Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Sr avg 23, 2006 9:12 am

Prijatelji so si pred kratkim kupili Vectro karavan 2,2 cdti z skoraj celotno opremo, in jo zaenkrat samo hvalijo.
Odvisno kaj ti več pomeni, športna vožnja ali praktičnost in uporabnost
Slika

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Re: Izbira med vectro in alfo 156

Napisal/-a yurchek Sr avg 23, 2006 9:13 am

Mojster Miha je napisal/-a: V dveh besedah oz zelo na kratko - če imaš rad dinamično vožnjo vzemi A.R., če imaš raje udobje OPLA.

Brca v temo...Opel je kilometre daleč od udobja. Opli so bli vedno trdi, robustni, nemški avti. Meni to sicer ustreza da ne bo kdo mislu.

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Sr avg 23, 2006 9:49 am

no ja, men je alfa bistveno bolj všeč, čeprav tud vectra ni ravno grdi raček.
zunanjost: alfa
armaturna plošča: vectra
sedeži: alfa
motor: pojma nimam, ampak alfinega vsi tko hvaljo (z novinarji vred) :oops:
izguba vrednosti: oba močno izgubljata vrednost
udobje: nobeden ni sila udoben, oba sta trda, kar pa meni kr ugaja
športnost: alfa
moj zmagovalec: alfa :P

lp

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Kraj: Tezno

Napisal/-a Gotty Sr avg 23, 2006 11:30 am

ko na internetu gledem te oglase ko prodajajo avte in primerjam slike med alfa romeo 156 in opel vectro bi najraje res dal oplovo amaturno ploščo v alfo! v alfi mi deluje armaturna plošča bolj plastična in sploh tam okoli radija (všeč so mi plošče z orginal radijem se pravi vgrajenim radijem, npr. v vectri) vse skupaj mi deluje čip roba!

Kako se kaj med vožnjo odnese, a se čujejo treslaji oz. iz čega je sestavljena armaturna plošča v alfi?

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Sr avg 23, 2006 11:43 am

Izdelava celega vozila je sigurno boljša pri vectri....Frend je kupoval 147ko in vse k smo jih gledal so ble takšne kot da bi ble sesute. Fabrizio redko zadane razmak med pokrovom motorja in blatnikom npr da bi bil na obeh straneh enak, take šlampaste napake, različne barve gumic, med vratami in tapeto reža....ne vem nekako bolj so mi nemci pri tem...Mi je pa oblika pri alfi in motor bolj všeč kot vectrin....

Uporabniški avatar
LaKi_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LaKi_ Sr avg 23, 2006 11:43 am

Gen|uS je napisal/-a:v oplu so isuzu motorji in niso nemški ;)

Tle si mal brcnu v prazno.
Isuzu motorji so bli v Astrah in to 1.7 DTI razlicice, medtem ko so bli 2.0 DTI in 2.2 DTI oplovi motorji, te so pa itak isti v Astri in Vectri.
Žal mal šibki motorji, ampak vseeno še kar zadovoljivi.

Če že uzemaš Vectro, pol raje glej 2.2 DTI, ker 2.0 DTI z 101 KS, je za tak avto kot je Vectra, premalo.
Za Alfe nevem kakšne so, sam vsi hvalijo Alfine dizle, tko da se splača tut to pogledat.

Kot so ti že rekli, probaj oba avtomobila, in izberi tistega v katerem se najdeš. ;)
Srečno pri nakupu
Težko je danes biti norec, kajti konkurenca je velika.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr avg 23, 2006 12:01 pm

sicer pa je ISUZU eden najbolj renomiranih proizvajalcev za dizel motorje....
http://www.isuzuengines.com/Products/Products.htm

Uporabniški avatar
fifty
Novinec

Napisal/-a fifty Sr avg 23, 2006 12:55 pm

Če izbiraš med dizel Oplom in Alfo, vzemi Alfo.Dizelski motorji Alf so zelo dobri, 2.4 JTD full potegne prava zverina je vem, ko sem se ze veliko kratvozil z njo.2.4 JTD m ima 172 km poraba pa je okoli 8 litrov.Imaš pa tudi slobše primere z 136 km kar pa je tudi čisto dovol.Opel se pač ne more kosati z Alfo.Alfa Romeo športno srce!!!!!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr avg 23, 2006 4:13 pm

js kle ne vidm dileme..alfa je zakon, ceprav vectra 2.2 DTI s sport paketom tud ni ravno grd avto...Pa še enkrat vectra 2.2 cdti NE obstaja, cdti so samo 1.9 motorji v vectrah ki so pa ubistvu tak JTD ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr avg 23, 2006 4:15 pm

Oplovo armaturo v Alfo? Ne se zajebavat, to je tako, kot bi hotel na Ferrarija dat standardna kolesa od Škode Octavie. S tem hočem povedat, da kar se atraktivnosti tiče sploh ni primerjave. Vsaj za moj okus imajo Opli ene od najbolj dolgočasnih armatur, Alfa pa eno najbolj atraktivnih. Kvaliteta armature je na Alfi tud čist ok. Če je na moji 146 dobra, ni vrag da ne bi bla na 156. Res ni na nivoju Audija, je pa povsem na nivoju večine konkurence. Kolk jo je komu ratalo razjahat je pa druga stvar... treba pač malo pogledat pa najti dobro ohranjen avto.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr avg 23, 2006 5:19 pm

kupi alfo, to je the best avto ever. :rofl
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr avg 23, 2006 9:07 pm

atraktivnost alfine armaturke? Mogoče res, kak za koga, ampak ko vidim tiste okrogle zračnike, na polklopec za zapret in za vrtet okoli, se pa takoj spomnim na vse italjanske traktorje, vključno z našim, ker imajo vsi enako narejeno :P
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr avg 23, 2006 9:17 pm

Lol, raje ne vprašam kakšno mnenje imaš o Lamborghiniju :lol:

No resno, men je armatura v 156 zakon ravno zaradi okroglih zračnikov, unih treh okroglih prikazovalnikov (ki jih pogrešam v 147), števcev, nastavitev za klimo... tak stil mi je osebno neprimerno bolj kul kot una varianta, da je vse nekam štirikotno in s kupom malih gumbkov. Seveda so pa okusi različni...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr avg 23, 2006 9:30 pm

sebaveh je napisal/-a:atraktivnost alfine armaturke? Mogoče res, kak za koga, ampak ko vidim tiste okrogle zračnike, na polklopec za zapret in za vrtet okoli, se pa takoj spomnim na vse italjanske traktorje, vključno z našim, ker imajo vsi enako narejeno :P

Meni osebno so te reže zelo pri srcu, ni se treba zaje*avat da pobrišeš prah z njih.
Pa še lepe so na pogled, okrogle so pač in to mi je všeč bolj kot pravokotna rešetka.
Na njih pa ni možno tlačit raznih ambipurjev, ki tako ali tako pokvarijo izgled armature :)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če avg 24, 2006 12:39 am

Hehe ja to glede Ambipurja je pa res. Jaz sem ga mel pri zadnjih sedežih, kjer ima 146-ka še pravokotno rešetko. pa sem ga ravno danes popoldan dokončno vrgel ven. Bom raje kaj drugega poiskal, bolj naravnega po možnosti. Al pa tud če sem brez, itak bolje met spucan avto, pa ne rabiš osvežilca.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov