Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr feb 14, 2007 12:05 pm

Sriple Tix je napisal/-a:
alexmazda je napisal/-a:cestni terenec?pa ka je temu folku,...to je kot dvonoga kača... za kaj pa sploh rabiš avto?za vožnjo po mestu ali za parkiranje pred trgovskim centrom?

In zakaj ljudje potrebujejo RX, GTI, GTA, ST, RS, M in podobne cestne dirkalnike?
Prav zanima me, koliko njih gre kdaj na dirkalisce?

Na k***c mi gre stalno ponavljanje vprasanja, zakaj potrebujem SUV?
Potrebujem ga zato, ker rad sedim visje, prav tako otroka na zadnjih sedezih (ce ves, kaj mislim s tem), nocem, da mi 15cm snega na cestiscu predstavlja nepremostljivo oviro pri premiku s tocke A do tocke B, ce grem v hribe mi na makadamski gozdni cesti ni potrebno paziti na vsako luknjo in ne nazadnje, glede stanja slovenskih cest, malo mocnejse podvozje pride prav.

no ja, niso glih športni, če majo manj kot 200 bhp, ane? tako kot ni terenec, če zašteka na vsaki jami... M je športnik brez debate, prav tako npr rx-7, golf je ljudski avto in ne športnik, ford je pa itak katastrofa, razen ford GT. tak da...

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Sr feb 14, 2007 1:10 pm

Kaj se lovis na malenkosti? Isto bi lahko napisal za AMG-je, Ferrarije, Lamborghinije, Aston Martine, Porscheje..., ki jih videvam po cestah.
Avti, narejeni za dirkalisca se pujsajo po magistralkah, pa nihce pametno ne ugotavlja, ces; Poglej ga, sportni avto je kupil, pa nikoli ne bo sel voziti na Grobnilk z njim.

Ampak, OK. Prav imas, strinjam se s tabo in to debato z moje strani zakljucujem.

VasjaS
Nov uporabnik

Kraj: Vrtojba

Napisal/-a VasjaS Sr feb 14, 2007 1:12 pm

Lol

Kar se tiče X3 je po mojem bil super opis na TopGear... Jeremy je bogega avteka kar pustu sredi vzpetine in šel peš.

Edit: Btw: sem nov, zato pozdrav vsem ;)

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr feb 14, 2007 1:56 pm

Sriple Tix je napisal/-a:Kaj se lovis na malenkosti? Isto bi lahko napisal za AMG-je, Ferrarije, Lamborghinije, Aston Martine, Porscheje..., ki jih videvam po cestah.
Avti, narejeni za dirkalisca se pujsajo po magistralkah, pa nihce pametno ne ugotavlja, ces; Poglej ga, sportni avto je kupil, pa nikoli ne bo sel voziti na Grobnilk z njim.

Ampak, OK. Prav imas, strinjam se s tabo in to debato z moje strani zakljucujem.

v slo še nisem srečal ford GTja, rx-7 ali kaj podobnega. pa saj se v sloveniji VSI pujsamo z avtomobili po naših lepih cestah...

LP

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Sr feb 14, 2007 2:08 pm

Da ne bom odpiral nove teme.

Kateri SUV je po vašem mnenju in IZKUŠNJAH boljši. Kupilo bi se rabljenega, uporaba pa večinoma po cesti in makedam po Zaplani in Krvavec.

Izbor:
Nissan X-trail
Hyundai Tuscon
stara CR-V
RAV-4
oziroma kaj podobnega.

lp, Matej

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr feb 14, 2007 2:19 pm

5cho je napisal/-a:Da ne bom odpiral nove teme.

Kateri SUV je po vašem mnenju in IZKUŠNJAH boljši. Kupilo bi se rabljenega, uporaba pa večinoma po cesti in makedam po Zaplani in Krvavec.

Izbor:
Nissan X-trail
Hyundai Tuscon
stara CR-V
RAV-4
oziroma kaj podobnega.

lp, Matej

Za moje pojme je toyota še vedno najboljša, tudi kvaliteta je mnogo nad ostalimi.
Old subarus never die, they just get faster!

kapucino
Nov uporabnik

Napisal/-a kapucino Sr feb 14, 2007 2:50 pm

alexmazda je napisal/-a:cestni terenec?pa ka je temu folku,...to je kot dvonoga kača... za kaj pa sploh rabiš avto?za vožnjo po mestu ali za parkiranje pred trgovskim centrom?

Crossoverji niso zastonj nov trend.. Kar rabim od avta je:
- mal večji prtljažnik,
- 10 mesecev se bo fura po asfaltu in kak makadamčič sem in tja,
- če se ponovi kak huda zima bo nekaj dni vklopljen 4wd,
- 2 meseca se pa zarad otrok in igrač peljem na plažo po zvoženi hudo kamniti njivi.

Z BMWjem sem skor karter razbil in hočem avto, ki bo za 10 mesec in tud tista dva. Si predstavljaš a ne? 10 mesecev bo cestni, 2 mesca pa soft " terenc".

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr feb 14, 2007 3:10 pm

kapucino je napisal/-a:

- mal večji prtljažnik,
- 2 meseca se pa zarad otrok in igrač peljem na plažo po zvoženi hudo kamniti njivi.

Z BMWjem sem skor karter razbil in hočem avto, ki bo za 10 mesec in tud tista dva. Si predstavljaš a ne? 10 mesecev bo cestni, 2 mesca pa soft " terenc".

ti priporočam da greš na you tube in si pogledaš od top gearja opise,ker tipi res,ampaka res, obvladajo... pa veš da vsi nimajo 4 kolesnega pogona?

kapucino
Nov uporabnik

Napisal/-a kapucino Sr feb 14, 2007 3:35 pm

alexmazda je napisal/-a:
kapucino je napisal/-a:

- mal večji prtljažnik,

ti priporočam da greš na you tube in si pogledaš od top gearja opise,ker tipi res,ampaka res, obvladajo... pa veš da vsi nimajo 4 kolesnega pogona?

-------------
This video is no longer available due to a copyright claim by British Broadcasting Corporation

4 pogon imajo vsi razen Nissana kaškaj. Ja pa zanimivo, da so od naštetih še štirje na novinarskih predstavitvah. Outlander je bil včeraj in pride drugi teden v salone, Freelander ima juti uradno predstavitev, kaškaj pride v salone po 20.2. in je danes na novinarski.

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr feb 14, 2007 4:20 pm

WTF?!?!? so ukinili?

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr feb 14, 2007 4:24 pm

glej tu maš opisan zelo na kratko bmw x5 ki je kao boljši od x3:

http://www.youtube.com/watch?v=NyXQfMSj5xA

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr feb 14, 2007 4:32 pm

ostalih pa ni gor...

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Sr feb 14, 2007 5:49 pm

outlander je zakonski, čeprav se mi ravno ne dopade notranjost je pri meni med temi avti glede na ceno (še najbolj), prostornost, uporabnost (rokovanje na parkplacu, racionalnost pri velikosti pritlažnika), zunanjo obliko (glede na poreklo) daleč zmagal.
Svaki čedo svoga konja hvali!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov