Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr jan 17, 2007 9:43 pm

adamovc je napisal/-a:Najprej hvala za veliko pametnih predlogov, se strinjam z večino napisanega. Tudi sam sem gledal nekje v tem rangu, zanimivi pa se mi zdijo naslednji oglasi:
berlingo http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1164803
xsara break http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1200931

kaj pa kaj takega - Almerahttp://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1196605 ?

Drugače pa je moja precej skeptična napram starim avtomobilom z veliko km, ker nama je najin prejšnji avto (Polo) po brezskrbnih osmih letih in 150.000 km v enem letu povzročil več stroškov, kot je bil vreden in sva kaj nekajkrat obstala na cesti.

Zato je alternativa tem malo večjim tudi praktično nov avto nižjega razreda, ki ima za voziček in ostalo kramo konstantno podrto zadnjo klop, saj bo avto le za njiju dve, ko bomo vsi, pa bomo uporabljali družinski karavan. Pri teh malih me zanima, če kdo ve, kateri modeli imajo možnost izklopa sovozniškega airbaga oz. kateri modeli so imeli v serijski opremi samo vozniški airbag.

Od naštetih bi :
- če potrebuješ večji prtljažnik XSARA
- sicer raje ALMERO

Poglej še :
- ŠKODA OCTAVIA COMBI

Pri nekaterih avtomobilih s sovoznikovim airbag-om je bila možnost, da so ti ga na pooblaščenem servisu "odklopili" - strošek ni bil pretirano velik, si pa moral pri notarju podpisat, da je to tvoja želja oz zahteva

LP

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Sr jan 17, 2007 9:48 pm

C Xsara break

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr jan 17, 2007 10:00 pm

Še enkrat zdravo. Tisti Berlingo iz tvojega izbora bi tudi bil po mojem izboru.
Moji plusi
-malo višji sedež
-velike steklene površine
-pregleden
-ni predolg
-ko daješ otroka v sedež je fino če imaš dovolj prostora(leta nazaj Yugo katastrofa)
-prtljažnik- vozička ji ne bo treba zlagat, ker gre tako ali tako noter
- pa še bi se našlo
Nikakor pa ne bi kupil avta s tremi vrati.

lp

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Če jan 18, 2007 5:14 am

adamovc je napisal/-a:Zato je alternativa tem malo večjim tudi praktično nov avto nižjega razreda.
v tem primeru boš težko kaj dosegel v tvojem cenovnem obsegu.

sicer pa morda tudi kaj takega:
C3
lp pilgrim

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če jan 18, 2007 11:57 am

Meni se zdi almera pameten predlog, malo večji prtljažnik utegne imeti mazda 323 (zadnji model). No, ko sem jaz gledala almere, so se mi zdele razmeroma drage v primerjavi s primero - tu imaš zanimiv model, nekaj med limuzino in HB.
Zelo uporaben, kar se tiče velikosti, je recimo P 206 wagon, kar mi gre sicer težko z jezika, ker nisem ljubiteljica francoskih avtov, ampak glede tega je pa res fajn - majhen avto z velikim prtljažnikom.
Vsekakor pa pojdita na ogled avta z vozičkom in ga poskusita spraviti v prtljažnik. Ti moderni vozički so strup za majhne avte in trikolesnik v cliota ne gre, če mu ne odmontiraš koles, kar je pa blazno nepraktično.
Je pa tako - žena si zdaj verjetno predstavlja, da se bo res vozila le do zdravnika in trgovine, ampak počasi ji bo zapasal tudi kakšen izlet do prijateljice, ki je tudi na porodniški, in tako dalje, in se bo teh voženj kar nabralo. Lahko pa seveda naredita tako, da ti zase kupiš avto za vožnjo do službe in njej prepustiš družinskega karavana.
Protonika ima bullbar.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Če jan 18, 2007 12:22 pm

Ko je bil mali še dojenček, je mela mati kangooja.
Pravi, da primernejšega avta za dojenčka ne bi mogla imeti in še dons se ji zna kolcati po njem. Prtljažnik je dovolj velik, da vozička ni bilo potrebno vedno znova zlagati in potem zopet sestavljati, en velik plus pa so tudi drsna vrata. Naša mati je malega vozila zadaj in če je parkirala v kakšen ozek parkirni prostor, ni imela težav s tem, da je rabila imeti vrata na stežaj odprta, da ga je lahko vzela ven in nato dala nazaj.
Tudi če bo žena otroka kot dojenčka vozila spredaj, drsna vrata pridejo prav, ker tudi kasneje, ko otrok toliko odraste, da ni več na sprednjem sedežu, zadaj pa se še ne zna pripeti, moraš vseeno priti do njega.
Če pa boste imeli avto še malce več časa, potem pa ne boste imeli problemov s tem, ko otrok na parkirišču vrata porine naravnost v sosednji avtomobil, ampak se drsna vrata lepo zapeljejo ob vozilu.
Za povrhu ima pa še črne odbijače, ki so neobčutljivi za razne praske, kar je tudi še en plus.
Priporočam!
Licet volare si in tergo aquilae volat.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če jan 18, 2007 12:58 pm

darwin je napisal/-a:Če pa boste imeli avto še malce več časa, potem pa ne boste imeli problemov s tem, ko otrok na parkirišču vrata porine naravnost v sosednji avtomobil, ampak se drsna vrata lepo zapeljejo ob vozilu.
Za povrhu ima pa še črne odbijače, ki so neobčutljivi za razne praske, kar je tudi še en plus.
Priporočam!

V ta namen imajo avti baby lock oziroma child safety oz. kakorkoli že to poimenujejo, na zadnjih vratih - otrok ne sme sam odpirati vrat, tudi če je dovoj prostora, da ne bi potem tudi skočil iz njega in direkt zdrvel pod drugi avto!

Evo ene fajn mazdice:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1230083

Drugače pa, mogoče malo izven vajinega proračuna, tudi fabia kombi.
Zadnjič spremenil protonika, dne Če jan 18, 2007 1:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Protonika ima bullbar.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Če jan 18, 2007 1:14 pm

protonika je napisal/-a:V ta namen imajo avti baby lock oziroma child safety oz. kakorkoli že to poimenujejo, na zadnjih vratih - otrok ne sme sam odpirati vrat, tudi če je dovoj prostora, da ne bi potem tudi skočil iz njega in direkt zdrvel pod drugi avto!

Evo ene fajn mazdice:

Ja, ja, ampak, ko dovolj zrastejo, jih naučiš, kdaj lahko vrata odprejo in kdaj ne. Samo ker so majhni in imajo kratke ročice, potem so na parkingu vrata porinjena stran, tako da lahko zleze ven. Pr ns smo kangooja dal stran, ko je bil mali star tri leta in potem, ko je pri določeni starosti smel vrata odpirati sam, si moral večkrat skakati za njimi in jih loviti.
No, zdej smo to fazo dal že čez in sedaj, ko pride v avto, ve, da se mora pripeti, zato, ker ga v primeru prometne nesreče pas obdrži na svojem mestu (edino to ga je skrbelo, da mu pas v primeru nesreče ne bi prerezal one pomembne žile na vratu, zato je dobil tiste blazinice za kao športne sedeže in sedaj je pomirjen) in ve, da se odpre takrat, ko voznik zategne ročno.
Sicer pa zelo hitro zrastejo. Kar naenkrat se je treba naučiti črke, seštevanje, poštevanko, ...

@Adamovc: Obstaja pa tudi opcija, da bi ji dal družinskega karavana, sebi bi pa kupil manjši avto.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če jan 18, 2007 1:39 pm

darwin je napisal/-a:
protonika je napisal/-a:V ta namen imajo avti baby lock oziroma child safety oz. kakorkoli že to poimenujejo, na zadnjih vratih - otrok ne sme sam odpirati vrat, tudi če je dovoj prostora, da ne bi potem tudi skočil iz njega in direkt zdrvel pod drugi avto!

Evo ene fajn mazdice:

Ja, ja, ampak, ko dovolj zrastejo, jih naučiš, kdaj lahko vrata odprejo in kdaj ne. Samo ker so majhni in imajo kratke ročice, potem so na parkingu vrata porinjena stran, tako da lahko zleze ven. Pr ns smo kangooja dal stran, ko je bil mali star tri leta in potem, ko je pri določeni starosti smel vrata odpirati sam, si moral večkrat skakati za njimi in jih loviti.
No, zdej smo to fazo dal že čez in sedaj, ko pride v avto, ve, da se mora pripeti, zato, ker ga v primeru prometne nesreče pas obdrži na svojem mestu (edino to ga je skrbelo, da mu pas v primeru nesreče ne bi prerezal one pomembne žile na vratu, zato je dobil tiste blazinice za kao športne sedeže in sedaj je pomirjen) in ve, da se odpre takrat, ko voznik zategne ročno.
Sicer pa zelo hitro zrastejo. Kar naenkrat se je treba naučiti črke, seštevanje, poštevanko, ...

@Adamovc: Obstaja pa tudi opcija, da bi ji dal družinskega karavana, sebi bi pa kupil manjši avto.

Pri nas že jemljemo poštevanko, ampak vrata odpirat jima pa niti slučajno še ne zaupam. Vsekakor pa ni dvoma, da so drsna vrata bolj praktična od navadnih.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jan 18, 2007 1:42 pm

Razen, če se (zadaj) odpirajo na skoraj 90 stopinj, kar majo pa redki avti.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Če jan 18, 2007 2:05 pm

protonika je napisal/-a:

Evo ene fajn mazdice:

Drugače pa, mogoče malo izven vajinega proračuna, tudi fabia kombi.

fabia kombi? super avto, samo bo ena dovolj ;)

Ta mazdica je tud kar fajn, čeprav Almera vsaj subjektivno izgleda novejša - lepša.

Da bi se sam vozil z manjšim sem resno razmišljal, samo zaenkrat ne pride upoštev prav zaradi sovozniškega airbaga, ki se ga pri našem kao ne da izklopit (vsaj ne tako, da bi se potem dalo nazaj vklopiti). Spredaj pa mora biti zaradi določenih zdravstvenih težav, povezanih s predzgodnjim rojstvom (ni panike, bo še vse OK), zaradi katerih se bo tudi morala pogosto voziti na fizioterapije.

variante so torej berlingo &co (kangoo...), če bo to seveda ženi všeč, cca 5 let stari srednji razred (Almera, Xsara, Mazda 323), ali cca 2 leti star avto nižjega razreda (Clio,...). Berlingotov se kar nekaj dobi z enim airbagom, ali ima kdo točne informacije, pri katerih zgornjih je še tak primer oz da se ga da izklopiti s ključem?

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če jan 18, 2007 2:23 pm

Adamovc, malo pobskaj z iskanjem, mislim, da je bilo o tem izklopu airbaga tudi že govora. Dejansko zna biti problem.
Dobro se rihtajte! :D
Protonika ima bullbar.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Če jan 18, 2007 2:25 pm

Samotar je napisal/-a:Razen, če se (zadaj) odpirajo na skoraj 90 stopinj, kar majo pa redki avti.

Ja, pišuka, in ravno na takšna naletim jaz.... Na velika vrata, ki se odpirajo brez vmesnih stopenj, do skoraj pravega kota.... :(
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Če jan 18, 2007 3:30 pm

Zdravo,

tudi sam sem v podobni situaciji (če bo prav pride naraščaj v roku 10 dni) in me kljub
temu da je zenina lantra super avto, jezi, da nima stikala za izklop sovoznikove blazine...

Ravno tako razmišljam, da bi zamenjal, vendar ne bi rad kupil kakšne razvaline in
nepremičnine (v stilu berlingo 1.4), saj bi žena avto uporabljala tudi pozneje, ko bo
spet v službi (se pelje čez poštene klance). Ker bi se pri menjavi lahko stegnil le do kakih 3000 eur, me skrbi, kje dobit kakšen pameten avto, sharana pa noče vozit, ker ji je prevelik (čeprav je 100x bolj pregleden kot lantra sedan), pa še glej ga zlomka: kljub temu da ima vso možno opremo, nima stikala za izklop sovoznikove blazine...

Sicer pa bi pri nakupu gledal predvsem na
- zanesljivost (verjetno pretežno japonske znamke)
- uporabnost (karavan ali manjši enoprostorec)
- udobje za mamo in malčka (obvezno klima, dober servo, daljinsko zaklepanje..)

Moj predlogi:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1136447
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1162923
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1236631
Lep dan!

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Če jan 18, 2007 4:18 pm

hvala za nasvete, edino pod leto 2000 pa se skoraj ne bi spustil, ma žena predsodke, ki sem jih opisal že zgoraj. Mi smo tudi bolj na ravnini, tako da moč motorja ni problem, pa tudi navajena sva osnovnih motorjev, tako da je 1.4 Berlingo čisto dober. Prosim predvsem lastnike avtomobilov da povedo, kateri modeli imajo možnost enostavnega izklopa sovozniškega airbaga. Hvala

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Če jan 18, 2007 4:40 pm

soso je napisal/-a:Napisal si varen in zanesljiv. Torej mali avti ne pridejo v poštev ali pač?? Nisi niti napisal kolk star naj bo al ti je vseeno? Izbira je ogromna pa mislim,da ma kr nekaj avtov že možnost izklopa air-baga. Mogoče kak P406 .Velik in sigurno varen ter zanseljiv! LP

http://www.euroncap.com/content/safety_ ... .php?id1=3

Blazno varen in PREDVSEM zanesljiv. LOL

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jan 18, 2007 6:38 pm

Toliko smo padli v pomoč pri izboru, da smo vsi pozabili na osnovno:

ČESTITKE ZA OTROKA !! in seveda zdravja in ostalega. :D

Kaj pa kakšna Meriva? Verjetno je prtljažnik premajhen za voziček, ali pač?
lp

Martina Navratilova
Novinec

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Po mar 05, 2007 10:02 am

Najprej pozdravljen in čestitke za naraščaj ;)

Jaz se spopadam z istim vprašanjem glede avtomobila, ker bo punca septembra rodila, pa je nebi želel maltratirat z vstopom in izstopom v mx-3 s trebuščkom :P

Almero imam kot službeno vozilo...limuzino...prtljažnik ima res velik, za moje pojme večji kot razredno primerljivi avtomobili (sem sam iskal avto in sem jih kar precej pregledal).
Škodo fabio sem gledal prejšnji teden (v kp prodajajo eno z vso opremo in 1.4TDI motorjem za 12.600€...ce koga zanima)...v glavnem, presenetila me je cena za servisa na 90k in 120k km. Trgovec je namrec izustil ceno 180.000 SIT za vsakega od teh dveh servisov :(
Torej kredit+registracija+kasko+servisiranje avta=rovina!!

Sem pa videl kot nekaj interesantnega v Kii ceed oz. rio z 1.5CRDI16V motorjem. Cena je nizja od 3 mio SIT, glede motorja sem povsod prebral same hvale, s tem da je rio z novo izvedbo izgubil karavansko različico, ostajata samo HB in limuzina, ceed pa baje letos poleti dobi še karavansko različico. Oprema pri obeh avtomobilih za ta denar je Abs, Ebd, vsaj 2x airbag, klima, potovalni računalnik, pri ceed pa se usb prikljucek za mp3 predvajalnike...aja, pa 7 let oz. 150k km garancije na moptor in pogonski sklop.

Se ena zanimiva zadeva je novi hyundai accent, z riom in ceedom si deli motorje in armaturno ploščo, ki je všečna...pa še prednji zunanji del deluje kot, da bi bil od kakšnega mini Lexsusa :D

V glavnem...ce imas okoli 12k € na razpolago je nekaj izbire...

LP
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov