Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GTA lover To jul 18, 2006 1:26 pm

cRaZY je napisal/-a:In tudi take izjave kot so v prvem postu NE pripomorejo k temu da bi otrok bolj spostoval stvari. Vsaj moje mnenje je tako.

In kupovanje avta za 3 mio maturantu VSEKAKOR pripomore k temu, da bi otrok bolj spoštoval stvari. Vsaj moje mnenje je (sarkastično) tako.

Sicer bi pa prosil za citat iz omenjenega prvega posta, kjer učim otroke nespoštovanja poklonjenih stvari.
Alfa Romeo - Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To jul 18, 2006 1:28 pm

brez zamere, ampak jaz pa mislim da se pošteno motiš.

kar dobiš je veliko lažje uničit.
:)

vidim pri sebi in mojih motorjih.
Zadnjič spremenil splash, dne To jul 18, 2006 1:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

BAZO
Nov uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a BAZO To jul 18, 2006 1:29 pm

zakaj pa si ne bi kupu kr hočeš če maš, pa če je pač višji standard ko prej... ?

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GTA lover To jul 18, 2006 1:39 pm

BAZO je napisal/-a:zakaj pa si ne bi kupu kr hočeš če maš, pa če je pač višji standard ko prej... ?

Normalno, itak. Tud sam vem, če bi mel, BMK za fovšijo, poglede sosedov in vse ostalo - ampak kako pri dvajsetih letih? Še enkrat več poudarjam, nobenemu nisem niti malo fovš, samo jasno mi ni.
Alfa Romeo - Cuore Sportivo

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman To jul 18, 2006 2:17 pm

zanimivo,zanimivo...

jes sem si pa po DESETIH LETIH spet prvošu nov avto za 4 milijone :D
morn rečt da kr paše se usedet v nov avto,pa ta vonj.....

drugač pa vidim da pametno razmišlate,čeprau tak jes mislim
če maš plan met familijo pa to pol bolš neki podobnga stanovanju
če pa maš namem uživat pol pa zaka si nebi kupo avto magari za 15 mil.

seveda morš si mal zračunat kulk te pride na mesec-sam če ti znese ni blema

na žalost pa pr nas skor nobenmu ne znese pol se pa dogaja da si pr 20 nejbolj pameten z novo hišo na kolesih-pr 25 se pa po glavi toučeš :D ko in keša

če dons hočeš kupit en nov avto srednje klase pa da še normal žviš zraun-ne da te mama fojtra pa oblači-morš met tud nejmanj 300 čukov-na mesec :!:

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 To jul 18, 2006 2:23 pm

Tale tema je itak večna dilema... Kaj, od kje, kako?... to jst nebi... avto za 15mio pr 20 letih je mal mim... lahko ja... seveda... kupš totalko za 200k, ki je bila prej vredna 15 mio... in pol lahko rečeš, de maš avto za 15mio :)

Skratka... ta je mim brcnu na polno... Kdor ima vsaj zrno soli v glavi ve, de si v Sloveniji tega ne more noben privoščit, in še kje ne.. :)

Ampak moj namen ni bil skritizirat tega faconarja :)

Rad bi le povedal, de če maš neke želje... avto, vikend, hišo, blok.... nima veze kaj... si to privoščiš... če imaš denar zato seveda :) Če nimaš denarja si tega ne moreš privoščiti :)

Eni pridejo do določenega zneska malo prej, drugi malo kasneje, tretji spet nikoli... toda... to je življenje... :) Fovšija pa po mojem skromnem mnenju nastaja pri ljudeh, ki si sami ne morejo privoščiti istega, oz. podobnega življenskega ritma kot sosed, prijatelj, znanec, nekdo pač... :) Sej če ma sosed M3, ne vem zakaj bi ga moral imet še sam... če še nimam dost (denarja) ga pač ne bom mel... :) Bom mel pa staro julko... Pa če bom kdaj "našparal" si bom pa M5 kupu... zakaj? aja... zatu, de bom mel boljši avto od soseda :) Nč druzga :) Sej je v tem point ane? :)

Še enkrat mi gre na smeh 15mio pri 20ih letih.. :) BUČE! :)

Ne preveč resno jemat mojega skromnega (sarkastičnega) mnenja... :)

lp

Prosko
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown To jul 18, 2006 2:32 pm

Mene pa najbolj moti ko si avto kupiš s svojim denarjem, pol pa pride en zafrustriran pijanec pa ti reče da so ti starši avto v rit porinli. (ok res so mi nekaj pristavili vendar sem večino kupil s svojim denarjem) Mene boli k***c kdo se s kakim avtom vozi. Zarad mene lahko imajo vsi avte za 15mio pri 18 letih. j**e se meni. Da bi se vsak vsaj za svojo rit brigal bi že blo kul. J**ena foušija.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To jul 18, 2006 2:41 pm

moje mnenje je, da sploh brezveze debatirat o tem kaj je in kaj ni prav. Kaj je za ene prav za druge ni in vedno bo tako. Edina enotnost med slovenci je bila med osamosvojitvijo.

kje/kako/kdaj/za kaj/od kod.. ta vprašanja pustite za tiste, ki kupujejo sinom/hčeram avte ob koncu mature... Pa tut če eje avto za 15mio... Sej gre premosorazmerno gor... nek starš ki ima 400.000,00 sit plače bo pač kupil sinu avto za 2mio, nekdo ki ima plače 1mio + delnice še ene 2mio na mesec bo pač kupil za 15mio. Jaz osebno ne vidim problema pri tem.. gtlede spoštovanja stvari pa je to od posameznika do posameznika odvisno.. brezveze debatirat o tem.. poznam ljudi ki so avto kupili z svojim denarjem pa imajo svinjak in pol v avtu, celega skup stolčenega pa nevem kaj še vse, pa je avto vreden 6mio...

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To jul 18, 2006 2:56 pm

Pa saj na 300 metrov vidiš a si je sam kdo kupil avto ali so pa mu ga stari. Nič lažjega.

Glede na to, če bi jaz imel možnost dobit avto za maturo mislim, da nihče izmed nas ki te možnosti nismo nikoli imeli nebi stvari odklonil. Mogoče ni bil denar toliko vprašanje kot vzgoja mojih staršev zakar sem jim hvaležen in znam ceniti stvari ki sem si jih pridobil z delom. Tudi med počitnicami tudi med šolskim letom itd itd... Kot v vojski kot v službi sedaj... Hvala bogu!

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman To jul 18, 2006 3:09 pm

ja,sam ti si kupo z našparanim denarjem citroena ne pa avto :D

to je pa že vlka razlika ko pa če maš kakega fauveja

mogoče bi takrat dugač razmišlu

sej veš-avto z dušo :D

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 To jul 18, 2006 5:38 pm

pa ne vem kaj vas moti, če ti starši kupijo avto. Pač premorejo, da ti ga kupijo, drugi pa ste temu nevoščljivi.
Jaz sem tudi sam dobil od fotra avto, pa vidm da je kar veliko frendov in drugih nevoščljivih. Glede na to da avto ni moj, ga pazim bolje kot marsikdo. Pa sedaj lahko napadete kolkr hočte.
Poznam nekaj ljudi, ki ima svoj lasten avto, in kaj dela z njim? Dobesedno uničuje ga. Da ne govorimo samo o zunanjosti temveč tudi o motorju in notranjosti avta.

Pa tudi da če ti starši daje več denarja kot drugim, da postanemo nesamostojni in razvajeni. Nekateri daleč od tega. Denar dobimo, v zameno, pa nekaj pričakujejo od mene in to kar veliko, tako da tudi če dobim denar, pogoji niso ravno najlažji.

Kar se pa tiče "razkazovanja" avtomobila. Ne razumem ljudi, ki poleti, čeprav imajo marsikomu nedosegljiv avto, klimatiziran, imajo odprta okna , roko izven avta, musko na ves glas, pa dobesedno frajerišijo po mestih. Ti ljudje pač nimajo kaj pokazat razen svojega premoženja (pameti mislm, da se pri teh ne bo našlo). Edino kar znajo delati, je povečevanje lastnega ega.

Kljub temu, da nas s temi lahko druži skupen način pridobitev avtomobila, smo si pač tudi v veliko pogledih različni. Zakaj bi nabijal musko z odprtimi okni, brez klime, opoldne sredi mesta in delal ene in iste kroge po ulicah? Da pritegnem mladenke? Zame je tak način banalen, pa čeprav se nekatere kar lepijo na take ljudi, veliko punc pa se jih tudi izogiba, ker imajo pod klobukom le nekoliko večjo kapaciteto in razmišljajo z lastno glavo.

Uporabniški avatar
Basist
Novinec

Napisal/-a Basist To jul 18, 2006 5:59 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:Kar se pa tiče "razkazovanja" avtomobila. Ne razumem ljudi, ki poleti, čeprav imajo marsikomu nedosegljiv avto, klimatiziran, imajo odprta okna , roko izven avta, musko na ves glas, pa dobesedno frajerišijo po mestih. Ti ljudje pač nimajo kaj pokazat razen svojega premoženja (pameti mislm, da se pri teh ne bo našlo). Edino kar znajo delati, je povečevanje lastnega ega.

Hja... potem če nabijaš glasbo doma ob odprtem oknu razkazuješ bajto?
Sam imam hvala bogu klimo v avtu in zaprta stekla, musko pa nabijam zato, ker mi tako paše in me bk, kaj si kdo misli... ko nisem imel klime sem jo pa nabijal ob odprtem oknu... pa kaj?

Pa pojdimo na temo... moj prvi avto sem si kupil pri 26-ih... zakaj? Ker sem vedel kaj hočem in si nisem želel delati stroškov z nečem, kar mi ni pasalo in sem raje našparal tista dva milijona (no, da ne pozabim... je blo treba še stricu avto popravit, po manjši nezgodi ;)). Imam prednost, da živim skoraj v centru LJ in je 4 članska družina s tremi vozniki brez težav zdržala s samo enim avtom... pa naj se zdi komu izmed vas še tako neverjetno...

Matura? Mislim, da sem zanjo dobil 10 čukov k denarju za dopust... pa sem bil vseeno zadovoljen... da bi dobil avto? Sci-fi!
lp,
Gregor

Sometimes I'm good... But when I'm bad I'm even better!!!!!!!

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko To jul 18, 2006 6:29 pm

Če si iznajdljiv in priden, si lahko pri 20 letih komot kupiš avto za 15mio sit.
Ampak, v Sloveniji so davki tako hudi, da je to zelo težko...
Na začetku zaslužiš full dobro, potem je pa leto naokoli, ti pa država take stroške nabije,
da imaš potem komaj za živet...Moraš zaslužiti po 2mio čistega na mesec, da pokriješ
tiste stroške, da imaš nekaj za sproti in da daš malo na stran...
Ampak, če si priden in iznajdljiv se da, to bom vedno trdil, čeprav sam to nisem najbolj ,
ampak se trudim ;)

Collector
Nov uporabnik

Kraj: Med Ljubljano in Kamnikom

Napisal/-a Collector To jul 18, 2006 6:41 pm

Tudi jaz sem mel pr svojih 19 letih že R5 campus, za katero sem plačal takrat nekaj čez 9000 DEM. Prislužil sem si jo pa s poletnim delom prek študenta (5 let). Pa že takrat marsikatera familija ni imela tako dragega avta. Men je takrat pač avto pomenil določeno svobodo.

Zdaj pri 29 letih, v svojem stanovanju z dvema majhnima otrokoma, me boli k.. če oba avta, ki jih imava z ženo nista vredna toliko kot je bila takrat petka.

Zato pravim naj si otroci pr dvajsetih kupijo Cliote, Puntote itd, saj bo to za nekaj časa edini dober avto, ki ga bodo imeli. Ko bodo šli na svoje in si ustvarjali familije še pomislit ne bodo mogli na menjavo avta.
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To jul 18, 2006 7:22 pm

Če bi si hotel kupiti avto za cca 10-15 milijonov bi moral it v tujino zlasti v kakšno zda državo, kjer bi imel dobro plačo in bi se potem vrnil v Slo. in si tukaj kupil brez težav avto za 15 milijonov....ampak to pustimo za seboj .... prosim vas da gre ta tema naprej brez komlikacij tako bo bolje pregledna in uporabniki oz obiskovalci bodo lažje sledili debati.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 To jul 18, 2006 7:33 pm

Basist, tema je nekako omejena na maturante, zato je bil moj odgovor mišljen več al manj samo za maturante in mlajše.
Sej meni mi je tudi všeč poslušat naglas glasbo pa kaj. Vendar tega ne počnem, da si dvigujem ego in okol razkazujem, nekateri pa počnejo to zanalašč.
Pa dobro preberi moj post, ker sem napisal kljub klima napravi imajo odprta okna. Nisem pa nobenga obtoževal, ki nima klime. Te nekako razumem, une s klimo in odprtimi okni, pa res da ne. Razen tega da hočejo pokazat, kolk majo v glavi.

Kako se že reče? Kar ni v glavi je v nogah ;)

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Sr jul 19, 2006 5:56 am

Ja,zraste mu tasrednja nogca lol
Sicer pa poglej, tudi jaz sem maturant,sicer 1 leto kasneje,
pa malo vem kaj ja in kaj ne...Več ne bom govoril, da se ne bom "hvalil" ,
ampak se da marsikej...Praktično denar povsod leži, samo ideje moraš imeti
in j***a, da si upaš. To je to, kjer slovenci omagajo - realizacija planov.

BAZO
Nov uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a BAZO Sr jul 19, 2006 8:55 am

Nevem, nč ni narobe pač da tastari kej pomagajo svojmu otroku in če mu pač nov avto kupjo za 3 mio, je to gotou mišlen kao mej ga dokler si ga sam nauš mogu kupt in to je pač recmo enkat po faksu al pa kaj jez vem. Pač seveda bi lahk tut kupl za 500k auto pa str 10let, ampak nevem komu bo še normalno deloval po 10ih letih ko bo lahko sam zmožen nov avto kupt... sicer pa to obravnavam ne kot nevem kakšno crkljanje otrok pa use, ampak začetna pomoč pač pri nadaljevanju življenja, če ti pa pač zagusti boš pa še useen tak auto po parih letih prodal za neki keša, ki ti bo takt omogoču, da nardiš z njim kar morš (dost stvari lahk umes pride)

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato Sr jul 19, 2006 12:37 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:Pa dobro preberi moj post, ker sem napisal kljub klima napravi imajo odprta okna. Nisem pa nobenga obtoževal, ki nima klime. Te nekako razumem, une s klimo in odprtimi okni, pa res da ne. Razen tega da hočejo pokazat, kolk majo v glavi.

zdravo,
čisto mimogrede. Ko mam jaz avto par ur na soncu pa se grem pelat z njim npr do trgovine/bencinske/na pijačo/... ne bom mazohistično zaprl vsa okna pa čakal na klimo da začne hladit... Če se peleš "par metrov" nima smisla klime prižigat, lepo odpreš okno pa te malo popiha pa je... Klimo mam pa za daljše pote. Pa če mi muzika paše še ne pomeni da se razkazujem, ker se nimam pred kom, oz. pač ne čutim potrebe po tem.

da ne bo offtopic, že nekaj časa nisem več najstnik, za maturo nisem dobil ferarija, ampak 100 jurjev zram za avto vreden 900k sit, ostalo sem našparal oziroma dobil od motorja, ki sem ga tudi 90% financiral sam.

Sedaj imam dosti boljši avto, za katerega sem delal in šparal lep cajt in ga seveda ne bi imel, če bi imel v kratkem v načrtu kake froce itd(vsaj do neki 29,30 leta ne bo s tem nič :P). Ljudje pa me gledajo kot da sem jim hrčeka pohodo, avto pa dobil na hitri srečki :) .

Kar se mene tiče nisem fouš živi duši, se dobro počutim v svoji koži ;)
Pa če ma pri 18 hummerja, pa naj ga ma, meni s tem nič ne škodi :P

Kar se pa vzgoje tiče, se pa nekateri šmrkavci danes obnašajo, ko da nimajo 5 pik v glavi, pa če ma avto za 15mil al pa elektroskutera. Je pa to njihov problem oz. še bo. Hudobija, foušija pa to pride enkrat vse za tabo(karma :) oz. what goes around comes around, vse se vrača vse se plača al pa nekaj podobnega :P )

LP :hi
Slika

fajn se mamo :)!

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Sr jul 19, 2006 3:20 pm

BAZO je napisal/-a:Nevem, nč ni narobe pač da tastari kej pomagajo svojmu otroku in če mu pač nov avto kupjo za 3 mio, je to gotou mišlen kao mej ga dokler si ga sam nauš mogu kupt in to je pač recmo enkat po faksu al pa kaj jez vem. Pač seveda bi lahk tut kupl za 500k auto pa str 10let, ampak nevem komu bo še normalno deloval po 10ih letih ko bo lahko sam zmožen nov avto kupt... sicer pa to obravnavam ne kot nevem kakšno crkljanje otrok pa use, ampak začetna pomoč pač pri nadaljevanju življenja, če ti pa pač zagusti boš pa še useen tak auto po parih letih prodal za neki keša, ki ti bo takt omogoču, da nardiš z njim kar morš (dost stvari lahk umes pride)

Ma ja se strinjam. Vas je sama foušija. Če imajo starši denar, zakaj pa ne bi kupli avta sinu. Sej ne rečem kakega Mercedeza; to se ne spodob, ker bi preveč izstopal in bi se hvalil ampak pri avteku nižjega razreda za 3 miljone, ki je varen in praktičen ter se lahko še kdo drug z njim v družini fura pa ne vem kje vidite problem. Sama foušija.
Nevem koga tuki krivite, sina, ki sprejme avto za 3 imljone od staršev. Ga vi ne bi? Ali so krivi starši, ki hočejo imeti pri hiši en majhen varen in ugleden avto namesto stare, ropotajoče, nevarne korete? Če imajo denar pa naj kupijo, brigite se zase.
Sej starši so za to, da pomagajo, da se sin postavi na noge, če imajo denar mu pač kupijo avto. 3 miljone za nekoga z dobro plačo niti ni veliko in ne vem zakaj bi sina zanalašč matrali, če mu lahko vsaj tuki pomagajo, da namesto dela raje hitreje doštudira.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov