Skalaš je napisal/-a:Pozdrav vsem!
Imam nekaj vprašanj pred nakupom Golfa II 1.6 D oziroma TD in verjamem, da mi boste znali odgovorit. Skratka, kako že na prvi pogled ugotoviti stanje motorja (poleg tega da je masten od olja). Kaj pa glede na barvo izpušnih plinov, npr. na začetku črno, potem pa belo oz. modro? Kako pa pri TD-ju zaznati, da je turbina že pri koncu? Kakšne so okvirne cene turbin (neoriginal) če bi zadeva morebiti odpovedala? Do sedaj sem bil navajen porabe 5l/100

, koliko pa kurijo TD-ji?
P.S. kupujem za ceno okoli 300k eventualno +50k (v tem rangu naj bi se nahajali "odlično ohranjeni" modeli, kolikor je ljudem verjeti, ali pač ne).
Hvala za odgovore
Lp
da je masten pazi to pomen da je motor že lahko slab ni pa nujno za pogledat je kje puše,kok....lahko na karterju(tesnilo) ali pa je karter počen tako kot je bil pr men (dobr mal je blo tok da ni blo treba švasat). Ja nč menjalnik so odlični neuničljivi,milsm, da je drugo pri teh golfih vredu in da ne crkuje kar po vrst, edin če ga ne znaš vozt. Več pa v nad. če te zanima.
Kaj misliš s tem belo,modro,črno razlož mi kdaj se kej pojavlja.
Če kadi ob vžigu plavo so grelne zanič, če kadi ob ogretem mislm, da so obročki krivi (kur olje)...td-ji pa vsi kadijo ko tanki....belo kadi ker naj bi vodo pil...če je to tako boš mogu rnih testirat avto. Drugač je men brez vode delov golf sm šev na ac pridem dam drug dan prevrim vodo nem a je zgnila nalijem se vozim dalje. Olja mi je kuru 5-6l/10000 km ni kej zjahan motor.