izotop je napisal/-a:samo še to, a je normlano,da focusi (dizel) nimajo pokrava motorja, milsim, na tisto plastiko, ki je ponavadi čez dana? sej nič takšnega, mi je pa padlo v oči. verjetno mora bit zadeva bolj odprta zarat raznega hlajenja (turbina ipd), je tudi rekel, da ostali focusi nimajo tega, da naj pogledam.
čist tako, firbec pač..
izotop je napisal/-a:lep pozdrav, moj prvi post tukaj.
torej, v kratkem mislim nabavit avto, rang golfa, dizel. v igri so bili c4, megane, golf 5, mazda 3, novi foucus ipd, na koncu so v ožjem izbiru ostala le mazda 3 in focus. aja, ne kupujem novo, je malce predrago, gledam kakšne 2 leti/testne ipd variante.
v igri sta torej dva avta, že čist konkretno ogledana, stestirana itd. oba imata podobem dizel motor 1.6 z cirka 110 konji. mazda ima več airbagov, mi je malce lepša po zunajnosti, tudi noter, ford je črn, ima lita platišča, trše vzmetenje ipd. mazda je dobro leto stara (testna) prevoženih 23k, ford pol leta, 16k (vendar vežen več ali manj samo od enega voznika, kar se pozna, praktično nov). ob bi nova prišla okrog slabih 5 mio, cena za oba je tam 3.6 mio 50k gor-dol.
do tu vse ok, vendar me po testnih vožnjah nekaj zelo moti in sicer motor pri mazdi. oblikovna mi je mazda bolj všeč, ima bolj kvalitetnejšo notrajost in izdelavo detajlov, vendar je motor nekako čudno len. to sem potem tudi povedal tam in mi je rekel, da je potrebno samo nek filter spucat ipd (sem že prebral, očitno je na dizlih to pogosta napaka, pravtako neki ventili na turbinah ipd). sprobal sem še enkrat potem, vendar še vedno to ni to, sploh za 110km. 4. in 5. prestava tečeta v redu, navor je lepo in direkt čutit cel cajt, v 2. in 3. pa imaš zelo slab občutek. vem, kako bi moral avto potegnit, doma imajo tako cliota (1.5) kot audia a4, oba dizla in sta precej bolj direktna (lahko bi ce celo upal trdit, da clio bolj in direktno potegne, audi pa sploh). pri fordu je čist druga pesem, takoj si domač z njim, nobenim presenečj, mašina lepo teče, takoj reagira, odlično podvozje in malo trše vzmetenje ipd (šport oprma). notr je sicer bolj dolgočasen s tisto črno-beš plastiko, ampak nič katastrofalnega, klasično funkcionalen nemški dizajn.
torej, katerega predlagate, mazda je bila že skoraj odločena, vendar tole z mašino mi ne da spat, pa tudi ford sploh ne zgleda tako šfoh.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov