Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maki13
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maki13 Po sep 04, 2006 4:42 pm

Vem kaj se primerja,ne recem da je punto slab ampak ga ne mores primerjat z yarisom.
v prid yarisu govorijo-kakovost izdelave,odlicen motor,dobra oprema,zanesljivost(statisticno),vozne lasnosti,odlicne zavore(boljse kot v puntotu),uporabljeni materjali v notranjosti,odlagalne povrsine,drzi ceno tud cez leta....
ma pa tud minuse,cena je mal visja od konkurence,pa oblikovno se komu ne dopade(japonsko oblikovanje)
V plus puntotu govori-oblika,opreme je dost,jtd-ji so super motorji,pa vecji je,druzga skor ne vidim.Sicer pa vsakmu svoje,ne takoj napadat punca je prosila za mnenja tko da to je to.Punto je boljsi samo oblikovno,pa velikosti in pa cena je nizja,zdej pa kaj je komu bolj pomembno:oblika,velikost in pa nizja cena,ali pa kakovost,zanesljivost,in pa dobra cena tudi ob prodaji...

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Po sep 04, 2006 4:55 pm

Glej ni post poln neutemeljenih stvari,kaj ti mislis ce se ne strinjam s tabo da je narobe.Dej pomisl mal kaj pises jaz sem vsaj podal moje mnenje ti pa napises dve besede in si car,al kaj,dej ne nabiji.Yaris je dobr avto,punto pa tud;vsak ma svoje pluse in minuse.Vozu sem oba,yarisa sem mel kr neki casa,puntota pa sam 1dan,tko da prblizn vem kaj pisem,me zanima ce si ti vozu oba?!Ce pa res mislis da je punto bolsi od yarisa si mal poglej statistike (adac,j.d. power) pa poglej kje je punto in pa yaris na lestvici,sicer pa niti ne rabis raj poglej na avtonet letnik 2002 puntota in pa yarisa in to bo jasno kaj je bolj cenjeno.Tko,da ce napisem svoje mnenje se ne pomeni da je narobe,ce mislis drugac napis svoje mnenje o avtu in napis kaj je dobr in kaj slabo,ne pa samo punto je odlicna izbira,na forumu je polno enih cudnih mnenj in kratkih odgovorov,dej napisi objektivno mnenje ne pa takoj napadat,probi mi dokazat da je punto boljsa izbira od Yarisa al pa Polota ne pa napadat drugace mislecih od tebe.
LP

Jan_87
Novinec

Kraj: Slovenia

Napisal/-a Jan_87 Po sep 04, 2006 5:06 pm

Ko smo že pri statistiki...

STATISTIKA je največja laž, sestavljena iz malih resnic.

BOZO CAR
Nov uporabnik

Napisal/-a BOZO CAR Po sep 04, 2006 5:08 pm

mislim da je clioIII idealna rešitev :D ,ker je avto zakon,glede samga udobja in kvalitete :wiihuu to je to

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Po sep 04, 2006 5:12 pm

Sami odlicni posti,dejte punci rajs pomagat ne pa pisat gluposti.Dejte kaksn razlog utemeljitev izkusnjo o avtih,ki jih komentirate,ce pa pisete poste samo zato da se vam cifra nabija,se pa men j**e za to.Statistika nikol ne more bit laz(ce jo izvaja neodvisna organizacija).

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Po sep 04, 2006 5:27 pm

Ja sej tud nov yaris ni bil vzuni 02,ampak 05-06 tko kot punto.Tko kot sem napisu yarisa sem mel kr neki casa puntota pa samo en dan in ja v tem cajtu sem opazu da je slabsi od yarisa,kolk casa si pa ti prevozu v obeh?Glede primerljivosti cen ni vazen izber ker kol letnik pa si poglej ceno,Sej leta 02 je bil tud se yaris star model tko da je cist primerljivo.Hocem rect to da ce bo dala zdej za puntota al pa cliota al pa polota al pa yarisa isto denarja(recimo 3mil)bosta cez 5let mela yaris in polo dost vecjo ceno od cliota in pa puntota.Se enkrat punto ni slab,ampak je slabsi od yarisa in polota v vseh pogledih razen v obliki(vsake oci majo svojga malarja) velikosti,in pa ugodnejsi ceni,ce pa vidis se kaks plus pa napis da se bo punca lazji odlocila.
LP
Zadnjič spremenil maki13, dne Po sep 04, 2006 5:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Po sep 04, 2006 5:41 pm

Men se zdi da sem ze dost napisu kaj ma yaris bols od puntota(skor vse)Sem vozu oba tko da lahko podam neko mnenje,a si ti vozu oba,cist tko informativno?Punca nej se sama odloc nej gre na testne voznje in to je to.PUNTO NI SLAB ampak men ne odgovarja,sam bi se odlocu za polota 1.4tdi mislim da so v akciji in majo kr ugodno ceno.Ne da se mi kregat ker nimam cajta tko da velik srece pri nakupu.
LP

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Po sep 04, 2006 5:45 pm

Aja mogu sem se to napisat ker ne morem bit tih POLO,YARIS,207,CLIO... spadajo V ISTI RAZRED,ceprov so razlike v velikosti so si neposredni konkurenti in si odzirajo trg,so v istem razredu(mestni avtomobili)tko da punto ni visji razred od yarisa razlika je samo v velikosti.A mislis ker so mal zrastl v dolzino da odzirajo trg golfu5,audi a3,al pa corroli.Ne neglede na velikost so to vsi mestni avti.
Zadnjič spremenil maki13, dne Po sep 04, 2006 5:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po sep 04, 2006 5:52 pm

ALO, DRŽMO SE TOPICA!
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po sep 04, 2006 5:53 pm

Kjer se prepirata dva killah besedo ima :D

Kupi novega P207 pa bo mir :EE
Slika

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis Po sep 04, 2006 5:59 pm

To soboto sem imel priložnost sedet- ne vozit, v Peugeotu 207 in ker sem ga tudi prvič v živo videl, me je zelo presenetil- seveda v pozitivno- 5x lepši kot tisti na slikah :shock: ! Ja, ampak res, zakaj eni tako forsirate Yarisa in pa Polota.....- obliko imata oba, predvsem polo čisto zastarela! Najbrž zato ker je Yaris najzanesljivejši od malčkov po STATISTIKI!!??, (v praksi se pa morda zgodi ravo obratno) in avtomatsko, Japonec pa pika!! :?: :roll: Jest iz svojih izkušenj pravim tako, da so Renaultovi bencinci zelo dobri, če ne najboljši, dizli (skupni vod ali šoba pumpa) so pa pri vsakem proizvajalcu en velik :?: :?: , lahko ti laufa 500kkm ali pa pri 50kkm zariba... Jest priporočam za punco Clio 3 ali 207 ;)
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po sep 04, 2006 6:06 pm

čaki maki13, če že omenjaš, da so grande punto, 207, polo in pa yaris isti razred, zakaj se pol yaris pa grande punto ne morta primerjat? sej sta isti razred in se pol lahko primerjata.

tinci, kdaj pa mislš avto kupt? kej v kratkem? Pač govorim, če ti je tud kj nova corsica, k pride vn oktobra, všeč. Pa ta cena cliota, si to na renaultovi strani zračunala? Če boš nov avto kupila, pejt do ene parih avto salonov pa nj ti tm mal zračunajo ceno, ker bi znal bit kj razlike.
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po sep 04, 2006 6:18 pm

jaris je predvsem cenovni konkurent- ni pa velikostni
MB A je pa ubistvu ratu krajši od že prej naštete konkurence, prostora znotraj ma še malce več, ni pa direkten konkurent predvsem zaradi cene
tko da konkurenca je relativna stvar
lp

maki13
Novinec

Napisal/-a maki13 Po sep 04, 2006 6:51 pm

Mal smo res zasli iz teme,yaris je manjsi od polota 207 puntota ampak so si konkurenti,al se motim?Priporocam polota ker je preverjena tehnologija TDI,in se neko akcijo majo tko da ce namerava kupiti v kratkem je to to.Vsi govorite da je yaris pac manjsi,v kater razred potem spada ce ne v istega kot polo 207 clio...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov