Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe feb 09, 2007 1:54 pm

sanny je napisal/-a:ja oli ne tako kot če bi kupil 10 let starga renaulta kjer je bilo že veliko popravljenga in še veliko bo. če prišteješ vse te stroške tvojmu renaultu je honda zelo poceni.

se podpišem. čeprav sem bil lastnik renoja moram priznat da hondini motorji zdržijo bistveno več, predvsem po zaslugi VTEC.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe feb 09, 2007 1:57 pm

sanny je napisal/-a:ja oli ne tako kot če bi kupil 10 let starga renaulta kjer je bilo že veliko popravljenga in še veliko bo. če prišteješ vse te stroške tvojmu renaultu je honda zelo poceni.

veste deli če je treba kej popravt pa niso ravno zastonj, drugač ap so varčne, ke pa sm se kakšna pokvar (sosedu je glavno gred nagajal),poskočne, .....

Naj jo gre4 gledat, drugač pa se vidi že na 20m kako je bilo z avtom delan
Osu gre samo enkrat na led.lp

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Pe feb 09, 2007 1:59 pm

Ne bom raje kupi tri honde za ta denar.

Tri krat 115!
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Pe feb 09, 2007 2:01 pm

Vse se vidi kako je bil z avtom delano nategne te pa lahko vsak ki ima pet minut časa.

Lahko vidiš pleh, ne moreš pa videti v motor.
Sem sam 7 let nazaj prodajal R5 in vem kako super sem enega nasral, ozirioma avtohišo in nato srečnega lastnika.

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Pe feb 09, 2007 2:07 pm

sonček je napisal/-a:

veste deli če je treba kej popravt pa niso ravno zastonj, drugač ap so varčne, ke pa sm se kakšna pokvar (sosedu je glavno gred nagajal),poskočne, .....

Naj jo gre4 gledat, drugač pa se vidi že na 20m kako je bilo z avtom delan

na naši ni bilo treba popravljat nič že 11 let tako da si ne predstavljam koliko so deli:)
zdaj je šel nosilec od voznikove šipe pa ni bil zdaj 10x dražji od ostalih, je pa res da gre za en majhen del kjer tudi ne more bit neka bistvena razlika. sam kot pravim 11 let in 187k km brez popravljanja tako da nimam pojma o delih. in lih o tem pravim da boli me za dele če jih najvrjetneje ne bom rabil.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe feb 09, 2007 2:59 pm

Savinjcan:

se podpišem. čeprav sem bil lastnik renoja moram priznat da hondini motorji zdržijo bistveno več, predvsem po zaslugi VTEC.

VTEC nima veze z vzdržljivostjo mašine :roll:
Preberi si kaj o VVT, VTEC, Valvelift, Variocam, ipd. Vse tehnologije imajo isti cilj, realiziran na nekoliko drugačen način- in cilj teh tehnologij ni daljša življenjska doba motorja :lol:

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Pe feb 09, 2007 3:07 pm

:lol: sej ne morem verjet

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Pe feb 09, 2007 3:15 pm

ampak samo delaovanje motorja in krmiljenje ventilov (VTEC)

To res nima nobene veze z vzdržljivostjo.

Toyota ima VVT-i inteligentno variabilno krmiljenje ventilov.

Uporabniški avatar
quasimodo
Novinec

Napisal/-a quasimodo Pe feb 09, 2007 3:49 pm

tale avto smo sli pogledat pred cca 14 dnemi. na sliki avto zgleda cist drugacn, vsaj meni... razbit je biu pa avto na voznikovi strani (ce sm si prav zapomnu), sej je v redu postimano to. Na bocnih letvicah se barva lusci dol, ker so naknadno barvane... Avto laufa vredi, masina je cool, lastnik pravi, da z avtom ni noru, ma neke racune od servisov.
Samo za moje pojme 115km honde se ne splaca kupovat, ker negre avto nikamor....

p.s.: kolega kupu potem VTi, razlika je ocitna...

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Pe feb 09, 2007 6:57 pm

quasimodo je napisal/-a:tale avto smo sli pogledat pred cca 14 dnemi. na sliki avto zgleda cist drugacn, vsaj meni... razbit je biu pa avto na voznikovi strani (ce sm si prav zapomnu), sej je v redu postimano to. Na bocnih letvicah se barva lusci dol, ker so naknadno barvane... Avto laufa vredi, masina je cool, lastnik pravi, da z avtom ni noru, ma neke racune od servisov.

Ne gre nikamor....
Kateri avto s 115 KM gre bolje od tega šljivika, prosim odpri nam oči :lol:

In kateri z povprečno vožnjo ima nižjo porabo?

Lp

Uporabniški avatar
civic 99
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a civic 99 Pe feb 09, 2007 7:17 pm

quasimodo je napisal/-a:tale avto smo sli pogledat pred cca 14 dnemi. na sliki avto zgleda cist drugacn, vsaj meni... razbit je biu pa avto na voznikovi strani (ce sm si prav zapomnu), sej je v redu postimano to. Na bocnih letvicah se barva lusci dol, ker so naknadno barvane... Avto laufa vredi, masina je cool, lastnik pravi, da z avtom ni noru, ma neke racune od servisov.

da se ne začnemo spet kregat. Sosed ima Civica letnik 98. 90 konjev pa se lahko vsi 90 konjski evropski avti skrijejo.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Pe feb 09, 2007 7:30 pm

mislm da ste mal zašli s teme :lol:
ti OLI si pa sploh en dripc k take vn mečeš :lol:
jaz bi se mal zamislu nad sabo s takimi izjavami :!:
....

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Pe feb 09, 2007 8:06 pm

OLI je napisal/-a:Ne bom raje kupi tri honde za ta denar.

Tri krat 115!

Priznaj si da obstaja problem no 8) Kaj ti gre v nos ker te vsaka honda stegne al kaj, malo se smiri sem vido ze dosti vec bedakov v renojih kot pa v hondah :roll:
Lp by Mare

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Pe feb 09, 2007 8:42 pm

Vsi ki imate honde pač navijate za honde, zakaj pa ne saj imate prav, če se pa gre za neko temo kdo koga "stegne" ali prehiti, pa mu pustim prosto pot.

Če si kupiš avto za tekmovanje kupi F1.

Vem samo to da ta honda ki je vseskozi omenjena ni nič kaj posebnega, res pa je da recimo VTI 160KM ali 170Km kolikor jih ima motor 1.8 je povsem nekaj drugega.

Vsak hvali svoje ampak jaz ne tako Renoja kot vi Hondo.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Pe feb 09, 2007 9:05 pm

Prvo kot prvo bi lahko opazo da ne vozim honde. IN pa se nekaj. ne glede na to ce vozis hondo. ali ne. ne pluvaj tako nizkotno po njej kot si v prejsnis postih. Vsak bo hvalo svoj avto.
Smo meli doma do zdaj tri renoje in lahko recem da so dobri avti prav tako lahko trdim za hondo. In glede na to da je cloveku ocitno vsec, zakaj si je ne bi nabavil. Res da so dokaj drage ampak ce bo najdel pravo bo mu tudi sluzla brez vecjih problemov.
In prosim te da drugic preden napises kaksen komentar najprej premislis kaj bos napisal in potem lepo pocasi napisi :roll: Ker ce bomo vsi tako delali tu gor se lahko kr v peskovnik preselimo :!:
Lp by Mare

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Napisal/-a mire Pe feb 09, 2007 9:13 pm

kaj da honda je z obale
ce je je v resnici zlo lepa
glih sem jo uciraj vidu

ce pa ni to ta so si pa zlo podobne

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe feb 09, 2007 9:18 pm

avto oz. honda, da je nekaj posebnega mora biti vti 160 ali 170 konjev :rofl :rofl :rofl :rofl če gledaš samo na divjanje imaš prav.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Pe feb 09, 2007 10:10 pm

marko01 je napisal/-a:Prvo kot prvo bi lahko opazo da ne vozim honde. IN pa se nekaj. ne glede na to ce vozis hondo. ali ne. ne pluvaj tako nizkotno po njej kot si v prejsnis postih. Vsak bo hvalo svoj avto.
Smo meli doma do zdaj tri renoje in lahko recem da so dobri avti prav tako lahko trdim za hondo. In glede na to da je cloveku ocitno vsec, zakaj si je ne bi nabavil. Res da so dokaj drage ampak ce bo najdel pravo bo mu tudi sluzla brez vecjih problemov.
In prosim te da drugic preden napises kaksen komentar najprej premislis kaj bos napisal in potem lepo pocasi napisi :roll: Ker ce bomo vsi tako delali tu gor se lahko kr v peskovnik preselimo :!:

amen 8)
....

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Pe feb 09, 2007 10:22 pm

Tole se pa nebi strinjal, mam doma Cliota k ma 220000km pa dela BP.
Aja mogoče sm pa na fenomen naletu 8)
Krvav'c je zakon

sanny
Novinec

Napisal/-a sanny So feb 10, 2007 2:39 am

Spidojc je napisal/-a:

Tole se pa nebi strinjal, mam doma Cliota k ma 220000km pa dela BP.
Aja mogoče sm pa na fenomen naletu 8)

očitno si ja...ali pa si kot kak ki ma kakega golfa doma pa mu je crknilo že miljon stvari pa bo rekel moj golf pa dela bp sam zato ker ga ma on doma pa japonca še ni probal da bi vedel kaj je bp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov