Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr dec 13, 2006 8:23 pm

čare je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:@Mojster Miha: me zanima ktir b**** bi dal za 15let star avto 500k sit. oldtimer ni in še 10 let ne bo. pa je lahko nov zarat mene ne dam tolk za dvojko. pa čeprou sm pristaš vw-ja.
jest bi ga kupil pod pogojem da je avto res u nulo

Čakte mal avto je letnik po dokumentih 86 po modelu pa 92

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Sr dec 13, 2006 9:07 pm

Joj, dajte nehat že s temi 20 let starimi Golfi. Ni šans, da je vreden 400 čukov, zame ni vreden niti 50 čukov, sam če ga nekdo hoče kupit za 400, naj pač ga, jaz ga ne bi nikoli!
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
fifty
Novinec

Napisal/-a fifty Sr dec 13, 2006 9:13 pm

itak da nebi dal za golfa 400k ,nikol.Mora biti nov al pa g60 da saj imaš nekaj od tega.
Avto je že prestar vreden je 100k.Vem za golfa 3tdi za 600k.
cuore sportivo

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr dec 13, 2006 9:29 pm

sam če je kje govora o golfu 2 pol je sonček zihr zravn :P

drgač pa halo za avto z vsaj 350 000 km, ki je star 14-20 (LOL) let dt 400 tisoč
jst sm dal za avto od 1. lastnika z 80000 pa letnik 96, 370 ksit (punto) pa je res italjan, pa res se ga da dobit cenj pa use, ne pa dt isto keša za nek zastarel avto sam zato ker je golf

ps: @mojster miha: če je avto star 20 let in ima manj kot 100000km to še ne pomeni, da z njim ne bo skor nič stroškov - vse kar je gumijastega na avtu je preperelo, kar je kovinskega je vsaj malo načela rja (malo če je biu v vitrini, realno verjetno kr kšn podn gniu), olje v menjalniku ipd je zanič že nekaj časa, amortizerji so verjetn tud zanič... tko da star auto človeka stane

pps: pa za noben keš ne vozm tega ropotajočga smrdljiuca od golfa 2, k ma za sabo dimno zaveso
podpis

istvan
Nov uporabnik

Napisal/-a istvan Če dec 14, 2006 12:38 am

lublancan je napisal/-a:sam če je kje govora o golfu 2 pol je sonček zihr zravn :P

drgač pa halo za avto z vsaj 350 000 km, ki je star 14-20 (LOL) let dt 400 tisoč
jst sm dal za avto od 1. lastnika z 80000 pa letnik 96, 370 ksit (punto) pa je res italjan, pa res se ga da dobit cenj pa use, ne pa dt isto keša za nek zastarel avto sam zato ker je golf

pps: pa za noben keš ne vozm tega ropotajočga smrdljiuca od golfa 2, k ma za sabo dimno zaveso

Nisem VW-fan (večina mojih avtov so bili in so fiati in alfe), ampak enega takega totalno nizkokvalitetnega/nevzdržljivega avtomobila kot je punto pa res ne moreš primerjat z eno tako legendo vzdržljivosti kot je golf 2D.

In ne razumem, kako ne dojamete, da je golf 2D še vedno zelo popularen in zaželjen pri ljudeh, ki imajo nizke finančne prihodke in prevozijo dnevno veliko kilometrov. Ker se je v povprečju izkazal za avto, ki zdrži ogromno kilometrov, ob nizki porabi in vzdrževalnih stroških.

Brez skrbi ste lahko da imajo ti ljudje računico da se ta avto splača imet, ker v nasprotnem primeru bi se ti avti res šenkavali tko kot je eden napisal zgoraj.

Če pa ne delaš veliko kilometrov, se ti pa res bolj splača kupit kakšnega novejšega bencinarja z lepšo obliko in več opreme.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne dec 17, 2006 7:15 pm

Avto je bil prodan za 400k ga je pred mano en drug kupu.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Ne dec 17, 2006 7:28 pm

sonček je napisal/-a:Avto je bil prodan za 400k ga je pred mano en drug kupu.

OOOOO.... škoda!
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne dec 17, 2006 8:31 pm

saj nevem kdo je bolj pahjen - tisti ki ga prodajajo ali tisti ki ga kupujejo za tak gnar :rofl
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Ne dec 17, 2006 9:43 pm

zaj ga zagovarjat al ne, kljub temu da sem pristas, nima smisla. vedno se najde nekdo ki najde kontra argumente. lahk pa pogledamo dejstva, golf2 d je iz velikih pogledov skoraj neuničljiv avto, vzdrzi ogromno kilometrov, kompletna obnovitev motorja se da narediti doma, strosek okoli 40k sit. avto je relativno težek ter trden-posledično dokaj varen za svojo starost. z gt,gti modeli se je dalo dobiti za tiste čase ogromno zelo napredne opreme ki je sodila bolj v mb,audije. sedaj precenit ali je vreden 400k ali ne, če je ohranjen kot mora biti je vreden slehernega tolarja, že zaradi agregata. nekateri mu pravijo "traktor",slisal pa sem tudi ze asociacijo ki ga lepo opiše "tank". avto sem vozil, peljati ga je uzitek, vozil sem tudi enko gt, pa se nekaj je posebnega na teh avtomobilih. tako imenovani einschlag je dobesedno nerealen. ko sem ga vozil sem imel občutek da avto kar sam zapelje v parkirno mesto.
z druge strani pa mi komentirajte tole, kako je lahko potem vrednost avtomobila starega cca 14let 500k če je pa japonec? dejstvo je da bo golf2 d sel se ogromno kilometrov, tole pa brez vlozenega veliko denarja ne http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1171623

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne dec 17, 2006 10:42 pm

In to grd japonec. :D
Za 300-400 jurjev bi dobil Mazdo 323, ki je lepša, ima mehko armaturko in obloge na vratih - fetiš za folkcvagnovce :D , sicer dražja za vzdrževanje, 1.3 motor je precej vzdržljiv in ima več navora (in serijsko 5 brzin :D ) kot pa 1.6D Golf TAS, je preproste zasnove - končna je 180 (blokada) in je vsaj enako trpežna kot Golf II, pač ni dizel in ima 2-3 litre višjo porabo. Se pa vsaj voziš kot človek, ne pa da se prostovoljno mučiš, samo da prišparaš 500 tolajev na tank.

En primer: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1160426#
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Po dec 18, 2006 12:22 am

Nisi upošteval, da ta japonec gre po zraku. Zato takšna cena. Si izgleda da plastiko spregledal. http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1171623

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po dec 18, 2006 1:00 am

g.Kromfelna je napisal/-a:Nisi upošteval, da ta japonec gre po zraku. Zato takšna cena. Si izgleda da plastiko spregledal. http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1171623
UUUU :shock: :shock: :shock: kakšno lepo sušilo za perilo :P :P :P L.p. Mad

P.s. Še dobro, da moja žena ni na forumu :cry
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po dec 18, 2006 1:01 am

bjondo za hondo :P

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po dec 18, 2006 1:07 am

esem je napisal/-a:bjondo za hondo :P
... Bjonda ??? Če ponoči ne odpre oči jo v temi ne najdem - čhrrna :P :P :P ... ;)
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Po dec 18, 2006 11:04 am

Samotar je napisal/-a:In to grd japonec. :D
Za 300-400 jurjev bi dobil Mazdo 323, ki je lepša, ima mehko armaturko in obloge na vratih - fetiš za folkcvagnovce :D , sicer dražja za vzdrževanje, 1.3 motor je precej vzdržljiv in ima več navora (in serijsko 5 brzin :D ) kot pa 1.6D Golf TAS, je preproste zasnove - končna je 180 (blokada) in je vsaj enako trpežna kot Golf II, pač ni dizel in ima 2-3 litre višjo porabo. Se pa vsaj voziš kot človek, ne pa da se prostovoljno mučiš, samo da prišparaš 500 tolajev na tank.

En primer: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1160426#

meni se voznja z dizlom ne zdi mucenje, to je stvar posameznika. tudi videz avta je stvar posameznika. drugače si dal pa dober primer ja. ne vem no htel sem sam povedat da če pogledaš dejstva, pustimo okus posameznika na strani je ta avto s tem agregatom (golf II) eden boljsih. majhna poraba, poceni vzdrzevanje, poceni servis(da se ga opravit doma), nenormalno vzdrzljiv...stestirano. vsakomur svoje ;)
@g.Kromfelna....my mistake...res sem spregledal da je opremljen s krili...iskal sem samo avto tega letnika s taksno ceno s podobno opremo in BENCINSKIM pogonom ;) hvala za opozorilo :lol:

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po dec 18, 2006 5:06 pm

Saj nisem rekel, da je vožnja z dizlom mučenje - modernim dizlom, z Golfom II 1.6D pač je.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po dec 18, 2006 5:24 pm

aja ta sosed je potem kupil BMW 3 1.8 140 km l.94

Uporabniški avatar
Skalaš
Nov uporabnik

Kraj: Savinjsko-šaleška

Napisal/-a Skalaš So dec 30, 2006 10:39 pm

Če je bil res tako ohranjen kot praviš, jaz ob nakupu sploh ne bi okleval (takoj bi skočil po kupoprodajno). :-P Poleg tega si kot njihov sosed lahko videl, kako se je z avtom ravnalo.
Jaz sem po skoraj enoletnem (na žalost) neuspešnem iskanju golfov II, sklenil da nabavim nekaj novejšega, ciljam na golfa IV diesla, saj glede na to, kako slabo ohranjene avte sem hodil gledat (sprva lastniki hvalili v nedogled, kot nov in podobni triki) potem pa "klump od klumpa" po domače povedano! Škoda denarja za prevoze po vsej Sloveniji. Pa sem bil pripravljen za avto odšteti tudi 400 k! In sedaj počasi pozabljam emocije o G2D, čeprav še po oglasih nagonsko pogledam za njimi. :lol:
Sosed pa lahko sedaj s Petrolom sklene pogodbo in se dogovori za vnaprej o morebitnem popustu pri točenju goriva! :P
Lp
Slika
Samo hrabri imajo srečo;

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne dec 31, 2006 1:14 am

Skalaš je napisal/-a:Če je bil res tako ohranjen kot praviš, jaz ob nakupu sploh ne bi okleval (takoj bi skočil po kupoprodajno). :-P Poleg tega si kot njihov sosed lahko videl, kako se je z avtom ravnalo.
Jaz sem po skoraj enoletnem (na žalost) neuspešnem iskanju golfov II, sklenil da nabavim nekaj novejšega, ciljam na golfa IV diesla, saj glede na to, kako slabo ohranjene avte sem hodil gledat (sprva lastniki hvalili v nedogled, kot nov in podobni triki) potem pa "klump od klumpa" po domače povedano! Škoda denarja za prevoze po vsej Sloveniji. Pa sem bil pripravljen za avto odšteti tudi 400 k! In sedaj počasi pozabljam emocije o G2D, čeprav še po oglasih nagonsko pogledam za njimi. :lol:
Sosed pa lahko sedaj s Petrolom sklene pogodbo in se dogovori za vnaprej o morebitnem popustu pri točenju goriva! :P
Lp

o si se uglasu na forumu ja treba je živet z tehnologijo ne pa gledat na tiste stare čase, tud sam sem se znebil teh avtov pred kratkim tako da sm rešen teh "traktorjev". Sedaj imam nekaj precej novejšega sicer je Japonc (honda) ampak gre pa ko svinja.
No tistga golfa k je sosed prodal je bil res da v odličnem stanju nekako stav v treh letih gor zmetal vred z nabavno ceno 800k.
lp

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola Ne dec 31, 2006 2:33 pm

golf dvojka ni vreden več kot sto čukov. ma kaj 400 hu jao ja jao. mal si poglej druge avte na oglasnikih.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov