Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Če dec 21, 2006 11:53 pm

ja če gledaš med drugim tudi S16 potem si pejdi še malo pogledat na http://www.peugeot-team.si/forum/
pa boš zvedu še kej več o teh avtomobilih drugače pa js bi se bolj k 206 nagibal ampak to je bolj moje osebno mnenje. Drugače ma pa porabo tm med 9-11. Za menjalnike so ti že povedali ostalo pa na zgornjem naslovu lahko zveš.

p.s. tista S16 se prodaja že zeeelo dolgo tako da nevem pejd pogledat, pa če nisi mehanik potem s sabo vzem še enga k je, da nebo nakoncu kaj narobe z avtom. Priznam pa da res zgleda hudo tale avto ja :D

renyy
Nov uporabnik

Napisal/-a renyy Pe dec 22, 2006 12:14 pm

Vem da se že ta S16 kar dolgo prodaja ja, prej je mel za 100k večjo ceno, možno da je bil predrag pa ni najdu kupca, al pa je z avtom kaj narobe pa ne gre. Je pa 200km oddaljen, tk da razmišljam, če bi sploh šel gledat avto.

Savinjčan:
A ti imaš cliota 1.6 16V, če sem te prav razumel ? Torej si zadovoljen, z avtom in glede porabe, pospeškov.

Sicer se mi z nakupom ne mudi prav fejst, tk da bom še mal spremlju na avto.net-u, če bo kakšen clio 1.6 16V prišu, seveda lepo ohranjen.

Verjetno bom kr izbiru med cliotom 1.6 16V (mogoče tudi DCI) in peugeotom 1.6 16V, S16 bo preveč drago vse skupi (vzdrževanje, poraba, registracija),itak pa bo vedno več radarjev na cesti, tk da bomo morali vozit kot penzionisti na nedeljskem izletu. :D

Bi pa se res rad probu peljat z peugeotom al pa cliotom prej, da vidim kk se obnese, če je kdo iz okolice Velenja , Celja, Sl. gradca in je kdo pripravljen za kakšno kratko testno vožnjo.. se priporočam , pol pa na pir. :D

Lp

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Pe dec 22, 2006 1:13 pm

katero podvozje je boljse? od cliota ali p206? :lol: :lol: :lol:
Always looking for another

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me Pe dec 22, 2006 2:00 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
smile4me je napisal/-a:Kake tuljave to mislite?(cinšpule mejbi?)

da, pravilno slovensko vžigalne tuljave

aja, pa še to, cena za cliota je 13000/kos, tam nekje, do mehanika se pač pelješ po 3 c. lahko si jo pa tud sam doma zamenjaš, si konc za minutko.

pol sm prov mislu :D

foter je ene deset cinšpul zamenal v šestih letih na meganu 1.4 16v

pa stric tud na meganu 1.6 16v ene par
Slika

renyy
Nov uporabnik

Napisal/-a renyy Pe dec 22, 2006 2:43 pm

Zanimivo, moj foter pa nobene ni menju, ma pa megana coupe 1.6 16V L99. Spomnem pa se, da so določene serije vpoklicali zaradi določene serijske napake pa ne vem katere, moj foter pa ni bil med njimi. Problem pri teh avtih je ta, da so določene serije v ku.rcu, določene pa delajo kot singlarca, tko da moraš tudi pri novem avtomobilu imeti srečno roko, je pa res, da je avto v garanciji, potem pa....?

Na avto.net še vedno ni nič pametnega, tko da bo še kr naprej peš honda. :D

Lp

Dejan80
Novinec

Napisal/-a Dejan80 So dec 23, 2006 8:07 am

Jaz mam 1.4 16v starega 4 leta + nekaj mesecev in sem ravnokar prejšnji teden zamenjal drugo tuljavo,cena na servisu je okoli 15.000,00 drugače v avtotrgovini pa sem jo dobil za malo manj kot 9.000,00sit. So pa krtične original znamke SAGEM. Drugače ti lahko povem za 1.4 16v je zelo vredu ni nekih težav,avto lepo vleče in si zelo hitro pri brzini 160, potrošnjo pa imam nekje 8L-povprečje manj ne pričakuj.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager So dec 23, 2006 12:16 pm

Vzemi tistega kateri ti je lepši in fertik.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Gadjit
Nov uporabnik

Napisal/-a Gadjit So dec 23, 2006 12:24 pm

Smo mel doma 206 1.4 5 let:
- menjalnik je čist zaendrek, se zatika še posebi iz 1 v drugo morš prav trofit,
zdej ma oče 307 pa je dost bolši menjalnik.

Js bi rajš meu Cliota ko pa 206, seveda v primeru da je menjalnik bolši ko pa v 206tki!
Moje mnenje

Uporabniški avatar
SEAT motorsport
Novinec

Napisal/-a SEAT motorsport So dec 23, 2006 10:24 pm

Dejan80 je napisal/-a:Jaz mam 1.4 16v starega 4 leta + nekaj mesecev in sem ravnokar prejšnji teden zamenjal drugo tuljavo,cena na servisu je okoli 15.000,00 drugače v avtotrgovini pa sem jo dobil za malo manj kot 9.000,00sit. So pa krtične original znamke SAGEM. Drugače ti lahko povem za 1.4 16v je zelo vredu ni nekih težav,avto lepo vleče in si zelo hitro pri brzini 160, potrošnjo pa imam nekje 8L-povprečje manj ne pričakuj.

lepo povedano glede porabe,realno!
www.a-jereb.si JEREB RACING!!!

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne dec 24, 2006 6:22 am

SEAT motorsport je napisal/-a:
Dejan80 je napisal/-a:Jaz mam 1.4 16v starega 4 leta + nekaj mesecev in sem ravnokar prejšnji teden zamenjal drugo tuljavo,cena na servisu je okoli 15.000,00 drugače v avtotrgovini pa sem jo dobil za malo manj kot 9.000,00sit. So pa krtične original znamke SAGEM. Drugače ti lahko povem za 1.4 16v je zelo vredu ni nekih težav,avto lepo vleče in si zelo hitro pri brzini 160, potrošnjo pa imam nekje 8L-povprečje manj ne pričakuj.

lepo povedano glede porabe,realno!

bom šel jaz zdajle posnet video v avto, koliko imam REALNE porabe na 1.6 16v, da boste končno enkrat verjeli, pa ga ne "šparam" al kako že temu rečete.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne dec 24, 2006 6:23 am

smile4me je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:
smile4me je napisal/-a:Kake tuljave to mislite?(cinšpule mejbi?)

da, pravilno slovensko vžigalne tuljave

aja, pa še to, cena za cliota je 13000/kos, tam nekje, do mehanika se pač pelješ po 3 c. lahko si jo pa tud sam doma zamenjaš, si konc za minutko.

pol sm prov mislu :D

foter je ene deset cinšpul zamenal v šestih letih na meganu 1.4 16v

pa stric tud na meganu 1.6 16v ene par

mu nemorem pomagat, če je dajal napačno firmo not iz. so mu jo drugi dajal.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne dec 24, 2006 6:38 am

pa sem posnel en video čez menije potovalnega računalnika kjer je razvidno, da ga nisem brisal že 2722 km in da je poraba 7,2 litra/100km. vsak ki ima cliota bo znal to odčitat. vozim pa se kako mi zapaše, to lahko tudi potrdijo tisti na forumu, ki me poznajo in vedo, da se rad tudi hitro peljem, tudi čez 200 po AC.

realna poraba pa seveda, da je visoka, če imaš gor 16 ala 17 col velike felge pa še širi gume to pa seveda potem nemoreš govorit na splošno za cliote.

prilagam video:
http://shrani.si/files/picturepnkx.avi

Uporabniški avatar
COBRA
Stalni uporabnik

Re: Clio 1.6 16V ali Peugeot 206 1.6 16V

Napisal/-a COBRA Ne dec 24, 2006 8:12 am

renyy je napisal/-a:Pa ne vem kaj izbrati, rad bi avto da je lepo poskočen in da je živahtna mašinca in da ne kuri preveč, kar mislim da sta ta dva avta nekje blizu po porabi in performansu, mi je pa čudno da ima clio 107 KM in ima tovarniški pospešek 9,6 s, 206 pa ima 110KM pa ima komaj 10, 5s pospešek, v čem je fora, torej peugeot res tolk slabše potegne od clia ? ?

Hehe, in ta ena sekunda se kao FUL pozna? Se posebej ce rabis avto za "normalne" potrebe?Jao... :roll: Mal sem prebiral tvoje poste in sem ugotovil, da bi rad avto, ki ima:
-3,9s 0-100
-kuri povprečno 4,9l/100km
-prožnost 80-120 2,1s
-.....jaz prodajam enga takega hehe 8) :twisted: :roll:

rad bi avto da je lepo poskočen in da je živahtna mašinca in da ne kuri preveč...

tuki ti pa predlagam dci al pa hdi motor...

Sorry, mal sem skritiziral ;)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne dec 24, 2006 8:53 am

SAVINJCAN je napisal/-a:pa sem posnel en video čez menije potovalnega računalnika kjer je razvidno, da ga nisem brisal že 2722 km in da je poraba 7,2 litra/100km. vsak ki ima cliota bo znal to odčitat. vozim pa se kako mi zapaše, to lahko tudi potrdijo tisti na forumu, ki me poznajo in vedo, da se rad tudi hitro peljem, tudi čez 200 po AC.

realna poraba pa seveda, da je visoka, če imaš gor 16 ala 17 col velike felge pa še širi gume to pa seveda potem nemoreš govorit na splošno za cliote.

prilagam video:

:cry

Glede na zapisano dvomim, da veš kaj se pravi "hitro peljat" ;)

LP

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne dec 24, 2006 9:36 am

Mojster Miha je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:pa sem posnel en video čez menije potovalnega računalnika kjer je razvidno, da ga nisem brisal že 2722 km in da je poraba 7,2 litra/100km. vsak ki ima cliota bo znal to odčitat. vozim pa se kako mi zapaše, to lahko tudi potrdijo tisti na forumu, ki me poznajo in vedo, da se rad tudi hitro peljem, tudi čez 200 po AC.

prilagam video:

LP

ne nevem, samo ti veš. saj sem pričakoval tako izjavo. jaz lepo pokažem kok res avto realno pije, ko menda se res nisem 2700 počasi vozil, potem pa mi kr en uleti z eni otročji izjavi, ko misli, da je ful frajer, ker pač misli, da se sam on zna hitro pelat :P mihec, pravi optimist si mi, pejd raj ono risanko pogledat.

Uporabniški avatar
WILLIAMSCAR
Uporabnik

Napisal/-a WILLIAMSCAR Ne dec 24, 2006 10:13 am

da še jaz povem svoje mnenje!
naj ti povem da sam vozim 206 s16 in sem zelo zadovoljen znjim. povprečna poraba je 9l in pod 9l težko prideš oz. sploh ne prideš.
kar se tiče pa clia je pa tud super avto in se strinjam ker sem sam tudi videl da je poraba 7.2l.
odločitev je pa tvoja.
ALONSO CAR

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne dec 24, 2006 10:26 am

SAVINJCAN je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:

prilagam video:

LP

ne nevem, samo ti veš. saj sem pričakoval tako izjavo. jaz lepo pokažem kok res avto realno pije, ko menda se res nisem 2700 počasi vozil, potem pa mi kr en uleti z eni otročji izjavi, ko misli, da je ful frajer, ker pač misli, da se sam on zna hitro pelat :P mihec, pravi optimist si mi, pejd raj ono risanko pogledat.

Jah kaj drugega gre od tebe pričakovat .. ko ti zmanjka argumentov, pridejo otročarije, žalitve, zmerjanja. Sicer tipične za ta forum - čvek o avtomobilizmu.

Za ilustracijo kaj je normalna vožnja oz dobro potovalno povprečje in posledicno poraba - ko grem recimo v München (zadnjic sm bil v petek oz vceraj) : 500 km v 5 h - potovalno povprečje 100 km/h - to pomeni vožnja okviru omejitev oz v ritmu prometa na cesti - Italija in Avstrija do 140 km/h (in seveda vmes omejitve - tuneli, cestna dela ... ), Nemčija do 160 km/h
Poraba pri GOLF-u TDI slabe 6 l/100 km - tvoj CLIO, ki rabi več in ima slabši navor (klanci v Avstriji in Italiji) bi rabil vsaj 2 litra več, pa to še zdaleč ni 200 km/h, kakor pišeš.

Tako, da : nehaj z otročarijami in raje tvoj CLIO pošteno "pohodi" pa potem zapiši porabo - o tem imam hvala Bogu razčiščene pojme, tako, da me ni treba poučevat kaj je poraba in kaj hitrost.

LP

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO Ne dec 24, 2006 10:33 am

imamo doma clio 1.6 16V, pa še 4-stopenjski avtomatik je. jaz ga vozim večino časa po omejitvah oz. max. 100 izven naselja, pa je včerajBC kazal povprečno 7,7l/100km.

sem ga pa 1x vozil bolj tak :) v hrbi gas do konca, pa še malo izživljanja je bilo..povprečna poraba pa se je dvignila na slabih 16l/100km

je čist odvisno od načina vožnje...

aja..poln gas z mesta..BC kaže porabo 26l/100km :D

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Ne dec 24, 2006 10:37 am

twingoboy;
"....ne vem tiste tuljave enkrat menaš pa maš mir ...."

Ali veš koliko ena tuljava stane?

renyy
Nov uporabnik

Napisal/-a renyy So jan 06, 2007 10:59 pm

Mal sem gledu tega cliota 1.6 16V, cena je nekako dokaj ugodna, sam me moti to, ker vidim, da je avto zanemarjen in sicer se na slikah vidi, da ima zelo umazane sedeže, vrata (znotraj) in poknjeno prestavno ročico. Sem pač picajzlast. :D
Umazanijo se sicer da počistit, ampak dobi človek občutek, da je lastnik zanemarjal celoten avtomobil (servisi) , mogoče pa se motim :roll:

Zanima me predvsem, če kdo pozna ta avto?
Kakšen predlog?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1140968

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov