Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne nov 05, 2006 2:35 pm

Ne kupuj getza 1.1..raj rabljenega 1.3 pol, al pa se še mal stegnete za 1.4 model. Sicer je Vaš denar ampak res odsvetujem 1.1. getza.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne nov 05, 2006 6:47 pm

Zanima me, ker si verjetno že bil v salonu, ali ima tudi 1.4 merilec zunanje temperature?

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a alien-w Ne nov 05, 2006 11:16 pm

Priam: to sm ti tut jest hotu ze zadnc predlagat ... po novga, pa je najbl zihr pa najbl fajn, pa se tri leta mas garancije pol. :D Dobr ste se odlocil! Bravo!
Slika

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 To nov 07, 2006 7:23 pm

Ja motor pa bo glih 1.1, ker fotr ni glih (več) ljubitelj hitre vožnje, jaz osebno bi verjetno glede na motor sedanje mazde (131 KM) poiskal kakšen natjunan Getz, ampak najbrž ga itak ni! :D

Motor 1.1 pa naj bi imel porabo komaj dobrih 5 litrov (fotr se bo vozu vsak dan od LJ do Domžal, kar je glih v kontra smer od zastojev na cesti), tko da zna bit tole pravi šparovček! ;)

Sem pa zadnjič malo preletel vse poste, ki ste jih napisal na mojo temo in sem opazil, da ste mi res že zdavnaj množično svetoval novega, ampak takrat se mi ni niti sanjal, da je nov in pa cca. 3 leta star - praktično ista cena! :roll:

Drugač pa tega novga modela si nisem nevemkok ogledoval, tko da glede merjenja temperature, ne vem povedat, sam sem bil fuul bolj da se kupi rablenga jarisa, ampak če ata hoče korejca, naj ga pač ima! 8)

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Po dec 04, 2006 1:12 pm

Zdej imamo korejca že cca. 2 tedna pr hiši in sem ga že tudi vozil. Mene ful spominja na kolegovo Fiesto, ki je zdej stara cca. 3 leta, ampak tko vožnja je ful nekako ista, sedenje oz. položaj za volanom!

Je pa na koncu fotr uzel motor 1.4 s klimo, absom, park senzorji, daljincem, ..., pa je bla cena 2.17 M, kar se mi niti ne zdi tako drago. Sem pa jaz ful promoviral motor 1.1., da bi čimmanj pokuril benza, no pol ga je pa prodajalc prepriču, da za prehitevat je pa 1.1 adio, medtem ko 97 KM pa naj bi že kar dobro potegnil in naj bi imel do 100 kmh pospešek okrog 11 sekund, kar pa je že čist solidno, še vedno ni glih moja mazda, ampak za fotra bo prava raketa! :P

Tolk o tem, da sem vas malo obvestil, da sem na koncu opazu, da ste mi že v štartu pravilno svetoval, glede nakupa (novga) in glede motorja (1.4)! 8)

anitka
Nov uporabnik

Priam- Getz

Napisal/-a anitka Sr dec 13, 2006 11:15 am

Priam zivjo,

Pebirala sem tvoj forum o getzu in me zanima sedaj po 1 letem, ko ste ze kupli avto- kaksen je obcutek. Zanima me predvsem kaksna je dejansko poraba in ce imate kaj tezav?

Najlepsa hvala za info! :lol:

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Če dec 14, 2006 1:56 am

jest mam avto zdej cca 4 mesece. 1.6 mašina, poraba cca 8,5 l/100 mestna vožnja vedno, pa ne šparam ga ravno. 8)
Poraba avtocesta 130 - cca 7 litrov. Sicer pa zelo zadovoljen.
Slika

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Če dec 14, 2006 8:44 am

Ja Anita, zdej narobe si prebrala, avto je pr hiši do zdej manj kot en mesc, vozi pa ga ata, ki je zelo zadovoljen, pa trenutno se avto šele uteka, trenutno ima prevoženih ca. 900 km!

Poraba pa je komaj nekaj malo nad 6 litrov, s tem da se vozi vsak dan na relaciji Lj centr - Rodica (Domžale) in potem nazaj, v kontra smeri od gužve, ki gre zjutraj proti Lublani! :?

Problemov še ni nobenih, edino kar fotru marsikej ni jasno kako funkcionira, ker prejšnji njegov oldtajmr (vektra l. 93) marsičesa ni imel, kar zdej Getz ima, npr. park senzorji, klima, el. šipe, dalj. zakl., elektronski števc s trip gumbom itd.!

Skratka zaenkrat vse pohvale za avto, sam sicer nisem pristaš te vrste avtov in bi za 2.2 M kupil neki čisto druzga - par let starga, ampak šlo se je za fotra in zdej ma kar je hotu in ni mu žal niti malo!

Sploh pa se mi zdi da smo dobili precej avta za dost pametno ceno in da bo kar precej let lahko služil svojemu namenu. O kvaliteti in povpraševanju po tem avtu pa govori že to, da ko smo hotel rablenga kupit, so bli vsi takoj prodani, cene pa 3 leta starih skoraj isto kot ko so novi! To se s slabimi oz. nekvalitetnimi avti zihr ne dogaja, pa tut ne vem če sem kdaj na temo Hjundej firme sploh slišal kakšno resno pripombo! :!:

anitka
Nov uporabnik

hej

Napisal/-a anitka Če dec 14, 2006 2:47 pm

Fantje hvala! Jest pa gledam bolj rabljene Getze, nisem glih ful pr dnarju. Ampak sej za kaksen 1 mio in 200 ze dobis res ful dobr avto. Bom mal zacela gledat, sej se mi nikamor ne mudi. Glede porabe pa hvala- sem kr dost na cesti in mi je to kar pomembn!

Lep dan
CAv

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če dec 14, 2006 5:43 pm

Mati ravno kupuje avto, taki mali in smo gledali tudi getza. Kako je to nekvalitetno narejen avto, ne moreš verjet. Odpreš predal na desni strani in misliš, da bo stan padel. Pri odprtih oknih tista plastika okoli šipe kar sem in tja gre. Luči-tista guma okoli tu je, tam je ni, pa spet je...na drugi strani pa drugače...ne vem, slab vtis sem dobil. Je pa močen mali avto. mislim da 1.4 16V ima okoli 90 km, mora fajn it. In pit.
Lp
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če dec 14, 2006 6:17 pm

Jaz sem tud nedolgo nazaj fural 1.4, in moram priznat da zadeva res konkretno potegne. Sicer ga pri višjih hitrostih zmanjka, ampak tam do 80km/h pa kar leti. No, položaj za volanom mogoče res malce spominja na Fiesto (v obeh za moj okus previsok), sama vožnja pa se mi zdi kot dan in noč. Sem fural tud Fiesto (nov model 1.4, ki pa je samo facelift prejšnjega), in zadeva se obnaša skoraj kot mali športnik, podvozje se mi je za tak avto zdelo fenomenalno, medtem ko je v Getzu blo eno najslabših. Na ovinkih je šel ko katrca, prav strah me je bilo ko sem malo bolj poteral, in to tam, ko sem si v Fiesti želel, da bi bil pod pokrovom 1.6.. ne 2.0 :)

No, za bolj umirjeno vožnjo po mestu in lokalnih cestah je avtoček super, še posebej upoštevajoč ceno.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Pe dec 15, 2006 8:22 am

1.4 16v ima natanko 97 KM, zato tudi vleče nekje 11.0 do 100 kmh, kar ni glih slabo.

Kar pa si - Asteriks napisal pa je precej odvisno od tega s kakšnim avtom oz. od koga imaš posla, ker predvidevam da zadeva ni bila glih iz salon, medtem ko uničit se da pa čist vsako stvar in pa zanemarjat tok cajta, da se na konc sama od sebe razpade! :shock:

Jz ne mislim zagovarjat Getza, ker ne gojim nobenih posebnih čustev do njega, vseeno pa mislim da je vreden svojga dnarja, ter da dobiš kar precej - vrednost glede na ceno! ;)

Poraba pa naj bi bila pri motorčku 1.1 še vsaj kakšen litr nižja kot pri 1.4, kar pomeni da bi se ga dalo verjetno pod 5 litrov vozit s pametno vožnjo, kar pa je zelo solidno! :lol:

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Pe dec 15, 2006 9:10 am

ahhh ... na tele kritike ne bom nič rekel, ker se mi ne da ;) , vabim pa vse, ki imajo slabo mnenje o getzu, da pridejo pogledat mojega, za katerega se skrbi tko k je treba. Če boste pridni, vas pelem še na poskusno vožnjo. 9,6s do 100 pa tudi ni slabo. :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Pe dec 15, 2006 10:26 am

Priam, avto smo gledali nov v salonu pri Šerbineku v MB.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Pe dec 15, 2006 10:39 am

Ja pa ne more bit avto nov, pa ves zmahan, to je total nemogoče! :?

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Pe dec 15, 2006 11:22 am

Pa to ravno hočem povedat. Sem bil res začuden, ok, za dobra 2 mio sit bi bil ok, mati pa se je zdaj za corso odločila :roll:
Drugače pa je zunaj stal čisto nov hyundai coupe, pa so me mogli stran vlečt :P

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Pe dec 15, 2006 3:05 pm

Men je tut nova korza nooro všeč, pa poleg nje še 207, medtem ko novi klio pa rajš no comment! ;)

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Pe dec 15, 2006 3:16 pm

jest sm se tut odločal med corso pa getzom (precej podobna cena, opel je vseeno malce dražji pri dodatni opremi), pa me je od corse odvrnila raziskava o zanesljivosti pa to, da ma samo 2 leti al kolk garancije. Matr, tolk ma moj mobitel garancije! Pr hyundaiu sm pa dobil lepo 3 leta pa še 40 jurjov je doplačila za četrto leto. S tem da so servisi Hyundaiev še vedno cenejši kot od oplov.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov