leoCar je napisal/-a:Moj prijatel dela na servisu, ki je pooblaščen za BMW, KIA, FIAT,MITSUBISHI,pa sem ga vprašal, katere avte majo največ na izrednih servisih...... Ugibajte katere???
Prvo kot prvo FIAT, drugi pa je BMWZa KIE je pa rekel tako da še niso imeli kakšnega primera z hujšo okvaro motorja, razen rednih servisov, je pa pred kratkim imel na servisu BMW serije 3, 2,0D z 120kkm prvi lastnik, ki je imela fajn počeno glavo motorja.... Pa grande punto 1,4 kupljen pri njih pri 20kkm zanič tesnilo glave, pa hladilnik vode je spuščal...
Protonika, hvala za učno uro o japonskem gospodarstvu - ampak ne, hvala. Ker o njem tudi jaz kaj vem in očitno več od tebe. Če gremo res v zgodovino, je bila Japonska najprej predvsem copy-pastarka, šele potem je počasi začela biti tudi malo inovatorka.Joj, sonic, od kod tebi to? Če bi malo poznal zgodovino japonskega gospodarstva, bi vedel, da je ravno Japonska inovatorka -
Nimam nobenih predsodkov. Imam pa svoj okus, svoja čutila in svojo glavo. Oblikujem si svoje mnenje glede na to, kar vidim in izkusim. In vse to mi pove, da so določeni avtomobili pač boljši od drugih. In v tisti skupini boljših se ponavadi znajdejo nemški in skandinavski, v oni drugi pa azijski. Ne morem pomagat, tako je.So pa morali kupce preprosto prepričati z nižjo ceno (verjetno zaradi ljudi s takšnimi predsodki, kot jih imaš ti).
Ne ga srat no. Lexus ni na ravni Mercedesa ali BMW. Tehnično morda (ne vem), ampak posebej pri takih avtih je pomemben tudi prestiž. Vsakdo ve, kaj pomeni BMW ali Mercedes. Mnogi morda niti ne vedo dobro, kaj je sploh Lexus.Lexus je začel izdelovati avte na ravni mercedesov in beemvejev po ceni, ki je bila bližje avtom iz enega razreda nižje.
Tako kot pametovanje o Sony walkmanih ali Canon printerjih je tudi tole o proizvodnji liniji Toyote zame povsem neuporabno, pa če je njihov tekoči trak še tak čudež - Corolla je še vedno obupno smotane oblike, brezvezen avto in prav nobene želje nimam, da bi se v tak avto usedel. Mene zanima, kako avto izgleda, kako se počutim notri, kako se pelje - in da si rečem "takle avto bi pa kupil", ko ga vidim na cesti, "tole bi pa z veseljem imel" .Zgled industrijske proizvodnje je Toyotin proizvodni sistem oziroma sistem just-in-time, kar pomeni čim manj zalog in čim hitrejše premikanje polizdelka po proizvodni liniji, tako da ne prihaja do kopičenja polizdelkov.
To je pa jasno, to je marketinški trik. Zato, da bi sploh kdo kupil tista j***a, očitno tudi nižja cena ni dovolj, folk vseeno ni tako glup in vidi, da so azijski avti ponavadi slabši. Amapk potem ga pa premamijo "ampak vam damo več garancije"...Mogoče pa še ena čisto banalna zadeva: zakaj imajo japonski in korejski avti že od nekdaj vsaj triletno garancijo, evropski pa so šele v zadnjih letih
No ja, ampak mogoče se pa ves svet moti in imaš prav ti, Sonic.
sonic je napisal/-a:To je pa jasno, to je marketinški trik. Zato, da bi sploh kdo kupil tista j***a, očitno tudi nižja cena ni dovolj, folk vseeno ni tako glup in vidi, da so azijski avti ponavadi slabši. Amapk potem ga pa premamijo "ampak vam damo več garancije"...Mogoče pa še ena čisto banalna zadeva: zakaj imajo japonski in korejski avti že od nekdaj vsaj triletno garancijo, evropski pa so šele v zadnjih letihNo ja, ampak mogoče se pa ves svet moti in imaš prav ti, Sonic.
A se res ves svet moti? V prvi polovici leta 2006 je bil najbolje prodajan avto v Nemčiji golf. Prodali so ga 14-15 tisoč komadov. Naslednji na lestvici je bil opel astra, prodanih le pol toliko (cca 7000) Potem pa vse ostalo (VW polo recimo 6000 komadov). Ne vem kje so bili na lestvici najuspešnejši japonci (kaj šele korejci), ampak pri vrhu so bili večinoma evropski avtomobili.
To pove dovolj, ljudje so glasovali s svojimi denarnicami in tako ocenjevanje je zame najbolj merodajno. Evropski avtomobili so pač boljši. Tako pač je.
Ni hecno, ampak logično.A ni hecno, da v Italiji pa prodajo največ Fiatov? In na Japonskem največ japonskih avtov? V ZDA pa največ ameriških? In v Jugoslaviji se je najbolje prodajala - zastava? Hm.
Ga moram pa še videt, ta boljši azijski avto.Povprečnen Slovenec očitno ne vidi dlje od cliota ter golf dizla, zato mu je pač nemogoče doumeti, da tudi v Aziji delajo dobre (oz. boljše?) avtomobile
sonic je napisal/-a:Ga moram pa še videt, ta boljši azijski avto.Povprečnen Slovenec očitno ne vidi dlje od cliota ter golf dizla, zato mu je pač nemogoče doumeti, da tudi v Aziji delajo dobre (oz. boljše?) avtomobile
Od cliota (mk2) je bil Hyundai getz leta 2004 precej slabši. Po vseh merilih. Kot en primer.
Saj verjamem, da lastniki korejskih kant niso najbolj navdušeni nad tem kar vozijo - pa morajo sami sebe slepiti, da so njihovi avtomobili boljši in da so sklenili dobro kupčijo. Potem pa mahajo okoli z par številkami na papirju, po katerih naj bi bil v eni(!) lastnosti njihov avto boljši (ampak samo na papirju) ali pa se celo zatekajo v take nesmisle kot "ja imajo pa boljše organizirane tovarne" - who gives a shit. Končni produkt je pa točno to - šit. Pa še grd.
No saj ne rečem. Ko voli, nek izvoli. Če ima veselje s tem, da vozi Kio ali Hyundaia in če pri tem celo halucinira, da je ta avto boljši od VW, Renaulta, Saaba... bog naj mu požegna.
Bi pa raje videl, če ljudje ne bi kupovali azijskih avtomobilov (kaka Honda recimo izvzeta). Na cesti sem namreč vsak dan in grdi avtomobili niso pogodu mojemu estetskemu čutu.
sonic je napisal/-a:Ga moram pa še videt, ta boljši azijski avto.Povprečnen Slovenec očitno ne vidi dlje od cliota ter golf dizla, zato mu je pač nemogoče doumeti, da tudi v Aziji delajo dobre (oz. boljše?) avtomobile
Od cliota (mk2) je bil Hyundai getz leta 2004 precej slabši. Po vseh merilih. Kot en primer.
Saj verjamem, da lastniki korejskih kant niso najbolj navdušeni nad tem kar vozijo - pa morajo sami sebe slepiti, da so njihovi avtomobili boljši in da so sklenili dobro kupčijo. Potem pa mahajo okoli z par številkami na papirju, po katerih naj bi bil v eni(!) lastnosti njihov avto boljši (ampak samo na papirju) ali pa se celo zatekajo v take nesmisle kot "ja imajo pa boljše organizirane tovarne" - who gives a shit. Končni produkt je pa točno to - šit. Pa še grd.
No saj ne rečem. Ko voli, nek izvoli. Če ima veselje s tem, da vozi Kio ali Hyundaia in če pri tem celo halucinira, da je ta avto boljši od VW, Renaulta, Saaba... bog naj mu požegna.
Bi pa raje videl, če ljudje ne bi kupovali azijskih avtomobilov (kaka Honda recimo izvzeta). Na cesti sem namreč vsak dan in grdi avtomobili niso pogodu mojemu estetskemu čutu.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov