Čaw.
Jaz se isto zanimam za to alfico, in sem jo šel včeraj tudi pogledat v koper. Zunanjost je zelo lepa, zelo lepo ohranjen ni kaj pripomniti. Potem smo se vsedli noter in prižgali motor...zelo lep glas ma motor in v prostem teku tudi dosti lepo dela.
Sama vožnja me je pa malo razočarala. Sklopka tega avtomobila je čisto na koncu, tako da to bi bilo treba sigurno zamenjati.
Potem pa ko se pripeljemo na ravnino hočem dati malo gasa, da vidim kako to kej gre in mašino je kr malo zadušilo.
Tako da motor bi bilo tudi treba malo dat na servis, s tem da ne morem vedeti kaj vse je narobe.
+ tip nima nobene sevisne knjižice.
+ poletne gume so zlizane čist v nulo in bi blo treba kupt za pozim zimske gume in spomlad letne
Drugače mi je pa tudi ta tip sam reku
da povprečno mu žre med 10 in 12 litrov /100km
Alfa tud nima avtoradia, tako da tud ne vem v kakem stanju so zvočniki
itd.
Sam sem računal koliko bi mel minimalnih stroškov za ta avto:
gume letne + zimske prbl. 2x80k sit =160k
Generalni servis z menjavo sklopke pa še drugih malenkosti nisem prepričan ampak vem da nad 150-180k sigurno
registracija + osnovno zavarovanje bi bilo pa 264.543 SIT (to sem gledal na strani
http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=5&tip=2)
pa še radio plus po možnosti še kake zvočnike bi blo treba kupiti.
tako da bi nanesl vse skupi prbl.: 850k (mogoče bi se dal ceno avta mal spustit na kakih 800) + 160k gume + najmanj 150k servis + 260k registracija in zavarovanje
=bi bilo skupaj=
1300000.00 po tamalem da bi avto delav kot je treba in bil registriran
Jaz sam sem tudi še vedno mladi voznik, vendar želim kupit prbl tak avto kot je ta alfica.
imam pa že par 1000 km za sabo z peugeotom 206, 2.0 motor 100KM. ki je zelo luštkan avto
Jaz sem se odločil da bom še malo razmisliv o nakupu, preden se bom zares odločil =)