Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
stipex
Nov uporabnik

Napisal/-a stipex Ne feb 18, 2007 3:18 pm

Kaj pa kakšen Volvo V40? :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne feb 18, 2007 4:12 pm

volvo je lep samo odvisno kakšen motor ima itd.....
drugače od tistih avtomobilov, ki ste jih že gledali bi predlagal toyoto corolla verso ali pa si malo poglej še po kakih nemcih naprimer. passat ali kaj podobnega....če je že družinski avto pol je res najboljše da dobro premislite kaj boste vzeli, ker bo praktično za uporabo cele družine

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Ne feb 18, 2007 5:13 pm

Če rabite ogromen prtljažnik, potem corolla ni ravno biser. Je pa verso (in drugi podobno veliki enoprostorci) super, ker imajo zadnji sedeži prav tako nagib in lepo spustiš hrbtni naslon, če otrok zaspi.... In mislim, da ima celo tiste sedeže, ki se privzdignejo, tako da ne potrebuješ jahača.
Malo premislite, koliko prtljažnika rabite. Če imate vozičkarja in pravi otroški sedež, potem je vseeno boljši kak karavan, če pa je otrok že v jahaču, je pa bolj fajn avto, ki ima sedeže z nagibom. Vsaj meni se zdijo zelo fajn.
Protonika ima bullbar.

zeeone
Nov uporabnik

Napisal/-a zeeone Če feb 22, 2007 8:28 pm

hmm... jaz se srečujem z enakimi problemi... družinski avto do 12k € ...
BMW 320d je lahko tudi super avtek, vendar osebno mi je touring zelo grd in mu enostavno ne pristoji karavanska oblika. Čeravno vozim "nemca", nisem a priori fanatik nemških avtomobilov, vendar moram reči, da se trenutno nagibam k A4 avant, letnik 2002-3, najraje tdi 130 konjev/6 brzin. Sicer nima nekega ogromnega prtljažnega prostora, je pa pomojem dovolj za osnovne družinske potrebe, je dovolj kvaliteten avto z "zimzeleno" obliko, ki bo še dolgo zanimiva za oko in za moje pojme izredno notranjostjo, da o voznih lastnostih in motorjih ne izgubljam besed. Tak avto bo tudi dobro zadrževal vrednost, čez 3-4 leta ga lahko prodaš za dober denar.
Kot alternativa je dober tudi passat variant.

Od francozov mi je zanimiva laguna grandtour dci (priporočajo od letnika 2004 naprej), ter C5 HDi (odvisno spet od sreče, veliko jih ima težave). Italijani? JTD/multijet so odlični motorji, vendar osebno nimam dobrih občutkov ko sedem vanj.. nekaj mi manjka, predvsem materiali in obdelaba po mojem mnenju nista na nivoju nemcev ali francozov... Japonci so zelo dobri, npr. Mazda 6, Toyota... je pa dokaj eksotika in pomojem boš v 4 letih precej izgubil... Enoprostorci? Super vožnja in izraba prostora, izgubiš pa na legi na cesti in zaradi večjega upora tudi na performansah/porabi.

Mislim, da je bistveno, da ne kupuješ avta samo po nasvetih drugih, ampak se vanj usedeš in avto pred nakupom vsekakor čimbolj preizkusiš, potem pa poslušaj srce in naredi kompromis s pametjo :)

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če feb 22, 2007 8:52 pm

:D TOYOTA WAGON D4-D, PA BOŠ SREČEN :D

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Če feb 22, 2007 9:43 pm

zeeone je napisal/-a: Japonci so zelo dobri, npr. Mazda 6, Toyota... je pa dokaj eksotika in pomojem boš v 4 letih precej izgubil... Enoprostorci? Super vožnja in izraba prostora, izgubiš pa na legi na cesti in zaradi večjega upora tudi na performansah/porabi.

Mislim, da je bistveno, da ne kupuješ avta samo po nasvetih drugih, ampak se vanj usedeš in avto pred nakupom vsekakor čimbolj preizkusiš, potem pa poslušaj srce in naredi kompromis s pametjo :)

s prvim odstavkom se lih ne strinjam ker so mimo cajti ko si kupil japonca in zgubil na ceni več kot pri ostalih...dan danes je japoncev že toliko po cestah da se cenovno, kakovostno in v vseh ostalih pogledih primerjajo z ostalimi znamkami.

z drugim odstavkom se pa več kot strinjam:)

no tukaj pa moje priporočilo...enkrat ko smo kupili japonca smo ostali pri njih...doma smo imeli že vsega in smo menjali sprobavali...ma ko smo vzeli japonca je blo konec...doma so trije avti, pred kratkim je prišla druga honda in v kratkem pride še tretja moja honda...

srečen nakup

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a grega88 Ne feb 25, 2007 12:26 pm

Jah js osebno bi uzeu bmw-ja ampak najraj najraj pa vw tourana za moje pojme en najlepših avtou oz. enoprostorce.mal večji karavan!!!iz moje roke 1000% touran
višje,močneje,hitreje
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov