Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

martin85
Nov uporabnik

Napisal/-a martin85 Če mar 08, 2007 8:34 am

Zakaj ta razlika v KM? Saj ni noben 16V? Vsaj meni se zdi....Raje vzamem 75KM zaradi registracije pa zdaj nevem ali se motjo, ko pišejo oglase al obstajata ob verziji...

Megane 1.6, 75KM
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1248929

Megane 1.6, 90KM
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1289714

Uporabniški avatar
*alko*
Novinec

Kraj: Slov.konjice

Napisal/-a *alko* Če mar 08, 2007 9:24 am

Razlika pri registraciji je med tema dvema okol 70 eur-js bi a tvojem mestu raje vzeu 90KM ker se bolje pelješ in tud ne rabiš ga tolk tišat ko prehitevaš, kot pa onega s 75KM! Moje mnenje ;)

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 Če mar 08, 2007 9:39 am

jaz bi vzel megana z 90KM

martin85
Nov uporabnik

Napisal/-a martin85 Če mar 08, 2007 9:44 am

Kje pa dobijo še teh 15KM pri isti mašini? Takrat čipov še ni bilo....

Razlika v registraciji je 80€ kar pa za moj žep ni malo. Za ta denar imam že dva tanka bencina :lol: 75KM pa mi čisto zadostuje....

Aja kolk pa je sploh kej težak ta Megane? Dost več kot 1000kg skor ne more met....

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če mar 08, 2007 10:28 am

martin85 je napisal/-a:Kje pa dobijo še teh 15KM pri isti mašini? Takrat čipov še ni bilo....

Razlika v registraciji je 80€ kar pa za moj žep ni malo. Za ta denar imam že dva tanka bencina :lol: 75KM pa mi čisto zadostuje....

Aja kolk pa je sploh kej težak ta Megane? Dost več kot 1000kg skor ne more met....

Prvi link ne dela - mislim, da gre zgolj za napako pri vnosu podatkov - če me spomin ne vara so bili motorji z 55 kW (oz "po domače" 75 "konjev") zgolj 1,4 l

Glede "dovolj moči" - da ali ne ? - enostavno preizkusi enega in drugega

LP

Uporabniški avatar
*alko*
Novinec

Kraj: Slov.konjice

Napisal/-a *alko* Če mar 08, 2007 11:56 am

martin85 je napisal/-a:Kje pa dobijo še teh 15KM pri isti mašini? Takrat čipov še ni bilo....

Lahk da ma sam parametre spremenjene!

martin85
Nov uporabnik

Napisal/-a martin85 So mar 17, 2007 8:15 pm

Evo po nekaj ogledih avtom sem prišel na še ožji izbor....Megane, Bravo, Brava....

Jutri grem na ogled šeenega Bravota 1.6 :) Vendar sem kar nesiguren v svojo odločitev glede Fiat-ov, ker mi skoraj vsi govorijo tako, kot da bi vozil moped ki crkne vsakih 5km :roll:
Meni so pa ful všeč, pa še en plus majo, ker so deli poceni....

Kaj so od Renaulta res tako dragi deli, kot govorijo?

F*** vsak ti drgač govori, tako da sem čisto zmeden :oops:

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So mar 17, 2007 9:14 pm

Ja no potem si pa v škripcih, da ti povem svoje v lajfu sem zamenu že skoraj 15 avtov z nobenim nisem imel ne vem kakšne probleme edino pri golfu k sem tud tazga kupil, da je mel mašino v pi*di sam sem jo hotu zamenat pa sem reku si kaj bom s takim avtom delov k nikamore ne gre. Ostali avto so bili ke pa sm mal za pošranfat a nič pretrsljivga....Tvojaodločitev je ker avto boš vzel sam doslej sem zberal take avte, ki so mi všeč, recimo ne maram renoja zdej reno ni ne vem kako požrešen benca 1.2 motor pije 6,5l moram pa ti rečt, da glej na porabo, da ne boš imel pol 8-9l porabe vzemi raje do max 1.4 motor na tvojem mestu bi vzel eno ibizo, ker so motorji res prožni in skoraj da neuničljivi, deli so večinoma od vw dvojke ali pa od passata pač od audija,seat,vw polo, škodaavti majo podobne motrje not. Če te ne moti oblika vzemi kakšnga hyundaja osebno ga ne maram, ker mi je grd in tud ker je pač hyundaj. Pač glej na porabo, vzdržljivost(p.s avti z 1.1 motrji so dost slabi), reg. je pa itak pri vseh enaka edin pri recimo do 1300 potem do 1800 itd tle so razlike v cestnini, potem pa gre še po kw(kilovatih) vzameš na obroke in maš mir.

Pa glede na to da kopuješ avto že precej str pelji avto pred nakupom na dvigal, da se mal prever kakšno je kej podvozje, avspuh,motor če kej ole puše, kako motor teče, a dobr vleče to pa prepusti merhanikom če nimaš pojma.

Glede zaletenosti avta pa poglej da ni bil močneje zaleten, ponavad so bili avti štrihani zaradi prask, pa šranfe poglej če so kej zguljeni, šajbe morajo štimat ni pa nuja pazi kerga mesca je bil avto narejen( !!!!12 mesec, šajba-letnica dvijna ni pa nuja)...........več pa me vpraš pa ti napiešm, pa recimo spoji.
Osu gre samo enkrat na led.lp

martin85
Nov uporabnik

Napisal/-a martin85 So mar 17, 2007 9:32 pm

Lej 1.6 pr Bravo Brava gledam glih zato, ker so 1.4 u k**** na kvadrat (pr tem se vsi strinjajo) in so menda 1.6 res dobre, pa tut spijejo ne več kot 1.4

Ibiza mi je ok vendar so vse nekam gnile (doma recimo imamo cordobo pa je ok, serviser-je od seata, pa mi je ibizo za ta denar odsvetoval zaradi slabe karoserije)....Zvedu sm za eno res ok cordobo, ki pa je do potankosti taka, kot od mojih starih.....
Kar gledam seat in vw (polo) dobiš najmanj za ta denar :roll:

Sploh si nism mislu, da se bo ta nakup tolk zakompliciral. Še najbl me jezi, ker se vsi avti, ki so mi zanimivi, prodajajo v štajerskem. Meni pa to nanese vsaj 70km v eno stran, s tem da nimam svojega avta in časa zelo malo....

martin85
Nov uporabnik

Napisal/-a martin85 So mar 17, 2007 9:35 pm

Aja pa pr Fiat-ih me res mal skrbi poraba, ker znam met včasih mal težko nogo :?
Manj kot 1.3 mašine pa ne om kupoval, ker jo bom hitro zgonil tle po naših klancih...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So mar 17, 2007 10:43 pm

martin85 je napisal/-a:Aja pa pr Fiat-ih me res mal skrbi poraba, ker znam met včasih mal težko nogo :?
Manj kot 1.3 mašine pa ne om kupoval, ker jo bom hitro zgonil tle po naših klancih...

ja jes mam tud klance, hribi živim na andmorski tam okol 700-800m.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 So mar 17, 2007 11:48 pm

megan 1.6 75km ne obstaja
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Ne mar 18, 2007 9:00 am

Samo nasvet-kako je bilo pri nas. Imeli smo Fiat Bravo 1.4, 12V. Nekih hudih hib ni imela, nekam zelo žejna je bila ves čas, pa kljuke so ji razpadle. Sama imam cliota in je bp (poraba 5,7, bencinar). To so samo izkušnje iz prve roke, je pa res, da lahko naletiš na bomba ohranjen avto, kot je bil moj prejšnji (Daewoo Racer). Gospa ga je imela samo za do trgovine, 10 let star je imel 50.000 prevoženih s servisno knjigo in vsem. Zdaj ga vozi moj brat in je brezhiben.
Drugače pa moja kolegica prodaja Hyunday Accent, ful ohranjenga, če te zanima, mi piši na ZS.
LP
življenje je lepo.

martin85
Nov uporabnik

Napisal/-a martin85 Ne mar 18, 2007 12:16 pm

sonček je napisal/-a:
martin85 je napisal/-a:Aja pa pr Fiat-ih me res mal skrbi poraba, ker znam met včasih mal težko nogo :?

ja jes mam tud klance, hribi živim na andmorski tam okol 700-800m.

Hehe pol sva na istem :D , no še malo višje sem :oops:

@barbka: kolk je to žejna brava? Okol 7,5l al je to 9l ? Drgač je pa med 1.4 in 1.6 bistvena razlika pr tehle avtih...
Aja pa hvala za ponudbo vendar nekako ne zaupam....raje evropejca ;)

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Ne mar 18, 2007 12:39 pm

Aha, ok. Žejna-vedno nad 10 litrov, če je bila pa težka noga, pa še več. No, doma je sedaj ibiza letnik 2001, dizel in ata kr ne more verjet, kako nizko porabo ima :shock: .
Za ta denar bi na tvojem mestu iskala cliota bencinarčka. Od evropejcev mi trenutno nič drugega ne pade na pamet.
življenje je lepo.

martin85
Nov uporabnik

Napisal/-a martin85 Ne mar 18, 2007 1:17 pm

hvala! a tolk je kurila!?!?!? :shock:
Clio pa žal odpade, ker mi čisto nič ne odgovarja tista "škatlica" :D
Če bi Cliota, bi tak model, kot ga imaš v avtarju, vendar mi je nedosegljiv....

Lp, martin

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Ne mar 18, 2007 4:37 pm

Ja, to pa je avtoček..moj moj...Sej bo. ko sem bila jaz študentka, sem se z jugotom vozila, pa veš kam vse smo šle....No, mal Off topic.
Kaj pa kak starejši fordov model?
življenje je lepo.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne mar 18, 2007 6:44 pm

barbka je napisal/-a:Ja, to pa je avtoček..moj moj...Sej bo. ko sem bila jaz študentka, sem se z jugotom vozila, pa veš kam vse smo šle....No, mal Off topic.
Kaj pa kak starejši fordov model?

YUGO + fejst punce :oops: :oops: :oops:

He, he ... Barbika stari dobri časi - verjetno se ga boš z veseljem spominjala - pa še malce za nostalgijo

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1275886

Da se vrnemo na temo - kaj pa Japonci - recimo NISSAN SUNNY, ALMERA - so malce bolj "požrešni", drugače pa zelo zanesljivi ali pa recimo kakšen Mitsubishi Colt

LP

martin85
Nov uporabnik

Napisal/-a martin85 Ne mar 18, 2007 7:21 pm

Glih dobro prišel domov. Kupil Bravo-ta 1.6

Narejen glavni servis, nov izpuh, nove bremze, skoraj nove letne in čistno nove na drugih platiščih zimske gume,....Karoserija lepo ohranjena...ena manjša raza na havbi in malo počen odbijač-korito od rož :roll: Mašina teče kot urca.... 8)

Upam da sem dobro izbral. Aja z mano je šel stric ki je mehanik in dva meseca nazaj bravota za sina....mi je potrdil, da bom težko našel boljšega za ta denar.

Hvala vsem za pomoč!

LP, martin

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne mar 18, 2007 7:31 pm

srečno, predvsem pa varne kilometre :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov