Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

primoz626
Nov uporabnik

Napisal/-a primoz626 Sr dec 20, 2006 3:42 pm

Mogoče bi blo pa dobro če bi še malo po avtomobilih pogledal :D

Se pravi MAZDA, dobiš ohranjene 626 z vso mogočo opremo, problemov nobenih
pije malo (cca. 7.5) dobro potegne in lepo izgleda

Pa vseeno veliko sreče karkoli boš izbral

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr dec 20, 2006 5:40 pm

Če koga zanima accent, brat prodaja letnik 99, RES maximalno ohranjen, 94 000 km, pravkar narejen velik servis, vsa oprema razen klime..cena okoli 500k..je pa NUJNO ker kupuje drug avto, če ne ga bo dal v avtohišo...interesenti se javite na p.m..čas maste do jutri..Lp
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 20, 2006 6:44 pm

tud jaz poznam precej ljudi ki imajo 19-ke al pa cliote 1.4 pa noben nima problemov razen rednih servisov pa mogoče kakšen končnik(kar je pogost pojav pri teh vozilih )samo ko se enkrat menjajo je pol lep čas mir pa servisni material me je prišel 25 jurjev(oba jermena,vodna pumpa,šponar,4L olja,zračni in oljni filter in svečke)pa če je to drago pol pa tud k..ac delu sm pa sam glede porabe je pa 7,5 nekje povprečna

-grizly-
Nov uporabnik

Kraj: žalec

Napisal/-a -grizly- Sr dec 20, 2006 8:09 pm

ok tnx tnx ;)

zbral sm!

in sicer RENAULT 19 1.4 75KM....aja pa obvezno matalik modre ;) :twisted:

aja edin povejte mi še kakšna je razlika med RT pa RN...? a je še kak drug poleg teh 2h?
predvsem me zanima razlika al je sam v opremi al...

Uporabniški avatar
jurre
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a jurre Sr dec 20, 2006 8:16 pm

mislim da si dobr izbral 8) sem jo imel sam tud, limited opremo, ta se obstaja. Ima el. pomik stekel, 1 airbag, servo volan... RT in RN je razlika samo v opremi, mislim da je RN najslabsa.
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr dec 20, 2006 8:45 pm

milankregar je napisal/-a:Glede na to, da izbiraš tako rekoč iz naslonjača, ti svetujem, da poiščeš na avto.net nekaj najprimernejših kandidatov in se na licu mesta odločaš o nakupu, glede na to kako je ohranjen in vzdrževan.
Pa popolnoma vseeno ali bo v tej izbiri zmagal, reno, ford, fiat, ali pa konc koncev morda tudi kak drug avto. Kupi tistega, ki je za ta denar, ki mu ga boš namenil, najbolj ohranjen, čim manj kilometrov, čim bolj opremljen, v glavnem odličen kot avto in ne kot znamka. Pri rabljenih je tako, da je na prvem mestu avto in ne znamka, ker sicer ti je kasneje lahko žal.

P.S. Razmišljaj o 16v motorjih. ;)

To milankregar tako se svetuje za ta denar ne dobiš avta ki bi bil kot nov pa še posebaj če izbiraš recimo samo dva ali tri avte....imam kr nekaj izkušenj s temi avti in kr poznam kako se je treba lotiti iskanja avta da novte mislil da če maš 500 k pa sam na avto.net pa enga kupt NENEnenenen naorbe kej več pa vprašte
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr dec 20, 2006 8:46 pm

-grizly- je napisal/-a:ok tnx tnx ;)

zbral sm!

aja edin povejte mi še kakšna je razlika med RT pa RN...? a je še kak drug poleg teh 2h?

P.S. Jest renoja nebi imel pa če mi ga šenkaš tud megana nebi imel če mi ga kdo šenka ga ne bi vzel.

lp

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Sr dec 20, 2006 8:52 pm

sonček je napisal/-a:

zbral sm!

P.S. Jest renoja nebi imel pa če mi ga šenkaš tud megana nebi imel če mi ga kdo šenka ga ne bi vzel.

lp

Sej te ni sploh tega vprasal ce bi ti hotu met renaulta al ne.....

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis Sr dec 20, 2006 8:54 pm

sonček; A ga zato ne bi imel, ker reno benzinar zdrži do prve generalne več, kot pa golf2 dizel!? :bonk
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

-grizly-
Nov uporabnik

Napisal/-a -grizly- Sr dec 20, 2006 8:57 pm

hehe

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 20, 2006 10:25 pm

sonček je napisal/-a:

zbral sm!

lp

sej megane je tud renault sej ne rabiš 2X pisat da ne bi imel renaulta ,čudno se mi pa zdi da ti kot velik poznavalec vozil nikakor ne predstaviš svojega "novega" vozila samo oprosti prjatu 19-ka se dosti lepše,udobneje in mehkeje pelje kot tvoji vsi trije golfi skupaj

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr dec 20, 2006 11:16 pm

wiliamskis je napisal/-a:sonček; A ga zato ne bi imel, ker reno benzinar zdrži do prve generalne več, kot pa golf2 dizel!? :bonk

Hvala golfa 2 d nimam več HALO živimo v času kapitalizma

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr dec 20, 2006 11:19 pm

Sonček, vsaka tvoja izjava me nasmeje. :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Sr dec 20, 2006 11:33 pm

jst bi ti pa enga megana 1.6 8v priporočal.resda nima takega športnega izgleda kot alfe a ti bo dosti povrnil iz porabo glede na alfo.rezervni kosi so v normalnem cenovnem razredu,najbolj pa mi je všeč notranjost od vseh teh naštetih avtov.meni se zdi zelo okusno oblikovana ter kvalitetna,ki pa se razlikuje dosti od opreme seveda.doma ga ima fotr pa mi je kr všeč.

Uporabniški avatar
gagi´d hype
Novinec

Kraj: Od Sevnce čez Ljubljano v Šalovce :D

Napisal/-a gagi´d hype Sr dec 20, 2006 11:43 pm

Js ga tud nebi mel, sm že v avtošoli ugotovu da ko nrdim ispitno ne bom nikol več renoja vozu (razen če je sila)!
Pa sm v avtošol vozu cliota pa tašča ma zdj čist nouga pa ga večkrat vozim (nerad) , v glavnem šrot od šrota,še od stare mame seičento je bolš! ;)
Pa to je moje mnenje k ponavad ne govorim glih o tem sam tle mi je pa že mal na k...c šlo s tem hvaljenjem...

Sej ne rečm d pr vseh tko sam nad tema dvema sm biu razočaran, in sm si pač tak mnenje ustvaru...
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če dec 21, 2006 1:29 am

fičfirič je napisal/-a:jst bi ti pa enga megana 1.6 8v priporočal.resda nima takega športnega izgleda kot alfe a ti bo dosti povrnil iz porabo glede na alfo.rezervni kosi so v normalnem cenovnem razredu,najbolj pa mi je všeč notranjost od vseh teh naštetih avtov.meni se zdi zelo okusno oblikovana ter kvalitetna,ki pa se razlikuje dosti od opreme seveda.doma ga ima fotr pa mi je kr všeč.

Kaj, se ti ne dopadejo recaro sedeži? :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če dec 21, 2006 7:24 am

nikakor ne kupi escorda 1.4 so zelo požrešni avti!

Lp

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Če dec 21, 2006 10:22 am

ah zarad tistih recaro sedežev pa res nebi se premislil :) sej so fajn,sm že sedel v njih.če bi jih rad mel ti jih pa jest lahko zrihtam pa jih našravfaj v tist avto k boš kupu

-grizly-
Nov uporabnik

Napisal/-a -grizly- Če dec 21, 2006 10:43 am

mel sm sicer 3 prjatle k so mel 19ke za prvi avto...in so bili nadpovprečno zadovolni tk da bom tut js mel za svoj prvi avto 19ko....za mal dnara dobiš velik muske se mi zdi... ;)

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Če dec 21, 2006 6:23 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
-grizly- je napisal/-a:jou...ja tnx za use tole ;) ja zj sm pa čist u dilemi :D nwem ka bi uzel on mondeo k je TORTI napisu da ga prodaja je lep pa on 16v tut :D sam....nwem js bi najraj kupu avto od kajga penzjonista...tk usaj vem da ni glih zgojen

res pa je da bi mel rad servo, elek.pomična stekla (prednja), ...to bi nj blo u osnovi ;)

no zj pa še moje izkušnje s temi avti
no ne glih moje pač pa od kolegov :D :)

kolega je mel 19ko 1.4 letnik je bil pa se mi zdi da 89 in je bla res mašina da jo ni daleč naokol use štimal k bi bla nova
za megana nism še nč kej ču...k ta avto mi je ušeč cca 2dni :D
stric je mel pa forda escorda (karavan) js bi mel limozino...in vem da mašina se je zagajala tk da je enčas lepo laufala pol skor ugasnala pa spt isto...zadni blatnik je mal rjavel , drgač so pa fordi tk znani da mal več pijejo...

tk d res nwem ka nj kupim k med favoritim so tile avti k so zgori našteti...no tut 19ka 16v ni švoh :D sam k to folk zgoni ....rad bi pa mel avto za vsaj 3-4 lete vrjetn majn ampak to je zgornja meja...za pol mam pa že tut plan da bi kakšnga megana kupu k ma tk sexy ritko :D :D

Med naštetimi bi izbral R 19 - predvsem zaradi
- dobrih izkušenj prijateljev,
- dobiš zadnje letnike, ki so načeloma dobro opremljeni, poleg tega pomeni dobro zagotovilo zanesljivosti - razne "otroške" bolezni, napake ipd. so bile odpravljene skozi čas obstanka modela.

Glede izbire motorja - 1,4 l agregat je "low budget" in za osnovne zahteve čisto dovolj zmogljiv, predvsem pa se oddolži z nizko porabo in ostalimi stroški - 1,8, 1,8 16 V sta jasno zmogljivejša - kar na žaloost velja, da sta "zmogljivejša" pri stroških. Izbira je seveda tvoja stvar.
Vsekakor - če je seveda možno - poišči model s klimo

V primeru, da te skrbi visoka poraba - razmišljaj ali o manjšem vozilu npr. TWINGO če ostanemo pri RENAULT-u ali pa kakšen dizelski varianti R 19 oz kakšnemu konkurenčnemu dizelskemu vozilu.

LP

jao model, pa ti si svetove. nekomu svetuješ da naj kupi avto ker so ti tko rekli prijatelji... za crknit.
:P :P :P :P :P :P :P :P :P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov