Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kateri avto za ~300.000?

Renault Clio 1.2 (~96)
37
36%
Ford Fiesta 1.3 ali 1.25 (~96)
10
10%
Renault Twingo 1.2 (~95)
19
18%
Opel Corsa 1.2 (~96)
19
18%
Fiat Punto 55 (~96)
18
17%

Skupaj glasov : 103

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To jul 18, 2006 10:18 pm

Ti povem, da so teli avtomobili j***a proti golfu II diesel.
Naj proda tega, če je v slabem stanju in nabavi novejšega(okrog letnika 90), ker cenejšega in zanesljivejšega avta za vzdrževanje NI. Še posebej, če je nemške izdelave, ne tas.

Napisal si:
Pogoji pa torej so: čimmanjša poraba, zanesljivost, udobje, varnost in pa cena okrog 200.000 do 350.000 (letniki 95>)

Ne vem zate, a meni se twingo ne zdi ravno varen in nebi svoji punci pustil voziti tega avta.
Fiesto odsvetujem, sem od kolega in kolegice, ki jo imata slišal dosti slabega.
Kakorkoli že, mislim, da gre z izbiro avta na slabše, ne na boljše, kar ni običajna praksa.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver To jul 18, 2006 10:34 pm

bass je napisal/-a:Fiesto odsvetujem, sem od kolega in kolegice, ki jo imata slišal dosti slabega.

In kaj boš rekel na to, da sem jaz slišal že za enega golfa II dizla mnogo slabega? Vsepovsod se najde škrt roba. Ne morš ocent stanja zgolj na podlagi 2 vozil.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To jul 18, 2006 10:45 pm

anjci vsak ma svoje mnenje... vzdrževan star fiat ni nč slabši od vzdrževanga starga mercedesa ;)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To jul 18, 2006 10:51 pm

SkIDiver je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Fiesto odsvetujem, sem od kolega in kolegice, ki jo imata slišal dosti slabega.

In kaj boš rekel na to, da sem jaz slišal že za enega golfa II dizla mnogo slabega? Vsepovsod se najde škrt roba. Ne morš ocent stanja zgolj na podlagi 2 vozil.

Dokaj redno sem včasih prebiral AvtoBild in je bilo tudi tam dosti kritike glede fieste, kar se tiče zanesljivosti in vzdržljivosti. Presenetljivo hitro je tudi rjava po podatkih iz AB.

Pa ne se smešit in govorit, da je fiesta(pa tudi če je novejša 5 let) boljši avto od golfa2(nemškega).
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
51M3K
Novinec

Napisal/-a 51M3K To jul 18, 2006 10:57 pm

Jaz za golfa 2 osebno nisem slišal vsaj od 20ih nič slabega ;) drugače pa jaz bi se odzval na AudiRSboyevo ponudbo da bi vido kak je najprej

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To jul 18, 2006 11:25 pm

Za tale denar lahko dobiš precej boljši avto kot je golf 2 dizl(cca max 150 jurjev stane)...kaj pa kakšen Hyunday Accent to bi bil odličen nakup...priporočam.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Sr jul 19, 2006 7:01 am

Ko sem videl, da ste začeli predlagati 15 let stara kmečka kola aka GolfII sem skoraj cepnil od smeha. GolfaII dobiš solidno ohranjenega za 20jurjev, tisti ki ti ga hočejo prodat za 300jurjev so budale in primitivci, ki itak ta kmečka kola hvalijo do onemoglosti.
Če že imaš 300 jurjev, potem si vsaj kupi nekaj takšnega, ki bo varno, zanesljivo in tudi udobno. GolfII ni čiusto nič od tega, edino pozitivno lastnost ima, da jih je ogromno na odpadih, tako da so deli skoraj zastonj, šraufat pa ga zna vsak mehanik, pa tudi nerodnež ker je skup sestavljen kot šajtrga.

V glavnem, za 300 jurjev si kupi nekaj varnega, varčnega in zanesljivega ... pa da se vsaj malo dostojno peljše ...

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Napisal/-a Štrubelj Sr jul 19, 2006 7:28 am

Moj stric je imel Cliota, sicer 1.4, samo pravi, da je bil dober avto, pa nič se ni kvaril. Za te kliote pravjo, da os večni, ker se nej nebi nč kvarl.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Sr jul 19, 2006 9:12 am

Kot sem prebral nekdo ne bi pustil svoji punci vozit Twingota, priporoča pa starega Golf II dizel??! Mislim, Twingo ima vsaj 3 zvezdice za varnost, večinoma ima vsaj en airbag, zaščitno jekleno kletko, mehko zmečkljivo karoserijo, ki čeprav je ni veliko, absorbira energijo ob trku itd. Skratka, jaz se bolj varnega počutim v Twingotu kot v 16 let starem Golfu in Twingo je tudi neprimerno udobnejši, tišji in nasploh vsaj zame prijetnejši za vožnjo kot kakršenkoli 16+ let star avto. Edina izjema so morda kakšni stari Audiji, Merđoti, BMW-ji itd., vendar pa vzdrževanje le-teh stane pravo malo premoženje.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr jul 19, 2006 11:50 am

milankregar je napisal/-a:Ko sem videl, da ste začeli predlagati 15 let stara kmečka kola aka GolfII sem skoraj cepnil od smeha. GolfaII dobiš solidno ohranjenega za 20jurjev, tisti ki ti ga hočejo prodat za 300jurjev so budale in primitivci, ki itak ta kmečka kola hvalijo do onemoglosti.
Če že imaš 300 jurjev, potem si vsaj kupi nekaj takšnega, ki bo varno, zanesljivo in tudi udobno. GolfII ni čiusto nič od tega, edino pozitivno lastnost ima, da jih je ogromno na odpadih, tako da so deli skoraj zastonj, šraufat pa ga zna vsak mehanik, pa tudi nerodnež ker je skup sestavljen kot šajtrga.

V glavnem, za 300 jurjev si kupi nekaj varnega, varčnega in zanesljivega ... pa da se vsaj malo dostojno peljše ...

Ampak vedi da so stari časi minil......za tale denar lahko ona dobi zelo dobrega hyundaya.
P.S zakaj imate vsi tok neki čez golfa 2(seveda leta so mu dala in tud preveč je zastarel a vseeno je dost uporaben,vzdržljiv,varčen,in deli se dajo dobit brez težav...drugač pa jest sem zadovoljen z nakupom k sem ga kupil pred cca pol leta nazaj..je pa res da se pelješ k v kmečkem traktorju. Drugač pa tud sam razmišljam o zamenjavi.

Torej mal sem imel časa in dal nekaj oglasov iz avto.net:
To je alfa 145 motor je 1.4
http://www.avto.net/2004/osebna/zadetki.asp
Citroen zx je zelo praktičen in nima tok visoko porabo
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=926522
Mislm da je kr pestra izbira po avto.net-u

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr jul 19, 2006 11:54 am

Evoga spet ponovno je debata o golfu ma kaj vam ( "čaprav ga imam sam in ga bi tud že zdavnaj zapeljal čez planke" ) je folk pa vedite da se danes dobi velik boljši avto kot golfa sam poglejte po avto.net-u pa boste vidl kok je zelo dobrih avtov za cca 300.000 sit....lp

Uporabniški avatar
gorki
Novinec

Napisal/-a gorki Sr jul 19, 2006 12:06 pm

Med nastetimi bi izbral fiesto.
Bi ti pa predlagal se kakega citroena ali pa peugeota.
Slika
Moras vedet, da imajo zelo majhno porabo, nimajo problemov z rjavenjem, vzdrzevanje je poceni (mnogo poceni neoriginalnih delov za dobit), servisi na 15.000km, veliki na 90.000 km. (saxo, P106)
Sam vozim P106 l97 1.1 in avto ima prevozenih 180.000km. Poraba se giblje med 5.8 do 6.5 l/100km. Avto ima 60KM kar je cist dovolj, da na avtocesti doseze htrost 165 km/h. Punca vozi fiesto l99 1.3 in moram priznat, da se v peugeotu raje voziva, ker je bolj udoben in poskocen. Poleg tega je kvaliteta uporabljenih materialov v notranjosti na visjem nivoju, kot v fiesti, prav tako so sedezi bolj udobni. Poleg tega ima vec opreme kot fiesta.

Tu mas nekaj modelov koncerna PSA
Citroen
Peugeot
Zadnjič spremenil gorki, dne Sr jul 19, 2006 1:52 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Lp, Gorki

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr jul 19, 2006 12:31 pm

glasvou sem za cliota. za 300k bi mogu dobit kr ohranjenga, seveda kak 94 letnik, vzame pa naj 1.4rt, ker ma dost opreme pa še dober motor je to baje.

p.s.: za twingota močno dvomim da dobiš za ta dnar. še za 500k težko, vsaj kukr sm jz po avo.netu gledou.

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver Sr jul 19, 2006 12:36 pm

bass je napisal/-a:Pa ne se smešit in govorit, da je fiesta(pa tudi če je novejša 5 let) boljši avto od golfa2(nemškega).

Ne vem no. Če se folk men o generalni motorja pri 200k km? Pri tej kilometrini pri fiesti o tem sploh še ne mislmo razmišljat. Je pa res, da je avto redno servisiran kar pa marsikateri golf II še zdaleč ni.
Rjavina pa je pač rjavina. Bolezen, ki se vleče zaradi ne ravno dobre zaščite pleha.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jul 19, 2006 4:20 pm

S|icKeR je napisal/-a:glasvou sem za cliota. za 300k bi mogu dobit kr ohranjenga, seveda kak 94 letnik, vzame pa naj 1.4rt, ker ma dost opreme pa še dober motor je to baje.

p.s.: za twingota močno dvomim da dobiš za ta dnar. še za 500k težko, vsaj kukr sm jz po avo.netu gledou.

rt nima skor nc opreme....jst ga mam doma in to letnik 1996 modelno leto 1997!
Slika

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Sr jul 19, 2006 5:22 pm

Pogoji pa torej so: čimmanjša poraba, zanesljivost, udobje, varnost in pa cena okrog 200.000 do 350.000 (letniki 95>)

joj, kakšne nemogoče pogoje ljudje ( nasplošno ) postavljalo!
-avto naj nebi žru NIČ (kvječejmu bi še kej načrpu da bi se še kaj zaslužilo)
-zanesljiv naj bi bil kot švicarska ura (najbolje nepokvarljiv) in da bi jim na servisih plačevali ker hodijo k njim
-varen bolj kot (izraelski tank) Merkava IV
-udoben kot Bentley ali Jaguar
-letnik? hja, najbolje da je kar iz tovarne!
-in seveda cena za vse našteto .... 500.000 SIT

Cena za zanesljiv, udoben, varen avto pač ne more biti 500K!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr jul 19, 2006 5:49 pm

milankregar je napisal/-a:Ko sem videl, da ste začeli predlagati 15 let stara kmečka kola aka GolfII sem skoraj cepnil od smeha. GolfaII dobiš solidno ohranjenega za 20jurjev, tisti ki ti ga hočejo prodat za 300jurjev so budale in primitivci, ki itak ta kmečka kola hvalijo do onemoglosti.

:cry :cry :cry

Če ne poznaš "zadeve" raje molči - pa tistega "solidno" ohranjenega GOLF-a za 20 tisočakov zase obdrži ;)

LP

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr jul 19, 2006 6:34 pm

Lejte "strokovnjaki" : vsak ima svoje mnenje in moje je to, da je golf2 boljši od evropskih mini-škatlic, ki so vse po vrsti manj udobne in dražje za vzdrževanje, da ne omenjam kako slabše so narejene.
O varnosti ne mislim debatirati, tisti, ki pravi, da je twingo varen rabi slikanje glave.
Vem, da ste nekateri navezani na te male avtočke, verjetno ste jih v preteklosti imeli, pa jih zdaj goreče branite, češ, da so oh in sploh varni in veliki kot s klasa in lepi in krasni in zastonj za vzdrževat.... te bajke prodajajte komu drugemu.

Smilite pa se mi tisti, ki očitno potrebujete ta forum za blagostanje svojega bolestno napihnjenega ega, kje pa bi drugje lahko pametovali o nečem, o čemur imate toliko pojma kot o deljenju atoma.
Zato se jaz iz tega bednega izgovora za temo umikam.
Prilagam pa par ohranjenih "golfov za 20k sit".

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=926266#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=889700#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=815164#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=888782#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=775616#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=918100#

helvis
Novinec

Napisal/-a helvis Sr jul 19, 2006 6:36 pm

ja priporoču bi ti med fiesto in cliotom sam kokr je reku tist rajš uzem clio 1.4 bolši so

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Sr jul 19, 2006 6:45 pm

Ti se prodajajo, pa jih niti budale ne povohajo ... vmes so seveda bili že parkrat štrihani in popravljani od prerjavelosti, cena pa jim posledično raste, saj ličarji niso poceni ...

... in ker si očitno spregledal en del mojega sporočila, ga bom napisal še enkrat, ker kot ulit spada v odgovor na tvoj post

tisti ki ti ga hočejo prodat za 300jurjev so budale in primitivci, ki itak ta kmečka kola hvalijo do onemoglosti.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov