Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po nov 20, 2006 3:49 pm

Pa oni govori o svetlobnih letih pa take scene. Povej razloge za odločitev... Bo marsikomu lažje. Ne gre pa se za svetlobna leta pa ko da samo renault dela avte ono pa drek. Aja doma imamo 3 Renaulte... Pikola še noben ni crknil. Niti Safrane 180 000 kilometrov (menjan SAMO zadnji lonec srvisiran redno) Clio ter še en clio... Da

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po nov 20, 2006 4:37 pm

pety je napisal/-a:@esem: od takrat ko je Nissan Renaultov. Približno dve leti.
Probaj se peljat z Espacom in drugimima dvema. Sorry, ampak Espace je avto za C8 in P807. Glede same izdelave pa itak brez debate, Espace je svetlobna leta pred ostalima dvema.
Ena od pridobitev novega motorja je veriga namesto jermena (posledica: skoraj nemogoče da se vtrga), manjša prostornina je manjša teža kar je manjša poraba.
Vzdržljivost pa se bo zares šele pokazala čez par let.

Se pravi, da Nissan dela dizle za renoje že dve leti. Ta je malo bosa! Do zdaj je veljalo obratno. Imaš kakšen dokaz ali link, da preverimo?
Dva deci prostornine pri enoprostorcih se pri teži praktično ne pozna, mogoče pri manjših avtih. Sicer ima tudi konkurenca večinoma okoli 2 litra.
A zobati jermeni se pa tržejo pti renojih? In to je razlog, da so jih zamenjali z verigo? Sumljivo je to tvoje znanje, zelo sumljivo....

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po nov 20, 2006 5:36 pm

dva deci prostornine ne-moč motorja pa - ker je praktično ista kot pri 3.0
razlogi za odločitev:
v espacu se sedi občutno boljše- prvi sedeži širše zasnovani, več prostora med sedeži....
armaturka je lepša- pri C8 imajo neko čudno plastiko- poglej si kakšen je recimo pepelnik :roll:
močnejši in novejši motor
manjše zadnje okno- zaradi predelave v tovorno vozilo
skratka kot celota je veliko bolje narejen
pri isti opremi je sicer dražji, vendar smo ocenili, da je vreden razlike- (ni pa vreden svoje cene- kot tudi ostalo ne :oops: )
tudi na testni vožnji se je izkazal za bolj uglajenega, prijetnejšega za velike razdalje, z relativno dobro lego (245/45-18 )......
zdej pri rabljenem vozilu dosti tega ne pride v poštev, tko, da bi jst pogledal predvsem kakšna je razlika pri isti ceni glede letnikov in opreme- se pa bojim, da je 1.9 120km motor prešvoh za cca 2t in bo poraba nad pričakovanji
lp
Zadnjič spremenil kljukec, dne Po nov 20, 2006 8:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po nov 20, 2006 6:47 pm

Pol se ga splača kupit, kaj kilometri so realni...?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po nov 20, 2006 7:48 pm

kljukec je napisal/-a:dva deci prostornine ne-moč motorja pa - ker je praktično ista kot pri 3.0
razlogi za odločitev:
v espacu se sedi občutno boljše- prvi sedeži širše zasnovani, več prostora med sedeži....
armaturka je lepša- pri C8 imajo neko čudno plastiko- poglej si kakšen je recimo pepelnik :roll:
močnejši in novejši motor
manjše zadnje okno- zaradi predelave v tovorno vozilo
skratka kot celota je veliko bolje narejen
pri isti opremi je sicer dražji, vendar smo ocenili, da je vreden razlike- (ni pa vreden svoje cene- kot tudi ostalo ne :oops: )
tudi na testni vožnji se je izkazal za bolj uglajenega, prijetnejšega za velike razdalje, z relativno dobro lego (245/45-18)......
zdej pri rabljenem vozilu dosti tega ne pride v poštev, tko, da bi jst pogledal predvsem kakšna je razlika pri isti ceni glede letnikov in opreme- se pa bojim, da je 1.9 120km motor prešvoh za cca 2t in bo poraba nad pričakovanji
lp

Vidiš to hočem. To je primerjava ne pa eni ker nekaj v tri dni... Hvala.

dio
Nov uporabnik

Napisal/-a dio Po nov 20, 2006 8:20 pm

o ja mazda mpv sem šel pogledat, pa tud ni napačen avto-lepa je tud not,.....res ,sam glih kakšnega pestrega izbora pa res ni zgleda da je kar dobr vagn kr ga noben ne prodaja, pa še po 7 sedežev imajo kar mi je tud všeč- se namreč družina povečuje ,...jaja 5 nas bo pa more bit kar placa za vse skup.zato čm velik voz pa da ne visim glih skoz na servisu,kako je pa kaj z uvoženmi ,?sicer noben nima manj kot 120 k. sam mene niti ne motijo taki kilometri če je vse drugo o.k.

dio
Nov uporabnik

Napisal/-a dio Po nov 20, 2006 8:32 pm

ej saj res ja pa bi bil za espace-ja motor 1.9,120km dost velik,esem al kaj ti praviš?vi ste mel 2.2 ane?

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po nov 20, 2006 10:24 pm

Dio, če greš na google, odtipkaj tip avta in review ali pa car reviews in ti bo vrglo vse sorte ven. Ljudje opisujejo, kakšne imajo izkušnje z avtom, kako je za vozit, je praktičen in tako naprej. Meni so ti opisi res ful zanimivi. Ti testi v Delu, na primer, so zelo na suho, saj avte testirajo novinarji, ki z njimi ne počnejo drugega, kot da se vozijo, ne bašejo vanje otrok in vozičkov, ne vozijo komplet familije pa psa na morje, ni jim treba v dveh sekundah odmontirati sedežev in tako naprej in tako naprej. Poleg tega so bili v Delu še do nedavnega japonski in korejski avti v nemilosti, medtem ko čez fiata in renaulta nisi slišal žal besede in se mi je vse skupaj že prav fržmagalo. Mene pa zanima, kako se avto obnese navadnim smrtnikom z vsem coklnm poklnm, kar ga starši (in lastniki psov) vlečemo sabo :)
Glede renaultovega oziroma nissanovega dizla 2,2 imaš precej dober opis na avto-magazin.si.
Drugače sem pa zelo pristranska, kar se avtov tiče, in odkrito navijam za japonce. S težkim srcem sprejemam, da se je nissan spajdašil z renojem :cry:
Protonika ima bullbar.

dio
Nov uporabnik

Napisal/-a dio Po nov 20, 2006 11:21 pm

protonika,tole z review je čist o.k. če človek obvlada angleščino jst jo znam bolj bogo,mi že bolj leži nemščina.
pa nikar ne bod žalostna zarad poroke z nisanom ker je renault po mojem kar ured voz mam namreč scenica že 5 let pa nisem še tud akumulatorja zamenjal,edin senzor užiga mi je šel pa ene 2 krat sem mogel kolektor zavarit ,j.bat ga serijska greška pa še prej sem imel 5ko pa sem bil tud zadovoljen.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To nov 21, 2006 12:09 am

Protonika: mene tudi skrbi da sta šla skupaj reno pa nissan, da ne bojo začel francozi delat rižot :P

Šala, šala :lol:

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To nov 21, 2006 9:57 am

Dio, imaš tudi nemške strani s takšnimi opisi, recimo www.ciao.de. Ali pa na googlu odtipkaj izbrani avto in erfahrungsbericht/bewertung.
Recimo tole: http://www.ciao.de/Renault_Espace_2_2_dCi__Test_2598360
Protonika ima bullbar.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov