Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Če nov 02, 2006 6:59 pm

ja,problem je dans avto kupit za mal gnara pa da bo ugodno brez stroškov
vewrjetn si že zračunu da se ti neregist. charada ne splača preveč kupit
boljš vzet neki ko je vozno pa reg. vsej neki časa
ker ne pozabit če ni reg.pol vprašanje če bo na t.p.dost sam skoz it
ker se bojo verejtn pojavl še kaki stroški,pa gume..
pomojem bolš vzet za mal gnara en tak avto ko ga boš čimcenejš vzdrvau lahk
ker da nebo nič crknalje mal veretn
aja,pa golf dizl pa charade dizl je tak ko bi bmw trijko pa alfa 33 primerju :D

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Daihatsu charade se splača?

Napisal/-a Mojster Miha Če nov 02, 2006 7:07 pm

Daihatsu je napisal/-a:Kopujem prvi avtomobil in rad bi maleg dizla da imam čim majn stroškov in da je zelo poceni.

Koliko so vredni ti avtomobili in sicer daihatsu charade 1.0 TD recimo da me ne prinesejo okoli. Cene so nekje med 40.000 in 100.000 kaj gledam po oglasih.

Sedaj na kaj moram bit pri tem modelu še posebej pozoren pri nakupu in a je rs d se rado vse na teh avtih kvari ali ne?

kakršen koli pameten komentar je zelo dobrodošel!

Edit: pa baje da olje rad pije pa poraba eni pravijo 4 eni 6 litrov klk oje realno pri 1.0 dieslu?

Na kratko - glede na vse tvoje poste - iz izkušenj ti lahko povem, da je zame najboljše pravilo pri nakupu (pa ne samo avtomobilov, ampak tudi ostale "robe")

" Nisem dovolj bogat, da bi kupoval poceni "

Oz konkretno v tvojem primeru

V ponudbi imaš dva dobro ohranjena bencinska primerka - ne razmišljaj veliko, vzemi mojstra s seboj na ogled + testno vožnjo, ocenita če je vse, kar je zapisano res oz je avto OK, poizkušaj malce zbit ceno - pa srečno vožnjo !

LP
Zadnjič spremenil Mojster Miha, dne Če nov 02, 2006 7:14 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če nov 02, 2006 7:13 pm

Daihatsu je napisal/-a:pa baje da olje rad pije pa poraba eni pravijo 4 eni 6 litrov klk oje realno pri 1.0 dieslu?

caki caki tuki so se pa eni fajn ustel kolk pa mislis da gre olja v masino?
...ce gre 3l je to max torej... ce ti ga bo v 10.000km popil 2-3l to je nekako
realno...
4l - 6l... tole se mi pa zdi pretirano ( ja mogoce pri 2x menjavi olja)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če nov 02, 2006 7:26 pm

MacTron je napisal/-a:
Daihatsu je napisal/-a:pa baje da olje rad pije pa poraba eni pravijo 4 eni 6 litrov klk oje realno pri 1.0 dieslu?

caki caki tuki so se pa eni fajn ustel kolk pa mislis da gre olja v masino?
...ce gre 3l je to max torej... ce ti ga bo v 10.000km popil 2-3l to je nekako
realno...
4l - 6l... tole se mi pa zdi pretirano ( ja mogoce pri 2x menjavi olja)

Mal prehitr si prebral. Tm med "pije" in "pa" je verjetn vejca,pika mišljena, pa pol preide na benz/nafto ;)

Daihatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Daihatsu Če nov 02, 2006 11:01 pm

Hm sedaj pa konkretno kaj sem si ogledal:

Daihatsu charade 1.0 TD 150.000 km letnik 91. Na zunaj dokaj ohranjen (brez rje) amortizerji odzivni, motor zgleda ok (glava sem dobro si ogledal pa ni razpok ali kakšnih popravil na njej) in med vožnjo nisem zasledil kakih odstopanj od normalnega. Splošen vtis je tak da nič kaj ne zgleda pokvarjeno in da vse deluje v nekih mejah normale.

Cena 60.000 hoče imeti.

Se splača?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če nov 02, 2006 11:24 pm

če se ne spoznaš na avte- vzem še enga k se pa pejta pogledat
kokr sm že večkrat reku za 60.000 prov velik falit ne morš ;)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če nov 02, 2006 11:44 pm

Daihatsu je napisal/-a:Hm sedaj pa konkretno kaj sem si ogledal:

Daihatsu charade 1.0 TD 150.000 km letnik 91. Na zunaj dokaj ohranjen (brez rje) amortizerji odzivni, motor zgleda ok (glava sem dobro si ogledal pa ni razpok ali kakšnih popravil na njej) in med vožnjo nisem zasledil kakih odstopanj od normalnega. Splošen vtis je tak da nič kaj ne zgleda pokvarjeno in da vse deluje v nekih mejah normale.

Cena 60.000 hoče imeti.

Se splača?

Zakaj pa ne vzemi ga če veš da je dobr in upam, da si ga dodobra pregledal. Sam imam že 11 avto pa sm velik mel takih in drugačnih težav,povrh pa še živce....kriv sem si pa sam,ker si nisem takrat kupil nekaj novejšga.Kaj češ nisem mel velik financ. Zdej mam neki novejšga in kaj naj rečem po pregledu,vožnji si upam trdit da je avto kot nov.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe nov 03, 2006 8:04 am

Daihatsu je napisal/-a:Hm sedaj pa konkretno kaj sem si ogledal:

Cena 60.000 hoče imeti.

Se splača?

poškodbe glave ne vidiš od zunaj, ampak je treba motor podret, pa še tist je včasih dvomljivo.... mislim pa, da nisi razdrl motorja....
vidm, da ti naši nasveti niso nč pomagal spremenit mnenja. pol pa kup dizla, saj lahk da ne boš mel problemov. če pa bojo, lahk pa avto kr za dele prodaš...
Slika

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Pe nov 03, 2006 9:17 am

To je čist relativno k eni pravte da pri dizlih pokajo glave motorja.

Sam sem imel AX-a 1.4 diesel, so tud govoril da pokajo glave in kaj vem kaj še vse.
Vozu sem ga dve leti pod max. obremenitvam ker kišta pač nikamor ni šla pa mi
ni čist nič poknilo.

Zdej tudi vozim alfo pa me folk sprašuje kok sem že dal za servise pa kaj je že vse
crknilo, pa ko jim rečem da praktično nimam stroškov z avtom me samo :shock:
debelo gledajo.

In zakaj?...zato ker je prejšni lastnik lepo delal z avtom, redni servisi, mrzuga ni
tišu do daske itd. isto je pa pri meni zato pa nimam nobenih problemov.

Moje mnenje: če znaš ravnat z avtom in če ga boš še redno servisiral se ti nima
kej pokvart razen karoserije.

L.P.
Sport
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe nov 03, 2006 12:57 pm

sport je napisal/-a:To je čist relativno k eni pravte da pri dizlih pokajo glave motorja.

Sam sem imel AX-a 1.4 diesel, so tud govoril da pokajo glave in kaj vem kaj še vse.
Vozu sem ga dve leti pod max. obremenitvam ker kišta pač nikamor ni šla pa mi
ni čist nič poknilo.

Zdej tudi vozim alfo pa me folk sprašuje kok sem že dal za servise pa kaj je že vse
crknilo, pa ko jim rečem da praktično nimam stroškov z avtom me samo :shock:
debelo gledajo.

In zakaj?...zato ker je prejšni lastnik lepo delal z avtom, redni servisi, mrzuga ni
tišu do daske itd. isto je pa pri meni zato pa nimam nobenih problemov.

Moje mnenje: če znaš ravnat z avtom in če ga boš še redno servisiral se ti nima
kej pokvart razen karoserije.

L.P.
Sport

no ja, tole je sicer skor vse res, če paziš na avto, ga vzdržuješ, pol mora it, sam je pa tuki pri novejših še elektronika in tuki se pa tvoj post konča...
Slika

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Pe nov 03, 2006 6:38 pm

eh,pustmo zdej axa za katerga se da tud prevozit čuda ob rednem vzdrževanju
pa alfo,
tema je bil charade
evo še enkrat ponovim- vpraši kakega lastnika tega dizla kok je s tem,
če men ne verjameš,al pa mogoče avtoodpade ki majo charade,
npr. škorjanc v celju ko ma servis ma tud avtoodpad not je poln charadov
temno sivih solidn ohranjenih sam brez enga dela v mašini
uganeš kerga
ne vem-mi smo se že cca pet let nazaj jebal ztemi glavami od dizla
pa jih ni blo nikjer v slo
nevem kaj bi blo zdej kej bolš
pa malo more kolegov je mel že sraje z tem dizlom
sej drugače je solidn avtoček sam kaj ti če poraba 5l če je avto
ki ima 95% možnosti da ti crkne
sej ga nemorš velik šparat da ga ne pregreješ ker ma enostavno
premal moči za v hrib
bencinc je druga pesem..

Daihatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Daihatsu Po nov 06, 2006 11:38 pm

Se pravi diesel pol zagotovo crkne?

Pa kolko je dejanska poraba teh vtov ve kdo? Ker mi lastniki dieslov recej orecimo 6 litrov saj bencinar pa pomoje ne more met pol vec kot 6 litrov? Ma ta turbo diesel sploh manso porabo potem pri daihatsotu kot benciski motor?

Kaj ko spusti tesnilo recimo tem dieslom zaradi pregrevanja pa se menja a potem mas mir al je to samo za silo skupaj narejeno in bo kmalu spet crknilo?

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna To nov 07, 2006 2:34 am

Saj vseeno kakšna je poraba, pa če je 8 litrov, jaz ti priporočam šaradeka. Ne zaradi oblike, ki je res nenavadna, predvsem zato, ker je avto dizl. Kaj češ to bencin kurit. Pa v razmislek vzami, da je dizel nekaj cenejši od bencina, in če ti avto porabi manj kot kak 1.0 bencinc, potem 100% nekaj prišparaš. Pa parkrat 100km, pa maš za pir. Kje še danes dobiš zastonj pir? (OffTopic: Če kdo ve, mi naj pove na ZS. Ne razglašat, da ne zmanjka.) V zakup pa je potrebno vzeti tudi, da ima avto turbo, to pomeni, da ni navaden dizl. Spredaj na maski ima en tak rdeč napis "TURBO". Dobro zgleda.

V glavnem, vse kar sem napisal govori v prid nakupu šaradeka. Lep avto. Malo nenavaden, ampak lep (še posebno, ko spiješ našparan pir). Na porabo se ne oziraj, ker bo ob lepi vožnji v vsakem primeru nizka, voziš bencinca ali dizla, ob priganjanju mogoče malenkost višja, pozabit pa tudi ne smeš, da je trenutno dizl IN!!!

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a mastr1 To nov 07, 2006 8:45 am

g.Kromfelna je napisal/-a:V glavnem, vse kar sem napisal govori v prid nakupu šaradeka. Lep avto. Malo nenavaden, ampak lep (še posebno, ko spiješ našparan pir). Na porabo se ne oziraj, ker bo ob lepi vožnji v vsakem primeru nizka, voziš bencinca ali dizla, ob priganjanju mogoče malenkost višja, pozabit pa tudi ne smeš, da je trenutno dizl IN!!!

A ti prodajaš kakega charada dizla, pa bi se ga rad znebil?Trenutno so dizli in, pa ne glih vsi.
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

Daihatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Daihatsu To nov 07, 2006 10:31 am

Pol ce vas prav razumem v vsem kaj ste mi povedali je daihatsu charade TD brezveze kupovat in se ga naj na siroko izognem?

Edit> pa se eno vprasanje. Ce grem na tehnicnega z dieslom mu bodo merili pline. In zdaj me zanima ce avto pije olje ce bo to tehnicni pokazal in ko bodo merili pline in ce bodo plini ok a to pomeni da je turbina ok in pumpa za gorivo?

Torej a je to nek pokazatelj da bi naj vse blo ok ali ne?

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To nov 07, 2006 5:08 pm

Daihatsu je napisal/-a:Se pravi diesel pol zagotovo crkne?

Pa kolko je dejanska poraba teh vtov ve kdo? Ker mi lastniki dieslov recej orecimo 6 litrov saj bencinar pa pomoje ne more met pol vec kot 6 litrov? Ma ta turbo diesel sploh manso porabo potem pri daihatsotu kot benciski motor?

Kaj ko spusti tesnilo recimo tem dieslom zaradi pregrevanja pa se menja a potem mas mir al je to samo za silo skupaj narejeno in bo kmalu spet crknilo?

Izbira agregata dizel : bencin je nikoli končana zgodba (na tem forumu v glavnem žolčna, zelo malo priduktivna debata)
Razlogov za oz proti enega ali drugega ni malo - izbere pa naj vsak sam glede na želje, pričakovanja ...

6 litrov v razredu kamor sodi avto o katerem govorimo je poraba bencinskih agregatov, dobri dizelski agregati morajo porabit vsaj liter manj.

V primeru, da hočeš dober dizel v tem razredu razmišljaj o recimo AX-u, po možnosti 1,5 l agregat. Ko boš enkrat nabavil dobro ohranjen primerek predvidevam, da te bo poraba tega avtomobila kratko malo presenetila, ker si sedaj verjetno ne predstavljaš kakšni "šparovčki" so. Obenem pa - tudi na račun majhne teže vozila (dobrih 700 kg) - nudi dovolj dinamično vožnjo.
Slaba stran takšnega nakupa je v veliki meri cena - omenjeni agregat je bil vgrajen v zadnjih serijah AX-ov, cena pa je kratko malo visoka - za enak denar si kupiš že naslednika SAXO-ja z bencinskim agregatom.
Cena AX je upravičena predvsem iz naslednjih razlogov - 1,5 d različic je malo, izkušnje lastnikov pa so v glavnem pozitivne

LP

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr nov 08, 2006 12:03 am

Daihatsu je napisal/-a:Pol ce vas prav razumem v vsem kaj ste mi povedali je daihatsu charade TD brezveze kupovat in se ga naj na siroko izognem?

Edit> pa se eno vprasanje. Ce grem na tehnicnega z dieslom mu bodo merili pline. In zdaj me zanima ce avto pije olje ce bo to tehnicni pokazal in ko bodo merili pline in ce bodo plini ok a to pomeni da je turbina ok in pumpa za gorivo?

Torej a je to nek pokazatelj da bi naj vse blo ok ali ne?

pline merijo,men ga je pil 5l/10000 km pa je šel čez tehnični BP pred pol leta,

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr nov 08, 2006 12:06 am

Daihatsu je napisal/-a:Se pravi diesel pol zagotovo crkne?

ha dizla lahko vozš kukr češ ganjaš do podna pa bo pil 5,5 (good motor).....benc je pa tako k ga prtisneš prec kur več tud 7l

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr nov 08, 2006 5:44 am

... Tri cilindri prešvoh med cilindri je zelo malo mesa tako da hitro poje dihtungo - serija motorja pred tem (Charade) - kot je bil v Innocenti 500 je bila zadeta v nulo brez problemov so delali 400000 km ta pa ima kake 7 km več in je motor prešvoh ... imel sem ga in sem ga 2 x razdiral dvakrat je šlo tesnilo glave drugič pa sem mu še batne obročke menjal, ker je metal olje na odušnik ... ni bil pa problem v obročkih temveč je v srednjem cilindru prejšnjemu lastniku stala voda in je pojedlo cilinder kjer je bat stal (rja) prodal sem ga komaj komaj ... Poraba je bila okrog 5 - 6 litrov mislim da AX D ga nese v moči v porabi in tudi v trajnosti ... L.p. mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Daihatsu
Nov uporabnik

Napisal/-a Daihatsu Sr nov 08, 2006 11:11 pm

Ja dva TD charadeka sem si ogledal in en je bil zanic drug pa se mi je zmuznil pred nosom.

Zdaj po vsem povedanem sem dobil malo odpora pred charadejom z dieselskim motorjem in bom vrjetno to leto fural se naprej eno drugo starino z 10 litri porabe potem pa bom kupil kaj konkretnejsega.

Ker jaz sem mislil nekje z 60.000 skozi priti in to je tako edino mozno z charadom to izvesti *in da imas potem okoli 5l porabe) ampak sedaj ko vem kako sranje je s to glavo me je minlo pa bom raje teh 60.000 namenil za to razliko v bencinu to leto pa potem kupil avto vsaj za milion ker resnici na ljubo za te stare golfe disesel gor al dol bi me srce bolelo ce bi dal recimo 300.000 al pa sedaj 150.000 za kakega AX-a drugo leto pa ga vrgel na odpad.

Skoda je samo da imajo ti charadeki tako zanic glave ker bi ga zagotovo kupil pa tudi ce bi drugo leto ga na odpad dal samo da bi men 5l zrl pa da bi se lahko dost vozil in nebi crknil. Pa tudi za charadeje hocejo eni preko 100.000 to pa tudi mi je prevec.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov