Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So sep 23, 2006 12:34 pm

raje poglej za novimi avtomobili do 2.000.000 SIT, se ti bo bolj splačalo, pa še barvo in vso ostalo opremo lahko sama izbereš.

druga opcija pa je, da za avtomobil reskiraš malo manj denarja in iščeš rabljenega vendar čim novejši letnik (npr. Peugeot 206 dobiš dobrega, 2002 letnik za 1.2 MIO SIT, dajem samo primer). ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

TaStar
Nov uporabnik

Kraj: Loka

Napisal/-a TaStar So sep 23, 2006 1:47 pm

če boš vzel 1.9 dizla se ti ni treba čist nč bati.
Glej le da bo dobro ohranjen.
TDI Power!!!

promil
Nov uporabnik

Napisal/-a promil So sep 23, 2006 3:55 pm

Ce si zelis beetla ga kupi in niti pod razno ne glej drugih vozil.
Ali pa kupi 3 leta mlajsega, po vseh statistikah manj zanesljivega Clia s slabsimi voznimi lastnostmi in se ti bojo vskakic ko ti bo nasproti pripeljal Beetle orosile oci in si bos rekla: le zakaj sem se premislila.
aja pa cez 5 let bo beetle se vedno precej vreden, ker jih ni toliko.
Odlocitev je tvoja-naj bo prava

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman So sep 23, 2006 5:56 pm

Hudiča-zdej se pa odloč če se lahk :D

po moje je najbolš da nabavš beetla
pol še pa cliota da se boš ziher pa pocen vozla :D

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So sep 23, 2006 8:47 pm

Moje mnenje je, da avta, sploh pa ne rabljenega ne kupuj na kredit. Lahko si odpreš varčevalni račun in si iz računa naštimaš trajnik na varčevalni račun, pa ti bo denar izginjal na varčevalni račun.

Če že nakup avtomobila s kreditom, potem za moje pojme edino novega manjšega - clio, polo, ... ali pa, če nujno rabiš avto nek izhod v sili za par 100 tisočakov, dokler ne nabereš za kaj boljšega.
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So sep 23, 2006 8:53 pm

Cash je napisal/-a:Enostavno kot pasulj: larcy, kdo ti bo čez 5,6,7 let kupu avto s 200000 km. Noben!! Premisli?!?

Sodeč po tržišču je tvoja skrb povsem odveč in zgrešena

VW dizel gre kot pravimo "za med" - tudi če ima 15 let in 200.000 km.

Niso osamljeni primeri, da na dobro ohranjene (posebno GOLF-e) čakajo v vrsti - cene so "nad standardne"

"Hrošč" s TDI-jem ne bo nobena izjema - glede na to, da je posebnež med avtomobili je celo pričakovati, da bo "vroča roba" ;)

LP

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So sep 23, 2006 9:27 pm

Kakorkoli že , VW dizel blablabla... Za 5, 6, 7 let star avto se ne jemlje 5 let kredita. Pa naj bo hrošč, yugo ali pa bentley.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 So sep 23, 2006 10:20 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Niso osamljeni primeri, da na dobro ohranjene (posebno GOLF-e) čakajo v vrsti - cene so "nad standardne"
LP

temu se reče sončkov sindrom :lol:

ti kar kupi kar ti paše, pa vzami kredita kolko češ, ker tu gor so itak sami finančni svetovalci ;)

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em So sep 23, 2006 10:29 pm

jest ti samo svetujem da mal pogledaš kaj se da dobit za isti denar pa mlajše...

na tvojem mestu nebi kupoval bettla ker neostavno se mi zdi preveč napumpan ( cena ) za to kar dobiš....
na prvi strani maš ene par linkov z avto net...

vtipki letnik pa ceno pa se ti ispiše ene par strani z avti vseh znamk...

pa pomoje da se ti splača dizla kupt...

zdej pa kokr čš

Uporabniški avatar
larcy
Nov uporabnik

Napisal/-a larcy So sep 23, 2006 10:49 pm

Kakorkoli ze, zanimalo me je bolj kaj pravite poznavalci o trpeznosti avtomobila in ne ce vzeti kredit ali ne. Denar bi sel tako ali tako za avto, s kreditom ali pa iz varcevalnega racuna.

Gledala sem se druge moznosti, pa enostavno nic mi ni prevec vsec, ocitno sem se ze odlocila.
hvala za pomoc

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So sep 23, 2006 10:59 pm

robertos_664 je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:Niso osamljeni primeri, da na dobro ohranjene (posebno GOLF-e) čakajo v vrsti - cene so "nad standardne"
LP

ti kar kupi kar ti paše, pa vzami kredita kolko češ, ker tu gor so itak sami finančni svetovalci ;)

opa ste mal zašli s teme :roll: :roll: :roll: .
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So sep 23, 2006 11:02 pm

larcy je napisal/-a:Kakorkoli ze, zanimalo me je bolj kaj pravite poznavalci o trpeznosti avtomobila in ne ce vzeti kredit ali ne. Denar bi sel tako ali tako za avto, s kreditom ali pa iz varcevalnega racuna.

Gledala sem se druge moznosti, pa enostavno nic mi ni prevec vsec, ocitno sem se ze odlocila.
hvala za pomoc

Če si se že odločila za bettla ti želim velik srečnih kilometrov naj ne bo overe pri tem avtu. Nč dobr nakup.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne sep 24, 2006 7:07 am

robertos_664 je napisal/-a:
LP

Zgolj dejstvo o tržišču - dejstvo pa je, da iz tvojih izkušenj s FIAT-om povsem razumljivo ne moreš razumeti kako se prodaja VW dizel - in ti tudi ne zamerim ;)

Samo neumnosti ne piši pa bo OK

LP

TaStar
Nov uporabnik

Kraj: Loka

Napisal/-a TaStar Ne sep 24, 2006 7:23 am

tolk mal denarja kot ga boš izgubila pri beetlu (ko ga boš profajala), ga ne boš pri nobenem drugem avtu.
TDI Power!!!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne sep 24, 2006 10:09 am

Ja nč, Larcy, če si se odločla da kupš Beetla, pol pa le ponj. Vzami pa s seboj kakšnega, ki se spozna na rabljene avte in zna vsaj približno oceniti stanje avta, da bo na podlagi tega lahko zbival ceno. Srečno in čim več varnih km, adijo ;)

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Ne sep 24, 2006 11:02 am

larcy je napisal/-a:OK, ok ste me ze prepricali. Ze iscem druge mozosti. Hvala.

Drugace pa, ja, kredit! Kako pa? mislim da danes redki kupujejo avto drugace.
Ja, na splosno je pri tipih to drugace in znajo biti bolj varcni. Pri meni pa denar kar zginja, tako da se mi zdi bolje da mi trgajo z racuna, bom vsaj vedela kdaj se ustavit in zacet jesti star kruh.

Jaz sem drugačega mnenja. Prvo si nekaj našparaš, kupiš avto v svojih zmožnostih, na gotovino, ne na kredit. Avto voziš, v tem času nekaj našparaš in tega prodaš in kupiš dražje vozilo. In tako naprej. Enkrat že prideš do malo boljšega vozila, pa ti ga ni treba vzet na kredit.

Eni se pa hočejo že za prvi avto zapufati do konca. :roll:

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Ne sep 24, 2006 3:26 pm

tud jes se strinjam z tem

ne vem kaj folk misli da kupuješ avto za celo živlenje :shock:

glede tega da ti bo pol žau ko ga boš vidla na cesti-ti pa v cliotu
je že tak ponavad da si nemorš glih pr 20.letih kupit svoje sanje

me prau zanima kulk uporabnikov tuki vozi sanske avte

na žalost so dans avti delani za 6-7 let normalne pol pa morš tak počas menjavat pol avta če hočeš da je po 10.letih vse OK

glede prodaje beetla pa golfa to ti ja logika pove da nemorš primerjat
kaj pa dons folk največ kupuje,valda da družinske avte-rablene,ne pa en poskus oživitve hrošča,ki je sicer zanimiv ,pa kaj ko nima nič prtlažnika pa placa na zadih zicih...

kaj res mislite da se to prodaja tak ko golf,
glih povprečnega kupca zanima kak motor ma not-važn je dizajn pa kulk placa ma.
Govorim o povprečju seveda,to pa je nažalost 95 % kupcov :!:

pa ne pozab da ma sicer podobno (ne isto :!: ) mehaniko ko golf,
sam ka ga boš mela skoz kasko :?:
mal poglej cene nadomestnih delov-so najmanj 2 krat dražji od golfovih...

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Ne sep 24, 2006 3:27 pm

sej nebi to pisu,pa se mi nekok smiliš
ko poslušaš te cepce tuki

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne sep 24, 2006 4:01 pm

Okusi so različni, ampak nekaj me je zmotilo.Res še nisem vozil VW traktorja, ampak bi rad videl tistega, ki ima s TDI 90 porabo 5 l.To mislim na povprečno porabo in ne na matranje po AC s 100km/h.Možno, da se motim, ampak, če je tole res letim takoj naslednji teden po traktor.Govorim o povprečni porabi na recimo 10k km.
Jaz tudi lahko napišem, da mi alfa žre 7,3 litre, ker sem imel enkrat tako porabo.Takole se poraba ne ocenjuje.

atko
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a atko Ne sep 24, 2006 4:43 pm

No tako iz prve roke, imamo doma beetla letnik 2000,vozi se pač ženska populacija in avto ima prevoženih sedaj že 110000 kilometrov pa do sedaj ni bilo nikakršnega problema,natančno povedano redni servisi,drugače pa čez pet let boš za njega še vedno dobila boljši denar kot pa kupiš sedaj novega clia ali pa kakšnega koli opla.
Mislim da če ti je avto všeč ,gledaj da bo avto od prvega lastnika in da je delal redne servise pa mu nima bit kaj.Glede potrošnje okoli je okoli 5 l.Glede velikega servisa pa tudi ni tak cenovno tako grozen saj je vsakih 90000km.Samo ti svetujem da kupiš dizla.
No želim ti uspešen nakup.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov