Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Če sep 07, 2006 9:34 am

Prvič 1.9 motor ima 130 konjev in ne 115, kot je nekdo zgoraj napisal! In za normalno vožnjo je to več kot dovolj...
Osebno bi vzel audija...zakaj...zato ker je večji, lepši, udobnejši in še bi lahko našteval... Moraš vedeti da gre za luksuznega karavana, ki je že takrat v osnovni opremi imel skoraj vse (6 airbagov, avt. klima, abs, esp......) in ima letnik 2003 v osnovi več opreme kot nova (osnovna) astra...
Res pa je da je astra nova in ima garancijo...
Pelji oba in se odloči, oba sta zelo vredu avta, tako da ne z enim, ne drugim ne moreš zgrešiti...

promil
Nov uporabnik

Napisal/-a promil Če sep 07, 2006 11:23 am

No, zgleda da sem jaz eden redkih, ki bi se brez premisleka odlocil za a6. Glede na to, da letno prevozis precej km, bi mi bila najbolj pomembna stvar udobje, ki pa ga je znatno vec v audiju. Kolega ima a6 1.9 tdi in avto je za povprecnega voznika cisto dovolj mocan in na ac pri 180km/h se v notranjosti ne sllisi nikakrsnega vetra ali pa pretiranega zvoka motorja. Varnost v a6 je sigurno primerljiva, oziroma boljsa kot v astri, prostornost tudi.
Razen dejstva da bi bila astra nova ne vidim nobene druge stvari, ki bi sla v prid oplu.
Vsekakor je pred nakupom pametno testirati oba omenjena modela vozil, sesteti + in -, ter se na koncu odlociti.
LP

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če sep 07, 2006 11:31 am

Vsekakor opel. Edin če maš fetiš na statusni simbol, drgač pa ni razmišlanja sploh zame.
Slika

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ Če sep 07, 2006 11:54 am

Brez razmišlanja bi se odloču za A6.Tak avto je vzdržljiv, primeren za vsakdanjo vožnjo (majhna poraba, zanesljivost, varnost), prostoren...itd. Mislim, da kilometri (omenil si okoli 100.000km) niso ovira, ker tak avto zdrži še mnogo mnogo več kilometrov. Torej moj glas gre Audiju ;) Lp

damko
Nov uporabnik

Napisal/-a damko Če sep 07, 2006 12:51 pm

Nekaj osvežitev za tiste, ki vas zanima ta debata.

Na začetku se pozabil povedati, da sem se 4 leta vozil s Passatom Variant 1,9 TDI (90 KM, l.98) in naredil 150.000 km.

Danes pa sem se peljal z Astro (boljša oprema kot bi jo dobil jaz) in moram povedat, da je razlika ogromna, predvsem v voznih lastnostih in udobju, kar je zame zelo pomembno (120 km/dan po AC). Tako, da se je tehtnica spet malo nagnila na stran A6, ki pa ima še boljše vozne lastnosti kot passat.
Kot kaže bo odločilna razlika v ceni obeh vozil. Še poročam.

Pozdrav vsem

P.S. Ker je imel moj avto prej samo 90 KM in A6 ni dosti težji od passata, mislim da bi bilo 130 KM zame čisto dovolj.

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt Če sep 07, 2006 2:28 pm

Pa sej si sam napisu da ti primerjaš agregate med 100 in 115 konji!
Pa razlož mi še zakaj, če že vedno v vsaki temi obvelja, da avto, ki ima krepko čez tono in pol, ne mora met boljših zmogljivosti kot 1200kg težek ''malček'', zakaj to v
primerjavi Audija A6 in Opel Astre kar naenkrat nebi veljalo?[/quote]

Samo za info. Glede na to da si lastim novo astro GTC 1.7 cdti in kot prazno vozilo nima 1200kg ampak 1380kg!!!,navkljub vsemu bi jaz vseeno vzel novo vozilo ker kakorkoli obrnes novo je vedno novo..

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če sep 07, 2006 2:41 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:itq d opla...maš saj nov avto,ne pa neko ladjo k ne gre nikamor ( s to mašino seveda ),pa opremo bol švoh kukr si reku,pa predvsem s tolko km prevoženih...opel torej ;)

Raje ne "nakladaj" :/:o:/

Glede na zapisano niti ne veš za kateri motor gre, torej je "čista tema" glede zmogljivosti ;)

LP

ti si itq značkar,škoda kej debatirat dalje s tabo ... ja res je bolš met avdija s 110k km prevoženga kot pa popolnoma nov avto...pa če se veliko vozi je še tolko bolše novi avto met,tko da saj veš kaj voziš,ne pa da se peljše nekak v strahu da ne bo vsak cajt kaj crknilo...po čez par let ko se bo avto prodajal,kaj se bo lažje prodalo? supr dupr audi a6 s prevoženimi 250k km al astra ki jih lahko ma dobrih 100k km manj?js osebno sploh nebi kupoval avta k ma 100k km in več pa naj bo to audi,bmw,reno,alfa...nima veze,novo je le novo.in potem folk joka ko kupi avto s 130k km prevoženga zakaj mu avto crkuje pa ga zafrkava,yeah that's a tuff Q :roll: in zdj bo tvoj odgovor na moje prejšnje vprašanje seveda audi...oh ta tvoj audi in vw :roll: osebno raje kupim opla,sploh dizla ki so itq med najbol zanesljivimi dizli...sicer pa,škoda besed...

LP
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če sep 07, 2006 2:43 pm

Če za audija dobiš garancijo, vzemi audija, v nasprotnem primeru pa opla.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Če sep 07, 2006 2:54 pm

heh...smesno ne, ko berem to se najbol nasmejim kak večina piše da je 100 tisoč kilometrov (cca) za tri leta star avto, z turbo dizelskim motorjem tabu, praktično je to nov avto, seveda v primeru da je bil primerno vzdrževan, "normalno" vožen, in nekaramboliran. sam zanima me kak potem sosedova a8-ka še vedn normaln dela, brez večjih problemov, pa je letnik 96, z cca 300 tisoč prevoženimi kilometri. pa mu tui ni ckrnla, čeprav zgleda da bi mu že pred 130 tisoč kilometri morala. tudi jas sem mnenja da je audi definitvno večji luxuz, proti tvojemu drugemu konkurentu, vendar le da je z njim vse ok. ne pravim da je audi alfa in omega, niti da je opel slab, le da je ta primerek audija boljši od omenjene astre.
želim ti uspešen nakup in da bi ti avto dobro služil, kateregakoli boš izbral
lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ Če sep 07, 2006 2:59 pm

ok no rok46, opel pa res ne spada med najbolj zanesljive dizle :D

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če sep 07, 2006 3:07 pm

dEjaN_ je napisal/-a:ok no rok46, opel pa res ne spada med najbolj zanesljive dizle :D

pol pa bore malo veš ti o tem...
Slika

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

re

Napisal/-a aygo Če sep 07, 2006 3:09 pm

za pogledat bi bila tudi astra z 1,9 l cdti motorjem

mini moto
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a mini moto Če sep 07, 2006 3:17 pm

Itaq astra

LP
Still not lovin' police!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če sep 07, 2006 4:40 pm

audi. ker je avto enostavno bolj prostoren in mu arstra ne seže v tem niti do kolen ;) pa še 1.9 nima nekega dragega vzdrževanja (sploh proti 2.5tdi :shock: ) , je pa res da je astra nova, bo pa zgubila procentualno več kot audi. Pa še da astra ne seže a6 do kolen niti na avtocesti niti na bilokeri drugi(lega ,končna hitrost)...
LP Rok

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Če sep 07, 2006 5:10 pm

stench je napisal/-a:Jaz bi vzel v vsakem primeru nov avto, ker nov avto je le nov in tega občutka v rabljenem avtu, pa da je še tako luksuzen ne boš mogel dobit. Pa še nova Astra je lepa po obliki (še posebej trivratna), ima kot si rekel veliko več opreme pa s tem motorjem tudi ni tako švoh (sploh če si rekel da si bolj umirjen voznik). Z astro boš imel le 4 leta in 100.000 km prednosti.
Z Audijem je pa tako kot je Mojster Miha povedal, če bi bil od koga ki ga dobro poznaš in veš kaj je bilo z avtomobilom, bi bilo še za razmišljat, drugače pa ne.

No v kakšnem novejšem letniku S-Klasse je ta občutek še kako prisoten!! Ni džabe tak cenovni razred!! ;)
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt Če sep 07, 2006 5:15 pm

Gen|uS je napisal/-a:audi. ker je avto enostavno bolj prostoren in mu arstra ne seže v tem niti do kolen ;) pa še 1.9 nima nekega dragega vzdrževanja (sploh proti 2.5tdi :shock: ) , je pa res da je astra nova, bo pa zgubila procentualno več kot audi. Pa še da astra ne seže a6 do kolen niti na avtocesti niti na bilokeri drugi(lega ,končna
hitrost)...

Mogoce res ne na koncni hitrosti,ampak sej tukaj nima pomena hitrost ker clovek ne bo dirkal z avtom,pa tudi motorja se ne moreta primerjat ,ampak glede pospeskov pa je stvar za preverit glede lege pa je glih obratno če ze ,ne s*** klanf ce ne ves :!:

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Če sep 07, 2006 5:47 pm

Pojdi se peljat 10 km z vsakim. Tako boš najbolje vedel in se najlažje odločil kater ti je bolj všeč.

harum
Nov uporabnik

Napisal/-a harum Če sep 07, 2006 6:53 pm

osebno bi takoj vzel audija, ker imam pač z njim izkušnje, po drugi strani imam pa izkušnje s službenim oplom, zato bi še raje vzel audija.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe sep 08, 2006 5:16 pm

rok46 je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:itq d opla...maš saj nov avto,ne pa neko ladjo k ne gre nikamor ( s to mašino seveda ),pa opremo bol švoh kukr si reku,pa predvsem s tolko km prevoženih...opel torej ;)

Raje ne "nakladaj" :/:o:/

Glede na zapisano niti ne veš za kateri motor gre, torej je "čista tema" glede zmogljivosti ;)

LP

ti si itq značkar,škoda kej debatirat dalje s tabo ... ja res je bolš met avdija s 110k km prevoženga kot pa popolnoma nov avto...pa če se veliko vozi je še tolko bolše novi avto met,tko da saj veš kaj voziš,ne pa da se peljše nekak v strahu da ne bo vsak cajt kaj crknilo...po čez par let ko se bo avto prodajal,kaj se bo lažje prodalo? supr dupr audi a6 s prevoženimi 250k km al astra ki jih lahko ma dobrih 100k km manj?js osebno sploh nebi kupoval avta k ma 100k km in več pa naj bo to audi,bmw,reno,alfa...nima veze,novo je le novo.in potem folk joka ko kupi avto s 130k km prevoženga zakaj mu avto crkuje pa ga zafrkava,yeah that's a tuff Q :roll: in zdj bo tvoj odgovor na moje prejšnje vprašanje seveda audi...oh ta tvoj audi in vw :roll: osebno raje kupim opla,sploh dizla ki so itq med najbol zanesljivimi dizli...sicer pa,škoda besed...

LP

Jaz naj bi bil "značkar" ? Zakaj ? Ker ti nimaš pojma o A6 in vsem kar je z njim povezano - znaš pa kljub neznanju zapisat, da je "ladja, ki ne gre nikamor". Take neumne, bedaste in debilne izpade si privoščijo samo pacienti posebne sorte.
Ne vem sicer zakaj - si mogoče sam "značkar" in te moti dejstvo, da to kar v A6 omenjenega letnika kupcu ponudi AUDI tvoja "značka" ne zmore danes in ne bo zmogla še lep čas v prihodnosti (če sploh bo kdaj) ?
Raje kot se s tem obremenjuješ si preden komentiraš poglej čisto osnovne podatke o vozilu, primerjaj jih in nato povej svoje mnenje, oceno ...
Vsi smo krvavi pod kožo, vsi grešimo, vsi delamo napake ... mislim pa da te ne sme "vrag vzeti" oz bit "konec sveta"- če ti nekdo pove, da se motiš ;)

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe sep 08, 2006 5:34 pm

xandrej je napisal/-a:1.5 tone težki avto z 1.9 motorjem je pa res raketa... Kaj pa jaz vem o avtomobilizmu pa o tem pa nebi sedaj... Avto ima 13 sekund od 0-100 tak kot moj 1.4 AX leta 93 daj daj... Daj me razsvetli pa mi povej kaj ima A6 tolko opreme. (pravi, da ima osnovno). Nisem pristaš niti audija niti opla ampak bi se odločil za NOVI avto pa še 2 leti ima garancije...

Pa še eno napako imate: ali si avto kupujete zase? Za sosede? a to kak ga bote prodali? Ja pa res za audi dobiš več za rabljenega, normalno saj si zgubil že 4 milijone v 3 letih kolko je astra cela vredna...

Jst imam podatek o pospešku - 10,5 s
http://www.carfolio.com/specifications/ ... 11892&Audi
Kar je glede na to, da s takšnim motorjem razred manjši A4 ali PASSAT pospeši v 9,6 s, oz še razred manjša FABIA v 9 s čisto mogoče. Pa tudi, če je rezultat "napihnjen" (po tradiciji tovarniških podatkov več ali manj vseh znamk) za pol ali celo sekundo je to še vedno dober rezultat.
Sicer pa je zame bolj pomemben podatek o navoru (310 Nm/1900 vrt), ki govori o odlični prožnosti in posledično dobri vozni dinamiki.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov