Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Pe okt 06, 2006 6:26 am

Mojster Miha je napisal/-a:- cena - takšen avto je ob nabavi veljal okrog 6 mio SIT (odvisno od karoserijske različice daljša oz t.i "L" ali krajša), z kakšnim "kosom" ali dvema opreme pa še dodaten milijonček pri MB-ju ni redek pojavLP

Moja alfa je bla nova tud skoraj 10 miljončkov zdej je pa 300k ;)
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe okt 06, 2006 7:41 am

sport je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:- cena - takšen avto je ob nabavi veljal okrog 6 mio SIT (odvisno od karoserijske različice daljša oz t.i "L" ali krajša), z kakšnim "kosom" ali dvema opreme pa še dodaten milijonček pri MB-ju ni redek pojavLP

Moja alfa je bla nova tud skoraj 10 miljončkov zdej je pa 300k ;)

a tolk je bla draga?
razumem, da bi bla v tem času 10- ala 159, sam včasih je bla pa A8 10mio, A6 7mio....

Uporabniški avatar
Davor ///AMG
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Davor ///AMG Pe okt 06, 2006 8:59 am

:D , dobre ste se razpisal, približno sem enakega mnenja kot ostali. Mislim da ji bo sedaj lažje pri odločitvi! HVALA :D
Slika Slika
Slika

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Pe okt 06, 2006 9:20 am

A Klasse pač ni pure Mercedes, to je že res, ampak bi jo vseeno raje mel kot pa vsa porazna j***a ala F, and I crap...se vseen pele velik bolš od teh j**c pa za ta dnar niti ni tok drag, pomislte - eni dajo tok za klijote in podobne zvarke.. :jao:

;)
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe okt 06, 2006 2:29 pm

lenivec je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:kaj ti pomaga oprema tehnika in nevem kaj vse, če je avto kot celota porazn?

V čem je porazen ?

Namreč : jst dvomim, da ste imeli A 210 "pri hiši" - kvečjemu kakšen 140, 160 .. - 210 je bistveno ali vsaj dovolj drugačen, da jih ne moreš primerjat

Sploh pa so nakatere tvoje izjave oprosti - kratko malo butaste - "nemoreš normalno na robnik zapeljat, ker je spredaj prenizek" :jao:

Če mislliš prek robnikov vozit je nabolje da razmišljaš vozilih kot je KATRCA, PANDA 4X4 in podobni - MB razred A ni za take podvige, sploh pa ne takšen z 17" platišči, če vztrajaš pri MB-ju potem moraš o tistem, ki ga označujejo s črko G razmišljat - seveda pa ima kot pravimo " vsako tele svoje vesele " - pa naj počne z lastnim avtom kar ga je volja

LP

meli smo 140 jp si prav ugano. in kaj ma to veze? neverjamem da je pri 210 drugačn kot volana, drugačn položaj volana, nižji sedeži itd. evo primer: sem visok 193 cm, zadaj ni teorije da sedim, ker sem mel glavo v stropu, dobesedno postrani sem jo držal da sem lahko sedel. gremo dalje na sprednji sovoznikov sedeže, z glavo sem rukal v ročaj za roko in zgirnji rob vrat. glede robnikov pa boš reko da še nisi nikoli niti enkrat v mestu v centru parkiral na kaki parking ki ga je po an robniku al pa kaj. ne laži lepo prosim. avto je pa po "preelavi" da se ni več prevračan konkretno spuščen spredaj. recimo na avtodvigalo negre če ga 2 spredaj za blatnik rahko ne dvigneta. tolko o tem kak je avto visok. foter si je vedno želel mercedeza, si ga je kupo prve pol leta ni upal priznat da mu je žal, ko smo komplet vsi bli razočarani, po pol leta je že priznal da ni to to, po enem letu je mel avta pun falus poskoraj dveh letih ko je bla šansa ga je spet menjal za fiata in zdaj je spet 2 leti zadovoljen :)

Če tvoj oče (in vsi, ki ste imeli "glas" pri odločanju o nakupu) ne poznate znamke MB slednja ni kriva za vaše razočaranje. MB ima razrede oz je "od - do" - glede cene, "vsebine" in še česa - treba pa je najprej vedet, da poceni MB-ja ni, najmanj pa novega. In s tega vidika niste kupili MB-ja o katerem je oče sanjal leta in leta ampak zelo poceni MB-ja - s temu primerno "vsebino".

V primeru, da bi poznali MB oz se zavedali zgoraj zapisanega zelo preprostega dejstva, bi raje kupili dober primerek rabljenega ( razred C, E, ... ) za enak denar - seveda primerno motoriziran in opremljen - in bi znal ti in tvoj oče povedat čisto drugačno zgodbo. Predvsem pa - ko že primerjaš s FIAT-om - bi imel avto, katerega FIAT in še marsikdo ne zmore danes sestavit in ga še nekaj časa na bo.

Sicer pa raje kot ti tu "nakladam" najdi dober, rabljen "primerek" recimo E 320 CDI pa se odpelji na daljšo vožnjo - in boš razumel o čem govorim

LP

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe okt 06, 2006 3:59 pm

in ka ma veze A z E? :roll: ..to je isto kd a bi prmerju polota pa phaetona skor :roll: ..mislim kake ti strelaš, naj se bog usimili :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

seicento
Novinec

Kraj: mb

Napisal/-a seicento Pe okt 06, 2006 4:22 pm

ta malček pa se prodaja v mariboru

lep avto

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe okt 06, 2006 4:33 pm

speedfreak je napisal/-a:in ka ma veze A z E? :roll: ..to je isto kd a bi prmerju polota pa phaetona skor :roll: ..mislim kake ti strelaš, naj se bog usimili :roll:

Za spremembo oz začetek se nauči brat, potem boš tudi mogoče razumel kaj je kdo zapisal - v kar sodeč po tvojih izjavah tu upravičeno dvomim

LP

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Napisal/-a DoubleG Pe okt 06, 2006 5:38 pm

ta forum je eno samo kreganje

reci ji, naj vpraša če se lahko zapelje na kakšno testno vožnjo in naj sama presodi kako se v avtu počuti in če se ji zdi, da je avto vreden tega denarja.

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Napisal/-a BMW Motorsport So okt 07, 2006 9:55 pm

lenivec je napisal/-a:
BMW Motorsport je napisal/-a:A Klasse pač ni pure Mercedes, to je že res, ampak bi jo vseeno raje mel kot pa vsa porazna j***a ala F, and I crap...se vseen pele velik bolš od teh j**c pa za ta dnar niti ni tok drag, pomislte - eni dajo tok za klijote in podobne zvarke.. :jao:

;)

am a klasa se pelje bolše od I in F zvarkov? svašta. daj peli se z a klaso pa pol z raznimi zvarki in primerjaj. če si zalublen v nemške avte nima smisla debatirat. v VSEh zvarkih ki so v isti klasi kok A se pelje bolje. edini avto ki sn se ga prav brano vozit pri hiši in v ožjem krogu sorodnikov je bil A-jek. rae peljem od tete ag(n)ilo ki je tut porazna.

Že dostkrat sm pelu A-Klasso in mi je pač velik bolša od vseh teh I in F malčkov, pa tudi pelje se velik bolje, čeprov niti prbližn tko kot velki bratje...

Pr tanovem A-jčku je pa čist druga zgodba, razni clijoti ipd. nimajo kj iskat v temu rangu....in ja sm ponosen lastnik in ljubitelj nemških avtomobilov! ;)

sasom
Nov uporabnik

Napisal/-a sasom Ne okt 08, 2006 11:19 am

lenivec je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:kaj ti pomaga oprema tehnika in nevem kaj vse, če je avto kot celota porazn?

Sicer pa raje kot ti tu "nakladam" najdi dober, rabljen "primerek" recimo E 320 CDI pa se odpelji na daljšo vožnjo - in boš razumel o čem govorim

LP

E??? Verjetno se šališ. :? 4x v enem tednu zaradi 4ih različnih okvar ni uspelo prit meni z Stilotom na servis. Pa verjami da sem bil tam kr reden. :oops:

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Ne okt 08, 2006 12:29 pm

kakšno vezo ma mb a z mb e?? matično firmo, proizvajlca, dolgoletne izkušnje. ne trdim da je ena a, sam ne maram mb, mi ni pri srcu, ga pa ima teta, je avtomatik, nek boljši model, z več opreme, in ga je prav lepo pelat. dinamična vožnja ni problem, z nekaj več kot 110km pa je tudi dovolj poskočen in hiter na avtocesti. jas sem mnenja da če se punci avto dopade, če ima 4mio sit, če je z avtom vse tk k more bit naj ga kupi. teta ga ma cca 1 leto, neki mescov čez, pa še ni naredla 10k km z njim. v nemčiji se s takimi malimi avti ne dela ogromno kilometrov, takšni mali so za v trgovino ob nedeljih. ker se teta drgač tudi z ml-rajš vozi, ta malga ma sam za trgovince, pa če ml- ni doma recimo. aja pa iz nemčije je teta, berlin, ki ni glih malo mesto, pa je avtek ok.
lenivecče tvojemu očetu avto ni bil všeč, če je bilo z njim kaj narobe, ni funkcioniral kot bi moral, še ne pomeni da so vsi primerki tega avta slabi, nepopolni, se prevračajo na streho in podobno.
nekdo je napisal da se je avto na testu prevrgel na streho, a so kao odpravli, mišljeno v zaničljivem smislu. vsak avto se lahko prevrže, tudi formula 1, kot je nekdo lepo napisal pred nekaj tedni tukaj gori, fizike ne moreš premagati

sorry za dolgo sporočilo

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Napisal/-a BMW Motorsport Ne okt 08, 2006 12:33 pm

lenivec je napisal/-a:meni je itak vseeno, ker nebi mel nobenega mercedeza, razn kakega od starih "tankov", če pa vas boli to da kdo reče da je avto polomija pa ok,vaš problem ne moj.
ž

Ja bi te rd vidu kako bi se upiral SL 65 AMG :lol: :lol: :lol: .

Polomija je pa samo zato, ker se od Mercedesa enostavno ne pričakuje takega low-budget-avta, je pa kot rečeno tanovi velik bolš narejen!

Happy? ;)

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Napisal/-a BMW Motorsport Po okt 09, 2006 12:33 am

Ga prodaš ja... :lol: :lol:

Sam pa take zabijaš ej...verjem da bi ga hotu obdržat do tiste točke k ga loh še vzdržuješ, pol bi pa verjetn spet na raznih zvarkih pristal, ker bi počas ostal suh..

Ampak bi ti enoletna vožnja s tem avtom tok pomenla, da bi bil depresiven k bi mogu spet podhranjene malčke vozt..

To pač nikol ne bo avto za ns neuspešne ljudi v življenju in men je to sam še bolj všeč, ker ga nima kr vsak butl k ma izpit!! 8)

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov