Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Bondzoli
Nov uporabnik

Napisal/-a Bondzoli Pe feb 23, 2007 2:05 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:
DJRider je napisal/-a:Meni ni vsec. Sem se peljal z njim in imas taksen obcutek, da se bos na ovinku zvrnil... :)

Pregleden je kar dobro, udoben je malo manj... stane pa nekje 20.000€... das se malo zraven pa dobis VW Touran 1.9 TDI :P (24.000€)...

Picasso HDi pride od 16 000 evrov. Avt. klima itd itd... VW touran pa je meni osebno najbolj dolgočasen avto kaj sem jih kdajkoli v življenju videl. Vsak ma nekaj ta pa nima nič, da bi me pritegnil...

Očitno si zadovoljen s (pod) povprečno tehniko tega CITROEN-a pa tudi kakšnega izmed konkurence ;) - DSG, 2,0 TDI - 125 kW, odlična kakovost izdelave ... to pa še kaj podobnega lahko pri CITROEN-u (pa tudi kakšnemu konkurentu), zgolj sanjaš in te lastnosti običanjno kupce prepričajo - no so pa tudi izjeme tvoje sorte, ki so zadovoljni z slabšim ;)

Sicer pa - Xsara Picasso EXCLUSIVE - je odličen nakup predvsem zaradi "low budget" cene in dejstva, da gre za star, vendar preizkušen model - osebno bi ga izbral zgolj z 1,6 HDI agregatom

LP

Samo da si ti zadovoljen s svojo uber tehniko, šklopotajočo mašino in kakovostjo izdelave (no sicer res ne vem kje vidiš kako kakovost, ampak vseeno sam da si zadovoljen)!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe feb 23, 2007 3:03 pm

xandrej je napisal/-a:Mogoč še nisi v službi bil nikoli v življenju, da ne veš, da 9000 € ne pade z neba, da si pol frajer.... Ampak dobro je. ;)

Me prou zanima kolko let delovne dobe imaš, da tle nekaj modruješ o življenju in življenjskih naukih. Ko smo že pri slednjih - mene je praksa naučila slednjega " Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni ".

Glede denarja : veš kako je - sonce vsem enako sije, in za vse je dan dolg 24 ur - iz svojega življenja pa lahko narediš kar hočeš.

Za "star" PICASSO sm povedal, da je dober "low budget" nakup, "ta nov" pa je glede na pripadajoče lastnosti - predvsem negativne (povprečna tehnika, slaba kakovost izdelave, nezanesljivost ... ) zame stran vržen denar - konkurenca (pa ne mislim tle VW) ponuja boljše alternative - recimo S-MAX ali COROLLA VERSO

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe feb 23, 2007 3:06 pm

Bondzoli je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:
DJRider je napisal/-a:Meni ni vsec. Sem se peljal z njim in imas taksen obcutek, da se bos na ovinku zvrnil... :)

Pregleden je kar dobro, udoben je malo manj... stane pa nekje 20.000€... das se malo zraven pa dobis VW Touran 1.9 TDI :P (24.000€)...

Picasso HDi pride od 16 000 evrov. Avt. klima itd itd... VW touran pa je meni osebno najbolj dolgočasen avto kaj sem jih kdajkoli v življenju videl. Vsak ma nekaj ta pa nima nič, da bi me pritegnil...

Očitno si zadovoljen s (pod) povprečno tehniko tega CITROEN-a pa tudi kakšnega izmed konkurence ;) - DSG, 2,0 TDI - 125 kW, odlična kakovost izdelave ... to pa še kaj podobnega lahko pri CITROEN-u (pa tudi kakšnemu konkurentu), zgolj sanjaš in te lastnosti običanjno kupce prepričajo - no so pa tudi izjeme tvoje sorte, ki so zadovoljni z slabšim ;)

Sicer pa - Xsara Picasso EXCLUSIVE - je odličen nakup predvsem zaradi "low budget" cene in dejstva, da gre za star, vendar preizkušen model - osebno bi ga izbral zgolj z 1,6 HDI agregatom

LP

Samo da si ti zadovoljen s svojo uber tehniko, šklopotajočo mašino in kakovostjo izdelave (no sicer res ne vem kje vidiš kako kakovost, ampak vseeno sam da si zadovoljen)!

Očitno nisi vozil ne enega ne drugega ;)

Tudi OK - vsako tele ima svoje vesele

LP

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 So feb 24, 2007 12:05 am

zdaj pa takole.
xsara picasso je POPOLNOMA zanesljiv avto. nič manj kot drugi!
za ta denar je to najboljši nakup.

ne mi pisat na ta način...
kva je z vam folk, pa večina ga sploh še ni vozila.

ko so se starši odločali za nakup smo pregledali tudi konkurenco...
na koncu je bola izbira med merivo in picassojem..
in..
boljša izbira je bila picasso!

doma je že druga.
iz prve sem naredu totalko. (u bistvu je en v mene prletu)
dobili smo drugo,.
pri nobeni nobenega problema.. razen:
zadnja kjučavnica se je enkrat zataknila -> servis garancija 5min dela.

tko da ne mi pametovati koliko bolša je konkurenca.
če pa je... je pa veliko dražja. daj mi dodatnih 10.000 eur pa ti iz xsare naredim tako petardo................ -> bistvo -> brez veze da se tle neki matram!
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

trafo66

Napisal/-a trafo66 So feb 24, 2007 12:22 am

ma kaj eni sam hvalijo te folcvagne. saj so najslabšega dizajna. res so mogoče malo bolj natančno sklamfani skupaj(posebej tisti na slovaškem), ampak lepega avta še niso nardili.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So feb 24, 2007 11:57 am

stara xsara picasso nima konkurence- ker je preveč cenovno ugodna- ne moreš primerjat avta za 16k eur in 24k eur- oz. lahko sam konkurenta razen po velikosti si nista
res pa je da je veliki del te razlike tehnološka zastarelost- saj je prišel najprej na trg, ima že naslednika, bazira na najstarejšem avtomobilu....
sam zato je pa tudi tako poceni
lp

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a DJRider So feb 24, 2007 11:52 pm

xandrej je napisal/-a:

Meni je vazno kaj je pri avtu pod "havbo" in kaksna je prostornost, udobnost... Touran je udoben, prostoren, zmogljiv pa je za povprecno rabo za kaksne dirke pa ne bi bil ^^

Je pa res, da je oblika mogoce malo dolgocasna samo mene sploh ne moti :)

V Touranu se jih lahko 5 clovekov cisto lepo pelje medtem ko pri Xsari, ki je nekako ko malo starejsi scenic, se skoraj tiscis...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 25, 2007 12:28 am

Zakaj primerjaš avto za 16000€ z avtom za 24000€? In ko ti to razložijo, še kar vztrajaš? Če že hočeš, primerjaj C4 Picasso s Touranom. In tu je zmagovalec (po večini kriterijev, razen po znački) jasen.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne feb 25, 2007 8:56 am

esem je napisal/-a:Če že hočeš, primerjaj C4 Picasso s Touranom. In tu je zmagovalec (po večini kriterijev, razen po znački) jasen.

No in kateri je zmagovalec - predvsem pa po katerih kriterijih ? ;)

LP

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Ne feb 25, 2007 9:14 am

Itaq da je Picasso zmagovalec

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Ne feb 25, 2007 9:31 am

sam tolk za premor. leto dni star touran 1.9 TDI (105 KM) je na AC pri 130 velik bolj glasen kot moja 8 let stara laguna....
smo se v soboto peljal v avstrijo, pa je punca sedela na zadnjem sedežu in je rekla da se sploh ni slišal, kaj smo se pogovarjal spredaj....

se pardoniram za napako!
sam tut scenic je tišji od tourana... ;)
Zadnjič spremenil zupi13, dne Ne feb 25, 2007 4:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne feb 25, 2007 11:40 am

zupi13 je napisal/-a:sam tolk za premor. leto dni star touran 1.9 TDI (115 KM) je na AC pri 130 velik bolj glasen kot moja 8 let stara laguna....
smo se v soboto peljal v avstrijo, pa je punca sedela na zadnjem sedežu in je rekla da se sploh ni slišal, kaj smo se pogovarjal spredaj....

Najprej v TOURAN-u ni tega agregata, dalje pa ne moreš primerjat limuzine z enoprostorcem. V SCENIC-u (če že govorimo o RENAULT-ju) "rezultat" ne bi bil bistveno drugačen. ;)

LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne feb 25, 2007 11:45 am

zupi13 je napisal/-a:sam tolk za premor. leto dni star touran 1.9 TDI (115 KM) je na AC pri 130 velik bolj glasen kot moja 8 let stara laguna....

Najprej v TOURAN-u ni tega agregata, dalje pa ne moreš primerjat limuzine z enoprostorcem. V SCENIC-u (če že govorimo o RENAULT-ju) "rezultat" ne bi bil bistveno drugačen. ;)

LP

za senica nebi vedel z glave- v espacu se mašine pri 130 ne sliši
ker po tvoje lahko primerjamo avtomobile, ki so 10.000 eur narazen, smatram, da je espace veliko boljša izbira od tourana ;)
tisti, ki ima za xsaro ni nujno da ima tudi za tourana
tisti, ki pa ima za tourana, pa avtomobila lahko primerja- to je velka razlika
lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne feb 25, 2007 12:03 pm

kljukec je napisal/-a:

LP

ker po tvoje lahko primerjamo avtomobile, ki so 10.000 eur narazen, smatram, da je espace veliko boljša izbira od tourana ;)
lp

Če bi malo bolje pogledal - v teh zadnjih vrsticah primerjamo C4 PICASSO: TOURAN ;)

LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne feb 25, 2007 12:25 pm

kljukec je napisal/-a:

LP

lp

Če bi malo bolje pogledal - v teh zadnjih vrsticah primerjamo C4 PICASSO: TOURAN ;)

LP

ne seri- poglej naslov teme, pa boš videl kaj ste v osnovi primerjal- C4 picasso se je pa primerjal samo zaradi tebe
nekdo je odprl temo z naslovom xsara Picasso in o tem debaterite, ne se pa ti delat, da te jst prek napačnih argumentov napadam- cenovna razlika je in bo 9.000 eur ali raje cca 60 % dražji je VW- upam, da se bolše pelje
torej ste v zadnjih vrsticah naredili še večjo napako, saj se le kregate, človeku pa s tem nič ne pomagate
lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne feb 25, 2007 12:35 pm

kljukec je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:

LP

lp

LP

ne seri- poglej naslov teme, pa boš videl kaj ste v osnovi primerjal- C4 picasso se je pa primerjal samo zaradi tebe
nekdo je odprl temo z naslovom xsara Picasso in o tem debaterite, ne se pa ti delat, da te jst prek napačnih argumentov napadam- cenovna razlika je in bo 9.000 eur ali raje cca 60 % dražji je VW- upam, da se bolše pelje
torej ste v zadnjih vrsticah naredili še večjo napako, saj se le kregate, človeku pa s tem nič ne pomagate
lp

Spet narobe bereš - najprej TOURAN-a nism jst prvi omeni, omenjen je bil kot predlog, predvsem pa: primerjavo s TOURAN-om so še pred mojim prvim postom v tej temi začeli in izzvali njegovi nasprotniki s svojim mnenjem.
O XSARI PICASSO sm pa tudi zapisal svoje mnenje in predlog - torej kot si sam rekel "ne s**i", če ne znaš brat.

LP

zeeone
Nov uporabnik

Napisal/-a zeeone Pe mar 09, 2007 7:04 pm

samo vprašanje: kateri motor je bolj primeren 2.0 HDI ali 1.6 HDI ?

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Pe mar 09, 2007 7:44 pm

po moje je bolš da kupiš rabljenga s sesuto mašino
ITAK SO NEKVALITETNI MOTORJI V CITROENIH :D
pol pa vgradiš elektromotor za tist dnar ko ti ostane
POL BO PA ZIHER TIŠJI KO TOURAN
čeprav verjetn mojstra mihata še zmeri nebomo prepričal :D

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Pe mar 09, 2007 7:53 pm

zdej pa res!!
motorja sta zelo podobna za vozit,oba imata skoraj iste konje
(če gledaš osnovno varijanto motorjev 90 konjev)

sem vozil oba in razlike:

1.6 je dost tišji,čeprav je mogoče tud izolacija boljša-ne vem
1.6 porabi tud do litra manj
2.0 je bolj preverjen stroj,kar ne pomeni da je bolj trpežen-bomo še videli
pa tud navor da ne pozabim je podoben
skratka mislim da je 1.6HDI pač izpopolnjen 2.0HDI
upam da ne bo imel kakih težav in da bo tak zanesljiv kot 2.0HDI

mojstra mihata pa predlagam za pospeševalca prodaje nemških vozil,
čeprav s svojimi posti dela konkurenco
petemu razredu OŠ-ampak je pa zanimiv za brat :D

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Ne mar 11, 2007 4:16 pm

išči 1.6..
-manjša poraba + bolj tih + novejša zasnova + ...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov