Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ali se alfe pogosteje kvarijo kot ostale znamke?

Da
95
42%
Ne
132
58%

Skupaj glasov : 227

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Po dec 11, 2006 9:50 pm

Skyline87 je napisal/-a:.........prosim samo Alfe si ne kupuj, ti bo žal verjemi mi avto vozim že 23 let Alfa je šrot mašina. Samo zaštartaj jo se ti bo zdelo, da dizla pošlušaš pa poraba goriva in olja...glava te bo bolela.Pa 1.4 motor in preko 100 konjev..navito do kraja in kar je navito tudi podvrženo popravilom.Odpri oči lep pozdrav

kakšna bedarija! Na osnovi ene alfe celotno ponudbo označiš za šrot!
Jest mam 20 let staro Alfo in NITI ENEGA PROBLEMA! Olja pa kuri nič več kot deci na 1000 km. Moj oče jo je tudi imel in nič problemov! Prav tako je imel moj stric 3 Alfe in nikoli ni nič crknilo!
In po tvoje mu lahko predlagam, da naj kupi samo alfe, ker se nikoli nič ne kvari in še leti k sneta sekira! :roll:

Prav tako mi ni jasno lako nekdo označuje avtomobile kot so 6C,8C, Bimotore, 33 stradale, 33 TT, Giulietta, Disco volante, GT junior, Giulia, Montreal, SZ/RZ in GTV6 za "šrot", "j***a", "en falus" avtomobile! :bonk
Slika

Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po dec 11, 2006 10:30 pm

Skyline87 je napisal/-a:.........prosim samo Alfe si ne kupuj, ti bo žal verjemi mi avto vozim že 23 let Alfa je šrot mašina. Samo zaštartaj jo se ti bo zdelo, da dizla pošlušaš pa poraba goriva in olja...glava te bo bolela.Pa 1.4 motor in preko 100 konjev..navito do kraja in kar je navito tudi podvrženo popravilom.Odpri oči lep pozdrav

kaj naj ti rečem :bonk :bonk

glede zvoka....je eden redkih ki lepo poje :twisted:
glede dizla (jtd) povej koliko okvar na mašinah/turbinah si že slišal....ti jih jaz par naštejem za WV in pumpe, za reno in turbine........in ker avto je pol po tvoje dobro kupiti???Za vsak avto najdeš da ima probleme z določeno stvarjo, odvisno je le od sreče, kaj boš dobil...
glede 1.4 mašine in 100 KM.....fabia 1.4->103 KM, polo 1.4 -> 103 KM , Saxo vts 1.4 ...... aja saj res...to niso italjani in je OK :idea:

ČLOVEK zbudi se.....tehnologija gre naprej.....nismo več med parnimi stroji z 5 L kubaturo in 4 KM :!:

lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po dec 11, 2006 10:46 pm

8AK, a ne veš da so alfe drek, ti povem iz prve roke :lol:

Danes me je na parkingu nagovoril nek penzionist, lastnik vw golfa 1,4 in me spraševal o porabi moje 156.
Ni mogel verjeti, dokler nisem pojasnil: "Ata, to je đejtidi ! "(1,9jtd)...., potem sem še nadalnje pojasnil, da je to oznaka za dieselski motor...v razlike med common railom in sistemom črpalka/šoba se nisem več spuščal...nisem videl smisla. :lol:
In ata me kar ni hotel pustiti, mi je celo zgodovino golfa razložil, pa da so mu ratkape ukradli, da moral dati za nove 30.000sit.... škoda da je bila že tema zunaj, bi deda prihranil obema čas in sebi sapo, ker bi videl I DO NOT CARE napisano na mojem obrazu. Znimivo mi je bilo edino to, da stari ni mogel odlepiti oči od moje alfe, tudi medtem ko je na vse pretege hvalil golfka mu je pogled uhajal, hehe.
Ko sem se odpeljal sem ga v retrovizorju videl, deda še gleda :D

Alfe so taki avtomobili : LOVE THEM OR HATE THEM. Ni vmesne variante.
Ko si enkrat okužen z alfa virusom, se boš celo življenje oziral za alficami, tudi, če presedlaš na kaj drugega, tudi če naletiš na slabo in te razočara, ti pusti pečat.
Alfa je za voznike, ne za uporabnike prevoza z nazivom avtomobil.

Zdaj je ostalo na tebi:
Ali se zavedaš, da se živi le enkrat in si boš privoščil to kar ti je všeč, ali pa boš čez par desetletij v čevljih tistega deda, ki mu je zdaj žal, da je poslušal "strokovnjake", ki so mu v mladih letih odsvetovali "italijanska j***a". ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Po dec 11, 2006 11:02 pm

skyline ti si pa res pravi strokovnjak, z argumenti, kaj pa ti voziš ?

detroit91
Novinec

Napisal/-a detroit91 Po dec 11, 2006 11:17 pm

jst pravim da alfe niso nikol ble znane po svoji super kvaliteti pošten povedan...sm je pa đabe govort zdj o tem da bi ble alfe slabe trenutno v kvaliteti ....prouzaprou vse ferme smrdijo do kraja kupiš nov avto pa sm upaš da bo vse delal:< vse gre sm še za znižanje stroškov produkcije. plus alfe delajo mnogo lepše avte kot mnogi proizvajalci že velik let:) i'm all for 159 :)
Skero
[veliki animirani podpisi niso dovoljeni]

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po dec 11, 2006 11:24 pm

:pop:
Kupi original korejca in boš super zadovoljen.Alfe so j***a ;)

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato Po dec 11, 2006 11:38 pm

Kaka alfa, ne bit nor, alfe so za na odpad, vse povrsti. Vprašaj bilokerega voznika VW-a al pa prvega kmeta ki ga srečaš, pa ti bo povedal isto.
Sam sicer vozim alfo, samo jaz sem čudak.
Velika možnost je, da bo moj naslednji avto spet alfa, samo ti pa ne, kaj si nor, tega sranja res ne diraj, rajši kupi golfa, al pa cliota kot normalen človek in glej alfe s kotičkom očesa, svojo zavist do lastnikov alf pa enostavno potlači z "dejstvom" da so alfe za kur**.

:P

PS: se oproščam za izpad, samo nekdo je moral... :D
Slika

fajn se mamo :)!

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Po dec 11, 2006 11:42 pm

flegmato je napisal/-a:Kaka alfa, ne bit nor, alfe so za na odpad, vse povrsti. Vprašaj bilokerega voznika VW-a al pa prvega kmeta ki ga srečaš, pa ti bo povedal isto.
Velika možnost je, da bo moj naslednji avto spet alfa, samo ti pa ne, kaj si nor, tega sranja res ne diraj, rajši kupi golfa, al pa cliota kot normalen človek in glej alfe s kotičkom očesa, svojo zavist do lastnikov alf pa enostavno potlači z "dejstvom" da so alfe za kur**.

haha, kot da bo pa kateri alfist hvalil cliota in golfa :roll:
brez zamere

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po dec 11, 2006 11:51 pm

Jaz javno pred vsemi pohvalim cliota williamsa in pa golfa V R32 :D

Edit: tale golf2 mi je tudi dober ;)
Priponke
P5090155.jpg
P5090153.jpg
Zadnjič spremenil bass, dne Po dec 11, 2006 11:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato Po dec 11, 2006 11:51 pm

W|zz je napisal/-a:
flegmato je napisal/-a:Kaka alfa, ne bit nor, alfe so za na odpad, vse povrsti. Vprašaj bilokerega voznika VW-a al pa prvega kmeta ki ga srečaš, pa ti bo povedal isto.

haha, kot da bo pa kateri alfist hvalil cliota in golfa :roll:
brez zamere

Nič ne zamerim :)

Sej v bistvu sem sam kriv. Nisem htel začet nobene kregarije, šlo je po načelu blesavo vprašanje, blesav odgovor :)

Sej so že pred mano napisali dosti lepih odgovorov, recimo bass al pa bistri

LP ;)
Slika

fajn se mamo :)!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po dec 11, 2006 11:59 pm

se sam me zdi al res pade alfi prej cena ko primerljivim avtomobilom?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To dec 12, 2006 1:00 am

kolesar je napisal/-a:se sam me zdi al res pade alfi prej cena ko primerljivim avtomobilom?
... To jim je edina napaka ;) drage ko jih kupiš in poceni ko jih prodajaš ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To dec 12, 2006 10:01 am

Ja predvsme Alfi Gt nenormalno pada cena. Novi so stali 6.6 milijona, sedaj 3 leta stari 4.8 mio. Torej 1.8 milijona v treh letih vržeš stran kot keks. 8)
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk To dec 12, 2006 10:08 am

italjani delajo najboljše avte na svetu
:roll: :hi

jony
Novinec

Napisal/-a jony To dec 12, 2006 10:14 am

Kolega ma 156 SW jtd, ma 180000 km, pa še ni šlo čist nič po gobe.
gloede padanja cene, sej je tud passat 1.9 tdi stal 6.5 mio, tri leta starga pa ga kupiš za 3.5 mio.

LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To dec 12, 2006 10:22 am

De_Tomaso je napisal/-a:Ja predvsme Alfi Gt nenormalno pada cena. Novi so stali 6.6 milijona, sedaj 3 leta stari 4.8 mio. Torej 1.8 milijona v treh letih vržeš stran kot keks. 8)

predvidevam, da je to sarkazem
normalen avto v prvih 3-4 letih izgubi praktično polovico
dizli mal mn kot bencinarji

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky To dec 12, 2006 11:58 am

kljukec je napisal/-a:
De_Tomaso je napisal/-a:Ja predvsme Alfi Gt nenormalno pada cena. Novi so stali 6.6 milijona, sedaj 3 leta stari 4.8 mio. Torej 1.8 milijona v treh letih vržeš stran kot keks. 8)

predvidevam, da je to sarkazem
normalen avto v prvih 3-4 letih izgubi praktično polovico
dizli mal mn kot bencinarji

Pravilno predvidevaš :mrgreen:
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To dec 12, 2006 12:02 pm

Alfe so crkovale do dobe 75tk in 33tk, ravno toliko da so se razširili idiotski in popolnoma neresnični predsodki ki še dan danes morebitne kupce Alf odganjajo od nakupa. Žalostno, res žalostno.

Aja pa vsi poslušajte Skylinea87 in podobne strokovnjake, ki se v alfi verjetni še vozili niso. :roll:

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To dec 12, 2006 12:03 pm

Značaj ljudi, ki kupujejo Alfe ali Fiate je drugačen od ljudi, ki kupujejo VW.

Glede zgubljanja cene:
MB E 220 CDI, letnik 2003: nov ga je prišel približno 52 000 EUR. Za eno leto starega, pa je dobil okoli 35 000 EUR. Prodal ga je zaradi tega, ker je imel samo sranje z njim.
Žlahtnik dela na AC. Imel je službenega MB (ne vem C ali E). Pred kratkim ga je zamenjal za Lancio. Vprašal sem ga zakaj. Rekel je, da zato, ker je bilo z MB skoz nekaj narobe. Pa še deli so izredno dragi.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova To dec 12, 2006 12:24 pm

zanimiva anketa. :D :D Vredna ni pocenega grosa.

Drugac pa mel smo 3 alfe doma od velikih 3.0 do navitih 1.6. In vse po vrsti so ble sranje. Avto ki se sam razstavlja, kateri razvije cricke 5min zatem ko ga odpeljes iz salona (pol pa poslusaj hud zvok motorja my ass) in kateremu natakas olje isto pogosto kot bencin tudi zmogljivosti podvozja, sasije in pogona niso kar nadobudnezi mislite ker takoj zvok motorja (ki je ponavadi super samo pokvarljiv) in obcutek na pedalu gasa povezete z nevemkaksno sportnostjo. So pa lepe. :) Sori sam tko je blo in par tem na tem forumu me je pac privedlo do tega da bom pac pisal kar mislim. Dont hate me 4 that.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov