Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So jan 06, 2007 7:52 pm

Škoda favorit, fiat uno, vw golf 2 B, fiat tipo,.....to so avti vredni tam okrog 50.000 sit
Osu gre samo enkrat na led.lp

skulj007
Nov uporabnik

Napisal/-a skulj007 So jan 06, 2007 7:59 pm

Uno ne bi bil slaba izbira. Moj je star 14 let (jst ga mam tri leta) pa dela ko urca.
Do zdej sm menju samo olje.
LP!

Uporabniški avatar
TTomi37
Nov uporabnik

Napisal/-a TTomi37 So jan 06, 2007 11:03 pm

Sem se začel spogledovati z malo več penezi in GOLF II dizel bi bil ok kot pravite nekateri deluje ko urca. Delov je veliko kot odpadov tako da s tem ne bi bilo težav. Kako pa kaj pleh pri starih 15 let ali več?

danny
Novinec

Napisal/-a danny Ne jan 07, 2007 12:04 am

Trenutno se mi zdi, da bi najbolj ugodno dobu kako R5 five za kakih 150k sit (800eur) , samo važno da ni gnila, pol pa še enih 40k sit (180eur) nanjo in se voziš kot profesor... če pa razmišljaš o 2000 eur, tle je pa že več izbire...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne jan 07, 2007 12:21 am

Kako je s tehniko ne vem, ampak P205 je bil cel pocinkan in ni rjavel.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne jan 07, 2007 12:23 am

TTomi37 je napisal/-a:Sem se začel spogledovati z malo več penezi in GOLF II dizel bi bil ok kot pravite nekateri deluje ko urca. Kako pa kaj pleh pri starih 15 let ali več?

Vprašaj Sončeka :P :P :D
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne jan 07, 2007 1:19 am

za 50.000 sit golfa 2 d hehehe sam res to boš pa dobu najslabši avto kar je možen seveda za ta denar, računaj da dobri golf 2 stane po 300k in več ampak ohranjenost mora bit. Za tak denar kot ga ti iščeš je naslabš pričakuj takoj delat male generalke,servise,manjat celotno podvozje taki avti majo tud po 500 tkm.

Jest bi vzel škodo favorit res krasen avto za tak DENAR, ker če ti shodi menjalnik je cena drugega 5000 sit, motor drug 10 tsit, deli zelo pocen, uno tud ni slaba izbira sam da dobiš dobrga...več pa si poglej na avto.net-u

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne jan 07, 2007 4:10 am

8AK je napisal/-a:. Drgač pa tako kot si napisal, samo problem je če nimaš garaže :(

- avto je garažiran

kako zdaj?
:P
lp pilgrim

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jan 07, 2007 8:53 am

TTomi37 je napisal/-a:Sem se začel spogledovati z malo več penezi in GOLF II dizel bi bil ok kot pravite nekateri deluje ko urca. Delov je veliko kot odpadov tako da s tem ne bi bilo težav. Kako pa kaj pleh pri starih 15 let ali več?

Na dobrega GOLF-a II dizel - za ta denar - preprosto pozabi. Če hočeš takšnega, ki bo deloval kot praviš "ko urca" (da se boš vozil, vozil, vozil .. in ga zgolj enkrat letno servisiral oz na predpisane km) boš moral odšteti bistveno več. Mogoče bom kdaj mojega "prilepil" v galerijo, da boš videl kako zgleda odlično ohranjen oz "kot nov"

Za ta denar raje razmišljaj o dobro ohranjenemu 1,6 bencin + 5 prestav

LP

Uporabniški avatar
TTomi37
Nov uporabnik

Napisal/-a TTomi37 Ne jan 07, 2007 10:17 am

[quote="Mojster Miha"
LP[/quote]

Kako porabo pa imajo Golfi II 1.6 bencin?

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne jan 07, 2007 1:26 pm

TTomi37 je napisal/-a:[quote="Mojster Miha"
LP

Kako porabo pa imajo Golfi II 1.6 bencin?[/quote]

Preveč cca 8-9 l 1.3 pa ene 7l ker so to še brez elek. vbrizga,

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Ne jan 07, 2007 4:20 pm

Tri besede: katerikoli nissan sunny.
Zanesljivi, dokaj udobni, majhna poraba. Amen.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vince Ne jan 07, 2007 5:34 pm

Iz lastnih izkušenj...Nissan Sunny, Fiat Uno, Pony...
Za prvim je skor cela familija solze točila, ko smo ga zamenjal za novega Nissana. To je delovni stroj...skor bi lohk reku, da bolj ko ga NE jebeš 5% bolj dela+nehumano brutalna mašina za svojih 1600ccm...tukaj sem brez dodatnega komentarja
Drugega vozi moja boljša polovica. Kupila sva ga za 50k sit. Dela ko urca...popolno zmago lahko dosežeš, če ti ni do izgleda avtomobila, ker potem lahko dobiš lepo ohranjenega kar se tiče vitalnih delov, a naprodaj zaradi rje...tud sam sem ga nekoč imel...vedno sem se smejal cenam, ko sem kupoval rezervne dele.
Tretjega je imel moj dober znanec in ne morš vrjet kako zanesljiv je ta avto...cene delov pa malenkost nad Unotom.

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Ne jan 07, 2007 6:15 pm

pilgrim je napisal/-a:
8AK je napisal/-a:. Drgač pa tako kot si napisal, samo problem je če nimaš garaže :(

- avto je garažiran

kako zdaj?
:P

Avto je/bo garažiran do prvega snega ;) nato me pa tastari vn vržejo :x
Slika

Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne jan 07, 2007 7:06 pm

se pravi da je garažiran ob lepem vremenu, ko je pa grdo pa ne? :lol: to zame ni garažiran avto ;)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne jan 07, 2007 7:13 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:se pravi da je garažiran ob lepem vremenu, ko je pa grdo pa ne? :lol: to zame ni garažiran avto ;)

Če ni snega je tudi avto po njegovih besedah pomoje tudi celo zimo noter... torej je garažiran.
Pa če že je tako,je še vedno boljše kot pa če bi bil celo leto pod milim nebom...torej ne govorit da to potem ni garažiran avto ;)

Lp

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Ne jan 07, 2007 8:06 pm

Hehe. Avto je v času mojega lastništva garažiran :) Torej lahko brez slabe vesti v oglas napišem da je garažiran :-P kako bo pa v prihodnje bomo pa vidl

Če koga zanima :mrgreen:
Slika

Slika

Uporabniški avatar
|pikec|
Nov uporabnik

Napisal/-a |pikec| Ne jan 07, 2007 8:18 pm

jaz ti priporočam, da poglej za kako mazdo 323f, letnik tam od 90 naprej.. res da je ne dobiš za 200€, ampak za 100k sit(ne da se mi kalkulirat v evre) pa jo dobiš. jaz sem svojo prodal za tak denar. motor je 1.6 z 90 konji, ki kar fajn gre in relativno malo pije - 7do7.5 litrov normalne vožnje. stroškov z njo nisem mel, saj je po mojih izkušnjah(in nekaj drugih ljudi) zanesljiv avto. plus tega ima avto centralno zaklepanje, vse štiri elektro šipe in če imaš srečo, celo servo volan.. kar pa pri kakšnih unotih in podobnih niti išči ne, ker ne boš našel.

nekaj primerov:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1180279#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1195491#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1205902#

če boš se odločil gledat te avte, pa dobro preveri delovanje amortizerjev in zglobov. gre pač za stari avto. kar se pa tiče rje - moj je imel 16 let in so bila rjava le zadnja leva vrata - spodnji rob. pa tudi delov je ogromno in niso dragi(potreboval sem obojna desna vrata in sem ju dobil v barvi vozila, lepo ohranjena, z elektro okni za 18k:) )

drugače pa še poglej za kako nexio. lp.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Ne jan 07, 2007 8:36 pm

|pikec| je napisal/-a:jaz ti priporočam, da poglej za kako mazdo 323f, letnik tam od 90 naprej.. res da je ne dobiš za 200€, ampak za 100k sit(ne da se mi kalkulirat v evre) pa jo dobiš. jaz sem svojo prodal za tak denar. motor je 1.6 z 90 konji, ki kar fajn gre in relativno malo pije - 7do7.5 litrov normalne vožnje. stroškov z njo nisem mel, saj je po mojih izkušnjah(in nekaj drugih ljudi) zanesljiv avto. plus tega ima avto centralno zaklepanje, vse štiri elektro šipe in če imaš srečo, celo servo volan.. kar pa pri kakšnih unotih in podobnih niti išči ne, ker ne boš našel.

nekaj primerov:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1180279#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1195491#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1205902#

če boš se odločil gledat te avte, pa dobro preveri delovanje amortizerjev in zglobov. gre pač za stari avto. kar se pa tiče rje - moj je imel 16 let in so bila rjava le zadnja leva vrata - spodnji rob. pa tudi delov je ogromno in niso dragi(potreboval sem obojna desna vrata in sem ju dobil v barvi vozila, lepo ohranjena, z elektro okni za 18k:) )

drugače pa še poglej za kako nexio. lp.

Jaz bi pri avtu za 200 eurov gledal da ima čim manj elektronike, torej brez kakšne dodatne opreme in brez katalizatorja. Tako so možnosti okvar ali težav na tehničnem pregledu zelo majhne. Pri avtu za tako ceno je važno še to, da ima čim manjšo moč, da ne daš za registracijo 3x več kot je vreden avto in da ne daš vsak mesec več za bencin kot je vreden avto :lol: . Avto za tako ceno mora biti tudi enostaven za popravila in razširjen, da ni problem z iskanjem delov.

Glede delov za Unota. Dvakrat sem že šel v italijo po nova vrata in jih obakrat dobil v enakem odtenku barve za 25 eurov/komad. Da se jih da dobiti še ceneje. Na italijanskih odpadih so Unoti kot novi, brez pikice rje. Taka sem dobil tudi vrata.

Uporabniški avatar
|pikec|
Nov uporabnik

Napisal/-a |pikec| Ne jan 07, 2007 8:58 pm

Kot sem povedal: z avtom nisem imel nobenih težav, prav tako vem za veliko ljudi, ki jih ni imelo. Če pa si ti ne znaš popravit centralnega zaklepanja, ali pa električnega pomikanja šip, potem pa ni nujno, da velja tako tudi za vse ostale. Verjemi, ne rabiš bit mcgayver, da se znajdeš. če se ti zdi 7 litrov dosti, potem ne vem koliko ti pije uno? z takim motorjem lahko vsaj traktor prehitiš brez, da imaš 500m cestišča pred sabo fraj. servise sem pa sam delal pri domačem mehaniku, tako da stroškov ni bilo. kar se pa tiče vrat.. ti si se peljal preko meje, in kupil vrata, predvidevam da brez elektronike za 6k, jaz pa sem svoja kupil 10km od doma, z brezhibno delujočimi elektro šipami za 9k, tak da tu ne vidim neke razlike v ceni..

ne rečem, da je uno ali kateri drug avto, slab avto, a mislim da si za nekaj denarja več lahko kupiš več in večjo varnost in zanesljivost.

sicer pa sem dal samo predlog, nakup je pa pač stvar vsakega posameznika. jaz osebno se rad peljem v udobnem avtu, z nekaj elektronike, ki pripomore k prijetnejši uporabi, brez kakrpšnih koli čričkov v avtu.. avto tudi ni malček, tako da se 4 ljudje udobno peljejo in tudi prtljažni prostor je dokaj velik. vse to lahko imaš tudi v 16let starem avtu za 100 tisoočakov.

sicer pa vsakemu svoje.

lp in brez zamere.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov