Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če avg 17, 2006 5:11 pm

Blinder je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Polo je po mojem mnenju kvalitetnejši od obeh. Zelo vodljiv, dober menjalnik, občutek večjega avtomobila.

Tudi meni je zelo vsec menjalnik v polotu, tisti v cliotu spominja na meganovega, ki bi lahko bil boljsi. Sicer mi se zdi da je menjalnik pomemben le ljudem, ki imajo rad sportno voznjo.

Dvomim, da ima clio boljse plastike, kvecjemu podobne. Pa kolikor jaz vem, pri cliotu je kvaliteta plastik odvisna od opreme. Clio je novejsi, lepsi, dlje casa bo lep.

http://www.volkswagen.si/
http://www.renault.si/RenaultSITe/cars/ ... index.html

Zakaj si skenslal ibizo? Ves slucajno koliksna je razlika v ceni med ibizo in polotom pri enaki opremi? Pa isto me zanima za fabio, ce si se slucajno pozanimal.

lp

Ibiza je za moj okus premejhna. Ima polo veliko bolj prostorno notranjost, fabia je ugodna, a ni tako kvalitetna kot ibiza ali polo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Če avg 17, 2006 7:46 pm

Jst bi vzel sigurno polota!Ker ta novi model je na splošno en najlepših avtov v tem razredu!Imam že druzga polota in sem nad obema naudušen pa tudi sestra ima polota kar ti lahko pove da je polo res dobra odločitev!Clio je bolj mahak ženski avtek a polo je čvrst čez ovinke in se ga zelo lepo vozi!Drgač pa previjo tako:"Nemci delajo avtomobile, Francozi pa parfume!"He he he :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če avg 17, 2006 7:50 pm

fabia je kvalitetejsa in zanesljivejsa od obeh ( ibiza, polo ), pa tud od clioata, je pa res da dolgocasne oblike, pa notranjost je tud enolicna..če pa te to ne moti je fabia pravi naslov....drugače pa clio, je vseeno novejsi model, upam sam da so RES popravili kakovost in zanesljivost, čeprav roko na srce tud polo ni nek sinonim za zanesljivost in brezihbmno kakovost.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Če avg 17, 2006 7:58 pm

če se boš slučajno odločil za pola, danes sem se peljal mimo porsche maribor in videl reklamo na polu.
ker ga znanka tudi kupuje, sem šel vprašati in so mi ponudili petvratnega s klimo in ostalim razen kovinske barve za 2,49M. aja, motorji so 1,2 16v.
če je ali ni ugodno ne vem, saj mi cene niso znane, gre pa za nove avtomobile, ki so bili pač fiktivno že registrirani in odregistrirani (al nekaj takega)

če te zanima, ti lahko po zs pošljem kontaktno številko prodajalca, saj mi je uturil svojo vizitko.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack Če avg 17, 2006 8:14 pm

A ni zdej Clio ženski avto tko kot je včasih bla 5-ka???
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če avg 17, 2006 8:16 pm

ka pa je polo drugega? Js sam ženske al pa poženščene tipe :D videvam v polotih.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če avg 17, 2006 8:28 pm

speedfreak je napisal/-a:ka pa je polo drugega? Js sam ženske al pa poženščene tipe :D videvam v polotih.

Prvič slišim za to da bi biu polo za ženske..nekateri ga majo že kot družinski avto...za clia pa kr naprej...da je za bejbe...
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če avg 17, 2006 8:55 pm

Kakšen ženski avto? Pa kaj folk danes več ni normalen? Oziroma naj mi eden definira ženski avto. To da je majhen? Ali mogoče vizualni izgled? Mogoče notranjost? Resnično ne vem. Naj mi kdo obrazloži kot sem že napisal. Ok dost offtopica.
Sam bi brez razmišljanja vzel polota. Boljša notranjost (beri večja) dosti bolj všečen na pogled avto. Pelje se dobro za svoj razred. Ima dosti lepšo in uporabno notranjost in kar nekaj opreme. Pa tudi poraba ni prevelika.

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Če avg 17, 2006 8:57 pm

Sama subjektivna mnenja... :D Tega vzami, je boljši, oni je boljši, v resnici pa jih večina niti ne ve kak posamezni avto notri zgleda. Najbolje, da pogledaš na posamezne forume Renault in VW, tam boš mogoče naletel na kakšnega, ki ga dejansko ima. Pa seveda testno vožnjo z obema, pa boš sam še najbolje vidu.

Veliko sreče pri izbiri!

Pa brez zamere...:P

jony
Novinec

Napisal/-a jony Če avg 17, 2006 10:02 pm

Probat oba avtomobila pa vidš kater ti je bolj všeč. Osebno bi mogoče vzel raje cliota, ker je bolj tehnološko dovršen. Sam, vozim polota, pa sem spoznal da se kar dosti kvari. Tolk da meni znamka sedaj ne pomeni nekej ful. S polotom mam več problemov kot sem jih imel z R5 in cliotom 2. Ampak pustmo moje težave tukaj se gre za dva NOVA avtomobila, ki sta dost različna že po karakterju. Renault je znan po udobju, VW po trdoti in vzdržljivosti. Sam sem vozil oba Cliota DCi 70km ter polota 1.4 TDI 70 km. Oba motorja sta bila enako LENA. Ma pa Clio po mojem mnenju boljše podvozje. Če gledaš bencinarja bi jaz sigurno vzel renaulta, ki ima po mojem mnenju zelo kvalitetne bencinarje. VW tukaj ne uspeva preveč (bratranec dela na servisu in imajo zelo veliko problemov z bencinarji tako z navadnimi kot z FSI). Če ti bratranec priporoča da ne kupit VW bencinarja mu že verjamem. Spet boste rekli da so to neke neutemeljene beseda. j*** ga, jaz verjamem. Drgač maš pa pri cliotu tud mnogo bolj kvalitetno armaturko (beri NI trda plastika) ampak ne pri osnovni opremi. Upam da boš dobro nabavil!
LP

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če avg 17, 2006 10:04 pm

Black Jack je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:ka pa je polo drugega? Js sam ženske al pa poženščene tipe :D videvam v polotih.

Prvič slišim za to da bi biu polo za ženske..nekateri ga majo že kot družinski avto...za clia pa kr naprej...da je za bejbe...

mislim, da ima cliota veliko več družin kot pa polota :P

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če avg 17, 2006 10:18 pm

Hm....kot družinski avto se mi zdi da je bol primeren Polo kot Clio...v Polotu se lažje vozijo ata mama pa dva otroka kot v cliu......je pa res da je clio bol pogost za mamice ko majo enga otročka notr....drugače za na družinsko pot je pa Polo dost bol primeren...pr men 4 biki čist lepo sedimo....v cliu pa zadaj js osebno ne morem sedet

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če avg 17, 2006 10:20 pm

Black Jack je napisal/-a:Hm....kot družinski avto se mi zdi da je bol primeren Polo kot Clio...v Polotu se lažje vozijo ata mama pa dva otroka kot v cliu......je pa res da je clio bol pogost za mamice ko majo enga otročka notr....drugače za na družinsko pot je pa Polo dost bol primeren...pr men 4 biki čist lepo sedimo....v cliu pa zadaj js osebno ne morem sedet

v clotih se vozjo lepše punce kot v polotih :P

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če avg 17, 2006 10:24 pm

Evo posreden dokaz...da je Polo za fante...Clio pa za pičke :P :P :P

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če avg 17, 2006 10:25 pm

Black Jack je napisal/-a:Evo posreden dokaz...da je Polo za fante...Clio pa za pičke :P :P :P

za fante ja, ne pa za moške, clio je pa za hude bejbe in pa fante s športnim srcem :P

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če avg 17, 2006 10:31 pm

Hm..mislim da avtor te teme je sicer moški ampak je po moji logiki fant nekje med 20-25 let ne pa dec od 35 let naprej...sicer se bo pa sam odloču kaj bo kupu..če mam namen avto met za styling pa norenje potem je bolje da kupi cliota ker je poceni in tudi šminkerija je poceni.....če pa pa namen imeti avto za umirjeno in udobno vožnjo potem pa sigurno polo (sicer je drag pa tudi če bi šeu v styling ne bi pršu poceni skos...ker je oprema kar draga...)

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Pe avg 18, 2006 7:03 am

Kr neki tale vaša debata....Jst ti povem tako: ko boš šel na test cliota, se ti bo zdel da si zadel jackpot, mene so motle edin ročice za zapiranje vrat, drugače pa je avto deloval velik, prostoren, menjalnik soliden, lega tudi itd., ravno tako kot ko sem probaval svojega bivšega clia. Ta "kvalitetna" plastika pa bo kmalu dobila čričke, ko boš spomladi opral avto boš videl da je renojeva barva zelo kvalitetna, kot bi bil pobarvan v akvarel tehniki, razna odpadanja plastik pri blatnikih in pod motorjem te ne bodo motila, ko ti bodo odstopale gumice pri steklih boš zelo zadovoljen, da ne govorimo po nekaj kilometrih vožnje, ko ti bodo zablokirala zadnja kolesa, boš verjetno zelo srečen. Avto ima sicer lahko tudi 4 leta garancije, vendar ti to ne bo prav pomaalo ko boš na slovenski cesti čakal renault pomoč ali pa boš prestavljal morje, ko bo tvoj avto na popravilu, mehaniki pa bodo čakali navodila iz francije, ker računalnik ne bo pokazal napake. Kar se tiče polota, boš mogel imet velik večjo smolo da boš naletel na takega ki se kvari, sploh pri motorjih, ki si jih vzel na izbiro. Avto sicer ni vpadljiv, pa vendar je lepe oblike, notranjost je kvalitetna, mogoče malo pusta, ampak takšna ostane več let, sploh če ne razdiraš notranjosti, bo brez čričkov. Sedeži ostanejo kompaktni in čvrsti, prav tako se ne lomijo ročice za pregib. Klimatska naprava je pri vw neprimerno boljša, pri cliu je kr neki, prešvoh za velikost avta.
Koliko denarja pa namenjaš za ta avto? Namreč zelo ugodno dobiš fabio 19tdi 101km, s sport opremo, ki pa nima tako puste notranjosti, saj je podobna kot pri rs(isti sedeži, volan itd.). Sam imam fabio in sem izredno zadovoljen. Res pa je da oblika ni nova in ni preveč privlačna.

Blond
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Blond Pe avg 18, 2006 9:16 am

Ufff... ogromno mnenj. Zelo sem vesel, da ste se tako števlièno odzvali debati.

Še enkrat povem, da bo Novi (Polo ali Clio) veljal za drugi (manjši, manj vozen) avto pri hiši. Ne bo se divjalo z njim in ne bo se ga predelovalo. Kveèjemu kakšni zvoèniki in AR. V prtljažnem prostoru bo prostor za psa. Vozilo se bo v povpreèju 1.2 osebi.

Res je da gremo drug teden na testne vožnje z obema pa bomo vidli kako se bosta obnesla. Oba bosta 1.2 ali 1.4 bencinski motor. Odvisno od tega, kaj bodo ponudili prodajalci.

Kar se tièe Renaultovih servisov res zna biti vèasih težava ampak glede na to, da bo to drug avto tut èe kak dan dalje stoji na servisu ni težava. Tudi dopusta ne bo potebno prestavljati zaradi tega kot je nekdo zapisal.

S VW servisi pa res nimam izkušenj.

LP
Blond

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

Kraj: Ljubljana

clio - polo

Napisal/-a Jasminko Pe avg 18, 2006 9:57 am

glede na to da bo to drugi avto, poglej ceno
pa recimo stroške vzdrževanja

en primer:
clio 1.5 dci - polo 1.9 sdi
1. servis: clio 20.000 sit/27000 km, polo 31000 sit/15000 km
2. servis: clio 30000 sit/39000 km, polo 54000/30000 km

za bencinarje nevem, ampak mislm da so cenejši k pr dizlih
pa servisni intervali mislm da so pri renojih dalšji kot pri VW

men osebno se reno zdei boljša izbira.

lp

jasmin
Slika

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Pe avg 18, 2006 10:51 am

Če bi pa vsi gledali samo na to da bi čimceneje skos avto pršli pol pa najbolje da začnemo hodit peš...tkole bom reku...kir butl še fura avto na poooblaščen servis pa mastno plačuje??? Moj od prvega dne ko je pršu iz trgovine ni vidu pooblaščenega servisa..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost