Fabrizio je napisal/-a:Audi A6, passata ima vsak janez, kot vidiš tudi v odgovorih.

MALIJOHN je napisal/-a:No torej nekako sem se odločil da bi zamenjal avto. V poštev pride samo nov.
V ožji izbor je padel
VW Passat 2.0 tdi 170km DSG in
AUDI A6 2.0T 170km ročni menjalnik.
Passat naj bi bil opremljen z vso opremo(navigacija,ksenon,DVD,športno podvozjr,alkantara,kessy,boljše ozvočenje,park senzorje,uglavnem vso opremo.
cena cca: 8.600.000,00 z popustom
Audi pa naj bi imel (športno podvozje,MMi,športne sedeže, ksenon, buissnes paket) torej tudi solidno opremljen.
cena cca: 10.500.000,00 sit z popustom
Po prospektih sta avta približno enako zmogljiva, edino poraba naj bi bila za cirka 2-3 litra višja pri Audiju. Zavarovanje je tudi približno enako.
Kar mene zanima je cena vzdrževanja, ter izguba vrednosti po cirka 4 letih ter ali je audi vreden teh 2milijona več.
Prosim za razumne predloge za in proti.
lp
BMW Motorsport je napisal/-a:Ne kupuj A6-ke s tem motorjem...že 3,0 bencinc je žalost, pol pa še ta ročni menjalnik - DSG ti bo za razliko znal pričarat take občutke k pr sexu.
V glavnem Audi vsaj 2,7 TDI + Automatic!!
Passat pa niti ni tolk slab, sam za DSG sm slišu da ma svoje muhe tud, čeprov je vreden vseh stroškov in doplačil!!
Tomcatter je napisal/-a:Še enkrat kaj pa A6 2.0 TDi... sicer res ni neki športnik, ampak ostala dva tudi nista.
Poleg tega naredi tudi po 1000km z navadnim tankom, če se nameravaš dosti na razdalje peljat
Če bi v sloveniji prodajal omejeno verzijo z 100kw/136km pol sploh neb blo dileme (vsaj zame)
Master7 je napisal/-a:Okej brez zamere, samo tole je pa zelo neumna primerjava.![]()
Kot prvo.
Koliko km boš delal? Kaj ti je pomembno pri avtu. 2 mio razlike je že novi avto manjšega razreda. Izbiraš med ročni ter avtomatikom. Vprašaj se kaj želiš? Vozilo srednjega razreda ali vozilo srednjega višjega razreda. 2.0 T ti nebo pil samo 3l več, v praksi se pokaže kot dokaj požrešen motor.
Kar se tiče vožnje. Iskušnja z Audijem a6 3.0 TDIQ avtomatik, zelo dobro vodljiv, dobri pospeški, lepa končna, kakovostno narejen znotraj, pohvala Recaro sedežem. Za več podatkov vprašaj, ker ne vem kaj te zanima.
Vw Passat 2.0 (140) TDI4Motion ročni, dobra vodljivost, v primerjavi z Audijem slabša, solidno sestavljen vendar dolgočasen, meni osebno je rit zelo grdo dizajnirana. Se pa oba avtomobila smatrata za "poslovna" vendar eden od njiju prinaša imidž.
Vseeno nerazumem tvoje dileme, mešaš jabolke in hruške.
dejvi je napisal/-a:Eni pa so ti natresli kup bedarij, glede obeh primerjav, češ saj je vseeno, isto sranje itd. Dejte, nehajte že enkrat nabijat brezveznosti, če še niste vozili ne enega, ne drugega, pacienti eni...VW nikoli ne bo Audi in obratno, čeprav sta pod isto streho.
No, nekaj postov je bilo kljub temu dobrih, vendar odločiti se boš moral sam. Že ko sem sam kupoval nov avto, sem izbiral med passatom in A4 (bolj utemeljena primerjava) in ko sem primerjal enega in drugega, sem se sam obrnil stran od VW. Tudi prodajalec je dal izjavo v smislu, da VW kao kupuje bolj raja, medtem ko se za audi odločajo pač kupci "višjih slojev", karikirano rečeno...
Jaz te v tem trenutku čist razumem, da srce želi Audija, razum pa Passata. Kar koli boš izbral, glede na to, da imaš finance, zgrešil ne boš. Če boš racionalen, boš izbral cenejšega, če bi rad prestiž in zavidiljivo slovensko občinstvo, pa dražjega...ampak to je že druga zgodba.
Jaz navijam za audija, posebej, če si v poslovnem svetu.
Aja, še to...ne poznam nobenega, ki bi še razmišljal o drugi znamki, potem ko je enkrat ownal takega audija, kot ga imaš ti...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
bass je napisal/-a:Vidim, da nisi izbičen glede klase avtomobila, ozri se za 159 2.4 Mjet, fenomenalen motor v odličnem avtu. Na izbiro pa je seveda tudi odličen bencinar ali dva.
O imiđu pa nebi... se audiji in pasati skrijejo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov