Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lopez
Nov uporabnik

Napisal/-a lopez Po mar 05, 2007 10:38 pm

2 leti sem vozil očetov avto,seveda večinoma jaz :D tko da sem dal kar nekaj stvari skozi....se tudi privadil na samo vožnjo ter promet,tko da sem ziher,da lahko tudi takšen avto vozim :)
trenutno sem tudi finančno kolkr tolko zmožen,tako da imam sedaj možnost da si kupim kaj boljšega...tu gor sem pa s tem namenom,da dobim kakšn nasvet (dober ali slab) glede mojega nakupa avtomobila....

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po mar 05, 2007 11:15 pm

evo ti nasvet iz prve roke
sicer imam 1.9tdi motor in lahk rečem da glede porabe sem lahko zelo hvaležen za tako velik avto,udobje je fenomenalno,samo 1x sem sedel na zadnji sedežih in lahko rečem da je prostora več kot dovolj,da je kaka slaba stvar lahko rečem da je NI ( glede materialov v notranjosti,.....),samo je treba pa paziti na to kako avto voziš da nebi turbine zje**** ker tako popravilo stane,drugače vsak avto zahteva popravilo tako ga bo tudi ta čez nekaj časa ker ne obstaja avto kateri se nebi kvaril.do sedaj boljšega tako po udobju kot po voznih lastnostih avta še nisem vozil.drugače avant verzija a6 je zelo lepa meni osebno je najlepši karavan kadar sem jih kdaj videl...to da si lahko privoščiš a6 2.5tdi je lep znak da ti gre v življenju in upam da ti bo šlo tako tudi naprej kot tudi ostalim :D toliko od mene :D

lopez
Nov uporabnik

Napisal/-a lopez Po mar 05, 2007 11:21 pm

adis,sj jaz bi rajši imel A6 1.9 TDI,vendar nikjer ne dobim takšnega da bi imel tolko opreme kot ga ima tisti 2.5 TDI Avant....sicer se dobijo A6 1.9 tdi vendar so letnik 2000,meni se pa lepše sliši če je avto 2001 ali celo 2002,no verjetno malo pretiravam :D
bi mi znal kdo povedat kakšne so razlike med letnikom 2000 ter letnikom 2001 oz. 2002 (govorim o Audiju A6 1.9 TDI)??

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po mar 05, 2007 11:28 pm

sam nevem kaka bi lahko bila tehnološka razlika pri teh k so letnik 01 oz. 02. seveda je lepše imeti čim mlajši avto to si vsi želimo.
razlika je kokr sm jst opazu v notranjosti malo je drugačen dizajn glede sami kontrolnih lučk,imajo nekako večji dipley ki je med števcema ki sta za obrate in hitrost.drugače je tudi zunanjost malo drugačna predvesem zadnje luči so lepše bolj čiste se mi zdi pa izpušne cevi so drugačen so večje če se ne motim ter take kot srebrne barve
za tehnološke razlike glede samih motorjev najbolje da pogledaš na kaki strani k je za to namenjena oz da ti kdo pove iz prve roke ki že ima 01 oz. 02 letnik.

to je res da je avantov 2.5tdi več na trgu kot 1.9tdi,če je vsa oprema zakaj ne
kake litke daš gor in si zmagu pa še malo ga spustiš in to je to boš dobivu poglede nazaj

lopez
Nov uporabnik

Napisal/-a lopez Po mar 05, 2007 11:36 pm

ja,to maš pa tud prav :D
morda še veš,če je velika hrupnost pri tolk močnih avtomobilih??

lopez
Nov uporabnik

Napisal/-a lopez Po mar 05, 2007 11:46 pm

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To mar 06, 2007 12:04 am

ta prvi je kar lep čeprv drug ni slab,seveda ma prvi tudi to da ma kromirane obrobe pri obratomerih ter volanski obroč je novejši. zelo lepa sta oba samo boš prišparu lahko tudi do 700k sit če bi se odločil za leto starejšega.

kar se tiče hrupa ga pri meni ni v notranjosti saj je zelo dobro narejeno v notranjosti na zvočni izolaciji,vozil sem se v 2.5tdi in ti lahko povem da nisem ničesar slišal res da je bil un avtomatik. drugače daš malo glasbo na glas in je hehehhehe

aja še to
če se odločiš za a6 za kar mislm da si se že odločil ti priporočam da se pripravi na samo čiščenje avta ker pri teh avtih je veliko za očistiti v notranjosti hahah večji avto več za pucat :lol: jst se zmatram ko ga očistim

lopez
Nov uporabnik

Napisal/-a lopez To mar 06, 2007 12:11 am

ma tak avto bi čistil z veseljem :D
mi poveš še nekja???fuuul berem tu gor stvari glede servisov Audijev,sploh dizel mašin da so kao fuul dragi...kakšne so tvoje iskušnje s servisi??

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim To mar 06, 2007 5:31 am

samo vprašanje: si siguren, da potrebuješ tako velik družinski avtomobil, potovalno limuzino, namenjeno uram in uram vsakodnevne vožnje po avtocestah? ker ni samo čiščenje tisto, kar si nakoplješ na vrat s takšnim avtomobilom.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To mar 06, 2007 8:12 am

Redni servisi za 2.5tdi niso dost dražji ko za 1.9tdi! Stroški pa pridejo pr menjavi zobatega jermea, pa ko začnejo crkvat roke pa luftmeser(merilec pretoka zraka??) in nazadne še poraba. Je pa zato vožnja velik bolša kot pa pri 1.9.
PS: zanima me če lahko gdo pove napake pr začetnih modelih z 2.5tdi motorjem
LP Rok

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To mar 06, 2007 9:07 am

kar se dotika servisa morm povedat samo to da obiskujem svojega serviserja privat, tako da na pooblaščene servise ne hodim. avto je bil prej servisiran na porsche verovškovi ampak nimam te potrebe hoditi tja ker hodim družinskemu mehaniku in mu bolj zaupam.

Gen|uS je napisal/-a:Redni servisi za 2.5tdi niso dost dražji ko za 1.9tdi! Stroški pa pridejo pr menjavi zobatega jermea, pa ko začnejo crkvat roke pa luftmeser(merilec pretoka zraka??) in nazadne še poraba. Je pa zato vožnja velik bolša kot pa pri 1.9.
PS: zanima me če lahko gdo pove napake pr začetnih modelih z 2.5tdi motorjem

evo link pa malo preberi začetne napake pri modelih A6:
http://www.honestjohn.co.uk/index.php?u ... /index.htm

PS: nisem najdel da bi kej pisal o 2.5tdi,piše pa nasplošno kaj je in kaj gre lahko narobe

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To mar 06, 2007 9:16 am

Spyker je napisal/-a:Izogibaj se 150konjskega motorja. Potem raje 1.9 TDI 130 KM in čip. Če pa že 2.5 TDI pa vsaj 155 KM, če ne 163 KM ali celo 180 KM :)

Izogibaj se 130KM TDIja. OK, no, ni take panike, samo tiste pumpe ki se vrtijo na takih blaznih obratih niso ravno večne.
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To mar 06, 2007 9:28 am

ludi,kaj mislite da ostali avti ne crkujejo al kaj? :roll: očitno na tem forumu ni važno za kaki avto kdo vpraša vsak začne da ne tega kupit to crkuje,ono crkuje..... avta brez da bi kaj crknilo pomojem ni...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To mar 06, 2007 9:37 am

upam da nebom narobe razumljen, jst mislm da si je lastnik foruma jasno zadal da si bo kupil A6 kljub njegovim izkušnjam ( vozil 2 leti očetov avto). mislm da nekateri zavidajo avtorju teme ker si bo kupil tak avto, sej na koncu koncev ni važno kdo kaj kupi ampak je važno kaj mu kdo svetuje zato se je obrnil na forum po pomoč

VSI AVTI CRKUJEJO!!!!!!! RESNICA BOLI GLEDE AVTOV KI CRKUJEJO :D

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Napisal/-a Mirando To mar 06, 2007 9:55 am

Mogoče je malo 'nerodno' nastavljen naslov v smislu: ".... ali se splača....nakup 6-ke??"

Če hočeš neposredno odgovor na to vprašanje, je le-ta odvisen od več dejavnikov, saj je to kaj se komu "splača" zelo relativno...!

Vsekakor ti želim dober nakup!
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

lopez
Nov uporabnik

Napisal/-a lopez To mar 06, 2007 12:57 pm

adis,maš čisto prav :) ne morm se hvalit da mam ne vem kakšne iskušnje,ampak vem kaj je avto in znam ga vozit in ne vem zakaj po tem takem nebi blo dobr da bi si kupil audija A6....sem se pa na ta forum obrnil ravno zaradi tega da bi slišal kakšne iskušnje majo drugi s takimi avtomobili in da bi dobil kak koristen nasvet.....lep pozdrav

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To mar 06, 2007 5:01 pm

evo ti še en koristen nasvet,mogoče se bo zgodilo da se ti vrata ko bo zelo mrzlo nebodo hotela odpreti predvsem sovoznikova-ne skrb to ni nč takšnega samo malo podmaži pa je. pa še en nasvet, v armaturi boš videl na levi strani temperaturo olja ZELO TI SVETUJEM DA AVTO STISN ŠELE TAKRAT KO BO TEMPERATURA OLJA NEKJE NAD 80 stopinj CELZIJA, drugače boš riskiral da ti bo šlo kaj po gobe tako pri turbini kot pri stvareh ki so v povezavi z oljem - vsaj tako mi je mehanik svetoval in se tega tudi sam držim.

LP

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr mar 07, 2007 12:17 am

@adis: tnx za link. Pozabo sm še omenit da pri nas sovoznikova šipa neki j**e in jo je zlo teško zapret(se sama umes ustavi pa se odpre nazaj) tak da je skos zaprta :)
Me pa zanima pri kolk stopinjah se ustavi kazalec temperature ola pri vašem? Na našem ne gre nikol čez 1/4(nevem na pamet kolk stopinj je to)
LP Rok

William
Nov uporabnik

Napisal/-a William Sr mar 07, 2007 1:08 am

Mirando je napisal/-a: lahko si pa kupiš Lanosa

To ti tudi js priporočam, lanos je prou fajn!

lopez
Nov uporabnik

Napisal/-a lopez Sr mar 07, 2007 11:32 am

Lanosa mamo že doma in bo tam tud ostal,jaz sem hotel nekaj zase....če bo pa Audi A6 prehuda izbira zame,se bova z očetom zamenjala :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov