Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne feb 04, 2007 6:31 am

a pozna kdo koga, ki uvaža honde iz nemčije?

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Ne feb 04, 2007 8:09 am

ja jaz poznam enga k prov delsolke vozi dol pa zdele ma eno srebrno doma z električno streho 97letnik ,....> lahko na PM
drugač pa tista k si dav link piše da je 98 letnik samo kokr jaz vem 98 letniki so zato ker se niso prodal in so ostal u salonih ;)
aja pa zgleda zelo uredu sm jo že jaz gledu en tedn nazaj :lol:
....

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Ne feb 04, 2007 11:28 am

Moj bratran je imel Hondo 1.5 ESI(zdi se mi da je bila ta oznaka),sicer Civica, ta je 10 KM švahnej kot 1.6,isto ima VTEC in je ni nikoli šparal,nikoli nobenih problemov,avto je prodal mojemu znancu in še sedaj avto laufa BP,redni servisi in rutinski pregledi so bili edini stroški,morda sicer kakšna malenkost.
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
|pikec|
Nov uporabnik

Napisal/-a |pikec| Ne feb 04, 2007 11:52 am

a lahko pojasni kako deluje ta targa streha? to vzameš dol in pustiš doma ali se zloži v prtljažnik ali kako? do par dni nazaj sem mislil, da jo vzameš dol in pustiš doma, potem sem pa pri enem oglasu zasledil ELEKTRIČNA STREHA in mi ni blo več nič jasno.. mogoče kak video kje?

LP

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne feb 04, 2007 12:06 pm

PRODRIVE je napisal/-a:Moj bratran je imel Hondo 1.5 ESI(zdi se mi da je bila ta oznaka),sicer Civica, ta je 10 KM švahnej kot 1.6,isto ima VTEC in je ni nikoli šparal,nikoli nobenih problemov,avto je prodal mojemu znancu in še sedaj avto laufa BP,redni servisi in rutinski pregledi so bili edini stroški,morda sicer kakšna malenkost.

a mogoče 1.5 civic economic? iz kje pa je? bi rad avto videl kako kaj zgleda, če bi bilo možno

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne feb 04, 2007 12:08 pm

Neyo-Neyo je napisal/-a:ja jaz poznam enga k prov delsolke vozi dol pa zdele ma eno srebrno doma z električno streho 97letnik ,....> lahko na PM
drugač pa tista k si dav link piše da je 98 letnik samo kokr jaz vem 98 letniki so zato ker se niso prodal in so ostal u salonih ;)
aja pa zgleda zelo uredu sm jo že jaz gledu en tedn nazaj :lol:

a se mogoče prodaja na avto.net? pa drugače da kaj garancije?

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Ne feb 04, 2007 12:23 pm

Avto je Civic, ni CRX,nahaja se v Šoštanju.
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Ne feb 04, 2007 2:05 pm

|pikec| je napisal/-a:a lahko pojasni kako deluje ta targa streha? to vzameš dol in pustiš doma ali se zloži v prtljažnik ali kako? do par dni nazaj sem mislil, da jo vzameš dol in pustiš doma, potem sem pa pri enem oglasu zasledil ELEKTRIČNA STREHA in mi ni blo več nič jasno.. mogoče kak video kje?

LP

snameš jo dol in jo pospraviš v za to namenjem prostor v prtljažniku. Električna je pa fora v tem da se ti avtomatsko zloži v prtljažnik in ti ni treba nič ročno nosit zadaj.
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
|pikec|
Nov uporabnik

Napisal/-a |pikec| Ne feb 04, 2007 2:11 pm

A tako.. Hvala!

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne feb 04, 2007 2:25 pm

eentox je napisal/-a:
|pikec| je napisal/-a:a lahko pojasni kako deluje ta targa streha? to vzameš dol in pustiš doma ali se zloži v prtljažnik ali kako? do par dni nazaj sem mislil, da jo vzameš dol in pustiš doma, potem sem pa pri enem oglasu zasledil ELEKTRIČNA STREHA in mi ni blo več nič jasno.. mogoče kak video kje?

LP

snameš jo dol in jo pospraviš v za to namenjem prostor v prtljažniku. Električna je pa fora v tem da se ti avtomatsko zloži v prtljažnik in ti ni treba nič ročno nosit zadaj.

a zdaj je to odvisno od letnika ali od dodatne opreme? ker jaz bi raje imel ročno

Uporabniški avatar
kamikaza00
Novinec

Kraj: rogaška slatina

Napisal/-a kamikaza00 Ne feb 04, 2007 2:32 pm

a zdaj je to odvisno od letnika ali od dodatne opreme? ker jaz bi raje imel ročno[/quote]

to je odvisno od dodatne opreme,pa pri nas jih je zelo malo
crx delsol vti

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne feb 04, 2007 2:43 pm

misliš zelo malo z ročno streho al električno?

Uporabniški avatar
kamikaza00
Novinec

Kraj: rogaška slatina

Napisal/-a kamikaza00 Ne feb 04, 2007 2:44 pm

z električno,priporočam ti pa nakup vti-ja
crx delsol vti

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne feb 04, 2007 2:44 pm

Na kratko: računaj da novejše crx majo novejši D16Y motor in precej dalši menjalnik.. Odlično za nižjo, porabo na AC, relacije, bo pa avto slabše šel..

Zakaj dalši menjalnik: ker ima drug sistem VTEC-a (btw stari esi ima isto vtec): do 2500 rpm (3000rpm) delajos amo 4je sesalni ventili, med 2500-4500 se odmične manj odpirajo, nad 4500 rpm začne motor na polnod elat, max moč 6500, blokada 7200..

U praksi pomen, da pr 4400 rpm maš u 5-i ene 150 notr, pa ti lepo 7l pije 8) ker motor še ne dela na polno..
Sam kokr sm reku menjalni, mal zamori motor, +5-a je samo varčna prestava, oz doseže isto max hitrsot kot v 4ti (po ravnem)

Edini problem teh esi mašin je bil (mislm da je pr novih D16Y enako) da so mele malce majhen hladilnik in ko bumbarji preveč gonjo, ne hladi dost, začne hitr olje pit..
Sam to rata samo brezobzirnemu lastniku, treba pa bit pozoren ko kupuješ če gre kaj olja..

Ostalo: standard crx-ov, pogledat tesnenje strehe +pleh če bo problematičen, je to pr zadnjem desnem koloteku..

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne feb 04, 2007 2:57 pm

najlepša hvala za toliko informacij. a sistem vtec deluje enako tudi pri esi? saj za daljše prestave mi pa še bolj paše, ker sem veliko na AC itak pa nebom kupil te honde za divjanje.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne feb 04, 2007 2:58 pm

kamikaza00 je napisal/-a:z električno,priporočam ti pa nakup vti-ja

saj to mi jih veliko reče, sam jaz ne rabim tako močnega motorja, poleg tega pa je veliko višja registracija kar pa ravno ni za študentski žep. a potem je esi veliko slabši kot vti? mislim glede kvalitete motorja.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne feb 04, 2007 3:07 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:najlepša hvala za toliko informacij. a sistem vtec deluje enako tudi pri esi? saj za daljše prestave mi pa še bolj paše, ker sem veliko na AC itak pa nebom kupil te honde za divjanje.

Jp tak sistem nej bi mela esi z novejšim 1.6 125 motorjem..
Pr starejših (do 95 letnik) je pač preklop (odmične se začnejo bolj odpirat) pr 4500 in pol začne na polno delat..

Če je lepo vožen (pač ne mrzlo teran, pa z glavo vožen) je ist k. je kot VTI, edino kokr sm reku, če so motor fajn matral bo bolj problematičen pri porabi olja..
Pri nas je kr težko lep primerek dobit oz se splača več dat za tak avto...

Drgač pa MX5?? Se mi zdi fajn alternativa, +pogon zadaj in maš tut 110ps motorje, še manj registracije...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne feb 04, 2007 3:11 pm

ampak pri mx5 me moti platnena streha, motorji pa tudi verjetno niso tako vzdržljivi ali se motim?

definitivno pa je honda lepše oblike

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne feb 04, 2007 3:13 pm

Jah maš tut hard-top, motorji bi skor reku da so manj problematični kot esi, računaj da MX5-ke nima tolk kvazi "dirkačev" v lasti.. Mislm da se da precej lažje lepše dobit..

MX5 je tut bolj pravi roadster, ni taka šminka, zadnji pogon je tut mal bolj zabaven :twisted:

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne feb 04, 2007 3:18 pm

ampak težko pa bom dobil mx5 s trdo streho, v sloveniji se trenutno nobena takšna ne prodaja.

glede honde pa bi jo dobil iz nemčije kjer bi bilo več verjetnosti, da je nebi imel kakšen divjak, ker je veliko večja izbira. sem se menil z enim kolegom iz nemčije, ki zdaj živi v sloeveniji, je reku da v nemčiji vozijo takšne honde rusi, ki pa kr radi servisirajo avte.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov