Olá.
Sem kupil tisto Lancia Z in sem zelo zadovoljen, letnik 2001, 2.0JTD (v resnici HDi). V enem letu sem naredil približno 35k km. Dizel je kul, menjalnik je italijanski, v avtu malo škripa ampak to popravim z glasno muziko

2x me je pustil na cesti, ker se je snela cev, ki povezuje intercooler z turbino - preparele oprjemke in problemi z usmerjevalcem zraka. Ampak cev so serviserji nataknili nazaj in dela b.p.
Prostorno, udobno, lagodno... Ravnokar sem ga imel na rednem servisu, kjer so (Fiat Veit) zamenjali še motor ventilatorja in usmerjevalnik zraka, ki sta bila zanič - skupaj z rednim servisom je vse skupaj stalo 600€. Verjetno je bil razlog za snetje cevi do turbine tudi usmerjevalnik zraka... ali nekaj takega. Tako so rekli, jaz pa nisem mehanik. Avto ima že 150k kilometrov in je treba par stvari pregledat in zamenjat. Sem jih prosil, da preverijo še ostale dele in so rekli, da je ok.
Vsekakor pa priporočam tak dizel enoprostorec. 2 prijatelja imata Lancia Z 2.0 16V in je dizel veliko bolj udoben v vožnji. Seveda pa priporočam, da gre na ogled s teboj tudi Fiat/Peugeot/Lancia serviser.
Zadnja beseda: priporočam.