lenivec je napisal/-a:Mojster Miha je napisal/-a:lenivec je napisal/-a:kaj ti pomaga oprema tehnika in nevem kaj vse, če je avto kot celota porazn?
V čem je porazen ?
Namreč : jst dvomim, da ste imeli A 210 "pri hiši" - kvečjemu kakšen 140, 160 .. - 210 je bistveno ali vsaj dovolj drugačen, da jih ne moreš primerjat
Sploh pa so nakatere tvoje izjave oprosti - kratko malo butaste - "nemoreš normalno na robnik zapeljat, ker je spredaj prenizek"
Če mislliš prek robnikov vozit je nabolje da razmišljaš vozilih kot je KATRCA, PANDA 4X4 in podobni - MB razred A ni za take podvige, sploh pa ne takšen z 17" platišči, če vztrajaš pri MB-ju potem moraš o tistem, ki ga označujejo s črko G razmišljat - seveda pa ima kot pravimo " vsako tele svoje vesele " - pa naj počne z lastnim avtom kar ga je volja
LP
meli smo 140 jp si prav ugano. in kaj ma to veze? neverjamem da je pri 210 drugačn kot volana, drugačn položaj volana, nižji sedeži itd. evo primer: sem visok 193 cm, zadaj ni teorije da sedim, ker sem mel glavo v stropu, dobesedno postrani sem jo držal da sem lahko sedel. gremo dalje na sprednji sovoznikov sedeže, z glavo sem rukal v ročaj za roko in zgirnji rob vrat. glede robnikov pa boš reko da še nisi nikoli niti enkrat v mestu v centru parkiral na kaki parking ki ga je po an robniku al pa kaj. ne laži lepo prosim. avto je pa po "preelavi" da se ni več prevračan konkretno spuščen spredaj. recimo na avtodvigalo negre če ga 2 spredaj za blatnik rahko ne dvigneta. tolko o tem kak je avto visok. foter si je vedno želel mercedeza, si ga je kupo prve pol leta ni upal priznat da mu je žal, ko smo komplet vsi bli razočarani, po pol leta je že priznal da ni to to, po enem letu je mel avta pun falus poskoraj dveh letih ko je bla šansa ga je spet menjal za fiata in zdaj je spet 2 leti zadovoljen

Če tvoj oče (in vsi, ki ste imeli "glas" pri odločanju o nakupu) ne poznate znamke MB slednja ni kriva za vaše razočaranje. MB ima razrede oz je "od - do" - glede cene, "vsebine" in še česa - treba pa je najprej vedet, da poceni MB-ja ni, najmanj pa novega. In s tega vidika niste kupili MB-ja o katerem je oče sanjal leta in leta ampak zelo poceni MB-ja - s temu primerno "vsebino".
V primeru, da bi poznali MB oz se zavedali zgoraj zapisanega zelo preprostega dejstva, bi raje kupili dober primerek rabljenega ( razred C, E, ... ) za enak denar - seveda primerno motoriziran in opremljen - in bi znal ti in tvoj oče povedat čisto drugačno zgodbo. Predvsem pa - ko že primerjaš s FIAT-om - bi imel avto, katerega FIAT in še marsikdo ne zmore danes sestavit in ga še nekaj časa na bo.
Sicer pa raje kot ti tu "nakladam" najdi dober, rabljen "primerek" recimo E 320 CDI pa se odpelji na daljšo vožnjo - in boš razumel o čem govorim
LP