Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster Po dec 25, 2006 12:56 pm

Nevem no...od sestre fant ma Brava pa nima nobenga problema...Mi smo mel že 2 Fiata pa sta bila oba vredu avta...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po dec 25, 2006 12:58 pm

Če bi vse lagune tak crkovale kot eni pametujete,potem jih nebi blo tolko na cesti.... ;)Naj se kdaj keri izmed vas "pametnih" zavzame koliko je lagun na cesti potem pa naj premisli malo...ker takšne velike težave so imele le letnik 2001

Lp

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kochar Po dec 25, 2006 2:10 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Če bi vse lagune tak crkovale kot eni pametujete,potem jih nebi blo tolko na cesti.... ;)Naj se kdaj keri izmed vas "pametnih" zavzame koliko je lagun na cesti potem pa naj premisli malo...ker takšne velike težave so imele le letnik 2001

Lp

Merilo kvalitete ni, koliko je katerih avtov na cesti. Golfov imaš malo morje in po tvoji logiki bi bil to fenomenalen, neuničljiv avto - pa seveda temu ni tako. Ravno kontra je z Alfami - na cesti jih je minimalno, pa sigurno niso tako slabše od golfa (kolikor jih je manj) ;)
I'll be back.

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Po dec 25, 2006 2:25 pm

lenivec je napisal/-a:
Sm4jli je napisal/-a:Jst ti avto priporaočam...vendar če imaš možnost uzemi 1.2 16v (80KM) oz. 1.6 16v (103KM pred letnikom 99 oz. 100KM po tem letniku), s tem da po letniku 99 je malenkost večja poraba.

po 99 je nižja poraba

ja no nižja, sm mal zafrknu :oops: :D

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po dec 25, 2006 4:24 pm

sami znalci vsak svojga konja hval u glavnem če si se odloči za bravo ne kupuj 1.4 ker so jih zaradi slabih motorjev zamenjali z 1.2 tko da če bravo potem 1.6 ti motorji so dobri pa po letniku 99 naj bi imeli malenkost manjšo porabo samo na to se ne splača ozirat ker ni take razlike delov je povsod dost neoriginalnih ampak kvalitetnih .Jaq sam vozim fiata in so problemi glih tko kot so problemi z drugimi vozili mam ga 4,5 let star je 13 let in nimam nobenih resnih problemov da bi se po glavi tolkel sicer pa vzemi kar ti je všeč

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po dec 25, 2006 4:26 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Če bi vse lagune tak crkovale kot eni pametujete,potem jih nebi blo tolko na cesti.... ;)Naj se kdaj keri izmed vas "pametnih" zavzame koliko je lagun na cesti potem pa naj premisli malo...ker takšne velike težave so imele le letnik 2001

Lp
če boš turbinarja mrzlega žulil pa potem vročega prec ugasnil nobena turbina ne bo dolg zdržala

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola To dec 26, 2006 11:09 am

avto lahk ocenjuje sam tisti ki je kupu novega vglavnem. a ne da kupiš stari avto ki ma pitaj boga kolkrat števec zavrten nazaj potem pa modruješ fiat ni dober reno ni dober. seveda ni rečeno da je dober če ma 250000km a na števcu kaže 60. ni pa niti to rečeno. jaz mam tud starega tipota pa mislim da skoraj vse japončke in podobne pusti za seboj, kljub temu da ma 13 let. Popravila sm meu pa sam končnike zamenjat in amortizerčke na haubi.
brava 1,4 ni glih tko slaba, sam če so jo vragi meli v rokah potem je lahk. mogoče je res boljši 1,6 motor sam tudi ko ta crkuje maš večje stroške

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Napisal/-a ahiM To dec 26, 2006 2:13 pm

Za ta denar težko dobiš spodoben avto podobnih lastnosti in zmogljivosti, zato jaz toplo priporočam Bravo/Brava. Zelo dober avto z razmeroma veliko opreme in redkimi pomanjkljivostmi pa še dizajn je kar všečen. Sam sem bil v podobni situaciji in moram rečt, da za 650 jurjev, kolikor sem odštel, ni bilo na trgu avta, ki bi se lahko kosal z Bravotom. Pa verjami, da sem pregledal vse živo, ker sem nujno in čimprej rabil avto. Vedno je bil vsaj 1 dejavnik ki mi ni bil všeč (oprema, stroški reg., kilometrina, ohranjenost itd.).

Kar se tiče motorjev je črno na belem:
1.4 12V motorja se izogibaj na daleč (zakaj natančno je bilo že povedano vsaj 3-krat), razen, če natanko veš, kaj se je z avtom dogajalo in v kakšnih rokah je bil. Če je bil prejšnji lastnik vesten in ga boš tudi ti redno vzdrževal, potem ni nobenega problema, vendar je zgodovina pri nakupu rabljenega avtomobila v 99,9% uganka, zato jaz ne bi reskiral.
1.6 16V je zakon in pika. Registracija je v mejah normale, s svojimi 76kW in 1.050kg avto zelo poskočen, poraba tam okoli 8-9l/100km. Deli se dobijo povsod, tako originalni kot OEM so relativno poceni, material za gl. servis (komplet jermena, ležaji, natezalci in vodna pumpa me je v Motomatu prišla mal več kot 30 jurjev).

To kar sem napisal, so dejstva, ki pa seveda po npr. 5-10 letih, če upoštevamo vestnost lastnikov pri vzdrževanju in uporabi, hitro postane zelo relativen pojem, tako kot velja za čisto vsak rabljen avto.
SlikaSlika

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola To dec 26, 2006 10:50 pm

ahiM je napisal/-a:Za ta denar težko dobiš spodoben avto podobnih lastnosti in zmogljivosti, zato jaz toplo priporočam Bravo/Brava. Zelo dober avto z razmeroma veliko opreme in redkimi pomanjkljivostmi pa še dizajn je kar všečen. Sam sem bil v podobni situaciji in moram rečt, da za 650 jurjev, kolikor sem odštel, ni bilo na trgu avta, ki bi se lahko kosal z Bravotom. Pa verjami, da sem pregledal vse živo, ker sem nujno in čimprej rabil avto. Vedno je bil vsaj 1 dejavnik ki mi ni bil všeč (oprema, stroški reg., kilometrina, ohranjenost itd.).

Kar se tiče motorjev je črno na belem:
1.4 12V motorja se izogibaj na daleč (zakaj natančno je bilo že povedano vsaj 3-krat), razen, če natanko veš, kaj se je z avtom dogajalo in v kakšnih rokah je bil. Če je bil prejšnji lastnik vesten in ga boš tudi ti redno vzdrževal, potem ni nobenega problema, vendar je zgodovina pri nakupu rabljenega avtomobila v 99,9% uganka, zato jaz ne bi reskiral.
1.6 16V je zakon in pika. Registracija je v mejah normale, s svojimi 76kW in 1.050kg avto zelo poskočen, poraba tam okoli 8-9l/100km. Deli se dobijo povsod, tako originalni kot OEM so relativno poceni, material za gl. servis (komplet jermena, ležaji, natezalci in vodna pumpa me je v Motomatu prišla mal več kot 30 jurjev).

To kar sem napisal, so dejstva, ki pa seveda po npr. 5-10 letih, če upoštevamo vestnost lastnikov pri vzdrževanju in uporabi, hitro postane zelo relativen pojem, tako kot velja za čisto vsak rabljen avto.

jaz se tud strinjam s teboj. po mojih izkušnjah se edin fiati ki sm jih mel niso kvarli. pa sem predvsem nove mel. tovarniških napak ni blo za omenit. za vozit so pa itak enkratni. posebej bravo brava, se ne nagibljejo po ovinkih kot nekateri drugi avti. pa tudi oblika ne zastari tako hitro.

Neox
Nov uporabnik

Napisal/-a Neox Sr dec 27, 2006 1:52 am

Torej si bom omisliu kar brava 1.6 :), ker sm tudi sam mnenja da za dokaj malo denarja dobis veliko...

lp

Uporabniški avatar
civic 99
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a civic 99 Sr dec 27, 2006 9:43 am

Ne kupuj Fiata ker ti bo žal. Raje kupi nemca ali japonca (moje mnenje) :!:

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Napisal/-a oorosh Sr dec 27, 2006 12:04 pm

Neox je napisal/-a:Torej si bom omisliu kar brava 1.6 :), ker sm tudi sam mnenja da za dokaj malo denarja dobis veliko...

lp

Mislim, da je to kar dobra odločitev. Doma smo imeli tudi Fiat Brava 1.6 in smo bili zelo zadovoljni. Je pa res, da je bilo treba pri +100.000 km menjati kar precej stvari in je servis nanesel kar nekaj stroškov. Pa tukaj ni bilo krivo to, da je pač Fiat, ampak bolj neresno vzdrževanje na "X" servisih in rahlo malomaren odnos prejšnega lastnika do avta (kupili smo rabljenega).

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Napisal/-a oorosh Sr dec 27, 2006 12:09 pm

Aja, pa, če slučajno ne boš našel Brave, ki bi ti ustrezala, poglej tudi za kakšnim Meganom. Tudi tu se mi zdi, da dobiš kar veliko za malo manj denarja.

Npr.: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1200636

LP 8)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr dec 27, 2006 3:36 pm

tud sam nekak odsvetujem 1.4, ker ga mam tud sam v Tipotu (mislm da ma moj 70km) in je za prevažanje 5 ljudi kr dost mučna za motor, k morš kr fejst gas dat, da potegne normalno, če je pa motor mrzu (npr. pozim) je pa še huj. Učer sm bil začuden nad tem, da ko sem do konca prtisnu gas (ker sm mogu na hitr spelat)l, se kolesa niso niti mal zavrtela v prazno.

Ja, raj glej za 1.6, boš velik bolj zadovoljen.
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr dec 27, 2006 7:03 pm

IcEm4n je napisal/-a:tud sam nekak odsvetujem 1.4, ker ga mam tud sam v Tipotu (mislm da ma moj 70km) in je za prevažanje 5 ljudi kr dost mučna za motor, k morš kr fejst gas dat, da potegne normalno, če je pa motor mrzu (npr. pozim) je pa še huj. Učer sm bil začuden nad tem, da ko sem do konca prtisnu gas (ker sm mogu na hitr spelat)l, se kolesa niso niti mal zavrtela v prazno.

tipo 1.4 in brava/bravo 1.4 mata čist drugačne motorje tipotov 1.4 je odličen proti bravovem ki je kr en motor 12V SPI se mi zdi da je en japonski al neki tazga

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola So dec 30, 2006 6:03 pm

IcEm4n je napisal/-a:tud sam nekak odsvetujem 1.4, ker ga mam tud sam v Tipotu (mislm da ma moj 70km) in je za prevažanje 5 ljudi kr dost mučna za motor, k morš kr fejst gas dat, da potegne normalno, če je pa motor mrzu (npr. pozim) je pa še huj. Učer sm bil začuden nad tem, da ko sem do konca prtisnu gas (ker sm mogu na hitr spelat)l, se kolesa niso niti mal zavrtela v prazno.

tipo 1,4 ma čist drugačen motor kot brava1,4. 80ks

krawl
Nov uporabnik

Kraj: Slovenija

Napisal/-a krawl Če jan 04, 2007 10:54 am

civic 99 je napisal/-a:Ne kupuj Fiata ker ti bo žal. Raje kupi nemca ali japonca (moje mnenje) :!:

Stereotipna neumnost. Bravo/Brava je boljši avto od slovesa, ki si ga je zapravil s žalostno plastiko na kljukah ( pri nekaterih dobesedno razpade). Sicer je pa 1.4 motor manj posrečen, 1,6 in 1,2 pa odličen. Poraba zna biti nižja kot bi sodil po gostilniških debatah, dobra tudi vzdžljivost mehanskih sklopov. Kupuj novejši letnik (2001 nima napisa pod bočnim smerokazom na blatniku).

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Če jan 04, 2007 11:02 am

civic 99 je napisal/-a:Ne kupuj Fiata ker ti bo žal. Raje kupi nemca ali japonca (moje mnenje) :!:

Se strinjam na vso moč, pa imam Fiata ... :? Jst bi ostal čim dlje od teh približkov avtomobilov ... za popravila na Puntu 1.2, ki naj bi bil ne vem kakšen šparovček, sem dal letos čez 800 € (200 tisočakov), pa pazim nanj res na vso moč. In že se spet nekaj čudno oglaša pri zavijanju pri nizkih hitrostih, tako da mi pomojem 500 € (120 tisoč) za nov servo v roku enega leta ne uide ... F***, kakšna j***a!

Moje mnenje - kupi kaj drugega. Bravota 1.4 je imel moj svak pa je bil tudi daleč od nekega zanesljivega avta. Sploh pa jst ne bi preveč poslušal Fiatovcev glede kvalitete avta, ker so tko ali tko večinoma navajeni, da kaj crkne in imajo izgovore v stilu "ja, okey, samo to je itak serijska napaka pri tem modelu" - bemtiš, če je serijska napaka, je to še tolk slabš, ne pa opravičilo!!!

To je samo moje mnenje.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov