Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To okt 31, 2006 3:25 pm

glede fiata tipo 1.4 - tud sam ga največ vozm in ni tko slb za začetnika. Sam morš res enga dobr ohranjenga dobit (k se mi zdi, d so več al mn bl v slabem stanju). Drgač pa tud 19ka ni švoh, sploh sedeži so dobri.
Slika

ta_pravi
Novinec

Napisal/-a ta_pravi To okt 31, 2006 4:26 pm

CLIO 1.4 RT ali pa še boljše comfort oprema.....

.....enostavno super avtek:)))....boljše se vozim v mojmu cliu kot pa v 206 od fotra, stari tri leta HDI motor(1.4).

edin mal napakc ma avto(rjavi zadnja kofana ampak to se ne opazi če je ne odpreš in ni tak problem:))

LP

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 To okt 31, 2006 6:41 pm

jat ti predlagam vw venta pocen deli je ravno mal draz od tvoje meje sam bos neki zglihav malce si pa ze tud prsparov ta cas

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1091433
love alfa

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To okt 31, 2006 11:15 pm

sonček je napisal/-a:Sam tipota ne!
in zakaj ne a zato ker se fiati kvarjo mogoče??

drugač pa vento 1.8 zna velik popit

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr nov 01, 2006 3:42 am

Blindy je napisal/-a:kaj pa pravte o polotu? mogoče za nekaj več denarja, če vzamem zavarovane na obroke....kokr vem so vw dobri avtomobili.

Polo 1,4 60km je požrešen, drugače soliden avto.

Poraba bo pri avtih od 1,4 do 1,8 približno enaka, liter gor, dol, če se ti ne gre za vsak tolar vzemi večji motor (registracija), ga boš manj pritiskal kot 1.4 in bo seveda manj žrl. Če pa se ti gre za nohte glede bencina, vzemi ax-a pa konec.

Hyundai /mazda / honda je dobra izbira, japonci so najbolj zanesljivi, korejci pa takoj za njimi.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1117633#
Tole je super avto za ta denar, malo trše in nižje podvozje, lepo potegne in malo popije.
Deli so za odtenek dražji, a teh avtov je kar nekaj razbitih in po odpadih, tako da, če ga razbiješ ni krize. Drugače jih pa tako ne boš rabil.
Kilometrov sploh ne glej, glej ohranjenost celotnega avtomobila in s sabo obvezno mehanika.
Prepričaj se, da je bil narejen veliki servis (jermeni) in da je bil avto redno vzdrževan, pa v akcijo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr nov 01, 2006 9:31 am

čare je napisal/-a:

Itak, da fiata ne. Drugač pa 1.8 motorji če so bili že od vsega začetka lepo voženi,vzdrževani pije cca 7-8l(sestrična) če pa so že zgonjeni motorji pa tud 10l zlasti pozim(moj prejšnji avto)

P.S.:Čare: A nisi ti enkrat reku da si mogu pol avta prefu*at tok je bil slab. Sej je res da se da pocen popravt ampak avta nimaš zarad tega da ga boš gledal ampak zato da se voziš vsak dan normalno.
Osu gre samo enkrat na led.lp

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver Sr nov 01, 2006 12:13 pm

sonček je napisal/-a:...ford to pije benc. tud po 10l...

In to praviš ti, ki voziš VW-ja? Sedaj pa samo še dodaj, da je ford drag za vzdrževanje pa si zmagal po celi črti :roll:

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr nov 01, 2006 1:34 pm

SkIDiver je napisal/-a:

In to praviš ti, ki voziš VW-ja? Sedaj pa samo še dodaj, da je ford drag za vzdrževanje pa si zmagal po celi črti :roll:

Dobr milsm un ford k je 16v itak un k je 1.3 al kok že pije 7l ga je mel en frend sej sem mu bil takrat kr mal nevoščljiv k je mel ford.

Jest, da vozm vw ne da bi vedel. Ja mel pa sem ga pred kake 14 dni še v uporabi. Če ne veš tega imam novejši avto.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Blindy
Nov uporabnik

Napisal/-a Blindy Sr nov 01, 2006 2:16 pm

bass je napisal/-a:Hyundai /mazda / honda je dobra izbira, japonci so najbolj zanesljivi, korejci pa takoj za njimi.
Tole je super avto za ta denar, malo trše in nižje podvozje, lepo potegne in malo popije.

jah dobr honde so predrage, nočm pa tistih prefukanih civicou. drugač pa tale mazda 323 je kr uredu, sploh je še nism gledou. najdu sm jih na avto.net ene 5,6 v mojmu rangu pa z zmernini km-ji. ja kaj pa glede delou, a bi se mi še zmer splačal al so za mazdo precej dražji, se jih lahko dobi? pa tut tko btw sm študent, tko da nimam nekih bajnih prihodkov. ja na ogled bom pa itak probou uzet mehanika, po možnost ne kkšnga wannabe-ja.

Blindy
Nov uporabnik

Napisal/-a Blindy Sr nov 01, 2006 2:21 pm

bass je napisal/-a:Hyundai /mazda / honda je dobra izbira, japonci so najbolj zanesljivi, korejci pa takoj za njimi.

jah dobr honde so predrage, nočm pa tistih prefukanih civicou. drugač pa tale mazda 323 je kr uredu, sploh je še nism gledou. najdu sm jih na avto.net ene 5,6 v mojmu rangu pa z zmernini km-ji. ja kaj pa glede delou, a bi se mi še zmer splačal al so za mazdo precej dražji, se jih lahko dobi? pa tut tko btw sm študent, tko da nimam nekih bajnih prihodkov. ja na ogled bom pa itak probou uzet mehanika, po možnost ne kkšnga wannabe-ja.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če nov 02, 2006 3:30 am

Kolega je dobil od fotra mazdo 323 iz leta 95 al 96, dele je pa nabavljal šele letos, ko se je vanj zabila neka ženska.
Drugače ni krize, je mazdic kar nekaj, pogledaš malo po salamoncu pa odpadih razbite, če ni druge po mojem dobiš tudi ugodne neoriginalne rezervne dele (manjka štempelj) v trgovinah z avtodeli (motomat), če ni druge pa pri mazda servisu.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če nov 02, 2006 7:16 am

Za 350.000 sit dobiš že odličnega subaruja, pa ne boš mel pol tok problemov kot z ostalimi znamkami.
Old subarus never die, they just get faster!

novinec
Nov uporabnik

Napisal/-a novinec Če nov 02, 2006 7:25 am

pomoje bi za tak denar mogu dobit kr enga dobriga cliota 14 rs ce ga jst prodajam za 120 pa so samo roke za zamenja al kugle kker kol se ze rece pol bos ziher najdo kaj zlo ohranjenga za tak dena :) lp

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če nov 02, 2006 10:55 am

Za mazdo dobiš dele v Avstriji, ker jih je tam res veliko.
Drugače pa: če nočem plačevati dragih delov, bencina, previsoke registracije in imet komplikacij z avtom, se vozi z avtobusom. :D
Protonika ima bullbar.

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver So nov 04, 2006 6:41 pm

sonček je napisal/-a:
SkIDiver je napisal/-a:

Dobr milsm un ford k je 16v itak un k je 1.3 al kok že pije 7l ga je mel en frend sej sem mu bil takrat kr mal nevoščljiv k je mel ford.

Jest, da vozm vw ne da bi vedel. Ja mel pa sem ga pred kake 14 dni še v uporabi. Če ne veš tega imam novejši avto.

lp

Čestitke za nov avto. Vsake toliko pridm malo naokoli pa nisem še zasledil kaj si lastiš sedaj.
Glede porabe pri fordu. Kakor je vzdrževan tako pa pije. Fiesta 1.3 trenutno popapca cca 8.6L/100km. Zanič lambda. Pa zato na splošno še ni požrešen avto. Dobr tud varčni niso tile 1.3 motorji ampak tako hudo pa spet ni.

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx So nov 04, 2006 8:58 pm

Glede hyundaja lahko povem da ga je imela tašča 9 let in ni bilo nobenih stroškov razen servisov in enkrat sprednje zavore,tko da avto je dober glede udobnosti je pa 19-ka boljša samo letnik je starejši.Pri Hyundai-u je bila poraba od 6.5 -7.5l samo avto jo res gre dobr.Aja imela je 1.5

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne nov 05, 2006 2:00 am

sonček je napisal/-a:
čare je napisal/-a:

Itak, da fiata ne. Drugač pa 1.8 motorji če so bili že od vsega začetka lepo voženi,vzdrževani pije cca 7-8l(sestrična) če pa so že zgonjeni motorji pa tud 10l zlasti pozim(moj prejšnji avto)

P.S.:Čare: A nisi ti enkrat reku da si mogu pol avta prefu*at tok je bil slab. Sej je res da se da pocen popravt ampak avta nimaš zarad tega da ga boš gledal ampak zato da se voziš vsak dan normalno.

sam si pa ti res en model ja res je prefuku sem že cel avto ker mam zelo zelo rad da je vse na avtu 200% pa če bi vse kar sem do zdaj rihtal pustil odkar sem ga kupil bi še zmeri delal tko da sploh ni tuki nobenga problema sicer pa sploh ne vem kaj bluziš ko pa vsake pol leta menjaš avto ko ti neki crkne oziroma ko ugotoviš da je crknilo zato ker im 400-500 tisoč km pa od kje teb take številke pa skoz maš samo ti to nesrečo z kilometri jao jao sej človek res ne več al naj te jemlje resno al ne

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Ne nov 05, 2006 2:44 am

sonček je napisal/-a:Jest, da vozm vw ne da bi vedel. Ja mel pa sem ga pred kake 14 dni še v uporabi. Če ne veš tega imam novejši avto.

lp

OT, ampak, a lahko poveš kakšen avto?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne nov 05, 2006 7:59 am

Jaz ti priporočam Seat Cordobo .....meli 10 let pri hiši in nikoli pustila na cedilu

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Po nov 06, 2006 12:32 am

Kaj pa kaj takega, tale je sicer že moj (winter car).

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1090317#

Za tvoj denar bi dobil že mal novejšega in z več opreme...avto gre zlo dobro, poraba cca 5.5 -6L/100km, zaenkrat zelo zadovoljen.

Lp ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov