Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 To okt 10, 2006 4:02 pm

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To okt 10, 2006 4:17 pm

GOLF:
Plusi: dobra izdelava, zelo dobra lega, 4x odlične disk zavore, dobro drži ceno, tudi pri dolgotrajnejši uporabi se v avto ne "naselijo" razni črički in moteči zvoki.
Minusi: Težava 1.4 motorja je, da je prešvoh za tako težak avto (1300kg), zato ga je treba gnat v višje obrate, zato je dost teh motorjev zgonjenih, posledično začnejo pit olje! In to že marsikateri pri malo prevoženih kilometrih! Poraba se giblje cca 8,9 litrov, umirjeno po avtocesti je lahk tut 6l, po mestu z prižgano klimo tut prek 10 ! (o pospeških pa rajš nebi :twisted:)
CLIO:
Plusi: odlična serijska oprema glede na razred, poceni vzdrževanje in servisi, vzdržljivi in zelo prožni motorji, nizka poraba.
Minusi:Največji problem Renaulta je elektronika (drago popravilo), materiali v/na avtomobilu so v skladu z cenovnim razredom(dokaj slabi), originalne tuljave so nekvalitetne,potrebno jih je menjat (cca. 70k SIT) Pri agresivni in ne preveč "pazljivi" vožnji se v avtu pojavijo razni črički!
ALFA
Plusi: športn avtomobil, uporabljeni dobri materiali v notranjosti, dober zvok motorja :D
Minusi: Nič kaj vzdržljivi motorji, zanič italijanski menjalnik, dokaj dragi deli.

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Prosim za nasvet

Napisal/-a Mojster Miha To okt 10, 2006 4:30 pm

sevnican je napisal/-a:Rabim nasvete glede spodaj napisanih vozil... Vsi se gibljejo okoli 1,5 mio sit, razen pri Alfi bi moral še nekaj dodati.

WV Golf IV, motor 1.4 16V, letnik nekje 2000/2001

Kako se obnesejo ti motorji? Nekaj sem slišal, da so imeli prvi Golfi IV (l.98 ) probleme z motorji. Kako je s tem? Na kaj je treba paziti pri njih? Koliko ima dejanske porabe 1.4 motor? Verjetno je mašina za tako težak avto švoh, vendar močnejše ne mislim imeti, ker je posledično višja registracija.

Alfa Romeo 147, motor 1.6 16V, letnik 2000/2001

Vizualno se mi 147 zelo dopade. Edini minus je velika poraba in višji stroški pri registraciji. Kako se kaj odnese ta motor? Nekaj sem bral da se poraba giblje med 9 in 10l. Je pa seveda odvisno od same vožnje. Kako je kaj z vzdrževanjem Alfe? Prosim če ima kiri uporabnik kakšne izkušnje s tem modelom Alfe.

Renault Clio II (predzadnji model), 1.2 16V ali 1.4 16V, letnik 2002/2003

Nekaj sem gledal tudi ta model Cliota, vendar se še nisem odločil.

Fiat, Opel, Hyundai, itd. ne pridejo v poštev. Zaenkrat sem se še najbolj ogrel za Golfa IV. Držijo ceno in ga lažje prodaš naprej. Prosim za nasvete.

ALFO ali GOLF-a - razlika je samo v tem, kaj pričakuješ od avtomobila. Če pričakuješ športnika ALFO, sicer GOLF-a.

Glede primernosti agregatov je dilema velika.

Pri GOLF-u so "težave" manjše- namesto 1,4 vzemi 1,6 in si glede stroškov registracije v enakem rangu kot ALFA. 1,4 l je po mojem prepričanju premalo zmogljiv, tistih dobrih 10 tisočakov prihranka pa boš "preplačal" z slabšimi zmogljivostmi in posledično manj kakovostno vožnjo, pri priganjanju pa bo veliko razlike šlo skozi izpušno cev - večja poraba ko boš zahteval zmogljivosti.

ALFA 147- tu je dilema večja - če hočeš na kratko "občutit" ALFO v pravem pomenu besede je zame edini primeren agregat 2 l - 110 kW ali po domače 150 "konjev" (seveda "spustimo" GTA, katera te verjetno ne zanima). Prava ALFA mora zame bit tudi primerno zmogljiva sicer je kratko malo "pogreb" - zdej koliko boš ti zadovoljen z različico 1,6 - 77 kW ki je proti 2 l bolj ali manj "bleda senca" - je pač tvoja stvar. Meni ALFO še nikoli ni uspelo vozit umirjeno oz bolj ali manj v nekem povprečju - ALFA mora zame kratko malo "letet" potem jo je užitek vozit. Z 1,6 - 77 kW bo užitkov po mojem prepričanju malo.

Za nekako "zlato sredino" razmišljaj o 1,6 - 88 kW - je "nekje vmes" glede stroškov in zmogljivosti. Bi si pa upal trdit, da v primeru, da iščeš "športnika" to "naj" izbira v tem razredu avtomobilov s takšno delovno prostornino

LP

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To okt 10, 2006 4:58 pm

jst bi se odloču verjetno med golfom in alfo. glede na tvojo velikost bo pa golf zadnja izbira. jst (200 cm) v cliotu sedim bolj za silo, imel sem AR 156 pa mi tut ni bla glih pisana na kožo, od punce oče ma pa passata pa je placa noter velik več kot pa v alfi. zdaj kok je pri golfu placa ne vem, ga je pa verjetno več kot v alfi. zdajle vozim laguno in sm zelo zadovoljen, je pa res, da je malenkost daljši avto kot pa ti ki si jih ti naštel...
Slika

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican To okt 10, 2006 11:08 pm

Najprej hvala vsem za mnenja :!: Sicer imam še čas. Čez zimo še ne bom menjal, nekje na začetku pomladi pa že. Čeprav mi je škoda tega prodati...

Mislim, da sem se odločil za Golfa, s tem da bi vzel 1.6 motor. Edino, če mi uspe še kaj več našparat, potem bi vzel novi model Megana, ker mi je daleč najlepši. :D

Še 1x hvala!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov