Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga To okt 24, 2006 8:18 pm

Fabrizio je napisal/-a:Audi A6, passata ima vsak janez, kot vidiš tudi v odgovorih.

:roll: :roll: jah pa dobro....je pac cenovna razlika....2 mio je pa koj 2 mio, sicer ce se ze kupuje nov avto, pol finance morjo bit...ampak vseen, ga nima vsak janez !

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: A6 ali Passat

Napisal/-a Mojster Miha Sr okt 25, 2006 7:45 am

MALIJOHN je napisal/-a:No torej nekako sem se odločil da bi zamenjal avto. V poštev pride samo nov.
V ožji izbor je padel
VW Passat 2.0 tdi 170km DSG in
AUDI A6 2.0T 170km ročni menjalnik.

Passat naj bi bil opremljen z vso opremo(navigacija,ksenon,DVD,športno podvozjr,alkantara,kessy,boljše ozvočenje,park senzorje,uglavnem vso opremo.
cena cca: 8.600.000,00 z popustom

Audi pa naj bi imel (športno podvozje,MMi,športne sedeže, ksenon, buissnes paket) torej tudi solidno opremljen.
cena cca: 10.500.000,00 sit z popustom

Po prospektih sta avta približno enako zmogljiva, edino poraba naj bi bila za cirka 2-3 litra višja pri Audiju. Zavarovanje je tudi približno enako.

Kar mene zanima je cena vzdrževanja, ter izguba vrednosti po cirka 4 letih ter ali je audi vreden teh 2milijona več.

Prosim za razumne predloge za in proti.
lp

Za in proti - oz če bi bil na tvojem mestu brez velikega razmišljanja izberem AUDI. Pri koncernu se jasno ve "kdo je kdo" oz kaj dobiš z določeno znamko, ker pa gre tu še za razred večji avto sploh ni dileme.

Cena vzdrževanja - imaš zelo skope podatke - recimo ni podatka koliko km nameravaš prevozit v 4 letih ipd. Kot rečemo "na grobo" - predvidevam 100.000 km v 4 letih - gre po mojih izkušnjah računat z slabim milijonom stroškov za najnujnejše - servis + gume + razne malenkosti (zavorne ploščice, žarnice ...ipd). Kot rečeno je to "grob" izračun - če recimo bolj ali manj obrabljaš gume je druga "cifra", pravtako, če gre za druge dimenzije .... ipd.
Seveda je to zgolj del izračuna - manjka še recimo zavarovanje, cestnina, kasko .... kar pa glede na sedanje izkušnje z avtom vsaj približno poznaš strošek.
Izguba vrednost - v 4 letih računaj z nekje polovico nabavne cene ( pri ceni 10 mio SIT ga po 4 letih prodaš za 5 mio SIT)
AUDI je po mojem prepriačnju vreden 2 mio SIT več.

LP

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr okt 25, 2006 8:55 am

Majstr Miha za audija in to bencinarja :shock:
Odvisno za kakšne vožnje boš avto uporabljal.Če misliš delat relacije bi izbral sigurno passata dizel varianto.Ne pozabit na DSG, ki je pravi cukrček.Za A6ko nisem ravno prepričan, da je 2.0T prava izbira.Sam bi raje vrgel uč na kakšno rabljeno a6 s 3.0 dizel motorjem.Seveda še v garanciji.Kar se tiče ohranjanja vrednosti mislim, da je Tdi passat v veliki prednosti pred audijem.dizel je pa VW je(bolj kot je star, dražji je).Redko kdo tudi kupuje a6ko bencinarja.Kar se financ tiče je passat sigurno pred audijem.Ob nakupu, ob kasnejši prodaji, pri porabi, verjetno malo tudi pri cenah servisov.
Ima pa audi nekaj kar VW-ju ni uspelo dobit niti s phaetonom.Je ime in ima tisto nekaj, zaradi česar se veliko raje usedeš in odpelješ ;)
p.s. miha brez zamere ;)

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Sr okt 25, 2006 9:12 am

Ne kupuj A6-ke s tem motorjem...že 3,0 bencinc je žalost, pol pa še ta ročni menjalnik - DSG ti bo za razliko znal pričarat take občutke k pr sexu.

V glavnem Audi vsaj 2,7 TDI + Automatic!!

Passat pa niti ni tolk slab, sam za DSG sm slišu da ma svoje muhe tud, čeprov je vreden vseh stroškov in doplačil!! ;)
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr okt 25, 2006 9:35 am

Če pa je kdo omenil pol pa 1000% 300C to pa je tank... Jebeš pol audi pa VW ko je pravi dolgčas na cestah, da vidiš nekaj takega...

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Sr okt 25, 2006 10:02 am

Ko ga boš pelu, boš vidu, da je še Passat bolši od teh američanov. ;)
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Sr okt 25, 2006 11:51 am

BMW Motorsport je napisal/-a:Ne kupuj A6-ke s tem motorjem...že 3,0 bencinc je žalost, pol pa še ta ročni menjalnik - DSG ti bo za razliko znal pričarat take občutke k pr sexu.

V glavnem Audi vsaj 2,7 TDI + Automatic!!

Passat pa niti ni tolk slab, sam za DSG sm slišu da ma svoje muhe tud, čeprov je vreden vseh stroškov in doplačil!! ;)

Ja 2.7 tdi nanese z dodatno opremo 11-12m. To pa je že 3 m dražje od passata. Mislim da se bom zaenkrat odločil kar za passata pol pa kdo ve ;) .
lp

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr okt 25, 2006 12:07 pm

kaj pa škoda octavia?
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr okt 25, 2006 5:04 pm

Pozdravljen.

Sam pa menim, da 2.0 TFSI ni tako slaba izbira. Vozil sem passata s tem motorjem in sem bil presenečen nad odzivnostjo. Res pa je da poraba :oops:

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Sr okt 25, 2006 5:13 pm

Še enkrat kaj pa A6 2.0 TDi... sicer res ni neki športnik, ampak ostala dva tudi nista.
Poleg tega naredi tudi po 1000km z navadnim tankom, če se nameravaš dosti na razdalje peljat

Če bi v sloveniji prodajal omejeno verzijo z 100kw/136km pol sploh neb blo dileme (vsaj zame)
Slika

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Sr okt 25, 2006 8:47 pm

Okej brez zamere, samo tole je pa zelo neumna primerjava. :roll:

Kot prvo.
Koliko km boš delal? Kaj ti je pomembno pri avtu. 2 mio razlike je že novi avto manjšega razreda. Izbiraš med ročni ter avtomatikom. Vprašaj se kaj želiš? Vozilo srednjega razreda ali vozilo srednjega višjega razreda. 2.0 T ti nebo pil samo 3l več, v praksi se pokaže kot dokaj požrešen motor.
Kar se tiče vožnje. Iskušnja z Audijem a6 3.0 TDIQ avtomatik, zelo dobro vodljiv, dobri pospeški, lepa končna, kakovostno narejen znotraj, pohvala Recaro sedežem. Za več podatkov vprašaj, ker ne vem kaj te zanima.
Vw Passat 2.0 (140) TDI4Motion ročni, dobra vodljivost, v primerjavi z Audijem slabša, solidno sestavljen vendar dolgočasen, meni osebno je rit zelo grdo dizajnirana. Se pa oba avtomobila smatrata za "poslovna" vendar eden od njiju prinaša imidž.
Vseeno nerazumem tvoje dileme, mešaš jabolke in hruške.

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Sr okt 25, 2006 9:47 pm

2MIO je cena za imidž, drugače pa je vse ista liga. Ni tu nekega mešanja med jabolki in hruškami. V notranjosti ni razlike v velikosti, sedeži so v obeh avti enaki, tako pa je tudi pri drugih sestavnih delih obeh avtomobilov. Enako je bilo z prejšnjimi modeli A6-tk in Passat-ov. Druga oblika, vse drugo enako.

Isto sranje, drugo pakovanje. Vprašanje je le ali hoče audija ali volkswagna.

Turbo bencinci se pa vozijo enako varčno kot turbo dizli, s tem, da se bencinca s turbino da lepše tiščat.

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

:)

Napisal/-a Paris Sr okt 25, 2006 10:16 pm

Heh:) Še moje mnenje: Stopi stopničko višje: kupi BMW 5

;)

ps.: Je pa še ena stopnička ki je višja od te k se ji pa reče: Mercedes...... ampak to je že druga zgodba...

Na kratko cenovni razredi: Mercedes, BMW, Audi, VW,...

Zdj se pa odloči kje boš pristal??? Jst sm trenutno pri VW in me prou vleče k Audiju:D
Slika

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Če okt 26, 2006 5:30 am

Tomcatter je napisal/-a:Še enkrat kaj pa A6 2.0 TDi... sicer res ni neki športnik, ampak ostala dva tudi nista.
Poleg tega naredi tudi po 1000km z navadnim tankom, če se nameravaš dosti na razdalje peljat

Če bi v sloveniji prodajal omejeno verzijo z 100kw/136km pol sploh neb blo dileme (vsaj zame)

Malo prešvoh motor za tole maso. Sem tudi že gledal pa me ne mika kej preveč.
lp

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Če okt 26, 2006 5:35 am

Master7 je napisal/-a:Okej brez zamere, samo tole je pa zelo neumna primerjava. :roll:

Kot prvo.
Koliko km boš delal? Kaj ti je pomembno pri avtu. 2 mio razlike je že novi avto manjšega razreda. Izbiraš med ročni ter avtomatikom. Vprašaj se kaj želiš? Vozilo srednjega razreda ali vozilo srednjega višjega razreda. 2.0 T ti nebo pil samo 3l več, v praksi se pokaže kot dokaj požrešen motor.
Kar se tiče vožnje. Iskušnja z Audijem a6 3.0 TDIQ avtomatik, zelo dobro vodljiv, dobri pospeški, lepa končna, kakovostno narejen znotraj, pohvala Recaro sedežem. Za več podatkov vprašaj, ker ne vem kaj te zanima.
Vw Passat 2.0 (140) TDI4Motion ročni, dobra vodljivost, v primerjavi z Audijem slabša, solidno sestavljen vendar dolgočasen, meni osebno je rit zelo grdo dizajnirana. Se pa oba avtomobila smatrata za "poslovna" vendar eden od njiju prinaša imidž.
Vseeno nerazumem tvoje dileme, mešaš jabolke in hruške.

Dilema: Na eni strani veliko "IMIDŽA" ali na drugi "RACIONALEN NAKUP" in malo manj imidža.
;)
Pa verjemi da je danes še kako pomemben še posebi v poslovnem svetu
;)

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Če okt 26, 2006 6:44 am

Eni pa so ti natresli kup bedarij, glede obeh primerjav, češ saj je vseeno, isto sranje itd. Dejte, nehajte že enkrat nabijat brezveznosti, če še niste vozili ne enega, ne drugega, pacienti eni...VW nikoli ne bo Audi in obratno, čeprav sta pod isto streho.

No, nekaj postov je bilo kljub temu dobrih, vendar odločiti se boš moral sam. Že ko sem sam kupoval nov avto, sem izbiral med passatom in A4 (bolj utemeljena primerjava) in ko sem primerjal enega in drugega, sem se sam obrnil stran od VW. Tudi prodajalec je dal izjavo v smislu, da VW kao kupuje bolj raja, medtem ko se za audi odločajo pač kupci "višjih slojev", karikirano rečeno...

Jaz te v tem trenutku čist razumem, da srce želi Audija, razum pa Passata. Kar koli boš izbral, glede na to, da imaš finance, zgrešil ne boš. Če boš racionalen, boš izbral cenejšega, če bi rad prestiž in zavidiljivo slovensko občinstvo, pa dražjega...ampak to je že druga zgodba.
Jaz navijam za audija, posebej, če si v poslovnem svetu.

Aja, še to...ne poznam nobenega, ki bi še razmišljal o drugi znamki, potem ko je enkrat ownal takega audija, kot ga imaš ti...

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Če okt 26, 2006 6:52 am

dejvi je napisal/-a:Eni pa so ti natresli kup bedarij, glede obeh primerjav, češ saj je vseeno, isto sranje itd. Dejte, nehajte že enkrat nabijat brezveznosti, če še niste vozili ne enega, ne drugega, pacienti eni...VW nikoli ne bo Audi in obratno, čeprav sta pod isto streho.

No, nekaj postov je bilo kljub temu dobrih, vendar odločiti se boš moral sam. Že ko sem sam kupoval nov avto, sem izbiral med passatom in A4 (bolj utemeljena primerjava) in ko sem primerjal enega in drugega, sem se sam obrnil stran od VW. Tudi prodajalec je dal izjavo v smislu, da VW kao kupuje bolj raja, medtem ko se za audi odločajo pač kupci "višjih slojev", karikirano rečeno...

Jaz te v tem trenutku čist razumem, da srce želi Audija, razum pa Passata. Kar koli boš izbral, glede na to, da imaš finance, zgrešil ne boš. Če boš racionalen, boš izbral cenejšega, če bi rad prestiž in zavidiljivo slovensko občinstvo, pa dražjega...ampak to je že druga zgodba.
Jaz navijam za audija, posebej, če si v poslovnem svetu.

Aja, še to...ne poznam nobenega, ki bi še razmišljal o drugi znamki, potem ko je enkrat ownal takega audija, kot ga imaš ti...

Ekola točno tako. Bolje nebi mogel povedati.
Najraje bi počakal novo A4 ki pride konec 2007 samo to je še eno leto. Moja štirca pa ima že kar kilometrine. Pol me skrbi da je nebi mogel prodati za dobro ceno. Že zdaj ima 177.000km za l. 2001/avgust. To pomeni za bi imel za eno leto cca 210.000km. Da neupoštevam morebitnih okvar. Kot pravi dejvi. SRCE in RAZUM
lp

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če okt 26, 2006 7:05 am

Jst bi namesto tebe kljub vsemu počakal še eno leto na novo 4-ko. Stroški bi bili kljub temu nekaj nižji, pa tudi oblika zna "ubijat". Glede tvojga avta pa tudi ne bi smelo biti problemov, glede prodaje. Taki avti kar držijo primerno ceno, tudi prevoženi km niso tragedija, so realnost, ki jo na žalost dostikrat nekateri zbijajo, ti je nisi, kar je plus. Kaj bi ti crknilo? Če avto redno servisiraš, nima kej bit. Pa tudi zrihtanga maš v nulo, zato ga znaš fajn prodat.

Dobro razmisli!!! Biti med prvimi lastnik novega modela 4-ke je pa tudi nekaj...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če okt 26, 2006 7:22 am

Vidim, da nisi izbičen glede klase avtomobila, ozri se za 159 2.4 Mjet, fenomenalen motor v odličnem avtu. Na izbiro pa je seveda tudi odličen bencinar ali dva.
O imiđu pa nebi... se audiji in pasati skrijejo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če okt 26, 2006 8:21 am

bass je napisal/-a:Vidim, da nisi izbičen glede klase avtomobila, ozri se za 159 2.4 Mjet, fenomenalen motor v odličnem avtu. Na izbiro pa je seveda tudi odličen bencinar ali dva.
O imiđu pa nebi... se audiji in pasati skrijejo.

Izbira je torej jasna - Alfa Romeo. Kralj imidža...
...dejte se zresnt...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov