Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mrko20
Nov uporabnik

Napisal/-a mrko20 Po feb 12, 2007 3:34 pm

Zdravo!Milsm to kar govorite za C4 da je zelo pokvarljiv,ni res!Sam imam C4 1.6 16V VTR PACK,niti enkrat se ni biu na servisu,in imam znance ki jim avto ne dela tezav tko da ...,!!!Astro pa ne kupuj,rajs uzam forda!

Bulbul
Nov uporabnik

Napisal/-a Bulbul Po feb 12, 2007 5:09 pm

Fantje (če je bila zraven tudi kakšna punca, seveda enako!), hvala.
Pri moji sreči bo gotovo prišlo do tega, da se bo, karkoli bom izbral, sesulo. No ja, upam, da ne. Sem pa povsem zbegan. Priznam, da sem se v C4 zaljubil na prvi pogled - in sem bil potem povsem šokiran ob pristopni ceni. Srce (če lahko temu tako rečem) torej kliče po francozu, precejšnje število vaših komentarjev pa me pred to zaljubljenostjo svari. A ko sem se že zelo nagnil k astri (in to kar tej sedanji, saj predvidevam, da jo bo nova šminka - baje celo minimalna(?) podražila), sta me dva slučajno srečana znanca začela na vsa usta prepričevati, da s svojima citroenoma nimata nobenih težav. Je pa res, da gre v enem primeru za picassoja. Res ne vem, kako se bom odločil, morda bom celo (kar je sicer proti moji naturi) tvegal. Vsekakor pa zares hvala za dobronamerne nasvete. LP

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Po feb 12, 2007 5:12 pm

Ne preveč brat teh raznoraznih horror stories, ker si boš sicer na koncu kupil Golfa dvojko in počasi menjaval (sicer poceni) potrošni material na njem, dokler ne bo več kaj menjat. Na osnovi enega primera, ko je očitno z avtom neki tovarniško blo narobe (kar je toliko bolj možno, glede na to da je bil to predlani popolnoma nov model, kar pomeni možnost porodnih krčev), ne moreš sodit o modelu, kaj šele o znamki. Lahko celo, da se mu je v preteklosti zgodilo nekaj, za kar "nihče ne ve" - sem bral o eni taki zadevi glede Forda, ko je bil avto kao nov, a je marsikaj nakazovalo na to da je v bistvu rabljen ali celo razbit. Jaz sem slišal/bral ali pa dejansko poznam za podobne primere z Audijem, BMWjem, raznoraznimi VWji, Renaulti, Fiati itd itd, ... celo za Toyoto). Servis bi jaz na mestu lastnika zgoraj omenjenega C4 zamenjal, ko bi dvakrat zajebali stvar, ne pa zadevo vlekel celo leto al kolk...

C4 je drugače super avto, jaz sem ga vozil in me je kar navdušil. Odlično gre, udoben, ni premehek niti pretrd (Focus mi je npr. bil, kljub sicer odličnemu podvozju in še posebej krmilnemu mehanizmu, premehek). Super je opremljen, gelde na EuroNCAP eden najbolj varnih, navsezadnje pa tud zelo lep in ne predrag. Doma imamo Citroen AX, in z njim ni problemov, pa je tud že kar v letih.

Moraš vedet da imaš lahko z vsakim avtom kake probleme. Že mogoče da Citroen ni čist na ravni kake Honde (saj je tud več kot milijon razlike), ni pa niti približno tako slab kot po zgoraj omenjeni temi zgleda.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po feb 12, 2007 5:25 pm

mrko20 je napisal/-a:Zdravo!Milsm to kar govorite za C4 da je zelo pokvarljiv,ni res!Sam imam C4 1.6 16V VTR PACK,niti enkrat se ni biu na servisu,in imam znance ki jim avto ne dela tezav tko da ...,!!!Astro pa ne kupuj,rajs uzam forda!

In iz istega razloga - "baba čula, baba pravla" (predvidevam), zakaj Astra ni v redu?! :roll: Dejte argumentirat, ne pa kar nekaj v 3 dni nabijat. Rjavele so prve Astre in Vectre izpred 15 let (če je to predmet spotike), od takrat se jih pač drži slab renome. :roll: Poleg tega so tu Fiatovi dizli, ki naj bi bili eni izmed boljših.

Glede na izbiro in glede na testne vožnje, ki sem jih opravil dobro leto nazaj, bi jaz vzel Astro GTC (potem je nisem vzel zaradi tega, ker mi niso finance dopuščale). Ford tudi ni tako slaba izbira (če se ne motim ima 4 leta garancije), francozi IMHO mi pa niso pri srcu, tudi zaradih takih topicov (pa to ni edini razlog) kot je tisti o katastrofalnem C4, ki pa še zdaleč ni osamljem primer.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po feb 12, 2007 5:30 pm

pa z meganom tud ni nč narobe
varn je pa bol ko vsi ostali

po enem letu ni še nič narobe z njim (nad ničemer nism razočaran)
prej smo mel peugeota prav tako novga pa tud ni blo nič narobe samo premalo prostora za odlagat stvari.

men majo pa francozi najbolše zice ker so vedno neki športni v skoraj osnovni opremi.

opel kaj naj rečem edina izkušnja je bila da ma svinsko drage rezervne dele recimo ogledalo... (pri stari corsi 2x dražje kot pri 206)

vsak nov avto je dober načeloma se nebi smel kvarit

vzameš kar ti je všeč v čem se boš dober počutu ne pa druge poslušat..

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

Napisal/-a enzospotenzo Po feb 12, 2007 5:31 pm

Polo78 je napisal/-a:
mrko20 je napisal/-a:Zdravo!Milsm to kar govorite za C4 da je zelo pokvarljiv,ni res!Sam imam C4 1.6 16V VTR PACK,niti enkrat se ni biu na servisu,in imam znance ki jim avto ne dela tezav tko da ...,!!!Astro pa ne kupuj,rajs uzam forda!

In iz istega razloga - "baba čula, baba pravla" (predvidevam), zakaj Astra ni v redu?! :roll: Dejte argumentirat, ne pa kar nekaj v 3 dni nabijat. Rjavele so prve Astre in Vectre izpred 15 let (če je to predmet spotike), od takrat se jih pač drži slab renome. :roll: Poleg tega so tu Fiatovi dizli, ki naj bi bili eni izmed boljših.

Glede na izbiro in glede na testne vožnje, ki sem jih opravil dobro leto nazaj, bi jaz vzel Astro GTC (potem je nisem vzel zaradi tega, ker mi niso finance dopuščale). Ford tudi ni tako slaba izbira (če se ne motim ima 4 leta garancije), francozi IMHO mi pa niso pri srcu, tudi zaradih takih topicov (pa to ni edini razlog) kot je tisti o katastrofalnem C4, ki pa še zdaleč ni osamljem primer.

...pa smo spet pri "baba čula, baba pravla"...
It is better to lose a moment in your life than your life in a moment.

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Po feb 12, 2007 5:38 pm

Saj to je tako s temi avti!
Noben avto ni 100%! Tehnika je zato da se kvari!
Mogoče imaš glih srečo da naletiš na ponedeljkov avto in se ti res kvari drugi pa ma srečo da je dobil avto ki je brez težav!
Vsi avti se kvarijo pa je lahko Nemški,francoski ,italijanski japonski kaj jaz vem kaki še vse!
Pač je tip naletel na takega!
Poznam našega lokalnega taxist ki vozi zdaj že drugo Toyoto Yaris!
S prvo ni imel sreče saj je avto več bil pri mehaniku in na servisih kot pa na cesti, pa saj imajo toyote dober glas kakovosti pa je vseeno avto bil zanič!
Zdaj ima Drugo Yaris pa pravi da še razen rednih servisov ni mel nikšnega problema!

Pač tako je z novimi avtomobili še posebej z ponedeljkovimi!

L.p. Mike
Make my day

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po feb 12, 2007 9:05 pm

enzospotenzo je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:

...pa smo spet pri "baba čula, baba pravla"...

Lej, ADAC-ova visoka statistična pokvarljivost francozov NI "baba čula, baba pravla", ampak nek stvaren podatek. Prav tako to tudi ni konkreten primer na forumu, v kolikor človek prilepi gor mnenje sodnega izvedenca. Je pa samo en aspekt, sicer nezanemarjliv a le en od mnogih, vsak ima pa še vedno pravico, da si iz tega ustvari lastno mnenje.
Drugo je občutek za volanom, ki je zelo subjektiven (meni osebno recimo ne sedejo t.i. francoski "fotelji") in nenazadnje še zunanja oblika, ki je pa še toliko bolj stvar osebnega okusa. Pri nakupu avta je zatorej nujna testna vožnja. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po feb 12, 2007 10:19 pm

Ford ni avto, opel gnije, citroën je j**c... Kupi si golfa II, kot je rekel že nekdo prej in nimaš kaj faliti...

Citroën C4 res ni neka cvetka, a podpovprečno kvaliteten tudi ni. Audi in VW denimo povzročata lastnikom migrene, a se tega sramujejo in o tem ne pišejo po forumih.

Kar se tiče statistik, milsim da C4 še niso obravnavali. Njen predhodnik xsara se uvršča nenavadno visoko, tudi picasso in xantia sta dobra.

Uporabniški avatar
_HellMan_
Novinec

Napisal/-a _HellMan_ Po feb 12, 2007 10:47 pm

ej
ka pa kaksna toyota naprimer corolla
Bolj Star Bolj Nor!!!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po feb 12, 2007 10:48 pm

_HellMan_ je napisal/-a:ej
ka pa kaksna toyota naprimer corolla

pa pride auris čez en mesc ane?

cena bo pa čez 4 miljone

BAZO
Nov uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a BAZO Po feb 12, 2007 10:49 pm

C4, glede lastnih izkušenj NE. Ga ma mt pa se u enmu letu preveč kvari. Od malih šlamparij (zatikanja sedeža - mogl na servis urihtat ni hotu spremenit položaja, do kluk, ki smo jih mogl pelat namazat k so zunj ostajale pa tko), do tega da je crknu neki stikau za ABS pa ESP al kaj in to dejansko takrat ni delal, do tega da nam je javl u Italiji na poti depolution system faulty, do tega, da tempomat ni delal dostkrat,...

Astro sm vozu enkrat, pa ne bi meu nič prot njej, ampak ne morm komentirat, prav tako pa tut focusa ne morm komentirat.

Mi je pa res huda nova Civic.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po feb 12, 2007 10:57 pm

res je huda nova honda civic

Slika

auris bo pa tudi, upam da bo tud cena ok, me navdušje

Slika
Slika

Bulbul
Nov uporabnik

Napisal/-a Bulbul Po feb 19, 2007 11:47 pm

No, pa se je končalo tako, kot se je napovedovalo: denarčki so šli za francoza. Doslej je za nama dobrih 1100 km in samo to si lahko želim, da bi bilo tudi naslednjih nekajdesetkrat toliko enako prijetnih, kot so bili dosedanji. Še enkrat hvala in vsem skupaj lep pozdrav ter veliko veselja z vašimi (različnimi) konjički.

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To feb 20, 2007 11:20 am

Kteri parfum si to ubodel, k ti bo tok časa zdržal..hehe :lol:

Sori za off topic...čestitam ob nakupu in veliko varnih km ;)

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To feb 20, 2007 11:22 am

Srečno vožnjo Zapomni si, da za citroen obstaj servis v pravem pomenu besede:

Jerovšek Grosuplje
Vrhnika Merlak

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man To feb 20, 2007 12:02 pm

Srečno vožnjo in da boš z avtom zadovoljen ;)

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny To feb 20, 2007 1:02 pm

xandrej je napisal/-a:Srečno vožnjo Zapomni si, da za citroen obstaj servis v pravem pomenu besede:

Jerovšek Grosuplje
Vrhnika Merlak

ja kr ga boš rabil pogosto :twisted:

čim več varnih in prijetnih km

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To feb 20, 2007 1:07 pm

sanny je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Srečno vožnjo Zapomni si, da za citroen obstaj servis v pravem pomenu besede:

Jerovšek Grosuplje
Vrhnika Merlak

Ne oziraj se na osebke z psihičnimi problemi...

Vsaka znamka ima servise ki se jim lahko reče servisi zaenkrat je avto v garanciji in med citroenarji velja, da so to servis v grosuplju ter v vrhniki. Glede na to, da je od kod je mu je jerovšek na dosegu. Odnos do stranke ter avtomobila. Srečno vožnjo. Ne boj se pri vsaki znamki se dogaja eni to povejo drugi ne. Kupi zadnji Avto magazin pa preberi supertest passata ki je več na servisu kot na cesti ampak to je druga zgodba. Danes več nažalost nemoreš kupi avta, da bi rekel e to je to tukaj nič ne crkne.

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny To feb 20, 2007 1:10 pm

xandrej je napisal/-a:
sanny je napisal/-a:

Jerovšek Grosuplje
Vrhnika Merlak

Ne oziraj se na osebke z psihičnimi problemi...

Vsaka znamka ima servise ki se jim lahko reče servisi zaenkrat je avto v garanciji in med citroenarji velja, da so to servis v grosuplju ter v vrhniki. Glede na to, da je od kod je mu je jerovšek na dosegu. Odnos do stranke ter avtomobila. Srečno vožnjo. Ne boj se pri vsaki znamki se dogaja eni to povejo drugi ne. Kupi zadnji Avto magazin pa preberi supertest passata ki je več na servisu kot na cesti ampak to je druga zgodba. Danes več nažalost nemoreš kupi avta, da bi rekel e to je to tukaj nič ne crkne.

lahko lahko sam eni nočete priznat tega ker ste zapriseženi določenim znamkam in pol mislite da če je ta znamka jajce morajo pa bit tudi vse ostale
Zadnjič spremenil sanny, dne To feb 20, 2007 1:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov