Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Re: Popolnoma sem obupal pri nakupu rabljenega vozila

Napisal/-a Mrcina Sr feb 28, 2007 2:29 pm

polo_gti je napisal/-a:Čav
Torej popolnoma sem obupal pri nakupu rabljenga vozila naj vam najprej povem, da sem šel 2dni nazaj gledat dva avta ter včeraj enega, vsi avto si bili na kratko katastrofalni, najprej sem šel gledat avto v koper tisto rumeno ibizo, ki je na avto.net-u avto je bil zaleten iz vsakega konca bi lahko rekel, šajbe so nehomologirane(se jih ne da-preveč),notri je vse neki od cigaret bilo "zasmojeno" zadaj v kufru je bilo vse nekaj obtolčeno ter kot ste nekateri vidli je avto, kar se tiče odbijačev precej stolčeno-----cena bi bila zadnja 535000 sitza letnik 99

Potem sem šel mimgreden še v Radovljico na ogled ene črne ibize, avto je POPOLNOMA BREZ OPREME, zadnja havba je pri brisalcu gnila, leva stran komlet bila popravljena, avto pa ima športni volan,tonirana stekla,litke,spuščen to je pa tud vse cena je bila 599000 siz (ZADNJA) za letnik 97

Včeraj pa sem šel še nekam na ogled avta, možakar je nakladal 100 na uro, avto je bil zaleten desno ter zadaj, z možakarjem sem se zmenil, da pač pelem k enmu na ogled še, kot potrditev, da se ne bom zmotil kej ja halo avto se ne kopuje vsak dan ampak na nekaj let. In me je takoj po domače napizdil ja pa jest nimam časa, pa zdej pa ne spustim cene nič več dol na koncu itak nisem vzel avta, ker je bbrez klime, gume tottalno zanič(zimske 2mm profila), servis glavni še ni bil opravljen cena 795000 sit brez klime l.99

No to so bili privi trije moji ogledi avta, kilometrov sem naredil dobrih 500km.

Vem tudi to, da je rabljen avto zelo težko kupovat in da si je treba vzeti nekaj časa.

Sedaj pa kaj vi kaj mislite o tem rad bi slišal še vaše mnenje.

Kaj pa vi kej svetujete kateri avto naj grem še gledat so mi pa všeč taka oblika kot je ibiza ne premajhen ne prevelik.

živ

Očitono si se bitasto spravil gledat. Zakaj pa nisi že po telefonu ugotovil, ali ima avto opremo, ki jo želiš in okvirno ceno? Ne, ti si se kot teliček zaletel čez pol slovenije, da si potem ugotovil, da avto nima opreme kot si jo želiš in da je predrag.

Moj nasvet? S človekom se najprej lepo pogovori po telefonu. Če ti samo ena zadeva ne štima, avta sploh ne it gledat. Če ugotoviš da se ti samo enkrat zlaže, se samo zahvali in adijo. Na koncu pa seveda obvezno omeni, da boš s seboj pripeljal mehanika, če ima kaj proti. Če bo kaj kompliciral, spet samo lepo reči na svidenje.

Po tem sistemu sem jaz kupil prvi avto, ki sem ga šel pogledat in se še sedaj vozim z njim...

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ Sr feb 28, 2007 2:32 pm

Nvem...mene pa ne odvrne velik to od nakupa če je biu avto že mal zaleten. Tut sam sm že kupu razbit avto, ki se je potem popravil in mu ni nč mankal pol. No odvisno od človeka... Lp

Uporabniški avatar
hovi
Nov uporabnik

Napisal/-a hovi Sr feb 28, 2007 2:46 pm

polo_gti pa misliš da nebo kdo nasedo temu tipu al pa še x ostalim ki prodajajo poškodovane in nato popravljene avte? :)

Če bi naprimer šel od ounce ata pa punca glegat matica bi ga ziher kupla :) Nekatri pač nasedeja, ker smo pa šli gledat avto jaz pa od sestre fant (na pravim da vema bog ve kaj o avtih), pa sma po dolgotrajnem pregledovanju ava ugotovila da je bil na celi levi strani poškodovan in nato kolko tolko dobro popravljen :)

Sej tak kot pravjo: SREČO JE TREBA IMET :)

dEjaN_ se maš prav ja, samo nikoli ne veš kaj je z podvozjem (tolko od podvozju pa ne vem da bi lahko reko če bo avto vreji al ne :))

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr feb 28, 2007 3:12 pm

Torej popolnoma sem obupal pri nakupu rabljenga vozila naj vam najprej povem, da ...

Vem tudi to, da je rabljen avto zelo težko kupovat in da si je treba vzeti nekaj časa.

Kaj pa vi kej svetujete kateri avto naj grem še gledat so mi pa všeč taka oblika kot je ibiza ne premajhen ne prevelik.

živ

Torej : pri nakupu si moraš vzet čas, predvsem ne "na prvo žogo" kot rečemo - jst dajem pri nakupu rabljenega vozila prednost avtu, katerega lastnika poznam, poznam njegovo zgodovino ipd.

Z drugimi besedami : poglej malo pri znancih, prijateljih, sorodnikih avtomobile, ki jih poznaš (lastnik, vzdrževanje, tip voznika .... )

Sicer pa bi ta tvoj denarni limit osebno izbral (če seveda "spustimo" avtomobile znancev, prijateljev, sorodnikov .... ) - razred oz dva večje avtomobile - stroški so sicer nekoliko večji, imaš pa zato več ostalih pozitivnih prednosti napram IBIZI

bencinski agregati : HONDA - CIVIC ali (če ti seveda ni prevelika) ACCORD
dizelski agregati : VW GOLF III (D, SDI, TD, TDI .. )

LP

Uporabniški avatar
polo_gti
Novinec

Kraj: Za tretjim ovinkom desno

Napisal/-a polo_gti Sr feb 28, 2007 4:51 pm

Mrcina je napisal/-a:
Torej popolnoma sem obupal pri nakupu rabljenga vozila naj vam najprej povem, da sem šel 2dni nazaj gledat dva avta ter včeraj enega, vsi avto si bili na kratko katastrofalni, najprej sem šel gledat avto v koper tisto rumeno ibizo, ki je na avto.net-u avto je bil zaleten iz vsakega konca bi lahko rekel, šajbe so nehomologirane(se jih ne da-preveč),notri je vse neki od cigaret bilo "zasmojeno" zadaj v kufru je bilo vse nekaj obtolčeno ter kot ste nekateri vidli je avto, kar se tiče odbijačev precej stolčeno-----cena bi bila zadnja 535000 sitza letnik 99

Potem sem šel mimgreden še v Radovljico na ogled ene črne ibize, avto je POPOLNOMA BREZ OPREME, zadnja havba je pri brisalcu gnila, leva stran komlet bila popravljena, avto pa ima športni volan,tonirana stekla,litke,spuščen to je pa tud vse cena je bila 599000 siz (ZADNJA) za letnik 97

Včeraj pa sem šel še nekam na ogled avta, možakar je nakladal 100 na uro, avto je bil zaleten desno ter zadaj, z možakarjem sem se zmenil, da pač pelem k enmu na ogled še, kot potrditev, da se ne bom zmotil kej ja halo avto se ne kopuje vsak dan ampak na nekaj let. In me je takoj po domače napizdil ja pa jest nimam časa, pa zdej pa ne spustim cene nič več dol na koncu itak nisem vzel avta, ker je bbrez klime, gume tottalno zanič(zimske 2mm profila), servis glavni še ni bil opravljen cena 795000 sit brez klime l.99

No to so bili privi trije moji ogledi avta, kilometrov sem naredil dobrih 500km.

živ

Očitono si se bitasto spravil gledat. Zakaj pa nisi že po telefonu ugotovil, ali ima avto opremo, ki jo želiš in okvirno ceno? Ne, ti si se kot teliček zaletel čez pol slovenije, da si potem ugotovil, da avto nima opreme kot si jo želiš in da je predrag.

Moj nasvet? S človekom se najprej lepo pogovori po telefonu. Če ti samo ena zadeva ne štima, avta sploh ne it gledat. Če ugotoviš da se ti samo enkrat zlaže, se samo zahvali in adijo. Na koncu pa seveda obvezno omeni, da boš s seboj pripeljal mehanika, če ima kaj proti. Če bo kaj kompliciral, spet samo lepo reči na svidenje.

Po tem sistemu sem jaz kupil prvi avto, ki sem ga šel pogledat in se še sedaj vozim z njim...

Lp Mrcina

NO tako zelo pa spet mi ni hodo, da sem šel tok daleč na ogled, vse kar vprašaš po telefonu se ti zlažejo najbolje je it pogledat pa je mimgrede pa greš še na kakšno kavo al pa sok, mal si pogledaš prelepo Slovenijo itd.

Tisto črno sem šel pač gledat zaradi radovednosti, rumeno pa zaradi tega, ker mi je bila po slikah lepa, sivo pa sem šel naključno pa čeprav spet od doma več kot 50km v eno smer ni mi žal pač sem si mal pogledal kraje.

Treba bo iskat dalje !

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr feb 28, 2007 5:59 pm

bass je napisal/-a:Ljudske avte pač vozijo ljudje na ljudski (bauer) način. Pa zdaj najdi starega ohranjenega nemca.

A res ? Po čem sodiš ?

Po lastnikih ALF in njihovi "mehanizaciji" ?

Pomisli na dejstvo, da moraš rabljeno ALFO dobesedno "šenkat" - pa se vprašaj kdo je večji "kmetavzar" (bauer = kmet)

Res ne vem kaj počnete s svojo "mehanizacijo", da jo potem noče noben kupit

LP

Uporabniški avatar
polo_gti
Novinec

Napisal/-a polo_gti Sr feb 28, 2007 6:04 pm

Uporabniški avatar
yolle
Nov uporabnik

Napisal/-a yolle Sr feb 28, 2007 7:04 pm

no tud jest iščem avto že lep cajt... CLIO MEGANE (03-05)
do zdej šel 2x zastonje gledat (sl.bistrca,celje,...)nategujejo da glava boli....

po telefonu ne verjamem niti 1-enemu! vsi hvalijo.....morš vidit kaj prodajajo za eno "drvarnico"

glej večinoma oglasnik (kšn ata sigurna ne zna dat oglasa na avto.net)

vzem si cajt

lp
lp
yolle
SlikaSlika
Slika

Uporabniški avatar
polo_gti
Novinec

Napisal/-a polo_gti Sr feb 28, 2007 7:30 pm

yolle je napisal/-a:no tud jest iščem avto že lep cajt... CLIO MEGANE (03-05)
do zdej šel 2x zastonje gledat (sl.bistrca,celje,...)nategujejo da glava boli....

po telefonu ne verjamem niti 1-enemu! vsi hvalijo.....morš vidit kaj prodajajo za eno "drvarnico"

glej večinoma oglasnik (kšn ata sigurna ne zna dat oglasa na avto.net)

vzem si cajt

lp

treba bo potrpet sam kaj ko ni časa na pretek, zvečer pa ne morem it gledat, ker je vse temno in se ne bi nič vidlo.

Uporabniški avatar
yolle
Nov uporabnik

Napisal/-a yolle Sr feb 28, 2007 8:56 pm

v vsakem primeru če je avto nad 1mio
obvezno na lak tester ,

pr tastarmu smo zdele po 2 letih opazla da je bla streha štrihana k se pr šipi začela barva Malenkost luščt.(ampak morš na 15cm pogledat da vidiš).

danes sm v ribnici gledal cliota sam hoče met kr 7800€.... to je mnogo preveč...
lp
yolle
SlikaSlika
Slika

Uporabniški avatar
polo_gti
Novinec

Napisal/-a polo_gti Sr feb 28, 2007 9:10 pm

yolle je napisal/-a:v vsakem primeru če je avto nad 1mio
obvezno na lak tester ,

pr tastarmu smo zdele po 2 letih opazla da je bla streha štrihana k se pr šipi začela barva Malenkost luščt.(ampak morš na 15cm pogledat da vidiš).

danes sm v ribnici gledal cliota sam hoče met kr 7800€.... to je mnogo preveč...

lak tester ne rabim, ker mi ne dela težav glede tega, samo avto mora biti čist jest pa si moram vzeti čas. Drugače pa se vse vidi, če se le spoznaš na take stvari če ne bi že zdavnaj kupil avto, jutri pa grem v Novo gorico gledat spet en avto l.99 klima popoldne.

Uporabniški avatar
crazy_0
Novinec

Kraj: Dolenja vas

Napisal/-a crazy_0 Sr feb 28, 2007 9:24 pm

yolle je napisal/-a:obvezno na lak tester

Ko smo mi prodajali avto so tudi prišli neki pametnjakoviči z nekim cenenim testerjem in so "ugotovili" da je bil avto štrihan vsepovsod(streha,havba,obe strani,in zadaj,ubistvu vse naj bi blo razbito) ampak prvi lastnik avta je bil sorodnik ki vem da ni nikoli razbil avta,tako da tisti tester res nevem če že je more bit kvaliteten ne pa kar nekaj in ti potem vse pokvari... ;) :roll: [/b]

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Sr feb 28, 2007 9:35 pm

Če je avto po crashu lepo narejen skupaj mene prav nič ne moti če je bil prej zlomljen in štrihan. Tak kot je bil original nebo nikoli, vendar je potem tud cena temu primerna. Kdor bo si vzel čas pri ogledu avtomobila bo ziher nekje opazil da nekaj ne štima, če pa ni tak majster pa naj vsaj nekoga zravn vzame, da vsaj malo ve kako pa kaj, ne rabi bit nevem kak stručko! ;)

Uporabniški avatar
yolle
Nov uporabnik

Napisal/-a yolle Sr feb 28, 2007 9:41 pm

fantje ne razuemete....vi mislte une testerje po 200€ ane?

:cry:
lp
yolle
SlikaSlika
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr feb 28, 2007 9:48 pm

Nekdo je svetoval, da se za ogled zmeniš na kaki pumpi ali kaj podobnega...moje mnenje je, da je to izredno slab nasvet. Zmeniš se vedno pri tistemu ki prodaja in prva stvar ki je, daš roko na havbo, da vidiš, če je bil avto predhodno ogret. Avto je treba začet testirat, ko je mrzel, segrel se bo itak med probo.

Za kupovanje rabljenega avta je treba met potrpljenje... pa gledat pa probat pa primerjat....tako da na koncu lahko daš na skupni imenovalec vse slabosti, vse pluse in ugotoviš, kaj je tisto optimalno kar lahko dobiš za ugodno ceno. Tudi moje mnenje je, da ni nič narobe, če je avto udarjen, če ti kupec predloži vso dokumentacijo in ti tudi lepo pove za trk, opiše udarec ali celo predloži fotodokumentacijo (kot pri mei). Tako veš, kaj je bilo z avtom narobe in kje lahko v bodočnosti pričakuješ težave oz kaj je potrebno še zamenjati. Če je pač budget nizek, izbira slaba, je tudi to varianta. Seveda če je budget višji, potem človek upravičeno postane bolj izbirčen oz upravičeno pričakuje več.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če mar 01, 2007 12:04 am

-preglej še letnike stekel.......
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
polo_gti
Novinec

Napisal/-a polo_gti Če mar 01, 2007 12:30 am

Nejko87 je napisal/-a:-preglej še letnike stekel.......

to je že zgodovina ;)

Jutri poročam, ko bom šel na ogled v Novo gorico bomo vidli.

Nejko87 to sem že vedel takrat, ko sem bil še v plenicah malo heca, to prvo pregledam potem pa se lotim karoserije med pregledom karoserije cca pol ure mi vzame pregled motor lanfa, včeraj se mi je ogled zavlekel v celi dve uri.

Uporabniški avatar
polo_gti
Novinec

Napisal/-a polo_gti Če mar 01, 2007 12:34 am

yolle je napisal/-a:fantje ne razuemete....vi mislte une testerje po 200€ ane?

:cry:

pa kaj ti bo tester, če se spoznaš na avte ni problem augotovt za vsak slučaj pa pelješ k ličarju, kot potrditev

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če mar 01, 2007 1:21 am

Mojster Miha je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Ljudske avte pač vozijo ljudje na ljudski (bauer) način. Pa zdaj najdi starega ohranjenega nemca.

A res ? Po čem sodiš ?

Po lastnikih ALF in njihovi "mehanizaciji" ?

Pomisli na dejstvo, da moraš rabljeno ALFO dobesedno "šenkat" - pa se vprašaj kdo je večji "kmetavzar" (bauer = kmet)

Res ne vem kaj počnete s svojo "mehanizacijo", da jo potem noče noben kupit

LP

Vidim, da živiš v preteklosti... kar se tiče bauer mentalitete - oglas veliko izda o lastniku(predvsem opombe), preglej spodnje oglase, morda se ti utrne, zakaj sem napisal tisto zgoraj.

No, če že hočeš videti, kaj se od "italijanskih j**c" dobi za približno tak denar:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1258585 QV 2.0
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1285615# 1.8 monte carlo limited edition
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1308784# 2.0
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1255888 1.4
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1294109# 1.4
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1277914# "stara j***a" 1.5 za ljubitelja

Še par seatov in vw za primerjavo:
ibize
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1300890#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1309841
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1227146
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1303543# lepa, a nepremičnina
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1302474 enako ta
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1274701#

poloti
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1278719
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1293023
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1286319# soliden
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1282897
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1294202#

Imel sem polota 1,4MPI in je nepremičnina. Gas do pleha pa še vedno nič.
Poraba je nekje od 8,5-11 litrov, tako da je sploh brezveze gledati pod 1,4 16v kar se mene tiče. Poraba je enaka.
1.0 je pa dežnik na kolesih, ki sicer res troši manj. Počas pa ziher. :D
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Če mar 01, 2007 8:21 am

ne pretiravaj, tudi 1.0 je za dva človeka povsem znosna mašina, s katero si lahko med hitrejšimi na cesti (če to hočeš), je pa mogoče v tem primeru malce manj zdržljiva. Meni so po 180.000 km šli ležaji, tako da sem moral zamenjati mašino. Je pa nisem čisto nič šparal, vožena je bila dnevno na kratke relacije (2km), na avtocesti pa je bila večinoma na rdečem polju. Nekoč sem recimo prišel polno otovorjen (2 potnika +prtljage do strehe) vključno s pavzami v 9h do Severnega morja (cca 1200 km), pa mi povej, če je to zate počasi.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov