Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Ne jan 28, 2007 10:03 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:če so alfe tako fajn nevem zakaj se potem prodajajo 156-ke za smešnih 750 tisoč sit

Prejsni image brate... :) Te zadeve rabjo cajt. Ni povpraševanja, ce se Alfa prodaja kokr je vredna in to je to. Sicer zaradi ugodnosti potem je prakticno najbol prodajan rabljen avto, sam zaradi tega je tud zacaran krog, ki se jo drzi. Z novimi modeli je to vedno bols, ce pogledas kok so ceno zgublale 75ke, 33ke itd. so 146, 147 in 156 dost bols, ce bo pa tako tudi z GT, Brero in 159 bo pa cajt pokazu. Sicer pa ne vem kaj tok ljudi sanja, vsak avto zgubla na ceni, visji razred je, bol zgubla...

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne jan 28, 2007 10:06 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:če so alfe tako fajn nevem zakaj se potem prodajajo 156-ke za smešnih 750 tisoč sit

A zdaj če avto zgublja ceno je za en drek al kaj? Kaj češ Ti kupiš pojebanega audija al pa renoja jaz pa bom raje alfo pa še ostalo mi bo... Kake finte majo eni ej... Fiatom tudi pada cena pa zato niso slabi avti. Pa še nam bo več dobrih avtov ostalo...

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Ne jan 28, 2007 10:17 pm

Od očeta A 145 ni nič vredna,vendar je ne proda,ker mu enostavno dobro dela.Aja sej 156 l.98 dobiš za 3400eu,ampak poglej starga A4 isto sranje v ceni,tko da staremu avtu itaq da cena pade.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne jan 28, 2007 10:22 pm

no to ti lahko odgovorim le.......

poglej ceno Renofault lagune 1.9 dci z vso možno opremi in cca 2003 letnik in poglej alfo 156 1.9 jtd z malo manj opreme in sigurno kako leto starejše.....boš ugotovil da se slednje dražje ;) neglede na opremo in letnik......me zanima zakaj??
LP

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne jan 28, 2007 10:36 pm

mah zej je pa že kr brezveze no..... na usako kritiko o alfah se usuje tolk proti mnenj da adijo. Savinčanov post je bil tolkrat citiran ko da je on odpro temo pa vprašo za mnenje. Zakaj ne morte ostat pri naslovu teme????
LP Rok

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Ne jan 28, 2007 10:46 pm

Gen|uS je napisal/-a:mah zej je pa že kr brezveze no..... na usako kritiko o alfah se usuje tolk proti mnenj da adijo. Savinčanov post je bil tolkrat citiran ko da je on odpro temo pa vprašo za mnenje. Zakaj ne morte ostat pri naslovu teme????

če je neumno vprašal!!
jaz sem kupoval avto za cca 2 mio (bivša), pogoj je bil da je dizel in novejši od 2002....ven mi je vrglo polno renojev in veliko fordov....s tem da so bili renoji z zares veliko opreme in malo kilometri in v povprečju za cca 1 leto mlajši od konkurence.....ko sem kupil alfa sem se moral še za 200ksit stegniti....
ko sem prodajal peugeota 406 , je bil le ta cca 200 k sit cenejši kot alfe, z isto mašino in isti letnik........

kot drugo.....lagun je fullll v prodaji, med tem ko imaš alf veliko manj.....

in če on tako butasto vpraša, mu jaz lahko butasto odgovorim!!

siser pa vsi dragi avtomobili fullll izgubijo na ceni.....bolj je drag, več izgubi....če gledaš pa procentualno, pa zgodba ni vedno taka....

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne jan 28, 2007 10:54 pm

Gricko je napisal/-a:
Gen|uS je napisal/-a:mah zej je pa že kr brezveze no..... na usako kritiko o alfah se usuje tolk proti mnenj da adijo. Savinčanov post je bil tolkrat citiran ko da je on odpro temo pa vprašo za mnenje. Zakaj ne morte ostat pri naslovu teme????

če je neumno vprašal!!
jaz sem kupoval avto za cca 2 mio (bivša), pogoj je bil da je dizel in novejši od 2002....ven mi je vrglo polno renojev in veliko fordov....s tem da so bili renoji z zares veliko opreme in malo kilometri in v povprečju za cca 1 leto mlajši od konkurence.....ko sem kupil alfa sem se moral še za 200ksit stegniti....
ko sem prodajal peugeota 406 , je bil le ta cca 200 k sit cenejši kot alfe, z isto mašino in isti letnik........

kot drugo.....lagun je fullll v prodaji, med tem ko imaš alf veliko manj.....

in če on tako butasto vpraša, mu jaz lahko butasto odgovorim!!

siser pa vsi dragi avtomobili fullll izgubijo na ceni.....bolj je drag, več izgubi....če gledaš pa procentualno, pa zgodba ni vedno taka....

sej to vse vem pa vse razumem ;)
sam nevem pa zakaj nemorte takih provokativnih in brezveznih postov ignorirat kr pol sami offtopici pridejo vklučno s tem :D :P
LP Rok

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Po jan 29, 2007 12:21 am

Vzem 33 pa pejt alanu na inštrukcije :) zadeva je .... nora :D :D :D :D
110 km je popolnoma dovolj če imaš zadaj slabe gume. na mokrem pa sploh.
Drugače so pa RWD alfe iz tega obdobja še giulietta, alfa 6, GTV, GTV6, SZ in RZ :roll: pa še kakšna alfetta bi se našla

Tele 33, 155 in 75 niso ble ne vem kva, izjema iz tega obdobja je bla 164, sam to je ze ladja.

:bonk
Slika

Slika

DimmniBurek
Nov uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a DimmniBurek Po jan 29, 2007 1:48 am

OK, brez zamere fantje, ampak par vas ne zna brat, še par vas tudi ne zna brat.
1.Rekel sem da je bratova Alfa j**c, ker to je. Žal. Je očitno samo njegova taka ali kaj. Nevem. Ne morte pričakovat da bi, ko bi imel dnar za pošten avto, vzel 156. Ker ni šans. Pač odpor do avta ker vidm kolk problemov ma brat.
2.rekel sem da NE VEM kako je s starejšimi alfami niti z Bemfli.
3.Ne držite se teme... Ma dobr, sm navajen iz drugih forumov... :D

En je vprašal zakaj primerjam Alfo z BMWjem. Preberi prvi post. Lahko ju dobim za male pare. Verjetno manj kot 100€
Nočm pa kupt tistga na katerga bom u naslenjem letu zmetal še 1000€ gor. Enostavno sem vprašal s katerim bom imel manj problemov. Če sta vsaj prbližno enako ohranjena.
Vem pa da če je BMW vsaj 1.8, mi bo nudil več od same vožnje(drift). Vidu sm filmček od Alana, vsaka čast ej. Sam ni to to. Še zmer.

Tisti ki ste mi dal kratke, jasne odgovore-zakon ste, ostali pa tudi, sam mal manj :D :P

Pa hvala!
There Is No Engine Like Turbo Engine!

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Po jan 29, 2007 2:25 am

Uff sm pa su v OT! Bom kr sam zbrisu tole. :D
Zadnjič spremenil Dejch, dne Po jan 29, 2007 2:29 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po jan 29, 2007 2:26 am

Vsak avto za 100€ bo rabil vsaj še par sto € da bo delal kot je treba.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

kosir
Nov uporabnik

Kraj: žiri

Napisal/-a kosir Po jan 29, 2007 2:43 am

ce naus kupu alfe jo jst kupm :-P

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Alfa 33 1.5E vs BMW 316/318

Napisal/-a Mojster Miha Po jan 29, 2007 6:26 am

DimmniBurek je napisal/-a:Živ, imam možnost zelo poceni, če ne zastonj dobit enega izmed teh dveh avtov.
Za BMWja nevem kaka mašina je, ampak verjetno 1.6 ali 1.8

Zdej ta avto bi imel bolj za tko, se parkrat malo zapeljat, recimo registriranga bi mel mesc alpa dva poleti.
Neki sem gledal pa nikjer nezasledim kje ima pogon alfa. Vem da so ene imele 4×4. Zadaj piše samo 1.5 E
BMW me mogoče bolj mika ker ma RWD, kar bi mi ustrezalo za kak drift užgat...

Kako je kaj z pokvarljivostjo? Recimo da avta nista čist zmahana. Kolk so kej deli dragi?

Brat ima 156JTD pa je bolj j**c kot ne, tako da Alfam kej preveč ne zaupam, nevem pa kako je s starimi.

Težko je ocenit, ne da bi avtomobila videl. V splošnem bi rekel : vzemi tistega, ki je bolje ohranjen in bo z njim posledično manj stroškov.

LP

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po jan 29, 2007 8:10 am

Gricko je napisal/-a:

poglej ceno Renofault lagune 1.9 dci z vso možno opremi in cca 2003 letnik in poglej alfo 156 1.9 jtd z malo manj opreme in sigurno kako leto starejše.....boš ugotovil da se slednje dražje ;) neglede na opremo in letnik......me zanima zakaj??
LP

pa poglej cliota 1.6 letnik 98 brez opreme pa alfo 156 98 z veliko opreme je pa cena ista :P :har :rofl da o ceni novega avta ne govorimo.

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Po jan 29, 2007 8:43 am

Mah, če sta oba v tak slaben s(r)tanju pol kr z obena na odpad! :jy
Slika

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Po jan 29, 2007 10:44 am

SAVINJCAN je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:

LP

pa poglej cliota 1.6 letnik 98 brez opreme pa alfo 156 98 z veliko opreme je pa cena ista :P :har :rofl da o ceni novega avta ne govorimo.

Kera debilna primerjava...sej kak bmw 7 20 let star se tut dobi za tak dnar...

156ka za 700 jurjev je 9 let star avto...kva teb ni jasn...poglej kok so Ford Mondeoti,Carisme,Vectre,Pežoji 406,Lagune,Volvoti s40...
Isto koštajo,to je tak razred...večji kot je avto bolj mu cena pada...
Ni alfa nobena izjema,niti kera druga znamka...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po jan 29, 2007 3:14 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:

LP

poglej smarta.....ful manjši avto od cliota, slabša mašina pa ful večja cena!
pa da o nabavni ceni sploh ne govorimo ! :P :har :rofl

halooo, kaj tebi ni jasno!

Če ti še ni jasno imaj majhni avtomobili dandanes veliko boljšo ceno kot večji!!

Če že primerjaš, primerjaj vsaj približno isti razred!!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po jan 29, 2007 3:45 pm

Gricko je napisal/-a:

LP

In zakaj je potem več lagun na cesti kot pa alf 156 ?? :roll: :roll: Teslo...Sorry ampak res,ste meli mogoče kdaj laguno pa to..kaj ma cena veze z avtom oz. z njegovo vzdržljivostjo.Ker mam občutek da nekaj čez v slab glas dajati ta avto.Če si ga mel pa ti je kaj crknilo ali pa kaj podobnega vredu,če pa sploh še nisi nikoli mel lagune pa samo STFU...pa brez zamere..

Lp ;)

krawl
Nov uporabnik

Kraj: Slovenija

Napisal/-a krawl Po jan 29, 2007 4:06 pm

Alfa 33 je podedovala zasnovo Alfesud - prve alfe s prednjim pogonom. Ploščat boxer ji zagotavlja nizko težišče in s tem odlično lego na cesti, da je prema zadaj (pol)toga ni nič hudo, z vzdolžnimi Wattovimi paralelogrami tudi pri pospeševanju ne počepne. Nizka teža in 4 diski pomeni tudi kratke zavorne poti, je pa res da je nizka teža bila "kupljena" s precej nesolidno izdelavo notranjosti. 33tke so v rokah imeli mulci, ki so jih povečini gonli do kraja, ali pa s hladnim motorjem cvilili gume pred diskotekami...Vem pa za eno, ki je imela 450.000 km in laufala kot urca.

Bmw je iz drugega testa, za driftanje super (rabiš kakšen močnejši motor), sploh ta stara 3jka, kratka in s posamičnimi poševnimi obesami zadaj. Po mokri cesti pa bolj tako-tako. Notranjost tudi pri starejših modelih solidna, izogibaj se 315 (je 316 z uplinjačem, ki so jo delali samo za jugoslovanski in grški trg, požre preveč bencina).

Vsesplošno kreganje med špagetarji in nemškutarji na forumu pozabi - zamisli se v katerem avtu vidiš sebe, kateri ti nekako pade h karakterju.

In vsi ostali modrijaši: se zavedate, kakšen dolgcajt bi bil, če bi vsi enako razmišljali?!

DimmniBurek
Nov uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a DimmniBurek To jan 30, 2007 3:13 am

krawl je napisal/-a:Alfa 33 je podedovala zasnovo Alfesud - prve alfe s prednjim pogonom. Ploščat boxer ji zagotavlja nizko težišče in s tem odlično lego na cesti, da je prema zadaj (pol)toga ni nič hudo, z vzdolžnimi Wattovimi paralelogrami tudi pri pospeševanju ne počepne. Nizka teža in 4 diski pomeni tudi kratke zavorne poti, je pa res da je nizka teža bila "kupljena" s precej nesolidno izdelavo notranjosti. 33tke so v rokah imeli mulci, ki so jih povečini gonli do kraja, ali pa s hladnim motorjem cvilili gume pred diskotekami...Vem pa za eno, ki je imela 450.000 km in laufala kot urca.

Bmw je iz drugega testa, za driftanje super (rabiš kakšen močnejši motor), sploh ta stara 3jka, kratka in s posamičnimi poševnimi obesami zadaj. Po mokri cesti pa bolj tako-tako. Notranjost tudi pri starejših modelih solidna, izogibaj se 315 (je 316 z uplinjačem, ki so jo delali samo za jugoslovanski in grški trg, požre preveč bencina).

Vsesplošno kreganje med špagetarji in nemškutarji na forumu pozabi - zamisli se v katerem avtu vidiš sebe, kateri ti nekako pade h karakterju.

In vsi ostali modrijaši: se zavedate, kakšen dolgcajt bi bil, če bi vsi enako razmišljali?!

Dobr post though...
1. Kaka notranjost? To je vse odvečna teža. Vse bi vn pobral, pustu sam sedeže, če bo treba kam peljat in te glavne stvari :D

2. Vem kako je s tem pričkanjem. Vozm motor, in imamo tudi tm nonstop debate Italijan Vs. japonc.
Aja, najbl se vidm v kakem M3 ali Accord Type-R, sam to so dragi avti. Nasploh mi ta V-TEC varjanta kr diši, pa seveda straight six :twisted:
Kar se tiče bolj sanj so pa American Muscle. Nč ne drži, konje ma, pije ko satan, zvok da te kap. Uhh kakega res lepga-> Charger R/T, Camaro SS še raje :D Pontiac GTO, Shelby...
Bo kr motor prioriteta. 1KM/1kg ma maal avtov 8)

Bomo mi mal pogledali, kako zgledata tadva avta. Če se sploh za katerega odločim, povem kje se nahaja tisti ki ostane :P
There Is No Engine Like Turbo Engine!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov