in opremo, ki bi jo želel- pod 4mio komajda
tko da mislm da boš mogla potegniti dober kompromis med močjo agregata, opremo in ceno- sploh če se boš odločila za nov avto
micra- men je avto tako antipatičen da ga nisem nikdar gledal- kakor se spomnim pa ima v notranjosti sivo plastiko, ki meni deluje cenena- ne vem kakšna je bila oprema
motorji so itak ql- renojevi- sestra ma 80k bp, kolega ma almero z 1.5 cdi 120k bp
je pa dejstvo, da če ti ni predrago mogoče še bolše kot modus je nissan note- je pač novejši in po tem takem tudi bol dodelan- se pa ne da dobiti rabljenega in tako posledično mnogo cenejšega
velik sreče pri nakupu še enkrat
lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Mojster Miha...........

Napisal/-a Mojster Miha Ne jul 02, 2006 5:08 pm

OLI je napisal/-a:vseskozi že spremlajam to temo in bi rad napisal še nekaj MOJSTRU MIHI:

Najprej govoriš nekaj na splošno o dizlih nato kar naenkrat prešaltaš na VW in ga hvališ do onemoglosti.
Imajo res VW še takšno ceno? Malo okoli sebe poglej in se prepričaj, ker to absolutno ne drži, prav tako ne dobiš zraven veliko serijske opreme.
Ko pa že tako hvališ VW ti pa naj povem da so se v 5 letih tako pokvarili da je joj, še kdo hvali golfa 5? Povej kdo?

Pa prosim brez zamere, in se opravičujem če sem malo zašel izven teme.

Lep pozdrav

Mislim, da je zate najbolje, da obiščeš kakšno ustavnovo, kjer se ukvarjajo s pacienti tvoje sorte - ker za začetek ne znaš brat, torej je tudi brezupna vsaka misel in upanje na to da doumeš in razumeš zapisano - skratka je brez veze, da ti razlagam dalje . Naj se s teboju ukvarjajo za to pristojni in izučeni "mojstri".

Sicer pa povej, kaj ne drži v zapisanem - in bomo debatirali dalje. V nasprotnem primeru je bolje, da si tiho oz ne vidim razloga, da se sploh oglašaš.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jul 02, 2006 5:11 pm

kljukec je napisal/-a:dejstvo je da to kar naštevate ni za 2.3 mio
polo 130km- halo
k sm gledal punteka oz clia z motorjem in opremo, ki bi jo želel- pod 4mio komajda
tko da mislm da boš mogla potegniti dober kompromis med močjo agregata, opremo in ceno- sploh če se boš odločila za nov avto
micra- men je avto tako antipatičen da ga nisem nikdar gledal- kakor se spomnim pa ima v notranjosti sivo plastiko, ki meni deluje cenena- ne vem kakšna je bila oprema
motorji so itak ql- renojevi- sestra ma 80k bp, kolega ma almero z 1.5 cdi 120k bp
je pa dejstvo, da če ti ni predrago mogoče še bolše kot modus je nissan note- je pač novejši in po tem takem tudi bol dodelan- se pa ne da dobiti rabljenega in tako posledično mnogo cenejšega
lp

POLO TDI 130 (ceno raje izpusti - tolko da vidiš, da "zadevščina" obstaja)
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=719515
Lahko pogledaš tudi na kakšni uradni strani proizvajalca oz zastopnika. Ali pa kakšen test ;)

LP

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne jul 02, 2006 5:16 pm

med iskanjem avtomobila sem čisto slučajno naletel tudi na nissan almero, ki jo novo dobiš za cca 2,8M. avta prej sploh nisem porajtal, saj je tako neizrazit in dokaj star model, nikakor pa ni za v koš. še posebej, ker je na tej lestvici zanesljivosti uvrščen zavidljivo visoko, na sedmo mesto /sic!/ med stotimi!
lp pilgrim

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Ne jul 02, 2006 5:22 pm

Je pa res, da je rekla 2.3M ne... Hmal bomo čez 3... :-P

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne jul 02, 2006 5:29 pm

OLI zgleda bova morala skupaj v ustanovo ker si jst tut ne znam razlozit nenehnega neargumentiranega al pa neumno argumentiranega hvaljenja VW-ja s strani psihiatra/poznavalca avtomobilov mojstra mihe.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne jul 02, 2006 5:38 pm

Je pa res, da je rekla 2.3M ne... Hmal bomo čez 3...

ja, res je govora o ceni do 2 300 000, ne pa med dva in tri M;, kot sem narobe prebral :oops: .

kar se tiče nakupa novega avtomobila - če upoštevamo, da bi naj imel klimo, seveda, saj novega avtomobila brez klimatske naprave se danes NE kupi - je izbira do te cene precej omejena:

clio storia 1,2 16v - 2,2M
vw fox - 2,1M
citroen C3, 1,4 z resda precej opreme ponujajo (popust kao 570k SIT) za 2,49M
al pa kakšen getz, picanto in podobno, če te korejci ne motijo..

drugače pa za ta denar ... :cry:

recimo toyota yaris, motor 1,0 /!/, s klimo in petimi vrati pride že skoraj 2,6M.

Al pa res pogledate malo rabljeno vozilo, tam do dveh let. tu je pa potem izbira precej precej večja.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
cindy
Nov uporabnik

Napisal/-a cindy Ne jul 02, 2006 6:26 pm

Hja, res gledam tam nekje do 2,3 mio SIT, pravzaprav predvsem rabljene, letnik od 2004 naprej...
Kaj pravite na tole?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=883672#

Prevozim cca 35.000 km letno.

Lp
carpe diem

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Ne jul 02, 2006 6:40 pm

Mislim, da je zate najbolje, da obiščeš kakšno ustavnovo, kjer se ukvarjajo s pacienti tvoje sorte - ker za začetek ne znaš brat, torej je tudi brezupna vsaka misel in upanje na to da doumeš in razumeš zapisano - skratka je brez veze, da ti razlagam dalje . Naj se s teboju ukvarjajo za to pristojni in izučeni "mojstri".

Sicer pa povej, kaj ne drži v zapisanem - in bomo debatirali dalje. V nasprotnem primeru je bolje, da si tiho oz ne vidim razloga, da se sploh oglašaš.

LP

Moraš verjeti mojster miha da se prvič in zadnjič spuščam v debato s tabo ker očitno ne znaš prebrati svojih stališč in mojih pripomb tebi.
Ne bom se spuščal v osebne besedne dvoboje, povedati ti pa bom da si očitno en fanatik in ne preneseš pripombe oziroma poraza.
Praviš kakšne cene drži vw, zakaj si tako optimističen?
PREVERI.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne jul 02, 2006 6:57 pm

Meni osebno je modus nagravžen do amena.
In verjemi, da je velika možnost,da je z avtom nekaj narobe, če ima le npr.20.000km prevoženih. Edino če človek menja avto enkrat na leto (povprečen slovenec naredi z majhnim avtom 15-20 tisoč na leto).

Moj nasvet je : glej ali nov avto (kar se dandanes ne splača nikakor), ali pa takega, ki ima med 30.000 in 80.000 prevoženih kilometrov, torej da že nekaj časa dobro deluje, še vedno pa ni tik pred glavnim in seveda dragim servisom, ki se opravlja na 100-120 tisoč km. Ne obremenjuj se preveč z barvo avto, pelji k mehaniku avto pregledat (npr.AMZS) in probaj dobiti garancijo prodajalca. Kupi od prvega lastnika in seveda s potrjeno servisno knjižico, računi servisov...
Je pa veliko o tem na kaj biti pozoren napisano na forumu in malo uporabi iskanje, pa boš dobila še veliko informacij.

http://www.avto.net/2004/osebna/zadetki ... =1&stran=1

Na tem linku imaš vozila novejša od 2004 med 2 in 2,5 mio, pobrskaj malo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne jul 02, 2006 6:59 pm

cindy je napisal/-a:Kaj pravite na tole?
Lp

zgleda lep, ima garancijo, je pa najšibkejši motor,
dobro je, da ima original radio, klima je pa samo ročna, strešno okno je po moje za tak avto the best (stane pri novem pa 190000sit).
tudi sam sem gledal te avtomobile, enega sem se peljal gledat celo na drugi konec slovenije. avto je izgleda da dve leti stal, tako da ...

močnejši motor je pa tole:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=784011
ima 6 zračnih blazin, klima je pravtako ročna, in radio ni original, kar pomeni, da nima upravljanja pri volanu.

nekateri testi osnovnega bencinskega motorja 1,2 preveč ne priporočajo, drugi (recimo delo, 29. 1. 2005) ga zelo hvalijo.
1,2 motor zna biti malo podhranjen. modus je težek avto (skoraj 1,3 tone), klima terja svoj davek. zna biti malo glasnejši in ne tako uglajen med vožnjo, poraba pa tudi ne manjša kot pri večjem motorju.

35kkm na leto je kar precej, tako da bi dizel bil morda tudi smiseln.

sicer pa, modusov je na netu dosti. več jih je potrebno iti pogledati, ampak ker so to novi avtomobili, od leta 2004, ni nekih bojazni, da bi kupil mačka v žaklu.
ko sem sam šel gledat enega, sem vprašal mehanika, kaj naj poserbej gledam, rekel je, da v tako novem ni kaj, le da bi lahko bil karamboliran. ampak, če imaš številko šasije ti na iradnem servisu lahko pogledajo zgodovino avtomobila.

no, na koncu pa: ta moder, ki si ga našla, ima dve leti garancije in glede na toliko nižjo ceno - go for it!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne jul 02, 2006 7:21 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:dejstvo je da to kar naštevate ni za 2.3 mio
polo 130km- halo
lp

POLO TDI 130 (ceno raje izpusti - tolko da vidiš, da "zadevščina" obstaja)
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=719515
Lahko pogledaš tudi na kakšni uradni strani proizvajalca oz zastopnika. Ali pa kakšen test ;)

LP

lol
mogoče sm mal nerodno napisal:
polo 130km - halo- nikol za 2.3 mio ;)
p.s. za 35.000 km po moje nimaš gledat kej druzga kot dizla
lp

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne jul 02, 2006 7:32 pm

bass je napisal/-a:Meni osebno je modus nagravžen do amena.
ja, marsikomu, ampak o okusih se ne splača zgubljati besed. zame je v svoji drugačnosti krasna osvežitev med vedno bolj podobnim plehovjem na cestah.

lepo so modusa videli pri top gearu:
Why do cars have to be so aggressive all the time? Not how they're driven - that's no-one's fault but ours - but the way they look. The modern vocabulary of shape is all hardness, muscle, threatening faces, clenched jaws, piercing eyes. Why do so many vehicles look like they don't just hate us but are visibly trying to intimidate every other sucker off the road? Oh, there are some exceptions, but on the whole they are either superminis that look like mildly anxious soft toys or people carriers with all the style of cardboard boxes.

Big points to the Renault Modus, then. Being both a supermini and a people carrier, it starts off at a double disadvantage, yet it looks cool, smart and novel - and at the same time, not the least bit aggressive. You can drive it around enjoying the refreshing feeling that everyone else doesn't take you for a thug, but neither does it hack your self-esteem off at the knees.

In verjemi, da je velika možnost,da je z avtom nekaj narobe, če ima le npr.20.000km prevoženih.
sploh ni nujno,
prejšnji mesec je žena prodala twinga, starega pet let z 49000 prevoženimi km, znanka prodaja deset let starega pola z 44000 prevoženimi ...

modusi, ki se prodajajo so lahko testna vozila, lahko so bili registrirani zaradi prodajnih kvot, marsikdo pa pač avto proda čez leto dve, ker mu postane premajhen, ker ga finance prisilijo, ker ne zmore recimo plačevati kredita, ki ga je najel, ne da bi premislil. razlogov je ohoho...
lp pilgrim

Uporabniški avatar
cindy
Nov uporabnik

Napisal/-a cindy Ne jul 02, 2006 7:37 pm

Torej, današnja odločitev je, da moram nazaj v avtomobilske salone na preizkusne vožnje še nekaj modelov, v katerih še nisem sedela. Modus mi je vizualno všeč, vsekakor precej bolj kot novi clio... bom videla, kako se sedi v njem in kako se vozi.
Poročilo sledi.
hvala..
carpe diem

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Ne jul 02, 2006 8:10 pm

Večini je Modus kul za vozit, js ga sicer še nisem. :lol:

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Ne jul 02, 2006 8:13 pm

Modus ti bo super za vozit to ti zagotavljam posebej če si večje rasti in s tem bolj iztegnjene noge. Imaš pa tudi večji pregled pred sabo in nad nogajanjem na cesti sploh.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov