Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To sep 19, 2006 6:02 pm

Jst sm tud meu Cliota 1.6 16v l02, pa sm meu povprečno 8.2, drgač pa sm enkrat dau na 0 in PO-LJ avtocesta, malo po LJ in nazaj LJ-PO avtocesta, 11.5 l/100, sm se pa tud relacijsko vozu PO - VRHNIKA in pršu na 3.9, sam sm vozu ku nono, v avtu pa nas je blo 4. Seveda gledano prek pot.računalnika, mam pa zdej P206 1.6 16v in mam čist identično porabo kot Clio, vse isto, sm se šu tud nonota do Vrhnike, pa je bla ista poraba.
Zadnjič spremenil Cash, dne To sep 19, 2006 10:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
baroax
Novinec

Napisal/-a baroax To sep 19, 2006 6:42 pm

Cash je napisal/-a:Jst sm tud meu Cliota 1.6 16v l02, pa sm meu povprečno 8.2, drgač pa sm enkrat dau na 0 in PO-LJ avtocesta, malo po LJ in nazaj LJ-PO avtocesta, 11.5 l/100, sm se pa tud relacijsko vozu PO - VRHNIKA in pršu na 3.9, sam sm vozu ku nono, v avtu pa nas je blo 4. Seveda gledano prek pot.računalnika, mam pa zdej P206 1.6 16v in mam čist identično porabo kot Clio.

In s katerim si bolj zadovoljen, p206 ali s cliotom.

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz To sep 19, 2006 8:24 pm

R_S je napisal/-a:Mene pa še zanima, če je to vredu avtomobil ( če gre vredu, se drži ceste....in okvare...) ker ga mislim slej ko prej kupiti....Hvala

Kadar ni v grabnu ob cesti, je na servisu. Tako nekako. ;)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To sep 19, 2006 8:41 pm

baroax je napisal/-a:
Cash je napisal/-a:Jst sm tud meu Cliota 1.6 16v l02, pa sm meu povprečno 8.2, drgač pa sm enkrat dau na 0 in PO-LJ avtocesta, malo po LJ in nazaj LJ-PO avtocesta, 11.5 l/100, sm se pa tud relacijsko vozu PO - VRHNIKA in pršu na 3.9, sam sm vozu ku nono, v avtu pa nas je blo 4. Seveda gledano prek pot.računalnika, mam pa zdej P206 1.6 16v in mam čist identično porabo kot Clio.

In s katerim si bolj zadovoljen, p206 ali s cliotom.

Zadovoljen sem bolj z 206. Pač lepši mi je, notranjost mi je bolj lepša od Cliota, saj se že original malo sveti, pa tudi oblika armature mi je lepša, osvetlitev ima oranžno tako kot Clio, ima pa modre kazalčke v števcu za razliko od Cliota, ki jih ni imel (teh modrih kazalčkov nimajo vsi pežoji 206), tud volan mi je lepši, ima pa eno prednost, zame fuuul pomembno in sicer ti poleg temperature vode kaže tudi temperaturo olja v motorju, tako da točno veš kdaj nažgat Recimo voda se mi segreje na 90 v par kilometrih, medtem ko je olje takrat segreto na komaj 70 in pride na delavnih 90 stopinj po približno 8 km v vožnji od 2500 do 3000 obratov.
Ima pa Peugeot eno pomankljivost in sicer malo slabši menjalnik od Cliota, vendar me to zaenkrat ne moti, pa me verjetno tudi ne bo, saj ga imam že 3 leta in sm zelo zadovoljen z njim

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne To sep 19, 2006 8:59 pm

...pa clio ma boljše športne sedeže, kot 206 ;)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To sep 19, 2006 9:04 pm

Moj bivši Clio 1.6 16v Dynamique (L02) in zdajšnji Peugeot 206 1.6 16v XS (L02) imata oba šprtne sedeže-bočni oprijem in če se mau zamislim..............mislim, da ni kakšne posebne razlike :roll: Al si morda kaj drugega mislil?

R_S
Novinec

Napisal/-a R_S To sep 19, 2006 9:18 pm

Loopz...je to res al se zezaš....maš tut ti cila?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To sep 19, 2006 9:21 pm

Problem je v tem, da so vsi zgonjeni in potem so res samo še na servisih. Sej avto lhka teraš, sam ga morš prov terat in pravo olje dajat not, ne pa šparat.

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Napisal/-a mega_ne To sep 19, 2006 9:53 pm

Cash je napisal/-a:Moj bivši Clio 1.6 16v Dynamique (L02) in zdajšnji Peugeot 206 1.6 16v XS (L02) imata oba šprtne sedeže-bočni oprijem in če se mau zamislim..............mislim, da ni kakšne posebne razlike :roll: Al si morda kaj drugega mislil?

Js mam cliota dynamique in mat ma 206 XS, oba L02 in oba mata športne sedeže in sem za moje pojme bolj zadovoljen s svojimi, ki so trši in bolj školjkasti - več oprijema (men je očitna razlika...)

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Napisal/-a mega_ne To sep 19, 2006 9:59 pm

pa glede na to, kolkor se na RK forumu pogovarjamo o RS-jih, nima noben kakšnih večjih problemov z izrednimi servisi, tko da se glede vzdržljivosti ni za bat, če je avto pravilno vzdrževan - kljub temu da je kdaj tiščan...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To sep 19, 2006 10:04 pm

mega_ne je napisal/-a:
Cash je napisal/-a:Moj bivši Clio 1.6 16v Dynamique (L02) in zdajšnji Peugeot 206 1.6 16v XS (L02) imata oba šprtne sedeže-bočni oprijem in če se mau zamislim..............mislim, da ni kakšne posebne razlike :roll: Al si morda kaj drugega mislil?

Js mam cliota dynamique in mat ma 206 XS, oba L02 in oba mata športne sedeže in sem za moje pojme bolj zadovoljen s svojimi, ki so trši in bolj školjkasti - več oprijema (men je očitna razlika...)

Aha, če imaš doma direktno primerjavo, ki jo lhka primerjaš v roku 1 minute, pol ti pa verjamem, sam, sej veš, spet odvisno od okusa in kaj je komu bolj všeč. Jst kakše pretirane razlike nism opazu oz. jo sploh nism opazu. :roll:
Si pa verjetno opazu, da se pri 206 lažje odpira zice, kot pa pri Cliotu, ko moraš un kos skoraj odtrgati, če gre kdo zadaj sedet. Pri 206 pa samo z 1 prstom lahko premakneš ročaj naprej :lol:

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To sep 19, 2006 10:27 pm

Loopz je napisal/-a:
R_S je napisal/-a:Mene pa še zanima, če je to vredu avtomobil ( če gre vredu, se drži ceste....in okvare...) ker ga mislim slej ko prej kupiti....Hvala

Kakšne si pa ti začel streljat :shock: :D

Dej reč da se hecaš :D Ker imaš dosti znanja o RSu, tak da lahko človeku pomagaš :P

Moje izkušnje so za enkrat pozitivne. Je pa drag špas če gre kaj po gobe.
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To sep 19, 2006 10:35 pm

Doc206 je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:men tud 1.6 16v pije tam okrog 7, ga moram res orng tišat, da pridem na 8,5

dej nemi s takimi... jst ti ga spravim takoj na 15 :P :lol: :lol:

potem pa si res kr frajer

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis To sep 19, 2006 10:56 pm

Kadar ni v grabnu ob cesti, je na servisu. Tako nekako.

:EE Loppz, a moreš folk zavajat, ti bo še kdo verjel... :roll: [/quote][/url]
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Napisal/-a mega_ne To sep 19, 2006 11:43 pm

Cash je napisal/-a:Aha, če imaš doma direktno primerjavo, ki jo lhka primerjaš v roku 1 minute, pol ti pa verjamem, sam, sej veš, spet odvisno od okusa in kaj je komu bolj všeč. Jst kakše pretirane razlike nism opazu oz. jo sploh nism opazu. :roll:
Si pa verjetno opazu, da se pri 206 lažje odpira zice, kot pa pri Cliotu, ko moraš un kos skoraj odtrgati, če gre kdo zadaj sedet. Pri 206 pa samo z 1 prstom lahko premakneš ročaj naprej :lol:

res je - skos se vozim s svojim in ko se v 206 vsedem, je kot sedežna doma (ful bolj mehko)- drgač pa res odvisno od okusa ;) glede odpiranja zicov se pa strinjam 100x :lol:

pa še mal primerjave: v 206 mi je dost bolj všeč ko ma stikala za šipe na sredini zravn ročne, in pa občutek da si v 10x večjem avtu (spredaj!), je pa lega boljša v cliotu (seveda sem primerjal, ko sem mel še original fedre in pa gume)

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Sr sep 20, 2006 8:28 am

killah bee je napisal/-a:
Loopz je napisal/-a:

Kakšne si pa ti začel streljat :shock: :D

Dej reč da se hecaš :D Ker imaš dosti znanja o RSu, tak da lahko človeku pomagaš :P

Moje izkušnje so za enkrat pozitivne. Je pa drag špas če gre kaj po gobe.

Včeraj sem bil nekoliko sarkastično razpoložen. :lol:

Samo zadnje čase mi je malo smešen folk, ki sprašuje o nekem avtu, ki ga ima namen kupiti, postavljajo pa vprašanja v stilu "koliko koles ima?" in "ali je volan okrogel?". Če se že kupuje tak avto, bi si lahko prebral vsaj kakšno prodajno brošuro, da ne omenjamo kupov testov in uporabniških izkušenj, ki jih danes lahko najdeš na internetu. Informacij je reees ogromno. Problem pa je, ker večina folka misli, da je RS samo malo bolj nabrit clio, a temu ni čisto tako. Ni avto za vsakogar in včasih je tudi težko "živeti" z njim. Skratka, če ima človek resne namene, potem si lahko poišče in prebere vsaj par osnovnih podatkov.

P.S. Malo me pa tudi stisne vsakič ko vidim kakšno tako temo, ker me spomni na to, da cena RS-om počasi pada in da jih bodo kmalu dobili v roke razni muloti in ponovila se bo zgodba turbo petk, cliov 16v in williamsov, ki so v par letih praktično izginili s cest...no, saj to je usoda praktično slehernega hothatcha, ampak vseeno...

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Sr sep 20, 2006 8:35 am

Sej zdaj so nekak cene malo višje, razen enega, ki se prodaja za 1,5 MIO, ostali letnika 2000+ se gibljejo okoli 1,8MIO. Upam,da ne bodo šli prodajat avtomobila na vrat na nos in na koncu spustili ceno. Za enkrat pa še nisem vidu mulca z takim avtom, tnx god :)
Slika

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Sr sep 20, 2006 11:40 am

Mene pa zanima, če se je že kdo vozil z novim RS-om? Avto sem videl prvič na celjskem sejmu in me je zelo navdušil..Problem je, ker ga noben salon v Lj. nima, da bi si ga malo pobližje ogledal in morda tudi sprobal.
Let there be rock!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Sr sep 20, 2006 11:42 am

[SlasH] je napisal/-a:Mene pa zanima, če se je že kdo vozil z novim RS-om? Avto sem videl prvič na celjskem sejmu in me je zelo navdušil..Problem je, ker ga noben salon v Lj. nima, da bi si ga malo pobližje ogledal in morda tudi sprobal.

Imajo ga na Brezovci ;)
Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr sep 20, 2006 11:47 am

killah bee je napisal/-a:Sej zdaj so nekak cene malo višje, razen enega, ki se prodaja za 1,5 MIO, ostali letnika 2000+ se gibljejo okoli 1,8MIO. Upam,da ne bodo šli prodajat avtomobila na vrat na nos in na koncu spustili ceno. Za enkrat pa še nisem vidu mulca z takim avtom, tnx god :)

khm :lol: :lol: :lol:
the brand with the three stripes :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: aygo in 8 gostov