Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To feb 13, 2007 12:12 pm

kaki komentarji :roll:

Če je bil normalno vožen TDI, dam turbini še cca 50k km življenja...vmes bo še kaj odpovedalo.
Dobro preveri, kaj kupuješ... ;)
Zadnjič spremenil RR, dne To feb 13, 2007 12:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy To feb 13, 2007 12:13 pm

osebno bi se odloču za audia, manša poraba, več opreme, predusm pa bol udobna vožnja

je pa tud odvisno za kakšn name avto uporablaš in koliko kilometrov delaš glede na to da primerjaš dizla z bencinarjem

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To feb 13, 2007 12:20 pm

Ne vem, če je Audi 4 res bolj udoben od 307-ice. Je oa treba dodat, da moj prejšnji post velja tudi za 307-ico. Če je bil lizing, je verjetno, da ima precej več km kot pravijo. In tudi, da je bil morda grdo vožen.

BTW - kdaj je treba menjat jermen pri Audiju? Ali ima mogoče verigo?

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy To feb 13, 2007 12:36 pm

ubistvu moraš prvo obadva avta ornk pregledat da vidiš v kakšnem stanju sta potem je odločitev veliko lažja 8)

Uporabniški avatar
spe7
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a spe7 To feb 13, 2007 12:52 pm

Mah, največji problem se mi zdi to , da ob pregledu laika (kot jaz) ob nakupu zgleda avto v super stanju. Po nekaj kilometrih se pa začne pokazat slabost. Kot se je naprimer pri meganu. Ko sem pogledu pred nakupom motor, je bil prašen in čist nič masten.
Po nekaj kilometrih je pa začelo olje tečt iz vseh semeringov. Na glavni osi, menjalniku,... ':roll:'

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To feb 13, 2007 1:05 pm

esem je napisal/-a:BTW - kdaj je treba menjat jermen pri Audiju? Ali ima mogoče verigo?

90.000 ali 5 let. pr meni so bli že rahlo spokani pri starosti malo manj ko 5 let, s tem da je blo 70k prevoženih.

tistega dela o konzoli pa narazn nogu dajat pa ne kapiram glih :S kakšna sredinska maska?
SlikaSlika

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson To feb 13, 2007 1:13 pm

esem je napisal/-a:
evilson je napisal/-a:MOj glas gre za AUDI! 135.000KM za dizlasa, pa se posebej audi-ja ni nic!

Lp,
Matej

Še več takih odgovorov hočemo! :-P

Nato bo človek zaradi upoštevanja vaših mnenj kupil tega Audija, ki je bil morda grdo vožen, kar pomeni, da bodo v tem primeru kmalu šli kakšni končniki, roke, amortizerji, sklopka, jermeni, LMM, katalizator, izpuh, ležaji, turbina itd, cena popravil pa bo šla v tisoče evrov.

Predvsem naj se prepriča - seveda s pomočjo kompetentnega mehanika, v kakšnem stanju je Audi in kako je bil vožen. Obvezno!!

Imeli smo Audi A4 dizel, sedaj pa imamo VW passata dizel. Ko smo kupili audija je imel prevozenih 130.000KM passat pa 150.000KM. Pri audijo nismo meli nikol problemov, razen jermen smo menjali, passat pa jih ima prevozenih sedaj cez 200.000KM in dela vse normalno(biv je menjan jermen tudi). Sam pa imam Passata 1.8.T 1997 letnik (178000KM prevozenih), pa se tudi vse normalno dela. S turbino se pri nobenem zaenkrat ni bilo kaj narobe!

Zato sem mu predlagal AUDI-ja.

Lp,
Matej
Passat 1.8T ---> BMW 523i

Uporabniški avatar
spe7
Nov uporabnik

Napisal/-a spe7 To feb 13, 2007 3:56 pm

Ko preberam vaše odgovore sem še vedno zmeden. Nekaj zagovornikov Audija nekaj Peugeota.
Res, da če gledam s stališča, da če ima Audi veliko kmjev za sabo , da je lahko v slabem stanju zaradi preganjanja, je to en velik minus.
Po drugi strani pa bi imel skoraj nov Peugeot, ki pa porabi kar veliko ( po mestu kar 8l/100km) , ki se pa tudi lahko dosti kvari in je to tud en minus.
Imam pa možnost dobit tud Peugeota 307 (kratka verzija) 1.6 HDI za enak denar in enak letnik, sam mi pa kot sam avto ni všeč in ga zato nočem, ker se ne bi srečno vozil v njem :oops: .
Ker konc koncev avto kupiš tud zato, da mal uživaš v vožnji. So pa seveda tud izjeme.

Ima kdo mogoče kake izkušnje s Peogeoti?

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc To feb 13, 2007 4:17 pm

spe7 je napisal/-a:Ko preberam vaše odgovore sem še vedno zmeden. Nekaj zagovornikov Audija nekaj Peugeota.
Res, da če gledam s stališča, da če ima Audi veliko kmjev za sabo , da je lahko v slabem stanju zaradi preganjanja, je to en velik minus.
Po drugi strani pa bi imel skoraj nov Peugeot, ki pa porabi kar veliko ( po mestu kar 8l/100km) , ki se pa tudi lahko dosti kvari in je to tud en minus.
Imam pa možnost dobit tud Peugeota 307 (kratka verzija) 1.6 HDI za enak denar in enak letnik, sam mi pa kot sam avto ni všeč in ga zato nočem, ker se ne bi srečno vozil v njem :oops: .
Ker konc koncev avto kupiš tud zato, da mal uživaš v vožnji. So pa seveda tud izjeme.

Ima kdo mogoče kake izkušnje s Peogeoti?

Po mestu ti bo redko kateri avto kuril bistveno manj kot 8l, tudi dizel ne, zato ta poraba ni problematična.
Pri tvojih zneskih bi se tudi resno zanimal za nakup povsem novega avta, saj se z malo pogajanj za 13.000 evrov dobi že kar nekaj vozil srednjega razreda, recimo
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1187652
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1281612

karavani pa recimo kakšen tisočak dražje. Če dobiš še ugodne plačilne pogoje pa si lahko finančno celo na istem kot pri nakupu eno leto starega, kot pa je že rekel Henry Ford, najboljši avto je nov avto.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To feb 13, 2007 4:17 pm

3 206 smo meli doma.
1. smo kupli 1 leto staro 2 pa 3 pa tudi novo

vse bencinar nikol nobenih problemov razen enkrat se je nek mehanizem sedeža pokvaru ampak je bil oče sam kriv..

moj nasvet če misliš dat 3 miljone si raje kupi nov avto!!

ni tolk pomembno kire firme, samo da ti je všeč ima pa garancijo zato si nekaj časa brez vsek skrbi.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To feb 13, 2007 4:18 pm

Zdaj bo še veselo... Peugeot crkuje audi pa nič... Če hočeš bit čisto pravi sloevenec kupi audi za sosede pa da boš večji đek pa če ma 300 000 kilometrov baje se skoraj uteče nihče pa ne pomisli kolikokrat je tak avto zapeljal v luknjo so se stvari obrabile itd itd... Avti se kupujejo, da so novejši letniki pa malo kilometrov... Ti pa naredi kakor hočeš...

A4 da ima prostor? Niti spredaj niti zadaj sploh pa ne če imaš 190 cm...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To feb 13, 2007 4:27 pm

xandrej je napisal/-a:Zdaj bo še veselo... Peugeot crkuje audi pa nič... Če hočeš bit čisto pravi sloevenec kupi audi za sosede pa da boš večji đek pa če ma 300 000 kilometrov baje se skoraj uteče nihče pa ne pomisli kolikokrat je tak avto zapeljal v luknjo so se stvari obrabile itd itd... Avti se kupujejo, da so novejši letniki pa malo kilometrov... Ti pa naredi kakor hočeš...

:roll: :roll: :?

da se vrnem na temo:

Zakaj nov avto ?? Da ko se vsedes not zgubis 2500 € v isti sekundi ?
Zadnjič spremenil Courage™, dne To feb 13, 2007 4:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To feb 13, 2007 4:27 pm

aja kaj mam sam občutek al nočeš novega avta?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To feb 13, 2007 4:35 pm

Courage™ je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Zdaj bo še veselo... Peugeot crkuje audi pa nič... Če hočeš bit čisto pravi sloevenec kupi audi za sosede pa da boš večji đek pa če ma 300 000 kilometrov baje se skoraj uteče nihče pa ne pomisli kolikokrat je tak avto zapeljal v luknjo so se stvari obrabile itd itd... Avti se kupujejo, da so novejši letniki pa malo kilometrov... Ti pa naredi kakor hočeš...

da se vrnem na temo:

da maš nov avto ti nič ne pomeni? ne rabiš nič servisirat nobenih dodatnih stroškov ki lahko grejo hitro pr takem avtu čez 2500 evrov.
pri renaulu recimo je 1 servis brezplačn tako da imaš prve stroške pri 60.000 km ko imaš 2 servis.

mislim da je mnogo takih ki ko so enkrat kupili nov avto niso več nikoli kupili rabljenega.

morš vedet da če kupiš dražji avto da so servisji dražji, deli so dražji, zavarovanje je dražje,...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To feb 13, 2007 5:05 pm

Courage™ je napisal/-a:

da se vrnem na temo:

Mogoče zato ker potem veš kaj kupiš oz. je manjša vrjetnost da se naserješ ;) Plus tega...novo je novo pa lahko vsak reče kaj želi... Je pa res da če misliš met avto manj kot pa 5 let(po moji logiki) se ne splača. Ker gledam po starših.....onadva kupita novi avto pa mata 10 let mir... Če si taki voznik ki ne menjuješ avte kot spodnje gate potem se defenitivno splača novega kupit

Lp ;) ;)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To feb 13, 2007 5:12 pm

če delaš velik km ja potem rabljenega pa še takrat bi se vprašu...

če kupuješ avto za dal časa ziher novega

Uporabniški avatar
spe7
Nov uporabnik

Napisal/-a spe7 To feb 13, 2007 5:58 pm

kolesar je napisal/-a:če delaš velik km ja potem rabljenega pa še takrat bi se vprašu...

če kupuješ avto za dal časa ziher novega

Trenutno kupujem avto za dalj časa, ker sem se glihkar zapufal za stanovanje
in mi je pri tem še ta denar ostal za avto.
Na dan med tednom naredim okoli 40 km in med vikendi kakih 100 do 150 km.
Tko, da po moje se mi bolj splača diezel kupit, ker mam v službo skor cel cajt obvoznico.

Sem si ogledal nove avte in tiste katere link si/ste adamovc predstavil.
Golf naprimer me moti, ker nima klime, drugač bi me takoj zanimal in je tud verjetno razlog , da ga ta gospod prodaja za ta denar.
Ford Focus mi pa ni nikoli bil všeč ':roll:' .

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To feb 13, 2007 6:08 pm

Uporabniški avatar
spe7
Nov uporabnik

Napisal/-a spe7 To feb 13, 2007 6:19 pm

Fajn stvarce, sam 3000 euro preveč zame :(. Moj budget je 13.000 euro

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To feb 13, 2007 6:22 pm

spe7 je napisal/-a:Fajn stvarce, sam 3000 euro preveč zame :(. Moj budget je 13.000 euro

samo boš dal manj za zavarovanje registracijo servise si boš kmal noter pršu...

golfu ne pade cena kakemu drugemu veliko prej tko da za tak denar glej raj kaku drugo znamko

pomisli kaj vse se zgodi z avtom preden ima 130.000km kaj se je recimo tebi zgodlo v tem času ko si jih tolko naredil...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov