Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So sep 02, 2006 2:33 pm

Gnusmas7 je napisal/-a:predlagam testno voznjo mitsubishi colta pa se potem odloci, pa se cenejsi je...

Jaz bi sigurno pogledal tudi colta in swifta.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny So sep 02, 2006 4:00 pm

ja te dva bi znala bit tudi zanimiva...posebej swiftek je tko kar luštna zadevica...pa da ne bo pomote tudi colt ni napačen...kot sem že povedal bo res najvrjetneje odločila testna vožnja z vsemi konkurenti...

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny Po sep 18, 2006 10:02 am

no ker se bliža dan nakupa za moje so našli nekaj kandidatov:
odločli so se za hondo

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=892652 so neki razmišljali da bi mal več dnarja dali v to pa bi kr ta model uzeli
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=753387# tudi ta je zelo zanimiva predvsem zaradi porabe pa še cena se mi zdi kr v redu

ostalo pa potem pride v poštev nov jazz 1.4 i-DSi LS ali SPORT...

no nekaj od tega pride v kratkem v bajto. če pa imate kako priporočilo ga bom z veseljem prebral in upošteval.

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny Sr jan 31, 2007 1:19 am

no po dolgem mletju (in zaradi lanskih finančnih težav - nujno popravilo na bajti) je zdaj padla odločitev:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1175742

jutri se gre mati peljat in pove ja ali ne

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Sr jan 31, 2007 3:24 am

Potem vam ne gre slabo. :)
Don`t worry, be happy:)

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny Pe feb 02, 2007 8:56 pm

z odločitvijo smo zadovoljni...avtek je odličen, dobro opremljen, zelo dobro ohranjen (kot nov) in pije ene 6,5 povprečno ...če ne bi imel 5 km klanca do doma bi jih vrjetno še ene pol al pa liter manj... vse pohvale prodajalcu hond pri autocomercu v kp, ki se je resnično potrudil pri prodaji in kasneje pri reg in ostalem kar pride.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So feb 03, 2007 12:46 am

Kako kaj gre Civic s tem motorjem? Men se po specifikacijah zdi ful podhranjuen za tako velik avto (sploh ker se po določenih testih celo glede 1.8 bunijo, da mu manjka navora). Peljati ga žal še nisem uspel (nobenega prodajalca Hond v moji bližini :? ).

Drgač pa vam želim srečno vožnjo z avtom, men je oblikovno in po počutju v notranjosti trenutno eden najboljših v razredu.

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny So feb 03, 2007 11:48 am

ma avtič za njegovo težo in glede na konje kr vredi povleče....tu ni za pričakovat nekih hudih pospeškov ampak se da lepo vozit...če primerjam z leonom od punce ki je tudi 1.4 povleče mal bolše in pije 3 do 4l bencina na sto manj pa imamo za domow 5km klanca ona pa sam ravnico. to je tudi vrjetno zaradi količnika upora in prestavnih razmerij na menjalniku (6 prestav). občutek pri vožnji je fantastičen, notranjost je enkratno sestavljena (vsi stiki plastike se ujemajo), ima odlično ozvočenje in vozi se dobesedno kot po tračnicah. resnično se ga splača.

za to kar pa pravijo za 1.8 je pa tko...kot je že vsakemu jasno, ki je mel vsaj enkrat v življenju stik s hondo, je treba hondine bencice vrtet na večje obrate da pokažejo svojo pravo moč in nič drugače ni s to 1.8. Je pa atmosferski bencinc in ima navora lih tolko kot ostali 1.8 motorji ostalih znamk(10Nm gor dol) - ne turbo kr turbo motorji je logično da imajo več . tako da pomojem ni za verjet temu da ima premalo navora, jaz sem jo vozil in gre res lepo. potegne full dobro in zvok ima tudi lep ko jo zavrtiš. porabo pa ima najnižjo v tej kubikaži.
Zadnjič spremenil sanny, dne So feb 03, 2007 1:58 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So feb 03, 2007 1:51 pm

Kul, moram to enkrat peljat! :twisted: Tnx za info.

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny Ne feb 04, 2007 1:42 pm

zdaj ima narjenih ene 1000 km od kadar jo imamo in je poraba 6,4 s tem da je bila tudi avtocesta vmes...se mi zdi da kar ok, vsa če primerjam z leonom od moje punce ki kroži poraba okol 10 z 1.4 motorjem

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne feb 04, 2007 8:12 pm

sanny je napisal/-a: ...če ne bi imel 5 km klanca do doma bi jih vrjetno še ene pol al pa liter manj...
5 km vzpona je tudi 5 km spusta, in se poraba izenači. premagovanje višinske razlike lahko upoštevaš samo, kadar se z avtom med dvema merjenjema porabe samo vzpenjaš.
lp pilgrim

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny Po feb 05, 2007 12:06 am

zaradi izkoristka oziroma izgub ne pride do tega kar ti praviš...če bi imel motor 100% izkoristek bi pri spustu porabil točno toliko manj goriva od povprečne porabe, kolikor bi porabili več goriva pri vzpenjanju...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po feb 05, 2007 6:23 am

pilgrim je napisal/-a:
sanny je napisal/-a: ...če ne bi imel 5 km klanca do doma bi jih vrjetno še ene pol al pa liter manj...
5 km vzpona je tudi 5 km spusta, in se poraba izenači. premagovanje višinske razlike lahko upoštevaš samo, kadar se z avtom med dvema merjenjema porabe samo vzpenjaš.

Od tebe človek ne bi pričakoval takšnih bedarij. Sicer pa : lahko stvar preizkusiš z BC

Nekaj podobnega je pri bicikliranju - povprečna hitrost bicikliranja pred vzponom ne bo nikoli enaka po spustu. V vsakem primeru bo manjša.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po feb 05, 2007 6:28 am

sanny je napisal/-a:zdaj ima narjenih ene 1000 km od kadar jo imamo in je poraba 6,4 s tem da je bila tudi avtocesta vmes...se mi zdi da kar ok, vsa če primerjam z leonom od moje punce ki kroži poraba okol 10 z 1.4 motorjem

Poraba je ugodna - samo temu primerna je očitno vožnja oz hitrostno povprečje, ki nikakor ne more bit posebno visoko oz bi s takim povprečjem z dizelskim agregatom v avtu primerljivega razreda porabil dobre 4 l

LP

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny Če feb 08, 2007 1:04 am

vožnja je po omejitvah (5 do 10 km gor dol) kr pač nimamo za vsak dan eno kazen. Mama sicer vsake toliko potegne sam zdaj je na 6,5 in drži na temu. vsake toliko še na 6,4 in potem nazaj na 6,5. Za zimo se mi zdi to super, je pa res da neke konkretne zime ni tako da se kar hitro segreje mašina

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če feb 08, 2007 7:04 am

sanny je napisal/-a:vožnja je po omejitvah (5 do 10 km gor dol) kr pač nimamo za vsak dan eno kazen. Mama sicer vsake toliko potegne sam zdaj je na 6,5 in drži na temu. vsake toliko še na 6,4 in potem nazaj na 6,5. Za zimo se mi zdi to super, je pa res da neke konkretne zime ni tako da se kar hitro segreje mašina

Saj : kot sm rekel, poraba je ugodna zaradi nizkega oz ugodnega hitrostnega povprečja.

Meni avto tega razreda z dizelskim agregatom
- v takšnem hitrostnem povprečju brez težav porabi dobre 4 l ( od nekje 4,1 - 4,5 ),
- povprečje daljšega odbodbja liter več - okrog 5 l/100 km
- hitra AC povprečja (recimo pred dobrim mesecem GO - Munchen 4 h 45 min - poraba 5,8 l) še dodaten liter - okrog 6 l/100 km
- rekord 3,5 l - vožnja v stilu avto šole

Hočem rečt - če bi tvoj avto kot rečemo "pohodil" realno ni pričakovat tako ugodne porabe. Majhna delovna prostornina je namreč dvorezen meč - dokler so zahteve voznika skromne bo porabil malo, ko so zahteve večje bo porabil občutno več, ker če hočeh iz majhne prostornine "iztisnit" več moči bo treba motor pošteno "zavrtet".

LP

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny Če feb 08, 2007 9:54 am

ja no. jaz sem primerjal z leonom od punce kjer je ista vožnja in pije kar 10 l iz izste prostornine. najmanj kar smo ga spravli je blo 9l in pol in to je to. ona že resno razmišlja o prodaji in nakupu česa drugega kr uno je katastrofa glede okvar in porabe. je šlo že en kup dnarja gor za popravila in zdaj je spet naročen za sevis. v zadnjem desnem kolesu neki poka ko bremza in gre v ovinek.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če feb 08, 2007 12:04 pm

sanny je napisal/-a:ja no. jaz sem primerjal z leonom od punce kjer je ista vožnja in pije kar 10 l iz izste prostornine. najmanj kar smo ga spravli je blo 9l in pol in to je to. ona že resno razmišlja o prodaji in nakupu česa drugega kr uno je katastrofa glede okvar in porabe. je šlo že en kup dnarja gor za popravila in zdaj je spet naročen za sevis. v zadnjem desnem kolesu neki poka ko bremza in gre v ovinek.

Če se ne motim imaš oz imate LEON 1,4 - če to drži potem poraba kaže, da je z avtom nekaj narobe

Supertestni GOLF V z enakim motorjem je porabil v povprečju malenkost pod 8 l/100 km - če pomisliš, da ga po vsej logiki niso čisto nič "šparali" je kr dober rezultat ali z drugimi besedami : po tej isti logiki lahko realno pripišeš tudi LEON-u primerljivo porabo - če bi bilo seveda z avtom vse OK

http://www.autobild.de/test/neuwagen/ar ... el_seite=0

LP

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny Če feb 08, 2007 1:56 pm

pa sej to pravim. tam je poraba pretirana za ta motor.

ma itak je non stop na servisu. v manj kot letu dni ki ga ima je bil že ene 5krat...tudi to se mi ne zdi normalno...sej so vedno to poštimali sam je en kup denarja. in zdaj ej naročen set za servis kr neki poka v zadnjem desnem kolesu, prtljažnik se ne odpre pa še porabo naj mi pogledajo kr ni ok. še dobro da sta mi stric pa sosed na porscheju da sta mi par stvari ona dva ustimala kr če ne bi ona bankrotirala.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če feb 08, 2007 2:33 pm

sanny je napisal/-a:pa sej to pravim. tam je poraba pretirana za ta motor.

ma itak je non stop na servisu. v manj kot letu dni ki ga ima je bil že ene 5krat...tudi to se mi ne zdi normalno...sej so vedno to poštimali sam je en kup denarja. in zdaj ej naročen set za servis kr neki poka v zadnjem desnem kolesu, prtljažnik se ne odpre pa še porabo naj mi pogledajo kr ni ok. še dobro da sta mi stric pa sosed na porscheju da sta mi par stvari ona dva ustimala kr če ne bi ona bankrotirala.

Jst tu vidim samo dve rešitvi
- če resnično zaupaš stricu oz sosedu oz ne dvomiš v njhovo strokovnost potem je avto preprosto za prodat - pride enostavno primerek, ki je "bolan" od "rojstva" naprej in so z njim vedno znova težave, lahko pa je bilo tudi marsikaj oz karkoli narobe s strani prejšnjega lastnika
- v nasprotnem primeru bi naredil en konkreten servis + natavitev elektronike - če ni razlike oz bolje potem spet enostavno prodat

Sicer pa osebno velikokrat bolj zaupam raznim nepooblaščenim serviserjem - enostavno se bolj potrudijo, ker se morajo borit za stranke in jim ni vseeno kako kvalitetno je njihovo delo

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov