Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče So jul 15, 2006 10:46 am

lenivec je napisal/-a:
RoBBiE` je napisal/-a:vzami punto grande 1.4 16v sport paket,pa si mirn;)

sport je samo 1.9 jtd

tut 1.4 16V je na voljo v sport izvedbi ;)
stane pa mislm da cca 3.2mili

Uporabniški avatar
Motorist46
Nov uporabnik

Kraj: Kranj - Obala

Napisal/-a Motorist46 Po jul 17, 2006 3:10 pm

Živjo!

Končno je padla odločitev o avtomobilu ;) ! Na koncu se nisem odločil za FIAT-a, ker ga nebi mogel normalno financirati. Problem se je pojavil v tako-imenovanem plačevanju 1/3 sedaj, 1/3 čez 1 leto in 1/3 čez 2 leti. Tako bi letni obrok znašal malo manj kot 900.000SIT, kar pa se je pokazalo za neizvedljivo investicijo. Tako sem se odločil za Renault Clio Storia - Dynamique 1,2 16v 8) ! S prodajalcem sva že podpisala pogodbo in ga moram pohvaliti, ker je bil do sedaj to najbolj prijazen in ustrežljiv prodajalec. Dobil sem kar nekaj popustov, tudi enega na račun tega, ker smo do sedaj v družini kupili pri isti avtohiši že 6 Renaultov. No pa da ne bom dolgovezil bom avto dobil sredi septembra, ker omenjeni model pride na slovesnko tržišče (šele) enkrat v avgustu.

Če koga zanima oprema v avtomobilu jo lahko prepišem iz pogodbe, drugače se pa slišimo septembra, ko bom prilepil tudi nekaj slik.

Rad bi se vsem še enkrat zahvalil za predloge, ki so mi bili v veliko pomoč :D !

LP Domen
Zadnjič spremenil Motorist46, dne Po jul 17, 2006 3:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Po jul 17, 2006 3:26 pm

Motorist1987 je napisal/-a:Živjo!

Končno je padla odločitev o avtomobilu ;) ! Na koncu se nisem odločil za FIAT-a, ker ga nebi mogel normalno financirati. Problem se je pojavil v tako-imenovanem plačevanju 1/3 sedaj, 1/3 čez 1 leto in 1/3 čez 2 leti. Tako bi letni obrok znašal malo manj kot 900.000SIT, kar pa se je pokazalo za neizvedljivo investicijo. Tako sem se odločil za Renault Clio Stroria - Dynamique 1,2 16v 8) ! S prodajalcem sva že podpisala pogodbo in ga moram pohvaliti, ker je bil do sedaj to najbolj prijazen in ustrežljiv prodajalec. Dobil sem kar nekaj popustov, tudi enega na račun tega, ker smo do sedaj v družini kupili pri isti avtohiši že 6 Renaultov. No pa da ne bom dolgovezil bom avto dobil sredi septembra, ker omenjeni model pride na slovesnko tržišče (šele) enkrat v avgustu.

Če koga zanima oprema v avtomobilu jo lahko prepišem iz pogodbe, drugače se pa slišimo septembra, ko bom prilepil tudi nekaj slik.
kako to da si se odločo za star model clia
Rad bi se vsem še enkrat zahvalil za predloge, ki so mi bili v veliko pomoč :D !

LP Domen
:?: :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Po jul 17, 2006 3:27 pm

zakaj si vzel star model clia

Uporabniški avatar
Motorist46
Nov uporabnik

Napisal/-a Motorist46 Po jul 17, 2006 3:50 pm

Zato ker sem dobil ugodno ceno (avto bo le malo dražji od Twinga), pa to je novejša različica Clia Storie Sport, ki bo imel malo spremenjeno obliko in armaturno ploščo.

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Po jul 17, 2006 3:54 pm

Najbrž zato, ker je precej cenejši od novega, hkrati pa je manjši in lažji, kar pomeni, da motorček 1.2 16v bolj potegne. ;) Sicer pa mene zanima kakšna bo kej oprema potem jeseni za tele nove Cliače, sklepam, da gre že za fazo 4 Storia, ki je zaenkrat še ni na Renaultovi spletnih straneh in ima že Thalijino armaturko?
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po jul 17, 2006 3:54 pm

Ti že veš, kaj ti paše...lahko pa spremeniš naslov teme :P
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po jul 17, 2006 4:14 pm

Motorist1987 je napisal/-a:Živjo!

Končno je padla odločitev o avtomobilu ;) ! Na koncu se nisem odločil za FIAT-a, ker ga nebi mogel normalno financirati. Problem se je pojavil v tako-imenovanem plačevanju 1/3 sedaj, 1/3 čez 1 leto in 1/3 čez 2 leti. Tako bi letni obrok znašal malo manj kot 900.000SIT, kar pa se je pokazalo za neizvedljivo investicijo. Tako sem se odločil za Renault Clio Storia - Dynamique 1,2 16v 8) ! S prodajalcem sva že podpisala pogodbo in ga moram pohvaliti, ker je bil do sedaj to najbolj prijazen in ustrežljiv prodajalec. Dobil sem kar nekaj popustov, tudi enega na račun tega, ker smo do sedaj v družini kupili pri isti avtohiši že 6 Renaultov. No pa da ne bom dolgovezil bom avto dobil sredi septembra, ker omenjeni model pride na slovesnko tržišče (šele) enkrat v avgustu.

LP Domen

iz najbolj prodajanga avto v svojem segmentu, iz največjega avto v svojem segmentu, ki je lihkar prišeu vn, je oblikovno super, ma notr zlo dobre materiale, kar neki opreme...

si šu na star model cliota k je star vsaj 5 let??? in ga ma usak 2. slovenec..
jao, drgač pa ti pri fiatu ponujajo tudi kredit in lizing, 1/3 in 1/2 so samo ena od možnosti plačila...
podpis

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Po jul 17, 2006 4:21 pm

Lublančan, dej ne fantaziri no, pač se je tako odločil, ker je očitno dobil dobro ponudbo. Pa kaj potem, če je model star in ga ima vsak drug Slovenc, to še ne pomeni, da je za nič al pa karkoli, če že kaj, je bolj preiskušena tehnika. Sicer pa mene prav zanima kakšni bojo novi paketi opreme, tko da kakšne slikce notranjosti in zunanjosti in seznam opreme lahko kdo gor prilepi.

Uporabniški avatar
Motorist46
Nov uporabnik

Napisal/-a Motorist46 Po jul 17, 2006 4:39 pm

Oblika armaturne plošče naj bi eventuelno ostala enaka, le z manjšimi popravki in novim materialom. Zunanjost pa naj bi se od stare različice razlikovala po spremenjenem sprednjem odbijaču, malo spremenjenimi pritljažnimi vrati in zadnjim blatnikom.

Oprema pa je sledeča (prepisana iz pogodbe):
ABS + sistem pomoči pri zaviranju v sili
Varnostna blazina za voznika
Varnostna blazina za sovoznika
Stranski varnostni blazini
Možnost izklopa sovoznikove zračne blazine
Vzglavnika spredaj nastavljiva po višini
Vzglavniki zadaj nastavljivi po višini
Tritočkovni varnostni pasovi spredaj nastavljivi po višini
Zategovalniki varnostnih pasov spredaj
Omejevalniki zatezne sile za varnostne pasove spredaj
Tritočkovni varnostni pasovi zadaj
Omejevalniki zatezne sile za stranska varnostna pasova zadaj
Pritrdišča ISOFIX spredaj in zadaj (stranska sedeža)
Merilnik vrtljajev motorja
Blokada zagona motorja
Halogenski žarometi z dvojno optiko
Zatemnjena stekla
Avtoradio CD MP3 + 4X zvočniki
Volanski obroč nastavljiv po višini
Centralno zaklepanje z daljinskim upravljenjem
Osvetlitev prtljažnega prostora
Električno nastavljiva zunanja vzratna ogledala + prikazovalnik zunanje temperature
Odbijača v barvi karoserije
Servo volan
Deljiva zadnja klop 1/3; 2/3
Voznikov sedež nastavljiv po višini
Električni pomik stekel sredaj (impulzni pri vozniku)
Klimatska naprava
Protiprašni filter
Meglenki spredaj
Potovalni računalnik
Posebno notranje oblazinjenje v temno sivi in modri barvi
Usnjen volanski obroč
Kroženje zraka
Zunanji vzratni ogledali v barvi karoserije
Bočne zaščitne letve v barvi koreserije
Platišča iz lahke litine 15''
Športna sedeža spredaj

Avto pa bo v črni barvi s tremi vrati 8) !

LP!

P.S: moderator pa res lahko prosim spremeni naslov teme

Sedaj sem našel še eno sliko, ki je nažalost bolj slabe kvalitete :roll:
Slika

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Po jul 17, 2006 4:53 pm

za koliko denarja
Slika

Uporabniški avatar
Motorist46
Nov uporabnik

Napisal/-a Motorist46 Po jul 17, 2006 10:01 pm

2.325.000SIT

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po jul 17, 2006 11:12 pm

Upam edino, da ti bo dovolj velik.
Drugače je pa relativno ugoden.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Motorist46
Nov uporabnik

Napisal/-a Motorist46 To jul 18, 2006 5:12 am

Glede velikosti mislim, da nebi smelo biti težav. Sedaj sem si dobro leto doma sposojal Twinga, avto pa kupujem zato, ker grem jeseni študirat v Portorož in se bom večinoma vozil na relaciji Portorož - Kranj.

LP

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 To jul 18, 2006 10:38 am

Da se postavim na stran Fiata, ker tale tema je brez repa in glave.
Najprej naj poudarim, da ima Fiat v Sloveniji trenutno akcijo financiranja 3X3 brez obreste, stranka plača samo stroške odobritve pogodbe v znesku 1,5% vrednosti vozila. Obresti so strošek prodajalca oz. uvoznika. Pri akciji pol/pol pa je celotno financiranje brez stroškov. Se pravi, brez obresti in brez stroškov odobritve!Punto Grande, 1.4 8V Active pride cenovno 2.459.000 SIT, če mu dodava še metalno barvo, obvezno opremo in tepihe je vse skupaj 2.531.000 SIT. Ker pa dobro poznam razmere lahko mirno rečem, da ti marsikdo metalno barvo in ostalo dejansko podaril, kar pomeni, da boš za takega Punta plačal 2.450.000 SIT, ponekod mogoče manj, ponekod mogoce malo več. Pa vzemiva za primer to ceno.
In naredil sem dva informativna izračuna:

2.450.000 - cena vozila
AKCIJA: 3X3
- 1. obrok: 837.083,00 SIT (s striški)
- 2., 3. obrok 816.666,00 SIT
SKUPNO PREPLAČILO: 20.370,00 SIT

2.325.000 - cena vozila
AKCIJA: 3X3
- 1. obrok: 794.000,00 SIT (s stroški)
- 2., 3. obrok 775.000,00 SIT
SKUPNO PREPLAČILO: 19.000,00

Izračun je narejen za modele Fiat, se pravi je punudba akcijska. Renault te akcije trenutno nima.
Namen posta - dokazati, da če pogledaš vse faktorje danes in čez 5,6,7,... let, ko boš vozilo prodajal, je teh nekaj 10000 SIT kar si jih danes prišparal, potrojeno in izgubljeno takrat, ko boš avto prodajal.

Glede na odločitev - želim ti veliko varnih in varčnih kilometrov z novim Cliom.

LP

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi To jul 18, 2006 12:28 pm

Samo kolikor sem jaz slišal je 1.2 8v precej podhranjen in ima posledično zelo visoko porabo, še posebej na avtocesti zna žret ornk. Kako je pa z 1.4 8v, ki ima 12 konjev več, je kaj bolj ekonomičen? Toliko ekonomičen kot pri prejšnjem Puntu (zdaj se še prodaja kot Punto Star) motor 1.2 8v ali pa 1.2 16v prav gotovo ni nobeden od njiju in tudi to je potrebno upoštevati. Clio 1.2 16v pa ima zelo ugodno porabo, ki je pod 6 litrov ob varčni vožnji, kar je po mojem s Puntom Grande-jem praktično nedosegljivo v realnosti. A lahko kdo iz prve roke napiše kolk dejansko v praxi žreta mašini 1.2 8v in 1.4 8v, ki bosta gotovo najbolj prodajani v Puntu Grande?

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi To jul 18, 2006 2:54 pm

Mašina ni ista, ker ima tale v Grandetu 5 konjev več, samo vseeno baje pije kot žolna po avtocesti. :lol: Ne vem no, baje tale dva najcenejša bencinska motorja nista ravno šparovčka, kot je to veljalo pri prejšnjem Puntu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov