Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra So okt 10, 2009 5:08 pm

No, da ti se jaz povem kako dejansko je, ker sem zadevo ze dal skozi:

0. avto placas, prejmes potrdilo o lastnistvu in certifikat o skladnosti. S temi papirji gres na UE, kjer najhitreje resujejo tovrstne zadeve (svetujem Ajdovscino, je na poti + zelo hitri so) in tam placas DMV, DDV in dobis potrdilo o placani ekotaksi (pazi, tega se ne placuje, je samo formalnost - potrdilo, da je "placano" pa bos moral dobit, ker brez tega vozila ne mores registrirat)

1. Avto lahko se do meje pripelje z zacasnimi tablicami. Vendar mora seveda imet urejeno zavarovanje, saj nezavarovan avto ne more na cesto. To ponavadi ureja prodajalec - stvar dogovora pa je ali gre to na tvoje ali njegove stroske.

2. narocis avtovleko, ki pride do meje, kjer nalozijo avto in ga odpeljejo pred LPP.

Predhodno je seveda fajn, da se najavis ampak ponavadi ni nobenega cakanja v LJ (vsaj leto nazaj poleti ga ni bilo, sprejeli so me takoj)

3. avto MORA bit na LPPju, samo s papirji ne bo slo. Tam namrec z avtomobila prepisejo vse potrebne stevilke (sasija, motor...).

4. naslednji dan (ja, en dan si vzamejo) dobis papirje o opravljeni homologaciji in isti moment lahko avto registriras. Pred tem ga moras seveda zavarovati, vendat se ne spomnim vec, ali to lahko storis pred ali sele po opralvjeni homologaciji.

Btw, tole je primer za uvoz / dobavo NOVEGA vozila. Pri starem ni potrebno placevati DDVja, cel postopek pa utegne bit nekoliko drugacen...

In to je to - vse skupaj lahko traja kak dan vec kot je videti. Predhodno se pozanimaj o uradnih urah institucij in se zoorganiziraj pa ne bi smelo bit nobenih problemov.

oooooo
Novinec

Napisal/-a oooooo So okt 10, 2009 5:45 pm

glede uvoza vozila je meni use jasno kako in kaj.mene samo zanima če ima kdo pametno povezavo kako najti kasno poceni vozilo v italiji lahko je tudi rahlo karambolirano.za avtovleko me tudi ne skrbi ker ima kolega prikolico za vleko vozil.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So okt 10, 2009 5:56 pm

Offtopic total: A se da kje na netu pogledat italjanske podatke o št. lastnikov če imaš št. italjanske prometne in italjansko reg. oznako (tablico...)?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So okt 10, 2009 6:03 pm

AgitatoR je napisal/-a:Men še zmeri ni jasno za joj k treba še enkrat homologirat avto, ki je bil v EU že homologiran.

...še ena od bedarij v naši državi...
VLEKAR je napisal/-a:ker se ne dajo vsi avtomobili homologirat v SLO(standardi)
ker bi potem vozili v Slo stare kripe,ki jih je že zdaj ogormno
ker se služi denar na ta račun
in ker ker ker...

slo standardi so usklajeni z eu standardi(kar se tiče avtomobilov)zda ne mešat zraven...)

stare kripe nebi vozili, ker so zato teh. pregledi, ki bi ugotovili ustreznost/skladnost

služi se denar, tako je - ravba se, bi bil lepši izraz, kajti kao se služi večina vemo....
LinuxFuter je napisal/-a:Offtopic total: A se da kje na netu pogledat italjanske podatke o št. lastnikov če imaš št. italjanske prometne in italjansko reg. oznako (tablico...)?

"hec" je, ker se za Ita ne da nič preverit....

ognjen
Novinec

Napisal/-a ognjen Pe okt 23, 2009 11:09 am

Pozdravljeni!

Mene pa zanima koliko % se plača DMV in koliko % DDV??
Oziroma, če stane vozilo v Nemčji 16.000 EUR koliko stroškov imam še potem??
LP

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe okt 23, 2009 11:54 am

sašo5 je napisal/-a:
AgitatoR je napisal/-a:Men še zmeri ni jasno za joj k treba še enkrat homologirat avto, ki je bil v EU že homologiran.

...še ena od bedarij v naši državi...
VLEKAR je napisal/-a:ker se ne dajo vsi avtomobili homologirat v SLO(standardi)
ker bi potem vozili v Slo stare kripe,ki jih je že zdaj ogormno
ker se služi denar na ta račun
in ker ker ker...

slo standardi so usklajeni z eu standardi(kar se tiče avtomobilov)zda ne mešat zraven...)

stare kripe nebi vozili, ker so zato teh. pregledi, ki bi ugotovili ustreznost/skladnost

služi se denar, tako je - ravba se, bi bil lepši izraz, kajti kao se služi večina vemo....
LinuxFuter je napisal/-a:Offtopic total: A se da kje na netu pogledat italjanske podatke o št. lastnikov če imaš št. italjanske prometne in italjansko reg. oznako (tablico...)?

"hec" je, ker se za Ita ne da nič preverit....

Tole o standardih so pa ene velike buče.

EU standard je zgolj najširši okvir znotraj katerega morajo biti vsi nacionalni standardi. In v marsikaterem primeru postavlja naš standard strožje kriterije kot EU. Posledično je zato potrebno pri nas še enkrat homologirati skoraj vsako stvar.

Za lažje razumevanje (primer je izmišljen). EU standard predvideva vrednosti med 1 in 5, posamične države pa lahko znotraj teh meja uvedejo svoj standard. Recimo da Slovenija predpiše meje med 2 in 4. Standard je usklajen z EU, vsak izdelek ki pride v SLO pa se mora še enkrat preveriti ali ustreza tudi meji nacionalnega standarda (2-4).

Zadeva je malo zmedena, razlogov zakaj nacionalen standard narediti strožji kot EU lahko stroka našteje cel kup, največkrat pa ne povzorčijo drugega kot kup administrativnega dela in stroškov.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Pe okt 23, 2009 1:14 pm

ognjen je napisal/-a:Pozdravljeni!

Mene pa zanima koliko % se plača DMV in koliko % DDV??
Oziroma, če stane vozilo v Nemčji 16.000 EUR koliko stroškov imam še potem??
LP

Mene tudi zanima. A so še kaki drugi stroški?
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe okt 23, 2009 2:45 pm

Fantje, obstaja eno cudo, ki se mu rece iskalnik (recimo Google). Vse je lepo razlozeno. Vzemite si pet minut in prestudirajte...

Hint za iskalne pojme: lestvica DMV / DDV vozilo iz tujine / DMV in DDV...

LpF
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov